keskiviikko 23. tammikuuta 2013

ihana sitruunatorttu


Silloin harvoin, kun mulla onnistuu joku leivonnainen ihan yli kylän, on vissiin pakko se kuuluttaa kaikelle kansalle. =) Ja antaa kaikille muillekin ohje, ja mahdollisuus kokeilla tätä ihan superhyperhyvää sitruunatorttua.
Ohje on uusimmasta Leivotaan-lehdestä, jonka sain tilalle, kun Maalaisunelma lopetti ilmestymisensä (olin siis tilaaja ja tilausjakso loppui kesken kaiken). Oikeesti yritin jopa perua tätä lehteä... ajattelin, että minä en mikään leipuri oo, mitä tuollasella lehdellä teen. Mutta kas vain, siinä on kivoja ohjeita ihan tosi paljon, ja itse asiassa tuntuu, että tuo lehti on mun kohdalla jopa osuvampi kuin Maalaisunelma kuunaan... Toi lehti kun on suurimmaksi osaksi kiinnostava, toisin kuin se M, jonka kerran pläräiltyään melkein jo saikin viskata kaapin perälle.

No, tässä siis kuitenkin teille tämä ohje, suosittelen todellakin kokeilemaan!! 

Sitruunaruudut
12-16 palaa

Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g voita sulatettuna

Sitruunakreemi:
3 keskikokoista munaa
2 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
1 ison sitruunan kuori raastettuna
5-6 rkl sitruunanmehua

Tomusokeria koristeluun.

Tee näin:
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa. (Ohjeessa luki, että käytä yleiskonetta, jos mahdollista, mutta minä kyllä ihan ruokalusikalla vaan sekotin kaikki, ja aivan vaivatta sekottui.) Taputtele taikina uunipannulle, jonka koko on noin 20 x 25 cm. (Minä laitoin halkaisijaltaan 25cm kokoiseen piirakkavuokaan. VINKKI: laita korkeareunaiseen vuokaan/irtopohjavuokaan, koska kreemiä jäi minulta reilusti yli, kun reunat loppui kesken! Taputtelu muuten onnistui ihan sormia sotkematta lusikalla.)

2. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kreemin muut ainekset. Valmis sitruunakreemi on melko löysää. Levitä kreemi torttupohjan päälle ja paista vielä 8-10 minuuttia. Siivilöi valmiin tortun päälle reilusti tomusokeria.

Aivan ihanaa torttua, tehkää ihmeessä!! Me syötiin se hiukan vielä lämpöisenä, eikä kuulkaa kauaa nokka tuhissut, kun vuoka oli tyhjä... Eli nuo palamäärät (12-16) on varmaan sellasia pikkupalasia... Meitä oli syömässä 5 henkilöä ja helposti hujahti. Ja kaikki tykkäs tosi paljon! Teen taatusti toistekin, myös vieraille uskallan tätä torttua tehdä - toivon ainakin, että onnistuu toistekin näin hyvin, minä kun EN ole mikään huippukokki saatikka leipuri... useinkaan en uskalla luottaa taitoihini vaan tartun kaupan valmisjuttuihin sitten mieluummin. Täytyy varmaan kokeilla, onnistuisiko tämän pakastaminen, jos tekisin sitten vaikka vierasvaraksi pakkaseen joskus valmiiksi.

Nam nam ja sitten vaan mahan viereen makaamaan...

Tein muuten tuosta lehdestä vielä yhden kuivakakun, kerron siitä sitten vaikka huomenissa lisää. Mielenkiintoinen lehti, ohjeet on sillä lailla kivan perusteelliset (tyyliin "laita uuni päälle") että minäkin onnistun. Jee!

Illan jatkoja, terkuin Heli

8 kommenttia :

  1. Kiitos ohjeesta! Minä tykkään tuosta leivotaan lehdestä ja olen niistä jokusen ostanutkin. Ohjeet ovat selviä ja kokeilemisen arvoisia.

    VastaaPoista
  2. Näyttää todella hyvältä! :) Maalaisunelmaa oli mulle lehtenä pienoinen pettymys. Hetken aikaa sitä tilasinkin, yritin antaa sille mahdollisuuden, mutta ei... Pettymys. :/

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselta, sitruunatorttu kuuluu mun lemppareihin!

    Ja tuohon edelliseen postaukseen, minä ainakin luen aina sun jutut, ne kiinnostaa juuri sen tavallisen arjen vuoksi ja olen iloisena pannut merkille, että tunnut onnellisemmalta kuin jokin aika sitten.

    Kivaa päivää sulle blogikamu!

    VastaaPoista
  4. Tuotahan pitää kokeilla. Näyttää todella herkulliselta!!

    VastaaPoista
  5. Täytyykin kokeilla tätä piakkoin,näyttää ja kuulostaa hyvältä!Uudet reseptit on aina tervetulleita! :)

    VastaaPoista
  6. Mammeli: mä luulin, että tuo on joku ihan uusi lehti! No mutta ohjeet on tosiaan selkeitä ja tänään tein siitä jo kolmannen jutun!

    Saara: hyvää oli, kannattaa kokeilla. Ja ihan sama juttu, mäkin olin jotenkin pettynyt siihen Maalaisunelmaan.. silti vaan aina sitä tilasin tai ostin. ootin jotain ihmettä vissiin!

    Saska: herkkua on! Ja kiitos sanoistasi!

    Taina: kokeile ihmeessä! Helppoa ja tosi tosi hyvää!

    Masha: kokeile vaan! Namia!

    VastaaPoista
  7. Vaikuttaa hyvältä, täytyy kokeilla :) Mää tykkään tämmöisistä ohjeista missä on perusjuttuja, eikä tarvi ostaa kauhean erikoisia aineksia teelusikallisen takia.

    VastaaPoista
  8. Kiki: ihan sama muakin viehättää. Niin tyhmää ostaa joku ihmejuttu ja sitten käyttää sitä milli ja miettiä mitä sillä lopulla tekis... Perusjutut on parhaita!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥