tiistai 3. kesäkuuta 2014

tehtyä kivaa


Toinenkin lomapäivä näyttää tuuliselta ja pilviseltä. (Tuulessa hulmuavan teltan taustalla kulotussavut.) No ei se mitään, en mä mikään pihatyöintoilija olekaan. Mansikkamaa jo kertoo paljon siitä, miten paljon mua kiinnostaa nuo jutut:


Siellä se rehottaa. Voikukkien viekussa. Koiratkin juoksee vaan ylitse, tai siis tuosta päältä. Ei oo minulla tosiaankaan intoa puutarhuriksi... vaikka ehkä olis, jos joku ensin avittais alkuun. Tai no, olihan mun kummitäti täällä pari kesää sitten laittamassa mun kanssa kasvimaan, mutta ei sillekään sit kovin hyvin lopulta käynyt. Ehkä pitäis tyystin luovuttaa edes haaveilemasta aiheesta siis.

No, taidan yleensäkin tarvita joissain asioissa vähän potkua persuksille. Eilinen oli tästä hyvä esimerkki. Yksi ystäväni nimittäin pisti vauhtia mun "tarttis tehdä"-puheille ja tuli meille. Ja sitten me tehtiin kaneille ulkoaitaus!!!


Sanoisin, että tuo on oikeesti ihan loistavan hieno ja upea!! 

Rakentelu tapahtui siis pääosin kaksissa naisin. Ensin me vähän mitattiin ja tuumattiin, sitten mentiin kauppaan ja ostettiin tolpat, tolpanjalat, verkot, naulaa ja rautalankaa. Sit kerättiin kasaan kaikki meillä olevat kompostiaidat (26kpl). Ystäväni kaivoi rautakangella tolppien paikat ja lapiolla uraa aitapaloille, yhdessä laitettiin tolpat, minä virittelin alaosaan sitten nuo aidan palat... mies tuli kotiin jossain kohtaa ja autteli sitten tuon yläverkon kanssa. Mies teki myös tuon oven. Lopuksi "koristeltiin" tiilillä ja lapset viskasi leikkimökkiin purut. Ja siinä meillä on mahtava kesäkoti kaneille!!

Tänä aamuna vein sitten puput tuonne ihmettelemään. Tarkoitus on, että ne asuu tuolla yöt kaiket läpi kesän. Aidan palat ei ole kovinkaan syvälle upotettuina, eli täytyy tarkkailla alkaako ne kaivella ulospääsyreittejä... tai alkaako kettuja kiinnostaa tuo mesta kuinka paljon. Naapurista on kanat viime kesänä viety, joten vähän arveluttavaa tuo pupujen asustelu ehkä on... mutta katsellaan. Yöksi ne kuitenkin saisi tuonne mökkiin teljettyä aina turvaan.

Ja tämä siis valmistui sitten lopulta yhdessä illassa, kun viimein vaan siihen hommaan sai joku minut potkittua...


No sitten sohva-asiaa. Tuosta kuvasta näkee erinomaisen selvästi syyn, miksi tumma sohva ei todellakaan ole meille ihan ykkösvaihtoehto... Karvaahan meillä on, oli sitten tummaa tai vaaleaa, mutta vaaleasta se vaan ei näy ihan noin kammottavan hyvin. Joten se vaalea piti siis saada... ja uusi värjäysyritys onnistui paremmin kuin hyvin, se onnistui ihan täydellisesti ja tulos on tosi hyvä!!!


Väri on just eikä melkein se mitä toivoinkin se olevan!! Nämä päälliset saa nyt kuitenkin odotella hetkisen, koska en viitsi niitä nyt ainakaan ihan heti remontin alle viritellä (vaikka mieli kyllä tekis kovasti...). Pakko oli kuitenkin ees vähän kokeilla, miltä se näyttäis paikallaan...


Voi että miten ihana!!

Eli loma on alkanut ihan kivoissa merkeissä, vielä kun tuo keli olis vähän kesäisempi niin hyvä hyvä. Tänne mielestäni luvattiin reilua +20 astetta, mutta selkeesti alle luvatun on lämpötila tällä hetkellä (+13). Ja hitsi, nyt siellä näköjään ripottaa vettäkin. Toivottavasti ne kanit tajuaa mennä suojaan... ne pääsee tuonne leikkimökin allekin kivasti, jos ne menis vaikka sinne, jos eivät tajua mökin sisälle mennä purujen sekaan.

No nyt on kai kuitenkin puettava vaatteet jo päälle ja lähdettävä kauppaan. 
Mukavaa päivää kaikille!

Heli

6 kommenttia :

 1. Aivan hurmaava kesäkoti kaneilla! Toivottavasti ne tosiaan ei saa päähänsä ruveta kaiveleen. Kamalaa, että kanat on naapurista viety - kerrallako ne vietiin, vai eikö siihen reagoitu ajoissa, että siellä joku käy? Surku...

  Kyllähän tuo sohva tietysti valoa tuo ihan erilailla huoneeseen. Kuvissakin näyttää hyvältä väri!

  VastaaPoista
 2. Vautsi vau, mikä väri sohvassa :). Ihan superi! Ja olen iloinen, kun tuli mieluinen.

  Ja kanien kesäasunto on Grand Designs- tasoa :). Toivoa vaan tosiaan sopii, etteivät innostu kaivamaan itseään sieltä aidan alitse.
  Pikkutyttönä mun kaverilta karkas kanit justiin kaivamalla tollasesta verkkoaitauksesta ja kun sattumoisin asuivat ihan metsän reunalla, niin siellä me sit huhuiltiin pitkin metsiä ja etsittiin pupuja. On jäänyt mieleen, kun tän kaverin äiti käski suunnistaa aina sinne, missä "harakka nauraa". Eli ilmeisesti ne harakat sit jotenkin paljasti ylimääräisten läsnäolon tai jotain. Tuskin ne kaneja ainakaan aikoi syödä.

  Toivotaan, että lomakelit tästä paranee, koska on se kumminkin ihan eri olla lomalla t-paita kuin toppatakki päällä. Sanokoot kuka mitä muuta (yleensä "kyllä loma on aina lomaa, oli kelit mitä hyvänsä") hyvänsä.

  VastaaPoista
 3. Sanna: nyt en muista ihan varmaksi miten ne kanat sieltä lähti, kerralla vai vähitellen... Nyt siellä on kuitenkin taas kanoja, toivottavasti pysyy kettu loitolla (eikä tule meillekään...)

  Odotan kovasti, miltä sohva näyttää kun on kokonaan turkoosi!

  Annukka: juu, saisihan tuo aurinko paistella... toisaalta ei kelit mua niin kauheesti ainakaan vielä ole haitanneet. Mut surku jos iso osa lomasta on tällasta.

  Sohvan väri on todellakin superi!! ♥

  Pitääpä muistaa tuo harakkahommeli jos meidän pupsit katoaa... koitetaan kuitenkin ensin vahtia etteivät kaivele. Toisaalta aika nopeaan ne kaivaa vaikka yön aikana, jos niikseen tulee. Onneksi meillä on ihan könttäsavea tämä maaperä, siinä saa kanikin tovin töitä tehdä että läpi pääsee!

  VastaaPoista
 4. jonkun täytyy vaan antaa vauhtia lissää,ett malttaa/kehtaa jonku urakan aloittaa :) hienon aitauksen teitteki kaneille...
  tuo sohvan uus väri on upea!

  VastaaPoista
 5. Ei teillä haukkoja ole? Tuohon voisi virittää vaikka ison rastasverkon päälle. On kyllä komea palatsi pupuilla!

  VastaaPoista
 6. Suvi: kiitos kehuista! Ja todellakin, se pieni potku persuksille on usein se aloituksen ehto. Sit kyllä tapahtuu.

  Keskeneräinen: haukkoja on ollu aiemmin, nyt ei olekaan yllättäen näkynyt. Liekö tuo yhden metsän kaataminen hävittänyt nekin... tyhmää. Mies kyllä oli sitä mieltä, että haukka ei tuollaseen menis, kun se ei sit pääse sieltä lentämään kauheen hyvin pois. Tiiä häntä sitten.. Rastasverkko mullakin ajatuksena siihen oli, mutta luovuin sit ajatuksesta ja nyt ei ole mitään yläsuojaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥