keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Hälsans Kök: Seesaminuggetit ja Kasvispyörykät


Buzzador-postausta pukkaa! Tässä eräänä päivänä mietin, mitä ihmettä sitä taas keksis ruokaa... ja muistin pakkasesta nuo nuggetit ja kasvispyörykät. Siispä heitin ne uuniin. Tämä oli kyllä ihan älyttömän helppo ja nopea sapuska ja menivät kuin kuumille kiville:Eli lasten näpithän siellä pääosin oli ja ketsupin kanssa napsivat nuo kaikki ennätysvauhtia. Itsekin dippasin noita ihan yksinkertaisesti vain tuohon ketsuppiin ja hyvin sopikin niiden kanssa. Mies tuli syömään myös, hihkaisi innoissaan, että "ai, lihapullia, mistäs sä niitä nyt yhtäkkiä tempasit"... Sanoin vaan, että pakkasesta... ☺ No täytyy sanoa, että eka pulla meni noin vain, mutta toisen kohdalla alkoi isäntä epäilemään jotain vilpin tapaista, ja sitten se naama hivenen vääntyikin.

Mun arvio näistä tuotteista on ensinnäkin se, että olivat erittäin samantyyppisiä kuin lihaversiot vastaavista. Kysymys kuuluukin, että miksi kasvisruoka pitää väkisin vääntää niin läheisesti vastaamaan lihaversioita??? En ihan totta olis osannut arvata noista pullista, että ovat jotain muuta kuin lihaa. 

En kuitenkaan erityisemmin piittaa mistään valmis-lihapullista, joten eipä tämä kasvisversio mikään sellainen tuote ole, mitä ottaisin välttämättä käyttöön jatkossa, ainakaan kovin usein. Kasvissyöjä-vieraalle voisin ajatella tarjota, sikäli mikäli tarjoaisin muille vieraille tavallisia lihapullia (mitä en kyllä muista koskaan tehneeni...).

Se oli kyllä selkeä huomio, että ketsupin kanssa maistuivat paremmilta kuin ilman! Ja se yllätti, että lapsille maistui niin hyvin. (Se ei yllättänyt, että miehelle ei maistunut...)

Tässä vielä tarkempaa tietoa tuotteista, tuotenimet on myös linkit valmistajan sivulle:

Soijaproteiini 51% (vedellä turvotettu), vehnäproteiini 15% (vedellä turvotettu,), vesi, kananmunan valkuaisjauhe, kasviöljy, maltodekstriini, tärkkelys, suola (1,6%) sipulijauhe, hernekuitu, proteiinihydrolysaatti (vehnä), mallasuute (ohra), aromit, valkosipulijauhe, stabilointiaineet (guarkumi, natriumalginaatti), hiiva, punajuurijauhe, mausteet

Soijaproteiini 35% (vedellä turvotettu) vehnäproteiini 15% (vedellä turvotettu) vesi, korppujauho (sisältää vehnää ja seesamia), kasviöljy, sipuli, kananmunan valkuaisjauhe, vehnäjauho, hiiva, suola (1.5%), sipulijauhe, tärkkelys, maltodekstriini, proteiinihydrolysaatti (vehnä), valkosipulijauhe, mausteet, stabilointiaineet (natriumalginaatti karboksimetyyliselluloosa, guarkumi), rypälesokeri.

Tästä pääset vielä valmistajan etusivulle ja tästä Buzzadorin etusivulle. Mikäli tahdot ilmottautua mukaan, klikkaa tästä. (Mun nimimerkki on siis HeliR ja ilmoittaudut mukaan minun kauttani, mikäli teet sen tuosta linkistä) Testattavana on milloin mitäkin, mihinkään ei ole pakko osallistua eikä sinne ilmoittautuminen velvoita mihinkään. Mutta eipä tuo hassumpaakaan hommaa ole, helppoa ja kivaa ja itsellekin saa aina jotain tuotteita.

Nyt olis vielä kokeiltavana Falafelit ja Kasvispalat, joita en kumpaakaan ole kuuna päivänä maistanut. Ja itse asiassa tuolla valmistajan sivuilla ei löydy koko tuota kasvispalaa...??? Mitä kummaa, miten mä nyt osaan sitä mitenkään tehdä ilman pienintäkään ohjeistusta... Lisätietoa noista lähipäivinä!

Nyt nukkumaan...

terkuin Heli

5 kommenttia :

 1. Mie joskus ruukasin syyä falafeleja, kun käytiin yhessä pikaruokapaikassa useemmin... ihan hyviä, mutta ei niitä montaa voinu syyä ennenku rupes tökkiin. Jotenkin niin "täyttä" tavaraa.

  VastaaPoista
 2. Hälsans Köketin tuotteet ovat kasvissyöjän pikaruokapelastus. Tykkään.

  Haasteeseen vastattu :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin pääsin tähän kampanjaan mukaan. En oo vaan löytänyt näitä tuotteita mistään vielä. :/ Pitää tänään tarkastaa vielä kaupungin loput kaupat, koska alkaa tuo raportointiaika lähestyä. Täällä kun ei ole Prismaa, siellä varmaan olis..

  Samaa olen joskus minäkin tuumaillut, että miksi kasvistuotteista pitää tehdä lihanmakuisia? Se on jotenkin nurinkurista. :D

  VastaaPoista
 4. Sanna: mun täytyy nyt piakkoin noita maistaa... raportointiaikakin jo kohta loppuu.

  Tessa: just sellasia ne on. Pikaruokana passaavat. Kiva kun vastasit, kävin lukemassa!

  Saaara: no sulla tulee kiire. =) Ihan noita kyllä löytyy S-marketistakin, ainakin jotain sorttia.

  Ja joo, mä en ymmärrä. Miksi kasvisruoka ei voi olla rehellisesti kasvisruokaa??

  VastaaPoista
 5. Liha-vastaavuus on hyvä sellaisten (poika)lasten kanssa jotka periaatteesta vastustavat kasvisruokaa. Tosin tuo vehnäproteiini ei meille passaa joten haaveeksi jää. ;)

  ihania vuokia!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥