sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

ihana kesäinen viikonloppu ♥


Miten ihana viikonloppu onkaan taas takana! Olispa aina kesä, loma ja viikonloppu... ♥

Lauantaina otin (viimeinkin..) pienen rakkaan tänne mummolaan yökylään. Mulla on ollut aivan huono omatunto, kun tämä tapahtui vasta nyt... pikkuneiti kun tulee parin kuukauden kuluttua jo 2-vuotiaaksi. Jotenkin vaan hetki ja aika ei ole olleet hyviä aikaisemmin, meillä on huono järjestää nukkumapaikkaa jne. No, nyt päätin kuitenkin kokeilla, miten meillä sujuu, neiti kun ei oikein vieläkään suostu nukkumaan öitään kunnolla.


Vaan kuinkas kävi? 

Pikkumuru kihersi aikansa, silitti mummon poskia ja sanoi "mummo kulta", matki hetken palohälyttimestä kuulunutta pientä piipahdusta (patteri loppumassa) niin, että oli ihan pakko nauraa sille vikinälle... ja sitten aivan yhtäkkiä nukahti mummon kainaloon ennen yhdeksää. Pariin otteeseen neiti huuteli yöllä maitopulloa (joka on vasta otettu pois) ja äitiä (joka ei nyt vaan ollut paikalla) ja jatkoi saman tien unia. Aamulla herättiin pikkasta vaille kahdeksan, ja ekat sanat oli "muroja mummo antaa".

Eli hyvin meni! ♥ Nyt uskaltaa tämäkin mummo ottaa pikkuakan tänne uudemman kerran... Sinänsä hassua, että monen lapsen äitinä sitä ei vaan meinaa jaksaa enää tollasta pientä, tai ajattelee ettei siitä mukamas selviä... Mutta samat konstit ne pätee tähän lapsenlapseen kuin omiinkin, ja kainalossa nukuttaminen oli kyllä aivan ihanaa ja tuli mieleeni ajat, kun omat pienet siinä tuhisi... ♥


No sitten patiolle. Tuollainen se nyt sitten on. Keinu saatiin viimeinkin kaupasta perjantaina ja kalusto ostettiin käytettynä. Näyttää kyllä vielä melko koomiselta toi kaari, kun kasvit on niin pikkuisia... Me ollaan mietiskelty, miten paljon noita kasveja oikein pitäis kastella ja mahtaako ne olla elossa laisinkaan, mutta tänään sitten huomattiinkin tämä:



Krassi kukkii!!! Muutenkin etenkin just noi krassit näyttää aika elinvoimaisilta, uutta lehteä pukkaa vaikka ne varret näyttääkin jotenkin lötköiltä aina vaan. No, toivo elää tuuhean kasvuston suhteen!


Tuo keinu on kyllä niin ihana! ♥ Olen siellä jo makaillut kirjan kanssa ja ilman, viltin kera ja ilman, pienet unetkin olen siellä ehtinyt ottaa... 


Tuo kalusto käsitellään mustaksi, niin kuin keinukin on. Ekat kolme tuolia on valmiit, homma jatkuu sitten kun taas huvittaa... tai keli antaa myöten. Tänään oli aivan ihana keli niitä tuossa käsitellä. Mun jalat ja kädetkin on kyllä melko käsitellyn näköiset tällä hetkellä...


Hirveen kiva, eivät varmasti lähde puhtaaksi...

Tänään olen minäkin sitten vihdoin heittänyt talviturkin. Saattaa olla, että jopa viimevuotinen talviturkki lähti vasta nyt... En ole mikään hirveän innokas uimari, vesi saa olla melkoisen lämmintä, ennen kuin viitsin järveen mennä. Tänään se hetki kuitenkin koitti ja kyllä olikin ihanaa!


Tulin siellä uimareissulla maininneeksi pojalle, että maksan hänelle, jos kerää mulle mustikoita. No, kotiin päästyä poika heitti reppuun rasioita ja repun selkäänsä ja otti mopolla suunnan kohti mustikkaisia maita... ja palasi sieltä neljän rasian kera. Kiitos!! En usko, että raaskin noita mustikoita edes pakastaa, parhaita ne on heti syötyinä.


Tontin nurkalta löytyi myös jonkun verran vadelmia - sen mitä tuolta nokkosten seasta nyt sitten viitsi noukkia... Hyviä olivat!


Viikonloppuun mahtui myös yksi syntymäpäiväsankari, kun meidän rakas pieni höppänä karvakorva täytti tänään 9v! Sitä lahjottiin rapsutuksilla ja kissanraksuilla ja ylimääräisillä makkaransiivuilla... ihan tyytyväiseltä vaikutti, vaikka täytekakku puuttuikin. ;) 

Muun muassa tämmöistä kaikkea kivaa kuului tähän viikonloppuun. Nyt suihkuun (hinkkaamaan täpliä jaloista pois...) ja sitten lukemaan ihanaa kirjaa. Onneksi on vielä pari viikkoa lomaa jäljellä, mä niin nautin!!! ♥ Ihanaa kesän jatkoa kaikille!

Heli

8 kommenttia :

  1. Hyvältä näyttää tuo puutarhamaja ♥ ja voin uskoa, miten ihanaa tuossa keinussa on esimerkiksi just lueskella. Uskon, että nuo köynnökset ehtivät kasvaa vielä melkoisesti tämän kesän aikana.

    Kiva kuulla, että mummon murusen kanssa meni hyvin. Jotenkin sitä vaan on paljon varovaisempi tms. noiden lastenlasten kanssa. Nuo tuollaiset viikonloput ovat ihan parasta ♥ Mulla peruuntui lastenlasten tulo nyt viikonloppuna, kun olin kipeenä, mutta onneksi edellisestä kerrasta ei ole pitkää aikaa.

    Ihanaa loman jatkoa sinulle, Heli ♥ Mulla viimeistä jo viedään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan, että köynnökset kasvaa humahtaa vielä loppukesän aikana.

      Mä en niinkään koe, että olisin varovaisempi tuon lapsenlapsen kanssa... ennemminkin olen ajatellu, että en vaan kertakaikkiaan jaksa valvoa yötä, jos nukkuminen ei onnistu. Oma epäsäännöllinen työaika ja vapaat siellä täällä ei ole kivoja tältäkään kannalta katsottuna - koskaan ei löydy sellasta hetkeä, että vois ajatella jaksavansa. Lisäksi meillä on ollu aika hankalaa tosiaan miettiä, missä voidaan turvallisesti nukkua... yläkerrassa ei ole portteja ja tyttö saa ovet auki jne, joten sinne ei uskaltanut mennä. Nyt olin melkoisen äimänä, miten hyvin pikkuneiti nukkui - liekkö vaikutusta päivän touhuilla ja myös sillä, että sai siihen mummon kainaloon nukahtaa. ♥ Oli se kyllä jotenki niin hellyttävä hetki!! ♥

      Nautihan viimeisestä lomaviikostasi! ♥ Mä koitan olla ajattelematta, että "enää kaksi viikkoa..." väkisinkin meinaa ajatuksissa käydä, että tämä ihanuus ei kestä ikuisesti. No, tänään paistaa aurinko, kohta lähdetään kesäkahvilaan jne... Carpe diem! ♥

      Poista
  2. Voi iloa ja onnea tuo pieni <3 Meidän perheen pieni oli 6 kk kun alkoi olemaan meillä silloin tällöin yökylässä ja nyt jo useampaa päivääkin - Muistan ne ekat kerrat, että ainoa, joka asiasta vähän hermoili oli tytön äiti - kun meinasi, että ei millään raski olla erossa. Minusta on hyvä, että lapset tottuvat olemaan mummuloissa (tai niinkuin meillä - varamummulassa) ..ne on kaikilla lomaa omalla tavallansa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sinä olit rohkea ja otit jo noin pienen yöksi! Mä sanoin, että en ota ennen kuin imetys on loppu, ja sitten että en ota ennen kuin nukkuu yöt... no, ei nuku vieläkään, mutta nyt tuntui että johan se on aika täälläkin mummolassa olla yötä. Ja nyt kun oltiin miehen kanssa molemmat lomalla, oli hyvä hetki. (Ei sillä, että mies olis mitenkään lapsen hoitoon osallistunut, tyttö vähän vierastaakin vaaria... mutta henkisenä tukena olis ollut, jos olis ollut vaikka vaikea yö.)

      Minä monesti manaan tosiaan tuota epäsäännöllistä työtäni, jotenkin tuntuu ettei ole koskaan aikaa keskittyä mihinkään. Vapaita on yksi siellä, toinen täällä, koskaan ei oikein kerkiä nollata päätä... on tuntunut vaikealta sitten siihen lyhyeen hetkeen ottaa vielä tuo pikkuneiti, etenkin kun olen pelännyt niitä yövalvomisia, kun olen ollu muutenkin koko talven ihan älyttömän väsynyt. Mutta onneksi tämä meni hyvin, nyt on "putki auki" ja jos vaikka seuraavaa kertaa ei tarttis ihan kahta vuotta odotella... =)

      Olen kyllä kokenut ihan sellasta "huono mummo"-olotilaa, kun tiedän, että vanhemmat on väsyneitä enkä vaan ole ottanut lasta tänne yöksi... =( Jospa tämä tästä kun tyttö kasvaa ja itse on vähemmän väsynyt toivottavasti tulevana talvena...

      Poista
  3. Kainalossa nukkuva lapsi <3 Onko suurempaa onnea?

    Teidän terassista tulee aivan ihana! Pihakeinu on niin paras köllöttelypaikka! Minäkin aina mökkikeinussa istun vaan ja tuijottelen pihaa, lintuja ja lasten puuhia. Noina pihakeinuhetkinä elämä on melko hyvää :)

    Ihanaa loman jatkoa sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! ♥ Mä oon omatkin lapset aika lailla nukuttanut vieressä... ei ne nukkuneet kunnolla sängyissään enkä raaskinut huudattaa. Olihan se tavallaan myös rankkaa, aina piti olla siinä, mutta toisaalta sitten taas elämän parhaita asioita. ♥

      Pihakeinu on niin ihana!! Mä todella oon nauttinut niistä hetkistä, kun olen siellä makaillut. Olen niin monta kertaa haaveillut sellasesta ja kuvitellu, miten ihanaa se olis... enkä kyllä ollu ollenkaan väärässä!

      Ihanaa lomaa myös sulle! ♥

      Poista
  4. Näyttää todella viehättävälle. Oikein nätti. ♥
    Ensi keväänä kun nuo taimet pääsevät jo huhti-toukokuusta kasvamaan, on tässä vaiheessa kesää jo tosi rehevä.
    Ihania päiviä lasten kanssa ja ilman. Iloista loppukesää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vivi! Toivotaan, että kasvit juurtuu ja kasvaa ja ensi kesänä meillä on sitten vihreä katto tuolla... tai edes seinät. =)

      Mukavaa loppukesää sinullekin!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥