torstai 21. heinäkuuta 2016

lomareissu


Käytiin kesälomareissulla tuulimyllyjen maassa. Toisin sanottuna Pohjanmaalla. Ekana päivänä ajeltiin Tampereen (ja siskoni) kautta Vaasaan ystäväni luokse yökylään. Toisena päivänä käytiin Powerparkissa ja palattiin taas yöksi Vaasaan. Ja sitten kolmantena päivänä (eli eilen) palattiin Jyväskylän kautta kotiin. 

Kilometrejä kertyi reissulla yli 1200, mikä on aika mainio saavutus, kun ottaa huomioon, että kulkupelinä oli...


Vuosimallin 1966 autolla köröteltiin siis iloisesti tuollainen reissu! Ennen reissuamme saatiin aika epäuskoisia kommentteja, että tuolla meinataan selviytyä... mutta täytyy sanoa, että hienostihan se kulki. Menomatkalla jouduttiin isomman sadekuuron alle, ja silloin piti kyllä ottaa tyhjä kahvimuki ämpäriksi... mutta muuten ei ongelmia.

Mies ajeli koko reissun, joten minä sain vaan ihastella maisemia. Tykkäsinkin siitä kyllä tosi kovasti! Pohjanmaan aakeita laakeita, tuulimyllyjä ja ihania taloja, Keski-Suomen jylhiä metsiä ja järvimaisemia, auringonlaskuja, sateenkaaria...

Käytiin huvipuiston lisäksi näkötornissa ja pikkuisessa vanhassa kyläkaupassa, pysähdeltiin huoltsikoilla ja levähdysalueilla. Oltiin jumissa tietöiden takia, käännyttiin sittenkin pois Tuurin kyläkaupan ruuhkasta, muutettiin suuntaa mielen mukaan, ajettiin vahingossa ohi jostain risteyksestä... Ihanan rentoa, aikataulutonta ajelua!

Voi jestas miten mua häiritsee tässä kuvassa toi tukka korvan edessä...!



Oli todella kiva vaan körötellä menemään. Tehtiin paluumatkalla myös vähän "nostalgia-ajelua", käytiin nimittäin katsastamassa miehen sekä minun lapsuusmaisemia. Miehen suku on Pohjanmaalta ja sieltä löytyi kaksi mummolaa, minä taas olen asunut ihan pienenä lapsena Jyväskylän maalaiskunnissa, joista muistan kaksi kotia ja jotka molemmat kävin bongaamassa.

Siskon perheen ja rakkaan ystävän ja hänen perheensä lisäksi kyläiltiin myös minun mummojen ja äidin luona Jyväskylässä. Oli niin ihanaa nähdä keväällä kovasti sairaana ollut mummo taas pirteänä ja terveenä! ♥ Melkoisia sissejä on nuo minun mummot, toinen on 91v ja toinen on 90v ja molemmat asustelee omissa kodeissaan vielä!!


Powerparkissa käytiin ekaa kertaa. Ja ehkä myös viimeistä kertaa, tuntuu vähän nimittäin siltä, että alkaa olla tuo huvipuistoikä meidän lapsilta ohi... (matkassa oli siis kaksi nuorinta, kohta 15v ja kohta 18v) Ilma oli mukavan aurinkoinen ja lämmin, mikä tarkoitti tietenkin sitä, että siellä oli "pari" muutakin ihmistä. Joka paikkaan oli jonoa ja lapset kävi lopulta vain muutamissa laitteissa koko päivän aikana.


Me miehen kanssa lähinnä vain kuljeksittiin siellä. Yhteen laitteeseen ihan itse halusin (vuoristorataan) ja voi järkyttävää millasta kyytiä se olikaan... Miten ihmeessä sitä on lapsena ja nuorena voinut käydä tollasissa vetkuttimissa ees taas?? Nyt meinas järki lähteä ja kiljuin kun heikkopäinen... Ihan järkyttävän näköisiä vetkuttimia siellä oli muutenkin ne laitteet, mutta se mitä näin tyttärestä siellä koneissa, niin se istui ihan tyynenä vaan paikallaan... huhhuh.

Muuten täytyy sanoa, että aika kaunis oli kyllä tuo huvipuisto. Röllimetsä oli ihana, ihan keskellä puistoakin taisi olla kauniita vesijuttuja, ja siellä lasten laitteiden alueella oli ihanasti jätetty metsää laitteiden väliin.




Eilen illalla palattiin kotiin, jossa isompi tytär oli kunniakkaasti hoidellut meidän eläimiä. Kiitos muruselle! ♥

Oli kyllä aivan ihana reissu, toivottavasti ajellaan jatkossakin tuolla lailla! Ensi viikolla olis meidän hääpäivä, jos vaikka saisin miehen ihan kahden kesken mun kanssa vähän kiertelemään lähiseutuja... tolla autolla on erityisen kiva kuljeksia, kun sillä voi ihan suosiolla ajella hitaampiakin sivuteitä. Ja täytyy sanoa, että mies todella kiitettävästi pysähtyi aina kun vähän vinkaisin, että "seis, tosta haluaisin ottaa valokuvan"... ♥

Ei muuta kun jatkamaan lomaa, jota onkin vielä ihan kivasti jäljellä!

Heli

8 kommenttia :

  1. Voi että, tosi kivalta kuullosti teidän reissunne! Hieno juttu! Oli varmasti tosi kiva taittaa matkaa tuolla vähän vanhemmalla kulkupelillä. Mä tykkään itse myös tosi paljon kaikista maakuntaajeluista. Niitä tulee vain tehtyä ihan liian harvoin. Mukavaa loman jatkoa Sinulle, Heli ♥ Mulla vielä tämä ja ens viikko lomaa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli ihanaa ja tuolla autolla autoilu oli tosi mukavaa, paljon kivempaa kuin jos olis vaan kaahannut motareilla menemään "tavallisella" autolla. Aika helpolla ja vähällä voi saada mukavaa lomafiilistä, kun vaan ottaa auton alle ja vähän ajelee jonnekin suuntaan. Siis myös paljon vähemmän kuin ton 1200km...

      Mukavaa loppulomaa sullekin! ♥ Toivottavasti säät viimeinkin paranis ensi viikolla...

      Poista
  2. No kyllähän tuollaisella punaisella unelmalla kelpaa reissua heittää! Ihana!

    En ole vuosiin käynyt huvipuistoissa, vuoristorataan joskus kaipaisin. Missään pyörivässä tai vellovasst vehkeessä en enään pysty käymään. Tulee oksu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, oli kyllä kiva reissuauto meillä! Herättää aina hilpeyttä ja saa paljon katseita kun sillä köröttelee. =D

      Mäkään en yleensä todellakaan huvipuistoissa käy, saatikka niissä laitteissa... totesin jo vuosia sitten, että jo ihan tavallinen yhden hengen keinu saa mulle huonon olon, jos kovat vauhdit ottaa. Ja entinen ehdoton lempparilaitteeni Viikinkilaiva sai mun mahan kääntymään aivan ympäri alastulossa, se oli kauhea tunne. Enterpriseen menin joskus lasten kanssa ja sen jälkeen piti vartti koota itseään siinä viereisellä penkillä, että pystyi taas elämään ilman että pyörtyi ja yrjösi... Joku juttu siinä ihan oikeesti on, että vanhemmiten ei vaan kykene sitä vellomista enää sietämään.

      Poista
  3. Tosi kivalta kuulostaa teidän reissu! Ja aika ihanan näköinen menopeli teillä alla :D Me käytiin eilen myös pohjanmaalla ihan päiväseltään... Heitettiin poitsu kaverinsa kanssa Power Parkiin ja suuntasimme miehen kanssa asuntomessuille. Aika rankka reissu oli noin yhden päivän reissuksi, kun kilometrejä tuli yli 700. Jos olisi ollut fiksumpi, olisi yöpynyt jossain yhden yön yli ja ajellut virkeänä takaisin. Toisaalta kiva oli taas herätä uuteen loma-aamuun omalta mökiltä. Lämmintä kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli kyllä reissu ja reissuauto kieltämättä! Ja huh, on teillä ollu ajamista yhdelle päivälle!! Onneksi meillä oli siellä yökyläpaikka, ei olis todellakaan jaksanut ajella ees taas sen huvipuistopäivän lisäksi. Me ajettiin Jyväskylän kautta kotiin Vaasasta, matkaa tuli varmaan se reilu 500km ja meillä meni siinä pysähdyksineen yli 12 tuntia!!

      Mukavaa kesän jatkoa ja mökkeilyä teille! =)

      Poista
  4. Oooo! Teillä on ollut huisin kiva kesäreissu! :)

    Mä niiiiiiin rakastan vanhoja pitkänmallisia pohjalaistaloja! Aina mökkireissuilla niitä ihastellen huokailen <3

    Mä jo pari vuotta sitten luovuin noista huvipuistolaitteista suosiolla. Ne vaan pelottaa ihan liikaa! Tänä kesänä Lintsillä kävin muutamassa lällyssä enkä uskaltanut edes perinteiseen vuoristorataan :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kivaa oli! Ja eka kerta meille tällainen reissu!

      Ne talot oli tosi ihania, mäkin huokailin aina ihastuksesta kun kohdalle sattui. ♥

      Mua kanssa pelottaa ne laitteet, mutta vielä enemmän ehkä kuitenkin yököttää. Se vuoristorata oli siis aivan karmea, en kyennyt olla huutamatta siellä...!! Se näytti niin hauskalta sieltä maasta katsottuna... mutta jatkossa kyllä pysyttelenkin vaan siellä maassa. =D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥