sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

merellä ja Jukolassa


Toinen viikko töitä takana. Ja siis millaisia töitä...!! Aamulla pakattiin auto ja ajeltiin kohteeseen, sitten pakattiin veneeseen tarvittavat kamppeet ja suunnattiin merelle. Ajeltiin välillä pidempiä ja välillä lyhempiä siivuja kulloiseenkin kohteeseen. Ja sitten oli sitä näytteiden ottamista ja kirjaamista.

Mutta siis tätä ne päivät isolta osalta oli: aurinkoa, tuulta, upeita maisemia, merilintujen ihailua...


Ihan täyden kympin fiilis, kun nauttii eväitä keskellä merta veneessä, aallot vaan liplattelee paatin kylkeen ja on aivan täydellinen keli kaikin puolin.


Tai kelpaa tuo toinenkin vaihtoehto, kivikkoinen ja kallioinen autiosaari, jossa keräsin kallionkolossa kasvavista ruohosipuleista lisämakua leivän päälle ja näin kanadanhanhipariskunnan.

Siis ihan totta, en voi kuin huokailla ihastuksesta tuolla työpaikassani harva se päivä, tai oikeastaan harva se hetki!! En ole elämäni päivänä vielä aikaisemmin käynyt esimerkiksi saaristossa. En ole tainnut oikeastaan käydä edes merellä muutoin kuin jossain Tallinnan laivalla. Tämä kaikki merellä oleminen on siis mulle ihan uutta ja tuntuu aivan luksukselta, etenkin kun kelit on todella olleet aivan ihanat koko viikon.

★ ★ ★

No, on tällä viikolla sitten muutakin tapahtunut. Eli jännityksellä ja suoranaisella kauhulla odotettu Jukolan viesti. Mun alkuperäistä joukkuetta ei sitten tullutkaan ja ehti jo hetken harmittaa. Mutta sitten yksi kaveri pyysikin heidän joukkueeseen ja sinne sitten innolla vaan mukaan!


Olin kuullut tämän vuoden maastosta pelkkiä kauhukuvauksia. Kun mun iltarastitkin on tänä vuonna menneet tosi surkeasti, pelkäsin kyllä ihan älyttömästi lähteä tuonne. Ilokseni kaikki meni kuitenkin tosi kivasti! Oma ja koko joukkueen suoritus oli onnistunut, maasto ei tuntunutkaan vaikealta, juoksu luisti hyvin ja rastit löytyi. Metsässä oli mahtava meininki, porukalla pohdittiin reittejä ja mulle sattui vielä sinne tyyppi, jolla oli aivan sama hajonta, joten mentiin sitten ihan koko matka yhdessä. Ja se fiilis, kun oli onnistuneesti maalissa... se oli aivan sanoinkuvaamattoman upea!! Ja siis tarkennuksena vielä, että juoksin toki Venloissa eli naisten kisassa, en siinä "varsinaisessa" Jukolassa eli miesten kisassa (vaikka sielläkin saa naiset olla mukana).

Jukolan taika on ihan todellinen juttu, se vaan kerta kaikkiaan pitää kokea itse! Se yhteishenki siellä on aivan mahtava. Kaikki tsemppaa toisiaan ja jotenkin vaan se tunnelma on ihan omanlaisensa. Tuo kuva on miesten lähdöstä ja sekin on jotain aivan mieletöntä kyllä kokea siellä paikan päällä! Kun tuolla on kerran käynyt niin aina sinne mieli halajaa uudelleen. Mulle tämä Lahti-Hollola oli nyt viides kerta ja ensi vuonna todellakin uudelleen!! Voi että, mä voisin hehkutella tuota Jukolaa vaikka miten paljon... no, ehkä joku teistä oli siellä myös ja tajuaa tämän intoilun!


Jukolassahan on aina myös niitä kauppoja. Tänä vuonna en paljon sieltä shoppaillut, käytännössä vaan pari patukkaa, Dexalia sekä pikkuisen rastimerkin auton peiliin ripustettavaksi. Sekä sitten tuon kuvan tuolirinkan, joka oli aivan älyttömän halpa; 29,90€. Mulla oli nyt selässä täpötäysi reppu, mutta tuoli puuttui ja sitä olis todella kyllä siellä päivän mittaan kaivannut... jospa ensi vuonna tilanne nyt sitten tuon avulla korjaantuu! Jalat tuntui olevan nimittäin aivan tohjona, kun koko päivän oli jaloillaan ja käveli sekä juoksi kilometrikaupalla. (Olispa ollut askelmittari... olis varmaan lukema ollu aivan omaa luokkaansa!) Kun yöllä tulin kotiin ja sain koipeni viimein vaaka-asentoon, ne aivan kihisi kivusta!! 

Tänään on sitten ollu lepopäivä ja jalat on kyllä jo ihan ok. Joten eipä muuta kuin kohti uusia seikkailuja ja rasteja - hinku opetella paremmaksi suunnistajaksi ja kohotella juoksukuntoa on taas aivan huipussaan!! Edessä on myös uusi työviikko ja huomenna on suuntana Päijänne. Toivottavasti keli on jälleen hyvä, kun siellä järvellä sitten ollaan.

Kivaa viikkoa kaikille!

Heli

PS. Oliko teistä joku Jukolassa? Eli onko muita hurahtaneita suunnistusfaneja linjoilla? Nähdäänkö ensi vuonna Kangasalla??

8 kommenttia :

  1. On kyllä todellakin mahtityöpaikka ja vielä ihan mielettömät kelit siihen tykö. Selvästi sulle tarkoitettu.

    Toivon niin, että juhannusmyrskyt ja sateet ehditään tässä vielä perua, koska kyllä se vaan aika mälsältä tuntuu, että taas kerran menee sateessa ja tuulessa kärvistelyksi. Ja kontrasti tähän alkukesään on niin iso, että mahtaako sitä enää edes ymmärtää pukeutuakaan kunnolla.

    Hatunnosto sun Jukola-suoritukselle. Multa ei juokseminen suju.

    Iloista juhannuksen aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, työpaikassa ei kyllä ole todellakaan valittamista! Huomenna olen vesistön sijaan menossa kuulemma turvesuolle, se hiukan jännittää, ihan siis vaatetuksen ja sellasen takia, kun en oikein tiedä mitä sinne kannattais laittaa. Ja onko kuuma, paarmoja jne. Vai sataako vettä ja ukkostaako, kuten saattaa myös olla asian laita... Mutta joo, kerta kaikkiaan mahtava kesätyö!!

      Saapa tosiaan nähdä, millainen keli juhannuksena on. Mua ei sinällään kauheesti haittaa oli millainen hyvänsä, kun ei oo mitään suunnitelmia sen varalle. Vettä toisaalta tarvittaisi kipeästi, että siinä mielessä sadekaan ei haittaisi. Ja ukkonen se vasta ihana oliskin, mä tykkään!

      Kiitos kiitos, olin tyytyväinen omaan Jukolaan, vaikka eihän se mun aika nyt mikään ihmeellinen ollut todellakaan. Mun kuopuksen kaveri (16v) juoksi tän alueen suurimman suunnistusseuran ykkösjoukkueessa, joka koostui muutenkin ihan noista nuorista tytöistä eli siis ovat kovimmat menijät koko naisten puolella siitä seurasta. Tämä tyttären kaveri juoksi sen saman osuuden kuin minä, ja siis tunnin nopeammin kuin minä... =D No, he olikin lopputuloksissa sijalla 60 (!!!) ja tämä nuori neitonen oli siis omalla osuudellaan maalissa sijalla 38 (!!!!!!) ja jossain väliajalla peräti sijalla 19 (!!!!!!!!!). Että tässä on urheilijat ja "urheilijat" erikseen. =D Olen siis niin mielettömän vaikuttunut kyllä noiden tyttöjen menosta, kerta kaikkiaan tämäkin neiti on sellainen pikkuinen tyttönen vaan ja menee siellä ihan jopa maailman kärkikahinoissa mukana, huhhuh!!!

      Mukavaa juhannuksen aikaa sullekin! ♥

      Poista
  2. Vau tuolle kaikelle! Ihanaa, että pääsee työn puolesta nauttimaan kesäisestä säästä ♥ (toivotaan, että ne tylsimmät sääennustukset kylmine keleineen ei toteudu!)

    Minä olen aina ollut ihan onneton suunnitustuksessa, enkä sitä ole edes kouluaikojen jälkeen kokeillut. Eksyisin varmaan :D Juuri tuollaista tuolirinkkaa muuten minäkin tarvitsisin. Joskus poikien futisturnauksissa ei ole minkäänlaista istumapaikkaa ja kiva siinä seistä kentänlaidalla kolmekin tuntia putkeen... Mahtuisin hyvin myös kaikki eväät sun muut mukaan. Hirmu hyvän näköinen reppu hyvällä hinnalla!

    Mukavaa juhannusviikkoa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, säät on kyllä todella hellineet ulkotyön tekijää nyt! Musta ei ehkä olis kivaa olla missään puskissa möyrimässä näillä keleillä, mieluummin olen siellä tuulessa ja tuiverruksessa ja vesillä. Aivan ihana työ ja toivotaan todella, että ei kauheat sateet iske, koska sit ei välttämättä oo enää ihan niin kivaa... =D

      En minäkään mikään hyvä suunnistaja ole todellakaan. Jukolassa on niin paljon apua muista suunnistajista, että siellä on joka kerta ollu sellanen olo, että hei, täähän sujuu! Siellä on myös muodostunut niitä selkeitä polkuja rasteille, että sekin kyllä todella paljon auttaa menossa. Ihan toista on nämä paikalliset iltarastit, jotka on ollu mulla yhtä isoa epätoivoa ja epäonnistumista kaiken kevättä ja kesää... Mutta ajatus on nyt taas aktivoitua niiden suhteen ja todella koittaa opetella siinä asiassa paremmaksi.

      Tuo rinkka oli minustakin ihan mieletön löytö!! Se ei ole mikään luksusrinkka tosiaankaan, mutta mä oikeastaan enemmän kaipasinkin tollasta, missä ei ole miljoonaa taskua ja vipstaakkelia. Yksi iso reppu (40 litraa tai jotain sellasta) ja sivuissa isot pullotaskut, sekä muistaakseni kaksi vetskaritaskua (läpässä ja edessä). Aivan riittävät mulle ja se tuntuu kyllä tosi tilavalta kaikin puolin. Noita löytyy Suunnistajan kaupasta, tuolla olivat hyvässä tarjouksessa, mutta ei se kauhean kallis taida olla normaalihintaisenakaan. Tässä linkki rinkkaan: https://www.suunnistajankauppa.fi/p1094-wol-tuolirinkka-1701-musta-fi.html
      Käyppä kattoo, siellähän on Tampereella tuo kauppa!

      Mukavaa juhannusviikkoa sinnekin! ♥

      Poista
  3. Ihanaa, että olet päässyt saaristoon ja vielä kokemaan sen mitä parhaissa keleissä. Siitä onkin pysyväksi jäävä kipinä hyvä aloittaa :). Mahtavat työolosuhteet siis sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, saa nähdä syttyikö pysyvä kipinä... Tänään juuri mietin, että en ole mitenkään erityisesti kaivannut koskaan vesille, mutta tämä pari viikkoa, mitä olen nyt siellä viettänyt, on kyllä pistänyt miettimään uudella tavalla, että olishan se aika ihanaa...

      Poista
  4. Huippu duuni, huippu maisemissa!

    Voi että, minä kun en edes osaa kunnolla juosta enään! Ja eksyisinkin metsään heti, jos polulta hairahdan. Mutta en yhtään epäile, etteikö ole ollut hieno tapahtuma. Ja jotenkin upea tuo kuva miesten lähdöstä. Siinä on hieno tunnelma!

    Vai että Kangasalla on ensi vuonna suunnistuskisat. Sinun täytyy sen verran eksyä reitiltä, että tulet poikkeamaan meillä! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin huippuduuni ja huippumaisemissa! Oon miettiny niin monta kertaa, että tää on kyllä paras kesätyö ikinä!

      Kyllä minäkin ilman karttaa ja kompassia sinne metsään eksyisin. Joskus eksyn jopa niiden kanssa! =D Enkä voi juoksukunnollani todellakaan kehua. Ihan ällistyttää, miten hyvin tuolla jaksoin! Eikähän me todellakaan koko ajan ja tauotta juostu. En osaa kauhean hyvin katsoa karttaa vauhdissa, joten monesti pysähdyttiin sitä tiiraamaan ja reittivalintoja tekemään. Mutta vauhti oli sillä tavalla sopiva ettei tullu ees maalissa sellasta "kuolen tähän paikkaan" -fiilistä.

      Voi että, olis aivan ihana tulla käymään!! Pidän tämän mielessä...!! Ja tehän tuutte toki paikan päälle sitä tunnelmaa fiilistelemään sitten, eikö niin..? =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥