tiistai 23. kesäkuuta 2015

saavutuksia



Sen tein minkä lupasin! Pataan on istutettuna kukkaset! 

Ihan piti vähäsen kyllä järkyttyä kukkien hinnoista, kun noita hain. Padassa on viisi hopeaputousta (olisin ottanut hopealankaa, mutta on kuulemma syyskukka... ok...), neljä valkoista markettaa ja kolme pinkkiä markettaa. Näiden lisäksi ostin säkillisen (halppis)multaa. Ja vaikka kassaneiti unohti laskuttaa yhden noista putouksista, oli lasku silti YLI VIISKYMPPIÄ!!!!! 

Siis oikeesti... kuinka monia TUHANSIA ihmiset upottelee pihoihinsa ja istutuksiinsa joka kevät, jos mulla meni mokomaan pataan jo viiskymppiä??? Joo ei tosiaan tartte jatkossakaan laitella tuota suurempia viritelmiä. Onneks syksyllä voi hakea täytettä siihen tuolta metsästä.


Meidän aakee laakee nurmikkokin on jotakuinkin ajettuna nyt. Ainaskin tuosta kohtaa. On avaraa, on. Uusi teltta ostettiin tänään, kun entinen tais olla ihan seula - se on siis jo asennettuna tuohon aukeelle. Nyt saa taas kakarat ulkoruokintaan. =) Noi meidän on ihan hulluja telttailijoita, tänäkin keväänä oli jo toukokuussa teltta laitettuna ja siellä siis myös jo nukkuivat. Ite en kyllä todellakaan tarkenis, saatikka viittis.

Mun listalla oli myös se mansikkamaan kunnostus. Tästä lähettiin:


...ja tähän jäätiin:


Juu ei tullu mitään. Kyllä on nyt lyötävä hanskat tiskiin tuon paikan kanssa, ei tuota heinikkoa sieltä enää millään haralla irrotella. Kokeilin kyllä, mutta luovutin, koska nuo "laatikot" on todellakin aivan täys heiniä ja niiden juuria. Päätettiin, että annetaan mansikoiden elellä siellä nyt tää kesä seassa ja sitten vasta sen jälkeen, jos/kun sieltä marjaa tulee, kiskastaan koko hoito veks. Eli siis ne "laatikon reunat" vaan ylös. Mansikat pelastetaan jonnekin ja ajetaan koko paikka ympäri möyhijällä.

Mutta siis viiva yli siihenkin suunniteltuun tehtävään.


Eilen nautin tuollasta välipalaa, nam! Ja sama (eli pirtelö) ilman mansikoita sitten tänä aamuna, samalla kun tukka pystyssä koitin käydä läpi ajo-opetusluvan kirjallisten tehtäviä. 

Eilen kävin varaamassa kirjallisiin ajan, ihan tollein vaan että joo, huominen käy, sittenpähän on ohi. Illalla tajusin, että mä olen UNOHTANUT harjoitella niitä asioita... OMG, yhteen asti yöllä sitten netissä kävin tehtäviä läpi - jestas ne kuvalliset tehtävät on kauheita! - ja aamulla piti laittaa kello herättämään ja jatkaa... Just ennen kokeeseen lähtöä sain ekan kerran vasta kaikki oikein siinä netin kokeessa, muuten oli koko ajan virheitä. Olisin kyllä läpi päässy joka kerta kun harjoittelin, mutta silti olin kyllä ihan kauhuissani, että mahdanko selvitä siitä oikeesta kokeesta ollenkaan.

Mutta joo, selvisin mä ONNEKS siitä ekalla yrittämällä läpi. Vaikkakin tais olla toinen kysymys, missä jo tuli kauhee tunne, että nevöhööd... ja ihan arpomalla meni vastaus (ja väärin meni). Loppujen lopuksi yksi virhe (toi äskeinen) oli kirjallisissa kysymyksissä ja kaksi kuvallisissa ja suoritus hyväksytty, huhhuh. Olin niin helpottunu, että hyvä kun en alkanu parkumaan. Joka tapauksessa nyt on sitten se suoritettuna, seuraavaksi auton muutoskatsastus ja sitten voi lampsia poliisilaitokselle hakemaan ne luvat lasten kanssa. Siitä se sitten hurruuttelu alkaa!

Eipä mulla muuta tänään - huomiseen siis!

Heli

22 kommenttia :

  1. Minä ostin puutarhalta 2 iiiisoa amppelia ja 3 lumihiutaletta sekä 2 jotain mitä en muista pinkkiä kuiteskin ja maksoi 50 mikä oli minusta halpa. Sain niistä kolmeen ruukkuun.
    Joo noita töitä olis, vaikka on pieni rivitalon piha. Ed asukkaat laittaneet havukasveja, jotka nyt seitsemäntenä aumis vuotena haluaisin pois. On vaan hirveä työ kaivaa ne, mut katsotaan. Kaikki energia menee mökillä isoon remppaan,
    siis pyyhitään pois työlistalta.
    Mukavia puuhasteluja!
    -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kyllä itse asiassa yhtään tiedä mitä kukat tapaa maksaa, joten en tiiä vaikka noi olis ihan normaalin hintaisia. Ne valkoiset marketat oli ihan kohtuuhintaisia, mutta kaikki muu minusta tosi kalliita, en mä kyllä oikeesti raaskisi laittaa monia kukka-asetelmia noilla hinnoilla, hädin tuskin tän yhden!!

      Tsemppiä teille remppaan, se on kyllä niin rankkaa puuhaa että onneks me ei tänä kesänä rempata isommin mitään!!

      Poista
  2. Hieno pata tuli ;)
    Mä löysin täältä meiltä päin yhden taimikirppiksen josta ostin euron kappale perennan taimia. Kaupassa samat taimet puolta pienempinä 5e.
    Kaikki taimet lähti hyvin kasvuun vaikka tytär yrittikin hukuttaa ne mein loman aikana.
    Tsemppiä ajo hommeleihin.. Haastava juttu :)) meillä 2 ite opetettua silloin aikoinaan. Siinä lensi ärräpäitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitin kuvata pataa edullisesta kuvakulmasta... läheltä katsottuna se on kyllä rehellisesti sanottuna melko järkyttävä näky, noi pinkit raaskut tuossa keskellä harottaa joka suuntaan... ei ole minussa hortonomin vikaa!

      Jos osaa etsiä ja tietää hintoja, pääsee taatusti edullisemmin. Ja etenkin jos viitsii itse laitella siemenistä kasvamaan. Mä juuri ja juuri viitsin laittaa muutaman rehun tuohon pataan... =)

      Saa nähä miten meidän ajeluiden käy. Olen saanut facebookissa ison kasan huvittuneita kommentteja, kun olen maininnut tästä opetusasiasta... just että miten mahtaa minun lyhyiden hermojen kanssa tässä käydä. Olen kyllä kehunut, että tämän session jälkeen toinen nimeni on Lehmänhermo, mutta eivät meinaa uskoa... =D

      Poista
  3. Hienoa, siellä on totisesti laitettu hihat heilumaan! :) Olet oikeassa, kukkien hinnat on aivan järjettömiä! Ajattelin, että olisinko ensi keväänä niin fiksu, että ostais niitä siemenpusseja kaupasta ja laittais itse kukat kasvamaan. Realistista? Tuskin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pakko laittaa hihat heilumaan, kun menin täällä sekä facessa esittelemään listani. =D Ei vaan, oikeesti kyllä pyrin siitä ne hommat tekemään, ainakin ees suurimman osan. Ikkunoiden pesuun jos koittais seuraavaksi orientoitua... tai kylppärin, siinä on kans aikamoinen homma. Noi on molemmat sellasia hommia joiden aloittamista vitkutan ihan kauheesti, mutta sit on todella hyvä mieli kun ne saa tehtyä - ja samalla huomaa, että eihän ne nyt niin kauheita ollu ees tehdä.

      Mä en ees haaveile kasvattavani siemenestä mitään... ei kerta kaikkiaan hermo kestä. =D

      Poista
  4. Onpa ihana kukkapata! Se on kyllä totta, että kukkiin saa uppoamaan ihan sikana rahaa!
    En uskaltais mennä kirjallisiin enään ikinä! En varmaan läpäisis niitä ja ajokortti otettais pois! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Sä olit mun inspiraatio, tosin sun kukkaviritykset on miljoona kertaa hienommat kuin tuo minun!! Mä sua mietin noita laittaessani, ja nimenomaan sitäkin, että apua, sä laitoit vaikka miten paljon kaikkea, ja miten hirveesti sulla mahtoi niihin oikein rahaa upota...!!!

      Kyllä mäkin olin kauhuissani siellä kirjallisissa. Ihan sellanen epätoivoinen olo, kun oli monta kertaa tilanne, että aaaapuaaa, mikä tän vastaus on, help, aika loppuu... Olin oikeesti ihan varma, että perseelleen meni ja yllätyin kovasti että se menikin läpi!!

      Poista
  5. Noissa kukkienkin hinnoissa on varmasti aljon eroja eri aikkojen välillä. Luulen niin. Sun kukkapata on kyllä nyt tosi upee. Hienoa Heli ♥ Mä en varmaan olis raaskinut laittaa noita kaikkia tuohon yhteen pataan. Olisin varmaan ripotellut ympäri pihaa eri ruukkuihin. Siksi meidän pata varmaankin onkin niin aution näköinen, vaikka siinä on kukkia, he hee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä kun taas en laita kuin tuon yhden padan, niin se saakin sitten olla runsas. Meidän pihassa kun ei oo mitään mihin muualle ees laittais jotain... =) näyttäis lähinnä orvolta ja hassulta, jos jonnekin tonne sotkun sekaan koittaisin jotain ruukkuja laitella. Toisaalta onneksi näin, niin ei tule sellasta oloa, että pitäis laittaa...

      Poista
  6. Täytyy sanoa, että nätin kukkapadan sait! ihan rahan takia mä en laita joka vuosi kesäkukkia. Tänä vuonna tuli laitetttua kun löysin kukat niin halvalla, 0,20e/kpl. Ensi kesäksi saatan jättää laittamatta jos ei yhtä halpoja tule vastaan. Tuolle mansikkapenkille en minäkään enää tekisi mitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kehuista! Pata näyttää ihan kivalta, kun kattoo kauempaa... =D Sä oot saanut kyllä tosi halvalla kukat!!! Ja hei onneks olet samaa mieltä tuosta mansikkapenkistä... Ajattelin, että se saa paheksuvia katseita ja kommentteja tyyliin "yrittäisit nyt edes". =D Mutta se todellakin on toivoton... Mä olen vähän alkanut luovuttaa ajatusta hienosta kukkivasta ja syötävästä pihasta, kun ei musta siis oikeesti ole edes muutamaa mansikkaa pitämään hengissä. Joka vuosi se tuska mulle tulee, mutta ehkä ei enää ensi vuonna tule, kun kerta kaikkiaan vaan päätän että ei oo mun juttu nyt eikä kenties koskaan!! Padallinen kukkia riittää mulle puutarhuroinniksi jatkossakin... =)

      Poista
  7. Teillä on tuollainen pikkuruinen läntti tuo teidän nurmikko.. ;D
    Päältäajettava ruohonleikkuri on tuossa kyllä täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan sitä pieni pläjäys... ja siinä on vasta osa tonttia, ehkä noin neljännes. Toki osan tonttia peittää rakennukset, mutta on sitä pihaakin. Tuo on sellanen selkeä alue, mikä ajetaan siistiksi, muualla on vähän hankalampia kohtia. Lisää tuollasta nurmikenttää on kai tarkoitus laittaa, eli siis lähinnä tasoittaa noita epätoivoisia alueita, mihin ei ole aiemmin leikkurilla päässyt. Pitäis ehkä joskus koittaa kuvailla tätä kokonaisuutta jotenkin. Puoli hehtaaria on meidän tontin koko. Liikaa hienoksi puutarhaksi laittamiseen... mutta ihanasti tilaa olla vaan. Ja kaiken ympärillä pellot joka suuntaan monen sadan metrin matkalla. Saadaan olla täällä ihan keskenämme! =)

      Poista
  8. Minulta ei pihakukkia tässä vaiheessa ainakaan löydy, yhden amppelin saattaisin ostaa. Kuolisivat kuitenkin pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä miten kauan noi mun kukkaset hengissä säilyy... =) Amppeleita en voi laittaa, kun täällä on niin tuulista.

      Poista
  9. No ensinnäkin pata näyttää kivalta, joten sanoisin, että satsaus kannatti <3. Mutta samalla vähän ihmettelen hintaa. Täällä marketat maksaa 2,50 eur kpl eli tekis kympin. Pinkit saattais maksaa vaikka 3,50 eur, joten niistä tulis suunnilleen toinen kymppi. Multaa saa kolme isoa säkkiä kympillä, joten tekis reilut kolme euroa. Eli noille putouksille jäis sitten hintaa yli vitosen kappale (siis jos olis laskutettu kaikki 5), joka kuulostaa kyllä paljolta.
    Itse oon viime aikoina käyttänyt humalaa (en itse, vaan istutuksissa :)), joka on kans sävyltään tollanen harmaa, mutta ei todellakaan maksa noin paljon. Mutta silti joka kesä mietin, että pitäisköhän sittenkin opetella kasvattamaan jotain monivuotisia, niin ei tarvis sitä tilinauhaansa suoraan Prisman kesäpihalle kiikuttaa niinkuin mies asian ilmaisi :)

    Hyvällä alulla teillä siellä pihahommat. Tai vaikka lopullakin. Muutos on kumminkin sen verran näkyvä, kun tilaa on noin paljon.

    Onnea kirjallisten läpimenosta ja tsemppiääääää <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi kukkien hinnat oli jotain sellasta, että valkoiset marketat oli 2,90, punaiset olisko ollu 3,90. Ja todellakin noi putoukset oli sitten vissiin 5,50 kappaleelta, eli kalliita! Multa maksoi alle 3€ pussilta. Kyllä mä ihan muutamaan kertaan katoin sen kuitin läpi, että MIKÄ tässä maksoi... Mä oon oikeesti nyt ihan tyytyväinen, ettei meillä ole enempiä kukkajuttuja laitettavana. En kerta kaikkiaan raaskis!!

      Meidän pihahommat on vaiheessa. Mä lähinnä haluan vaan sieltä romut pois ja pinnan siistiksi ja tasaiseksi. Ei muita vaatimuksia! =) No, jos toivoa sais, niin haluaisin siistiä rakennusten reunat jollain vaikka 50cm sepeli- tms pikkukivi-alueilla joka kohdasta. Talon edustalla olis kiva joku pieni alue, missä vois olla vaikka keinu ja pöytäryhmä. Siistiä, yksinkertaista - siinä on mun jutut.

      Kiitos vaan tsempistä. Taidetaan perjantaina päästä poliisiasemalle papereita laittamaan... jännää!

      Poista
  10. Kesäkukkiin saa kyllä menemään rahaa..huhhuh.Siksipä olenkin niitä roimasti vähentänyt ja kasvattanut itsekkin taimia.Pata on kyllä upea,ihanasti sointuu istutukset toisiinsa.Nauti nyt siitä-koko rahan edestä :) Tsemppiä opetukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täytyy pitää hyvää huolta padasta, että se ilahduttaa mahdollisimman pitkään. En kovin montaa kertaa siihen raaskisi kukkia uusiksi laittaa noilla hinnoilla. Ei niitä kukkia kannata olla liikaa, siis liikaa siinä mielessä jos ne ei innosta puuhaamaan vaan enemmän tuntuvat harmilta ja riesalta ja liialta rahanmenolta.

      Kiitos tsempistä! (saattaa olla, että tulen ihan muutaman kerran sitä tarviimaan...)

      Poista
  11. Kukkiin saa upotettua rahaa kyllä tolkuttomasti, kalliita ovat mutta niin kauniita <3 Hyvä, hyvä sinä ja ajolupa joten turvallisia kilometrejä kaikille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oikeesti olin melko hämmästynyt siitä miten kalliita kukat on!!
      Kiitos kiitos, toivotaan että ajot on onnistuneita. Itse asiassa just nyt tuli mies sisälle ja sanoi, että lähdetäämpäs kokeilemaan sitä poljinta... huomenna on muutoskatsastus ja poljin on siis nyt asennettuna!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥