keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

etenemistä ja tapettikaupalla norkoilua


Mielenkiintoisia asentoja oli nähtävillä eilen, kun tuulensuojalevyjä naulailtiin paikalleen... niitä ohiastumisia kuitenkin sattui, ja paikattavaakin tuli:


Ja se paikka meni sitten vähän väärin päin, mutta väliäkö hällä... Tällä hetkellä tilanne on jotakuinkin tämä:


Eli niin se vaan homma etenee koko ajan, jee! Vähän ehkä harmillisesti tulee nyt tuo juhannus tähän sotkemaan aikatauluja, ja sitten alkaakin meillä jo työt taas. Toiveissa kuitenkin on, että joskus täällä on valmista.

Eilen illalla sain päätökseen yhdenlaisen pähkäilyn, mietin nimittäin todella todella todella kovasti sitä kalusteiden tulevaa järjestystä tuolla. Lopputulos oli se, että kaikki pysyy suurin piirtein paikoillaan... Tein nimittäin mittakaavaan pohjapiirroksen ja kaikki tuonne tulevat huonekalut yms, ja aikani kun niitä siinä sitten väänsin ja käänsin tulin siihen tulokseen, että kyllä tämä nykysysteemi kuitenkin on ihan toimiva näinkin. Jotain muuttuu, mutta esim. hella ja vesipiste pysyy paikoillaan, mikä ilahdutti suuresti miestä, koska sehän tietää sitä, että jatko on paljon helpompaa.

Tänään tehtiin myös pieni suunnitelman muutos tähän remonttiin, ja päätettiin hiukan pienentää urakkaa jättämällä pikkueteisen lattian avaaminen kokonaan pois ohjelmasta. (Sen avaaminen siis ei ole ollutkaan mitenkään pakollista.)


No sitten siihen tapettikaupoilla norkoiluun. Kävin nimittäin tänään parissa paikassa katselemassa tarjontaa ja hakemassa vähän mallipalasia tänne kotiin. Ihan sellasta täydellistä ei meinannut eteen sattua ollenkaan, vaikka monta sinällään ihan kivaa kyllä löytyi. Esimerkiksi tuo yläkuvan tapetti miellyttää tosi kovasti, mutta oikeesti en kyllä jaksais sitä seinäkaupalla katsella.


Tuo oranssikin oli ihan hirmu hieno, mutta noh, ei taida kuitenkaan sattua tänne meille. Joitakin kotiin kannettuja palasia virittelin seinälle:


Ja kyllä sieltä yksi on niin ylitse muiden... nimittäin tämä:


Se miellyttää silmää hirmuisesti ja on sävyltään tosi ihana, oikeastaan juuri sitä mitä tänne olen toivonutkin. Lisäksi se sopii tosi kivasti näihin muihin suunniteltuihin juttuihin:


Vielä on aikaa siihen että oikeesti pääsee tapetoimaan, mutta saahan sitä kai vähän fiilistellä jo. Kyllä mä niin kovasti tykkään ajatuksesta, että meillä on sitten maalatut vaaleanharmaat lankkulattiat, valkoista panelia, kenties juuri tuota tapettia, valkoinen panelikatto, tuollaset tummat tasot, nuo mustat hyllynkannattimet, ehkäpä muutama valkoinen kaappi... ah ja voih!!

Näihin tunnelmiin taidan lopetella tänään. Mitäs tykkäätte suunnitelmista?

Heli

11 kommenttia :

 1. sulla on väri-silmää :) mä en osais suunnitella mitään :) ihanan tapetin oot valinnu...

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva nähdä remontin edistymistä täällä! Tiedätkö, kun näin nuo tapettimalit tossa seinällä, ajattelin heti että just se tapetti, minkä itsekin valitsit, on ihan "sun näköinen". Ja sitten skrollasin alaspäin ja niinhän sä sitten itsekin sanoit. Tosi kauniisti sopii ton hyllyn alle! Tsempit sinne remonttiin, lopputuloksesta tulee hyvä! :)

  VastaaPoista
 3. Eikö ookki ihanaa ku hommat etenee! Tuon tapetin olisin itsekin noista valinnut, hyvät sävyt ja hauska kuvio. Meillä vieläkin kuosi mietinnässä, ku en oo ihan varma onko se sittenkään oikea..

  VastaaPoista
 4. Ihan sinun näköinen tuo tapetti on. Tai teidän keittiön näköinen. Ite en kyllä vois tapetoida sellasella tapetilla, missä on sanoja... en huolis semmosia sisustus- tai käyttötavaroitakaan, jossa lukee jotain isolla... sikäli kummaa, koska oikeasti tykkään sanoista. Ehkä sitä ei kuitenkaan jaksa samoja sanoja tuijotella iänkaiken :)

  Tuo mittakaavapiirustuksen teko ja siinä juttujen siirtely on hyvä idea! Ei tuu sitten yllätystä, että joku kaappi ei mahdukaan siihen, mihin sitä on suunnitellu laittavansa.

  VastaaPoista
 5. Juurikin tuon tapetin noista olisin minäkin valinnut. Sopii myös talon tyyliin hienosti. Teille tulee vielä hieno keittiö! Mukavaa Juhannusta!

  VastaaPoista
 6. TUo tapetti on ehdottomasti teidän näköinen- näin blogista katseltuna ainakin! :)
  Olen katellut tuota oranssia itse joskus, mutta vielä ei ole sille paikkaa löytynyt.. :D

  Ihania suunnitelmia. Kyllä uuden keittiön valmistuminen on mahtava tunne!

  VastaaPoista
 7. Oi, kuullostaa niin hyvältä! Keittiöstä tulee varmasti tosi ihana <3

  VastaaPoista
 8. On toi vaan hyvännäkönen toi vaaleen sininen tapetti! Mäki nyt iha kunnolla unelmoin et jospa vähä tapetois tota olkkarii, jollaa värikkäällä tapetilla vaikkapas! Hyvää juhannusta vielä teille, myö lähtään ihan just möksäilemää <3 ((:

  VastaaPoista
 9. Suvi: no kiitos vaan! Kun hitaasti ja harkiten tekee, niin on tullu mietittyä aika paljon ees taas mistä tykkää ja mitä haluaa.. Oon jo monta vuotta sitten nähnyt aivan ihanan keittiökuvan, jossa oli vaaleansinistä, ja se on siitä asti ollu haaveena. Oon niin iloinen, että voin sen nyt toteuttaa!

  JOnna: niin, luulen että kuka on seurannut mun blogia, on huomannut mun mieltymyksen näihin tiettyihin väreihin. Tuon tapetin huomasin siellä kirjassa, mitä selailin, mutta se ei kauheesti siinä sytyttänyt - tai kyllä sillä lailla, että otin siitä valokuvan. Sitä sattui olla onneks myös sitten mallina siellä ja sain palan mukaan - ja sitten se olikin yhtäkkiä ihan selvää, että mun tapetti on siinä. Ja tosiaan minustakin sopii ihanasti tuo tumma ruskea ja musta ja valkoinen sen kanssa. Eli täydellinen! ♥

  Vianna: on todellakin ihanaa kuhn edistystä tulee! Tapetin valinta on hankala juttu, koska sen pitää sit miellyttää pidemmän aikaa. Kyllä se oikea teillekin vielä löytyy!

  Sanna: se mittakaavaan piirtely on oikeesti tosi hyödyllistä! Sen avulla mulle nytkin selvis tää homma. Minustakin tuo tapetti on mun näköinen. =)

  Taina: olet ollu niin monta kertaa mielessä, kun olen näitä hommia täällä tuskaillut... Onneks keksin sit lopulta kuitenkin miten kaikki tulee. Suunnitelma on edennyt tässä matkan varrella koko ajan... =) Mukavaa juhannusta sullekin!

  Ruusa: mahtava tunne, kyllä!! Tuo oranssi olis kanssa tosi ihana, iloinen ja valoisa. Jos mulla olis paljon huoneita, se tulis kyllä jonnekin.

  Viivi: kyllä, näin uskon minäkin!

  Kameli: jospa sit vaikka jossain vaiheessa saatte tekin tapetoitua. Viet kaikkia malleja näytille kotiin... =) Hyvää ja turvallista juhannusta teille! ♥

  VastaaPoista
 10. Karehdittavan upeat suunnitelmat! Jo on ihania tapetteja ja ihana tuo valitsemasi, jotenkin nuo tähdet on jo niin nähty?

  Kivaa juhannusta :)

  VastaaPoista
 11. Marika: kiitos kehuista ja kiva juhannuksen jatkoa sinnekin!

  Se pitää sanoa, että vaikka on monia asioita mitkä on ihan last season, niin mä en siitä hirveesti piittaa... eli meille varmaan tulee esimerkiksi puolipanelia, vaikka sekin on taatusti jo niin nähty. Myös tuo tähtitapetti miellyttää kovasti mun silmää ja laittaisin sitä oikein mielellään vaikka makkariin, jos sellasen remontti olis edessä. En oo niin kauheesti minkään trendien perään, ennemminkin otan sitä mikä omaa silmää miellyttää. =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥