lauantai 27. huhtikuuta 2013

to do: mansikkamaa... plus paljon muutaki



Mä olen tässä miettiny noita puutarhajuttuja. Viime kesänähän ei homma varsinaisesti menny putkeen...


Tossa kuvassa siis on se kasvimaa. Älkää välittäkö, en minäkään sitä siitä näe... Joka tapauksessa tänä vuonna en sit ajatellu ylittää itseäni ja yrittää uudelleen. Muuten kuin mansikoiden kanssa. Tuo viimevuotinen tekele purettiin ja ajettiin möyhijällä yli, mutta mansikat napsin sieltä talteen. Heitin ne saamani vinkin mukaisesti ruusupuskan juurelle talvehtimaan, ja mitä nyt kävin yks päivä muistaessani niitä vilkaisemassa niin ainakin osa taisi olla hengissä edelleen. Siitä sitten innostuneena aloin vaatimaan mieheltä mansikkapenkkejä, toisin sanottuna lautareunoja joiden sisälle heitän mullat ja mansikat. Mies teki (hetken huokailtuaan) työtä käskettyä:


Repi siis seinästä lautaa ja teki ne laatikot:


Ne on nyt tuohon vaan viskattuna, samoin jäi toi siivouspuoli sit vissiin mun hommaksi:


*huoh* No, minä into piukeena pakotin pyysin miehen mukaan multakauppaan. Siellä ne mullat on edelleen auton takapaksissa:


Ja noi yläkuvan mansikatkin kävin äsken nappaamassa takapenkiltä ulos. Nyt ei sit enää tarvita kuin multien raahaaminen laatikoiden luo ja levitys sinne (en ees tiiä riittääkö noi...). Ostettiin mansikkamuoviakin, jos vaikka helpottais hommia sitten kesän aikana. Saas nähä, miten tässä projektissa nyt sitten käy... Joka tapauksessa tämän kummempaa puutarhaa ei meille sitten tule, sen verran tunnen itseni. 

No hyvä on, EHKÄ herneitä vois johonkin vastaavanlaiseen laatikkojuttuun laitella, vaikka tohon saunan päätyyn. Ja hieman kattelin ruohosipulin taimia sillä silmällä, että jos vaikka tohon mun pataan laittaisin... (ei toivoakaan, että saisin siemenestä sellasta kasvamaan, nimim. yritetty on) Ja joo, minttua kyllä tahtoisin kanssa mutta sekin sais olla sit ihan vaan vaikka ruukussa. Niin ja niitä tomaattejahan sain viime vuonnakin kasvatettua tosi hyvin tossa ulkoeteisessä...

No niin, eipäs nyt riehaannuta taas. (sanon ihan vaan itelleni)

Tällä kuluneella viikolla on ollu vaikka mitä. Töitä, koulutusta, lääkärikäyntejä, lenkkejä. Huusholli on just nyt aika sotkun vallassa...


..mutta ajattelin nyt ottaa rennosti kuitenkin. Siivoan suurimmat sotkut ja lähden sit yhden ystiksen luokse hoidettavaksi. En tiiä millanen hoito tänään on ohjelmassa, jotain rentouttavaa ja ihanaa kuitenkin. Tää ystis on sellanen moniosaaja ja tekee sit jotain hierontaa tai mitä millonkin tilanteen mukaan. Hän on esimerkiksi kerran tehny mulle moksausta, että kaikkea sitä on tullu kokeiltua! Ja aivan mahtavan ihanan jalkahoidon on myös kerran tehnyt. Odotan aina niin innolla sinne menoa!

Jaaha, kai se on nyt mentävä suihkuun ja puettava päälle, että ehtii jonnekin. Ehkä myös raivattava toi tiskipöytä edes... Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

terkuin Heli

12 kommenttia :

  1. Mansikoista tuli mieleeni, että jossain netin ihmeellisessä maailmasa näin mansikoita roikkumassa. Oli siis tuon tyylien lautahässäkkä kuin teilläkin, mutta pohjalla ja roikkui. Näppärän näköinen systeemi oli! Eikä peity rikkaruohoihin ja mene hukkaan pihalla ;D

    VastaaPoista
  2. hih, huippuja ja lohdullisen kuulloisia puutarha projekteja! :D
    Nautinnollista hoitoa ystiksen luona :)

    VastaaPoista
  3. Mansikkamaan perustamisesta senverran, että kaiva lapiolla ensin nurmikko ylös juurineen (sen lautakehikon kokoiselta alalta), laita ojan pohjalle ensin suodatinkangas (saa puutarhakaupasta) ja sen päälle uusi multa.Näin rikkakasvit eivät niin helposti valtaa mansikkamaatasi ja puukehikko estää mullan leviämisen. Vaikka käyttäisit mansikkamuoviakin, niin rikkaruohot kyllä ponnistaa mullan pinnalle jos niiden kasvua ei estä myös alhaalta päin.
    Mä en ole mikään puutarhuri, mutta näin me tehtiin edellisen asunnon pihassa mansikkamaa ja on kuulemma toiminut.
    EK

    VastaaPoista
  4. Mun haaveissa on ulkosalle lisää tilaa kukkasille, kun nykyiset muurikivialtaat on ihan piukeenaan. Istutuslaatikotkin olis tosi kivoja sekä mansikkamaan suurentaminen. Pari uutta karviaismarjapensasta sekä vadelmapuskaa ja suurimpana haaveena edelleen kasvihuone, huoh niin ihana se oliskin =)

    Omenapuut sekä kuusiaita leikeltiin viime viikonloppuna. Kukkamaatkin on likimain putsailtu ja haravan varteen olen "kaipaillut", mutta nää vetiset nurtsit ei oikein oo vielä rapsutuksen kestäviä parhaillaan.

    Ja lisänä siivous-urakkaan oon ottanut kirppispöydän neljäksi viikoksi, jottei ihan aika pitkäksi kävisi. On niiiin terapeuttista kaivella tavaraa huushollin uumenista ja autotallikin tuli samalla käytyä läpi oikein olantakaa, jes!!
    Osan kamoista vein ihan suosiolla suoraan Fidaan.

    Tsemiä to do-listan suhteen ja ihkua viikonloppua =)

    VastaaPoista
  5. Noh. Meillä ne multapussit jäi pihaan kallion päälle. Vai joko ne jäi sinne toissavuonna? Saattoi muuten olla. Ja mansikkamaa, tai siis ne pari hassuu taimee, jotka esikasvatin sisällä, katosi jotenkin kummasti sinne rikkaruohojen sekaan. En viitsi toista kertaa yrittää. Onneksi tulee raparperi ja ruohosipuli. Puolisko hoitelee ehkä hernettä ja porkkanaa kasvimaalle, joka näyttää täsmälleen samalta kuin teidän!
    Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  6. Ihana tietää, että pikkusen saamattomia on muitakin ;)

    Mitä ihmettä on moksaus????

    VastaaPoista
  7. Mimmi: mä taisin kans nähdä sen jossain. Näytti muuten tosi kätevältä!

    Taina: joo, ei löydy tästä talosta viherpeukaloa... =D Hoito oli ihana, kiitos toivotuksesta!

    Eira: kiitos vinkistä! Mulla oli ajatuksena laittaa sinne laatikon pohjalle sanomalehteä ja sillä lailla toivoa ettei rikkaruohot sieltä ainakaan heti pukkais läpi. Toivon mukaan se auttaa.

    Kirsikka: voi, sä oot ollu jo tosi ahkera!! Viikonloppuja sullekin!

    Roz: meillä mullat on siirretty jo autosta ulos... toivoa on, että siirtyvät siitä vielä sinne laatikoihin. Ihanaa, että jollain muullakin on tollanen "luonnonmukainen" kasvimaa. =)

    Pohdiskelija: joo, on meitä. =D Moksaus on jotain sellasta jännää kuumahoitoa, siinä kuumennetaan sellanen ihmeen puupalanen ja sitä sit pidetään lähellä ihoa niin että iho jotenkin siihen reagoi ja mihinkäs se nyt auttokaan, en muista.... sellanen "vaihtoehtoinen" hoitomuoto kuitenkin ja vissiin aika vanhakin.

    VastaaPoista
  8. Mansikoita...mmm...mäki tahtoisin mutta ku on postimerkin kokonen piha. Ehkä jos johonkin kulmaan sai pari. Tykkääks ne varjosta vai auringosta?

    VastaaPoista
  9. Joo, meillon ihan samanalaista aina välillä :)) Miehen olen miekin jo pakott.. pyytänyt mullanhakureissulle :D Tästä se kevät alkaa!
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
  10. Outi: siis kysytsä MULTA tykkääks ne varjosta vai auringosta...?? En mä tiiä!!! =D

    Helena: kevät alkaa joo, mutta ton yhden innostuneen hetken jälkeen se sit jo mun osaltani loppuukin... se pihan laittaminen siis. =)

    VastaaPoista
  11. Sanomalehti taitaa toimia myös aika hyvin rikkaruohoja estämässä. Hienot laatikot on mies tehnyt, mä haluaisin kans, mutta ei olla vielä päästy edes suunnitteluvaiheeseen. Taitaa siis siirtyä tuokin seuraaville kesille. ;)

    VastaaPoista
  12. Satu: mies tossa sitten laitteli mullat mansikoille. Eikä mitään alle. Joten se siitä pohjan suojaamisesta... =D Mutta menee tää varmaan näinkin. Mies kun on ennenkin mansikoiden kanssa pelannu ja tietää asiasta enemmän kuin minä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥