perjantai 8. helmikuuta 2019

lumista on!


Tällä kertaa terveisiä pakkasen sijasta valtavien lumimassojen keskeltä! Lunta tupruttelee harva se päivä ja sitä alkaa olla todellakin PALJON! Ihmiset pudottelee jo katoilta lumia, kun sinne vaan kasaantuu ja kasaantuu sitä, huhhuh. Meilläkin olen alkanut katsella autotallin kattoa sillä silmällä, että pitäiskö jo toimia, mutta mies on vakaasti sitä mieltä, että kyllä se sieltä alas tulee ihan itsekin. No, sitä odotellessa! Meiltä ei ole vielä talon katoltakaan tippunut mitään ja tässä on sentään jyrkempi katto kuin autotallissa.

Kynttiläkuva on sieltä viime postauksessa mainitsemastani ulkoilupäivästä, jossa oltiin esittelemässä meidän opintoja. En kyllä tiedä kenelle niitä sitten esiteltiin, nimittäin tapahtumassa en kyllä montaa ulkopuolista ihmistä edes nähnyt... lähinnä tuon meidän amiksen omia opiskelijoita vaan. Me tehtiin siellä "työnäytöksenä" lumikammi, joka on siis valtava lumikasa, jonka sisälle kaivetaan tila. Sinne sitten laitettiin myös tuo kynttilä palamaan ja kauniiltahan se näytti.

Mä tarkenin siellä päivässä itse asiassa oikein hyvin, vaikka pakkasta oli melkoisen napakat lukemat. Kävin nimittäin edellisenä iltana klo 21 (eli tosi ajoissa...) ostamassa itselleni uudet paksummat toppahousut (vanhat on aivan ohueksi hiutuneet haiskat). Ostin samalla sitten myös ne merinovillaiset alusvaatteet ja sukat. Kutittaahan ne, mutta muutaman kerran olen niitä nyt silti koittanut pitää. Kiva oli itse asiassa olla siellä ulkona, kun ei palellut!


Ja sitten mulla oli se kulttuurintäyteinen reissu Helsinkiin. Oli kyllä niin mahtavaa!! Sain sitä ihanaa pizzaa, jota viime postauksessa mainitsin haikailevani ja käytiin katsomassa aivan mahtava Kinky Boots -musikaali sekä toinenkin ihan hyvä esitys (Comeback - räpätessä roiskuu). Ja sitten oltiin Vegemessuilla, jossa mussutin ihan hullunaan kaikenlaisia herkkuja (se siitä laihistelusta sitten taas...). Kävin Ruohonjuuressa ostoksilla ja hankin mm. kauan suunnittelemani oliivisaippuan (jolla siis pesen hiukseni nykyään) sekä metallisia pillejä. Ja kaiken tämän tein siis yhdessä mahtavan yläasteen ajalta asti mukana kulkeneen ystäväni kanssa, jonka luona olin myös kaksi yötä. Kyllä oli kerta kaikkiaan ihana ja virkistävä viikonloppu, tällaisia lisää! 

★ Ja hei, se Kinky Boots oli todellakin ihan mielettömän hyvä, suosittelen ehdottomasti jos vain jollain on mahdollista sitä mennä katsomaan! ★


Koulussa meillä on ollut todella, todella, todella kiinnostavia juttuja koskien mm. sääilmiöitä ja avaruuden asioita. Ihan eri tavalla katselee vaikkapa pilviä tai säätiedotusta, kun on edes jotain pientä haisua nyt esimerkiksi siitä, mitä on todennäköisesti odotettavissa vaikkapa lämpimän rintaman lähestyessä. Ja aika pieniähän me ihmiset täällä pallollamme ollaan, kun vertaa koko avaruuden kokoon.

Ollaan koulussa myös taas oltu puunkaatohommissa - tai minä kyllä kannoin vain risuja, olin nuorison kanssa laiskahkoa lumisotaa (Heli 46v vastaan pojat 18-20v), otin valokuvia, juttelin kaverin kanssa sekä tein lumienkelin metsään... Sekin päivä meni siis oikein mukavasti ulkosalla, vaikka minun ennakkoasenne on melkein aina vähän sellanen "voi kääk, ulkopäivä, pakkasta, kylmä, apua". Ei ollut kylmä, oli kivaa, meidän luokan tyypit on ihan parhaita ja ruokakin tais olla hyvää. =D


Sellainen uusi ylläripyllärikäänne tässä on tullut, että saatan lähteä vielä tämän kevään aikana ulkomaille vaihtoon kuukaudeksi! Alettiin yhden luokkakaverin kanssa puhumaan, että hitsiläinen, pitäiskö nyt vaan uskaltaa tuollainen temppu tehdä... kun se ei itselle maksaisi oikeastaan mitään ja olishan se ihan mieletön kokemus!! Tällä hetkellä on siis tämä prosessi (hitaasti) etenemässä ja meillä on ajatuksissa lähteä Saksaan. 

Ollaan täytetty hakemuksia ja lisääkin pitäisi monenlaista paperijuttua tehdä, ja sen lisäksi ollaan käyty myös pakollisilla enkun keskustelutunneilla virittelemässä vähän kielitaitoa. Itselleni on todella vaikeaa se ääneen puhuminen, vaikka periaatteessa kyllä kai osaan kohtuu hyvin englantia. Menee vaan ihan jauhot suuhun aina, jos pitää oikeasti jotain sanoa!! Tuolla tunneilla ollaan kuitenkin ihan rennolla otteella rupateltu aina milloin mistäkin jutuista ja opettajana on oikein kiva tyyppi, joka rohkaisee puhumaan, joten ihan kivaa on ollut.

Eli saas nähdä, tuleeko reissusta totta. Aika pian pitäisi jotain konkreettista alkaa sen suhteen kyllä tapahtumaan, että ehditään mennä ennen kuin koulu keväällä on päätöksessään.


Tällä viikolla kävin pienen pikareissun Jyväskylässä. Pidettiin pientä sukumiittinkiä keskiviikkoiltana ja koska se meni aika myöhään, jäin yöksi äitini luo. Mä olen sisarusteni kanssa isovanhempieni jälkeisessä perikunnassa, koska isämme on kuollut. Ukki kuoli jo vuosia sitten ja viime syksynä mummokin nukkui pois ja nyt on sitten mummola myyty. Pientä järjestelyä ja keskustelua pidettiin nyt sitten sen tiimoilta ja täällä sitä nyt sitten elellään perintöä odotellessa! =D

Oli kyllä todella kiva nähdä sedät ja täti! Kovasti mietityttää, että missä heitä kaikkia jatkossa edes tulee nähtyä, kun ei ole enää sitä perinteistä kokoontumispaikkaa, mummolaa... Lisäksi me asutaan täällä kaukana, eikä todellakaan usein käydä Keski-Suomessa, ja silloinkin kun käydään, ei mitenkään ehdi joka paikkaan. Suunnitelmissa on jossain vaiheessa ollut, että pidettäisi jonkunlaiset sukujuhlat sitten, kun vuonna 2022 tulee 100v ukin syntymästä - toivottavasti tämä toteutuu!

Tuosta reissusta vielä sen verran, että kylläpä oli kauhea ajokeli takaisin tullessa eilen! Lunta pyrytti ja ohituspätkien kohdalla se ohituskaista oli ihan kauheessa pöpperössä... Onneksi ei ollut mitään hulluja kaahareita liikenteessä ja ohitukset onnistui sujuvasti siten, että aina yksi auto kerrallaan ohitti, meni omalle kaistalle takaisin ja sitten vasta lähti seuraava ohittelemaan. Jonossa ei nimittäin tullut siitä hommasta mitään, eteensä ei nähnyt kerta kaikkiaan mitään, kun edessä ajava auto pöllytti ne ohituskaistan lumet ilmaan! Ja siis juu, ohittelin minäkin, koska liikkeellä oli kuitenkin myös heitä, jotka ajelivat melko lailla alle nopeusrajoitusten ja kasasivat vain letkaa peräänsä. Plus muutamat rekat ohitin myös, koska tuntuivat hyytyvän aina ylämäkiin niin paljon. Onneksi tuolla Jyväskylä-Heinola-välillä on nykyään niin monta kunnollista, pitkää ohitusaluetta!! 


Nyt taidan lähteä tästä ruokakauppaan ja viemään tyttöä tuonne ostoskeskukseen, jossa se tapaa kaverinsa ja lähtee hänen luokse viikonloppua viettämään. Johan se ehti kolmisen tuntia kotona ollakin... =D On tämä kyllä niin hiljaiseloa nykyään, kun tuo kuopuskin on viikot (ja näköjään viikonloputkin...) poissa kotoa jo.

Kuinkas teillä menee? Ootteko jo kyllästyneet lumentuloon...? =D Oikein kivaa viikonloppua kaikille!

Heli

8 kommenttia :

  1. Aina kivasti läikähtää, kun joku kertoo käyneensä Keski-Suomessa. Me asutaan lähellä Jyväskylää ja olisi jännittävää nähdä "blogikaveri" ihan livenä:) Kivalta kuulostaa sinun suunnitelmat Saksaan lähdöstä. Varmasti kannattaa! Minun sisko asuu Saksassa, asuneet jo parikymmentä vuotta. On tullut käytyä siellä aika paljon. Tykkään kovasti Saksasta. Odotan innolla tietoja suunnitelmiesi edistymisestä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin olis kiva joskus nähdä!! Jos joskus ajelen siellä suunnalla yksin, voisin ihan hyvin ajaa kotiin sieltä Muuramen kautta (siellähän te asutte?)... ainakin muistaakseni sieltä kautta pääsee tonne Heinolan tielle (Hartolaan tai sinne päin) ja se on kiva reitti. Sitten voisi sopia treffit jonnekin!

      Mulla asuu siis lähes koko suku Jyväskylässä ja olen itse asunut siellä Säynätsalossa ja Muuratsalossa alle kouluikäisenä. Joskus olen käynyt siellä nostalgia-ajeluilla katsomassa niitä vanhoja kulmia, mä vielä hämärästi muistan ne. On jotenkin todella sydämestä ottavaa esimerkiksi nähdä se talo, minkä isäni rakensi sinne Muuratsaloon... Muuramessa käytiin muistaakseni lapsena uimahallissa, sieltä muistan päärynän makuisen jäätelön, jota uinnin jälkeen saatiin. =D

      Mä en ole koskaan käynyt Saksassa ja menisin sinne kyllä mielelläni. Saa nähdä toteutuuko toi juttu nyt sitten, toivottavasti! Me sanottiin toiseksi mahdollisesti kiinnostavaksi paikaksi Viro, mutta kyllä mä ensisijaisesti Saksan kierrätyskäytäntöjä haluaisin mennä katsomaan, kun ovat käsittääkseni siinä hommassa parempia kuin suomalaiset. Kerron kyllä, miten hommat siis etenee! =)

      Kivaa viikonloppua sinnekin! ♥

      Poista
  2. Ihana lukea juttuja sun opiskeluista! Mä lähetin sulle säpöö...

    VastaaPoista
  3. Ihania lumikuvia, nyt meillä on lumet puista lähtenyt. Vettä satanut, mutta onneksi on vielä valkoista.
    Mukava käydä välillä reissussa, ja vaikka syödä pitzaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on ihan sama juttu, puut on jo ihan lumettomia ja vettä satanut. Lunta silti riittää vielä ja se on ihan kivaa, koska se tekee harmaankin päivän kuitenkin valoisammaksi.

      Reissut ja pizzat on välillä tosi piristäviä juttuja!

      Poista
  4. Ihania kuvia! Tuo lumilyhty / lumihylly on tosi kaunis.
    Wau, ulkomaille!! Valtava peukku sille! Ei ole mitään rahaa millä sellaisen kokemuksen arvottaisi myöhemmin, kannustan kaikesta sydämestäni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kynttilä oli kyllä kieltämättä tosi kivan näköinen siellä kammissa! ♥ Sillä on myös ihan oikea tehtävä siellä; jos kynttilä sammuu, on siellä happi loppumassa.

      Katsotaan nyt, mitä ulkomaan keikalle tapahtuu. Tänään tuli tieto, että opettaja on selvittänyt jotain liittyen Viroon....... jonne me siis ei todellakaan olla hirveän innolla lähtemässä. Täytyy nyt siis katsella, saadaanko sieltä Saksasta jollain konstilla joku paikka vai ei, ja mitä tässä nyt oikein sitten tuleman pitää. Vähän kyllä tämä käänne nyt harmittaa...

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥