maanantai 17. joulukuuta 2012

tänne kuuluu tällaista juuri nyt


Tässä on kuva erään aamun aamupalasta. Todistettavasti siis osaan syödä muutakin kuin suklaata, vaikka ei tällä hetkellä juuri siltä tunnu... Mulla tulee olemaan aivan karmea paluu arkeen sitten joulun jälkeen, tai millon nyt sitten sattuukaan maailmasta suklaa loppumaan...


Meillä on alakerrassa hiippareita. Kaksi pitkäkorvaa täällä pomppii ympäriinsä. Nyt ollaan siis tultu siihen, että ne uskaltaa ottaa samoihin tiloihin kuin koirat - puput on muuten tänään olleet meillä tasan vuoden!! Koirat ei niitä onneksi jahtaa. En silti arvais jättää ihan valvomatta keskenään vieläkään (jos koskaan). Kuitenkin ajoittain sellasia singahduksia noi pupsit tekee, että koirat lähtee perään ihan vaan silkasta vaistosta. Ihan hauskaa on, kun puput saa täällä pomppia ja tutkia paikkoja. Täytyis joka ikinen päivä antaa niille siihen kunnolla aikaa tästedes. Eivät tunnu edes pissivän mihkään, en ole ainakaan vielä huomannut. Hiekkalaatikko on mukana täällä ja sinne tekevät, hyvät puput!


Eilen hommasin joulutähtiä. Voi että ne vaan on nättejä, mun mielestä toi punaisen sävy on tosi kiva. En oikein keksiny mihin noi pienet tähdet laittais, niin tyrkkäsin ne sit jalallisiin laseihin... Pöydän toisella laidalla tuoksuu pari hyasinttia, voi voi kun on nyt jouluista. =) Kynttilätkin tuikkii kaiken aikaa (mutta en viitti enää laittaa kuvia mun Kastehelmistä...). Joululahjat on edelleen vähän vaiheessa... Toisaalta meillä lapset ja mieskin saa vähän niin kuin tarvelahjoja, joista tänään hankin kaksi ja jotka meni heti käyttöön (tytölle kännykkä, koska sen edeltäjä makaa jossain hangessa... ja miehelle lämpimät varrelliset talvikengät, ettei tarvii tuolla hangessa hiihdellä lenkkareilla).


Nimittäin tuolla hangessa. Me ollaan siitä onnellisessa asemassa, että meillä tosiaan aura käy vetäsemässä koko pihan kerralla samalla kun auraa tienkin. Mutta tämä vaakasuora tuuli kinostaa meille silti sellaset hanget ja vieläpä suoraan oven eteen, että siinä tarvii aina ensimmäinen lähtijä hyvin pitkät varret kenkiin, että voi tampata muille kulkureitin.

Nyt alan hätyyttää yhtä pupun kaitsijaa hakemaan karvakorvat yöpaikkaansa... Mukavaa viikon jatkoa, se olis sit niinku viikon kuluttua aattoilta jo pitkällä!!!

terkuin Heli

PS. Nää kuvat alkaa kyllä olla todella ala-arvoisia. Kaikki on tollasia kellertäviä ja sumeita... saako tästä syyttää pimeyttä/einiinhyvää kameraa/objektiivia, vai onko todella todettava, että olen näin huono kuvaaja nykyään???

11 kommenttia :

  1. Kiva, että puput voivat jaloitella. Me saatin eilen koiranpentu. Olen ihan fiiliksissä.

    VastaaPoista
  2. Höps, kuvat on hyviä!
    Kinasteleeko eläimet porkkanoista? Meillä ainakin koirat tykkää kovasti niistä, vaikka jostain luin, ettei raakaa porkkanaa sais ees antaa koiralle, kun se ei sula. Mutta siinähän se sitten tulee sellasenaan ulos, kun on tullakseen! En oo huomannu, että mitään mahavaivoja tulis, päinvastoin.

    VastaaPoista
  3. Hih, toivoinkin että pääsen lukemaan jonkun ihanaisen kuulumiset ennen kuin alan kirjoittamaan omiani. :) Olen ennen ihmetellyt ihmisten valitusta kuvien laadusta, koska ne on aina hyviä. Mutta nyt huomaan omistani, että kököt on mitään hyviä vaan just sellasia keltasia. Ei mun hermo kestä leikkiä sen kameran kanssa, vaikka kaiken järjen mukaan tosta järkkäristä pitäis irrota vaikka mitä. Olen siis siirtynyt tyynesti pokkariin, onhan se helpompi kantaa mukanakin, tai itseasiassa kännykällä tuntuu tulevan valoisimmat kuvat nykyään. :) En kyllä huomannut näissä sun kuvissa mitään vikaa ;)) Ja mahtavat nuo kinokset! Itse olisin varmaan jo rakentanut jonkun lumiaidan, vaikka tuskin sekään mitään pidättelisi tuollaiseilla paikalla. On niin söpö tuo teidän talo kyllä!

    VastaaPoista
  4. Samoissa tunnelmissa täälläkin. Hanget on korkeat nietokset pellolta puhaltavan tuulen ansiosta, ja pienimmän kännykkä makaa kylällä jossain kinoksessa sekin. Saapi nyt kuitenkin pärjäillä ilman ainakin hetken.

    Ihania noi teidän pupsit <3

    VastaaPoista
  5. My life: voi miten ihanaa kun teillä on uusi pentu!! Paljon onnea ja ihania hetkiä sen kanssa! <3

    Sanna: musta tuntuu, että toi koira ihan silkkaa mustasukkaisuuttaan meni ja otti sen porkkanan pupuilta. Sitten se haki vielä kurkunkin...

    Kyllä mä annan yleensä aina koirille raakoja kasviksia ruoassa, ne vaan tarvii raastaa taikka soseuttaa hyvin, että sulavat paremmin. Jos tuollasina isoina köntteinä saavat niin voivat aiheuttaakin jotain, siis jos koira ne vetelee isoina paloina mahaan asti.

    Saariston kasvatti: vai söpö talo... etenkin kun kuvassa näkyy just se seinä mitä ei oo vielä tehty kuntoon vaan on tollein puoliks jo revitty lautaakin veks... No on se muuten kyllä minustakin ihan söpö. Ja juu, tosi moni valittelee kuvien laatua ja mä kans nyt oon huomannut itsellä saman ongelman, todellakin kuvat on kellertäviä ja pimeitä.

    Vianna: vai teillä samat kuviot jopa puhelimen kanssa!! Mä sanoin tytölle, että tää oli sit todellakin viimeinen puhelin minkä saa meiltä, sen hukkaus/hajotustahti on ollu tänä vuonna todella ennätyksellinen. Itse asiassa kaikki muut paitsi kuopus on tosi paljon tuhonneet noita puhelimia tässä muutaman vuoden aikana, argh!!

    Onneks nää hanget on sit viimeistään kesällä historiaa.. Muistan kyllä millaset hanget teillä oli viime talvenakin ja sit kahlasitte siellä niitä vesipumppujakin vielä sulattelemaan... toivottavasti tänä talvena pääsette helpommalla!

    VastaaPoista
  6. Heti hamstraamaan kun kauppoihin ilmestyy -50% kyltit ja suklaa ei lopu kuin joskus sitten pitkän ajan päästä joulusta :)

    VastaaPoista
  7. Ainiin pokkarissakin saa säädettyä valkotasapainoa, siitähän se homma siis on kiinni. En nyt muista ulkoa mihin suuntaan, koska itse en ole jaksanut sen kanssa leikkiä. Mutta jos kiinnostaa, niin leiki ihmeessä. Ihmiset jättää aina hirveästi kameroiden ominaisuuksia käyttämättä, minäkin vaikka tiedän niistä... ei kaikkea vaan jaksa. Mutta sulla vois olla motivaatio kohdillaan ja sitten voit sivistää meitä muitakin :D

    VastaaPoista
  8. Kivoja tunnelmakuviahan nää on!
    ei käy varmasti aika pitkäksi kun seuraa noitten karvaisten kavereiden puuhia.
    Joulukukat on kyllä ihania, minäkin olen jo ekat hyasintit tappanut. ;)
    Ihanaa joulun aikaa teille! :)

    VastaaPoista
  9. Hanget korkeat nietokset on Kauniita, mutta kovin ihmisystävällisiä ne eivät ole :( Hrr...ainakaan tälle ikuisele palelijalle..
    Tosi kaunis ja jotenkin kodikas kuva, tuo alimmainen, ah!

    VastaaPoista
  10. Tähän täysin kuulumatta vinkkaan että paras pätkiskakku ohje löytyy googlettamalla pätkiskakku myllyn paras. Kuorrutteessa on mun mielestä liikaa suklaata 200g, mä laitan vaan puolet, kun en halua,että koko kakku peittyy suklaaseen.

    Kivasti on teilläkin pyryttänyt, täällä myös...Onpahan kolalla töitä, meillä kun ei traktori pihalla pyöri;) Aura tosin käy tiellä ja jättää järkkyvallin portille...

    VastaaPoista
  11. Kiki: ja sit kun on vielä töissä siellä kaupassa niin arvaa vaan miten kaapit notkuu suklaata... =)

    Saariston kasvatti: ai, tota en oo tainnu tietää edes!! Täytyypä tutkia joskus asiaa. Oikeessa oot, mulla on kolme kameraa enkä mitään niistä osaa käyttää täysin...

    Taina: kiitos ja ihanaa joulun aikaa teillekin!

    Pohdiskelija: niin just, kaunista on talvella mutta tää kylmyys ei oo kivaa...

    Kati: kiitos vinkistä, laitan mieleeni! Olis ihanaa tehdä tollanen kakku!! Joo, onneks on toi aura täällä, mä en todellakaan rakasta kolaamista!! Eikä mieskään... siksi meillä onkin vaan tollanen tallattu polku oven edessä.. =D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥