sunnuntai 20. joulukuuta 2015

jouluisia tunnelmia


Mukavaa sunnuntaita, ja taitaa muuten olla myös neljäs eli viimeinen adventtikin. Eli se olis niinku joulu ihan kohta! Kuvassa ihana joulutähti - vaikka muuten tykkään yleensä asiassa kuin asiassa enemmän valkoisesta, niin kyllä joulutähti on oltava punainen. Tämä on ollut oikein kestävä yksilö, siis kun ajattelee, että se on MUN hoidossa... Harmi vaan, että kuvassa kukkapurkki on tietenkin saumapuoli tänne päin... noooh, ei välitetä siitä. 

Voin oikeastaan aika ilolla sanoa, että meillä ollaan valmiina. (Paitsi ruoat on vielä haettava alkuviikolla.) On siivottu, on vaihdettu punaiset tähtilakanat, on hankittu lahjat, ja on jopa kuusi!! Eilen käytiin se miehen kanssa hakemassa lähimetsästä - oletan, että jokamiehen oikeuksiin kuuluu se, että maassa jo pari kuukautta maanneet katkotut kuuset on vapaata riistaa... ??? No sellanen me ainakin sieltä kotiin kannettiin. En siis tosiaankaan menis katkomaan kenenkään mailta kuusta, en uskaltais (enkä haluais) ees oksia katkoa (eikä se kai oo ees sallittua?), mutta olen jo pidemmän aikaan koiria tuolla kävelyttäessäni katellut, miten suloisia pikku kuusia siellä makaa. Kai ne on raivattu isompien eestä pois tai harvennettu tai jotain, en tiiä. Mutta ihan olivat kuitenkin vihreitä, joten otettiin yksi kainaloon ja käveltiin kotiin. Olen tyytyväinen, ettei tarvinnu katkoa pystyssä olevaa kuusta!


Siihen se sitten aseteltiin. Hiukka on hankalaa miettiä aina, että mihin kuusen laittaa... nyt se on sitten tuossa uunin edustalla, missä meillä on joskus aiemminkin kuusi ollut. Voidaan vaikka tanssia kuusen ympärillä, tai jotain... pitää vaan varoa, ettei kukaan kolauta päätä portaikkoon.

Koristeita olikin vähän mietittävä. Kuusi on niin pieni ja hento, ettei siihen voinut niitä oikeita kuusenkynttilöitä laittaa. Vähän on kälyset tuollaset pikkulamput nyt sitten, mutta valot on ja se kai on tärkeintä. Hirveen ihanaa on laittaa kuuseen valot ja illalla sitten siinä hämyssä olla! Muitakin koristeita on niukanlaisesti, oon tainnut suurimman osan koristeistani yleensä ottaen vaan hävittää pois, ja osan olen sijoittanut valopuuhun tuohon keittiön puolelle. Söpö kuusi joka tapauksessa, eikö vaan?


Ja siinä se valopuu. Mä olen tykännyt tästä "tuunauksesta" kyllä todella kovasti. Siis tarkoitan tätä puuta yleensäkin, että sen tuohon betoniämpäriin "istutin". Se on ollu mulla jo monta vuotta ja sitä on siirrelty huoneesta toiseen (ei muuten ole mitenkään ihan helppo juttu...). Nyt se on sopuisasti asettunut tuohon nurkkaukseen. Siinä on koristeena milloin mitäkin: perhosia, keinuva keiju, lasisia pääsiäismunia, erilaisia valosarjoja... ja nyt siinä on joulukoristeita: hopealintuja, valkoisia kulkusia, virkattuja lumihiutaleita, kristalleja... Puu valaisee ihanan pehmoisesti huonetta ja monesti sitä vaan tuijottelen ja ihastelen. Sopii minun makuun niin täydellisesti tuollanen hiukan karu ja yksinkertainen juttu, mihin kuitenkin voi sitten hitusen sitä blingblingiäkin ripotella.

Tuo kuvassa näkyvä potta on muuten odottamassa mummon pientä murusta. Potta on joululahja hänelle. Mä en ole nähnyt tarpeelliseksi noin pieniä (1v) lapsia vielä ihmeemmin lahjoa - en siis omillekaan lapsille ole antanut lahjoja vielä noin pienenä, kun ei ne niistä mitään vielä silloin tajua... Potta on kuitenkin tarpeeseen, joten se on nyt meiltä sitten joululahja.


Keli nyt sitten on mitä on. Lämmintä ja sateista. Nurmikko vihertää ja silleen. Olen jo luovuttanut ajatuksesta, että olis luminen joulu - mä vähän luulen, että sellanen ajatus saadaan pikkuhiljaa haudata ihan kokonaan täällä eteläisemmässä Suomessa... Harmi, mutta minkäs teet. Illan pimeydessä sisällä on kuitenkin tosi tunnelmallista kaikkien noiden kynttilöiden, tähtien, pallojen ja muiden valojen palaessa. 

Tänään vietetään siis etukäteen vähän jouluisia hetkiä, kun tyttären perhe tulee käymään. He ovat joulun aikaan reissussa, joten siksi tämmönen etukäteisjoulu jo nyt. Hyvä mummo on täällä jo tehnyt piparitaikinan (sain sen siis todellakin tehtyä!!) ja aikeissa on antaa pienen neidinkin leipoa pipareita. Meinasin myös keitellä riisipuuroa ja kai sitä kinkkuakin pitää olla, joten kinkkuleipiä on sitten myös tarjolla. Taidankin tässä nyt sitten pukea päälle - istun koneella yöpaidassa - ja valmistautua heidän tuloonsa. 

Joko teillä ollaan valmiina??
Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille!

Heli

14 kommenttia :

  1. Niin jouluista jo teillä. :) Meillä aika hintsusti mitään vielä esillä, koska haluan vielä siivoilla keittiön puolella. Olkkari periaatteessa valmis, verhojen vaihtoa mietin vielä. (Ei siis mitään varsinaisia jouluverhoja vaan semmoset ruudulliset, mitkä sopii paremmin talveen kuin nuo vihreät mitkä muulloin tuolla roikkuu). Niin siksi siis en ole vielä hakenut kun joitakin koristeita.

    Joulukuusi haettiin tänään kotiin, appiukko sen metsästä haki ja se on ihana! Jospa saisi sen huomenna sisälle. :)

    Ihanaa joulunaikaa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan meillä on tosi vähän jouluisia juttuja: muutama hyasintti, yksi joulutähti, pieni kuusi ja muutamat valot. Lisäksi vissiin viisi koristetta. Mutta tällaisella pienelläkin saa kyllä kivasti tunnelmaa. Verhoja mulla ei ole muita kuin noi ikkunassa olevat, eikä mulla ees joka ikkunassa ole verhoja... Matotkin saa olla ihan samat koko ajan. Pitkälle on siis tultu siitä ajasta, kun kaikki vaihdoin jouluksi ja koristeita oli vaikka kuinka paljon. Parempi kyllä tämä nykyinen systeemi!

      Tuntuu oikeastaan ihan hassulta mennä nyt sitten alkuviikoksi töihin, kun kaikki on valmiina... vähän niin kuin että höh, kaikki on laitettuna ja eikös se joulu vielä ollukaan... =D

      Mukavaa joulua teille kans! ♥

      Poista
  2. ihana kuusi ja tuo puu,en ihmettele,jos ihailet sitä :D niin tekisin itsekin...Meillä ei olla vielä valmiita joulua vastaan ottamaan,sauna pesemättä,kuusi koristelematta,piparit leipomatta jne...Mutta eiköhän tuota porukalla saada parissa päivässä paljon aikaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kun on tosiaan töitä maanantaista keskiviikkoon, niin tämä etukäteen laitettu valmius oli ainoa vaihtoehto. Jos olisin kotosalla, voi olla että olisinkin laitellut kaiken vasta alkuviikolla. Toisaalta tänä vuonna on ihan uutta ja erilaista myös toi lapsenlapsi, jota varten vähän halusin myös laitella... vaikka eipä tuo kyllä vielä mistään mitään tajunnut. =D Ehkä ensi vuonna on jo erilaista pikkuneidin kanssa. Mutta tosiaan tyttären perhe lähtee reissuun niin siksikin oli ajatus vähän tällein etukäteen jo laitella kaikki.

      Mukavia valmisteluja teille!

      Poista
  3. Ihanat joulupuut teillä!

    Beibe haki meille kuusen kotomettästään. Tuon sen perinteisesti sisälle varmaan vasta aattoaamuna. Tänä vuonna ajattelin koristella sen aikas perinteisin koristein, palloin jne.
    Jotenkin on vähän haikea olo, kun kuusen koristelu on ollut aina tyttären homma. Nyt kun likka koristelee kuustaan omassa kodissa... nyyh! Onneksi ovat tulossa käymään molempina joulupäivinä!

    Yläkertaan hommasin valkoisen muovikuusen. Se ehkä sotii hieman periaatteitani vastaan. Mutta, koska kuitenkin rakastan kaikkea kiiltävää, halusin sellaisen kuusen, jossa kaikki meni överiksi. Siitä tuli kyllä tosi bling! Katotaan, saisinko kuvia blogiini siitä.

    Isäni ja toinen veljistäni tulee meille jouluksi. Ei tarvi ihan kahestaan olla! ;) Ja joulupäivänä toinen veljeni perheineen tulevat syömään. Että mukavaa yhdessäoloa on tiedossa! Kyllä sen verran on lämmintä ja nurmikot vihertää, että pitäisiköhän kattaa ateria ulos! =D

    Oikein mukavaa ja rentoa joulua sinulle ja perheellesi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin selkeästi on nyt joku käänne tapahtunut joulun asioissa, koska aiemmin on kyllä lapset sitä kuusta koristelleet vaan nyt ei ollut juurikaan kiinnostuneita enää... siis pojat ei ollenkaan, esikoinen tosiaan on siellä omassa huushollissaan ja kuopuksenkin koristelu oli vähän sellasta "ai miks te mua tähän hommaan odotitte...". Heitti sitten muutaman koristeen vähän sinne päin... Ei oo enää joulut entisellään, ei!! Tuo mummon murukin on vielä niin pieni, ettei sitä kuusi kiinnostanut pätkääkään, mitä nyt yritti yhtä koristetta sieltä irti kiskoa. Suunta oli koko ajan siitä kuusen ohi juosten kohti yläkerran rappusia...

      Koitahan nyt kuvata kuuset meille muillekin näytille, niin tavis-kuusi kuin blingikin!

      Me ollaan nyt sitten aatto vaan omalla porukalla. Eli luulen, että aika tavallisen oloinen päivä meillä vaan on... ei mitään juhlallisuuksia. Ruoka kenties hotkaistaan yhdessä ja sitten lahjat avataan, tuskin paljon muuta sen kummempaa.

      Meillä muuten isäntä sanoi eilen, että kelihän on kuin juhannuksena, pitäisköhän grillata aattona... =D

      Ihanaista joulua teille myös! ♥

      Poista
  4. Täällä taitaa nyt käydä niin, että joulumieli jää kevään jalkoihin näillä T-paitakeleillä ja muutenkin. Mutta toisaalta sekin tuntuu ihan kivalta.
    Kinkkua on tulossa yllinkyllin ja eilen pojilta kyselin muita ruokatoiveita, joten ne tässä ehtii vielä hyvin toteuttaa (koska kaikkea saa kaupasta valmiina). Salaatteja ajattelin kyllä värkätä itse. Ja pari jouluista leipomusta toteuttaa. Tai siis yrittää ainakin.

    Kuulostan varmaan tosi epäkiitolliselta ja nihkeältä, mutta toivoisin aina, että kukaan ei ostais meille mitään joulukukkia, koska en niistä perusta. Nyt mulla oli haettuna männynoksia maljakoihin, enkä olis muuta kaivannut, mutta eilen sitten sain joulutuomisiksi ihan hervottoman kokoisen valkoisen joulutähden. Se on oikeasti niin iso, ettei mahdu mihinkään nätisti. Paitsi eteiseen, johon sitä ei voi vedon takia laittaa. Mutta yritän ajatella siitä kauniisti, koska tuojat kumminkin oli vanhuksia ja tarkoitus tottakai hyvä. Ja vuolaasti toki kiittelin justiin edellämainituista syistä.

    Leppoisaa oloa sinne <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vaikea on mitään sellasta superjouluista fiilistä kyllä repiä tällä kelillä. Lapsuuden jouluihin kuului kyllä ihan kiinteästi se lumi ja pakkanen, ei tämä tällainen +10 varsinaisesti siis joululta tunnu... Ja muutenkin tosiaan meidän perheessä on muutoksen ajat joulun suhteen, kun lapset on niin isoja jo. Välillä leikin ajatuksella, että tarviiko koko joulua ees viettää...

      Mä tykkään kyllä joulukukista. Meillä on kukkia muutenkin kotona niin harvoin, että on ihan juhlallista sitten kun niitä näin jouluna on. Ite hommaan ainoastaan hyasintteja ja joulutähtiä - niitä punaisia - mutta joskus on saatu jotain muutakin. Kato, näin hyvä kukkaihminen olen, etten edes muista mikä sen yhden kukan nimi on... voi hyvänen aika... amaryllis???

      Lahjat, kuin myös kukkalahjat, noin yleensä ottaen on aina vähän sellasia, että entäs sitten jos ei osukaan saajan makuun... Siksikin minusta joululahjat on vähän hullu juttu, jos niitä ostaa/tekee/antaa vähän niin kuin velvollisuudesta, ja sitten se menee ihan hukkaan, jos toinen ei tykkää lainkaan... että lahjojen hankinta voisi senkin vuoksi olla ihan vain perheen sisäistä tms, ei sen suurempaa.

      Rentoa fiilistä sinne myös! ♥

      Poista
  5. Oi,siellä jo tunnelmoidaan.Ihania kuvia!Mun pitäisi siivoukset aloittaa,vaan tässä istun;)Ihanaa jouluviikkoa Heli<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin sinulle! Iloa jouluusi, myös siihen siivoukseen! ♥

      Poista
  6. Niin on nättiä ja jouluista teillä <3 Ja aivan ihana pitsiverho teidän keittiössä!!

    Tuosta nurmikon viherryksestä...me huomattiin toissapäivänä, että meidän syreeniaita tekee pieniä vaaleanvihreitä silmuja!! :O Joulukuun lopulla! Melkoista, sanonpa vaan.

    Hyvää Joulua Heli sinulle ja perheellesi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Jouluista täällä on melko vähän... mutta tekeehän tuo kuusi aina kivan tunnelman. Ja muut jouluiset tai talviset valot, kukat ja kynttilät. Verho on vaihtokaupalla saatu yhdeltä ystävältäni, mä kans tykkään!

      Onhan tää jotenkin aika erikoista, että jouluna on kelit näin lämpimät eikä lumesta tietoakaan. Toisaalta olikohan se viime talvena, kun siinä heti joulun jälkeen istuttelin pihaan hyasinttien sipulit... Kai näihin keleihin vaan pitää tottua. Sinänsä ei haittaa lainkaan, että on lämmintä (säästää lämmityksessä, aurauksessa, hermoissa...) mutta aina jotenkin toivois, että jouluna olis lunta.

      Hyvää joulua teille myös! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥