sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

sunnuntain supinoita


Mainiota sunnuntaiaamua! Heräsin jo puoli kasilta, koirat vaati ulos... en sitten mennykään enää takas nukkumaan vaan heitin pyykit koneeseen, viikkasin kuivurista pyyhkeet kaappiin ja tulin aamupalalle. Mä en kestä nälkää yhtään - toisin sanottuna mulle tulee aamulla aivan oksettavan kauhee olo, jos en syö. Esimerkiks lenkki tyhjällä mahalla ei onnistu todellakaan. En tiiä mistä tollanen huono olo oikein tulee, tietääkö joku?? Olen sitä monet kerrat miettiny, minusta se on vähän outoa.

Joka tapauksessa omituisen näköinen aamupalani on maustamatonta jogurttia, jonka seassa on hampunsiemeniä, pellavansiemeniä, kauralesettä, auringonkukansiemeniä sekä omenasosetta. Ihanaa, vaikkei uskois! Noi kaikki siemenet raksuu kivasti, tykkään että ruokaa saa pureksia vaikka onkin tollasta jogurttia muuten. Hampunsiemenet oli uusi tuttavuus - mun mieleen tulee niiden mausta vähän popcorn. Mukavaa kun täällä on nykyään Punnitse ja säästä -kauppa, sieltä saa vaikka mitä tuollastakin.


Mittari näyttäis jo ihan rantsukelejä... ☺ Ihan uskomatonta, miten noi lumet sitten yhtäkkiä humpsahti pois. Tollasia satunnaisia läikkiä vaan enää siellä täällä ja isoimmat auran tekemät kasat, jotka tosin on enää murto-osat siitä mitä vielä viikko tai kaksi sitten olivat. 


Talon toisella puolella on mittarissa sitten hiukka realistisempaa lukemaa... eli kylmä on vielä. Täällä ei eilen ollu kyllä päivälläkään mitenkään lämmin ulkosalla, plus että oli tosi kova tuuli. Vaikka empä mä eilen mitään kyllä ulkoillu, olin koko päivän sisällä ja siivoilin. Nyt on niin kiva taas nautiskella siististä huushollista. Vois ehkä vaikka lähteä tänään vähän shoppailemaan sen kunniaksi...

Oikeastaan kun ajattelen tota "shoppailua" niin olen kyllä tosi huono siinä. Mä kun en varsinaisesti tarvii mitään, niin sellanen kauppojen kiertely on musta aika lailla mieltä vailla. Ikea taitaa olla ainoa paikka, missä ihan oikeesti tykkään kierrellä (ja siellä meneekin vaikka koko päivä...) vaikken juuri mitään ees ostais. Mutta vaatekaupat on ihan kauhistus... ennemmin mun "shoppailu" sit kallistuu tonne astiapuolelle tms. Enkä mä kyllä just nyt tarvii niitäkään.


Mihin se meidän rantsu katosi?? Ihan ihmetellä täytyy, miten nopeasti se vesi tuosta katosi. Tämä maapohja on ihan junttasavea, mikä ei kyllä järin hyvin mitään imaise. Mutta järvi on todellakin poissa!!

No vielä sen verran shoppailusta, että itse asiassa joudun ihan tosissani hommaamaan pojalle kamppeita lähiaikoina. Se lähtee rippileirille heti koulujen loputtua, ja on menossa sellaselle retkiriparille, jossa retkeillään ja melotaan jne. Ja meidän tyypillähän siis EI ole minkäänlaisia varustuksia sellaseen. Eli tarvitaan vaikka sun mitä... vaelluskenkää ja ulkoilupukua ja varaulkovaatteita ja sadevaatteita ja saappaita ja kunnollista makuupussia jne jne. Lista on masentavan pitkä, ja kovasti mietityttää hankintojen järkevyys kun käyttöä niille kamoille tuskin sitten muuten paljon tulee... Voi kun löytyis käytettynä noita vaatteita jostain. Toisaalta en osta kyllä enää koskaan esim saappaita kirpparilta - oon ostanu ja vuotivat jo valmiiks, kiitos vaan sillekin myyjälle...

Jaa, ehkä se olis kuitenkin suunnattava vaikka kirpparille tänään. Tai alettava kattoo tuttuja läpi, jos jollain olis vaikka sen kokoista poikaa että olis ehkä saattanu jäädä pieneks jotain.. vai jääkö keltään kelvollista kamaa tollasta 150cm kokoa ja missä kunnossa on 37-kokoiset kengät ton ikäisten poikien jäljiltä... Ei kai se auta kuin alkaa sitä selvittämään! 

Oikein aurinkoista ja ihanaa kevätpäivää teille kaikille!

terkuin Heli

14 kommenttia :

  1. Mites noi facebook-ringit,täällä olen nähnyt "lainailtavan" ja "vuokrailtavan" kyseisen kaltaisia tarvikkeita niiden kautta ja aika hyvin ovat kyselijät vissiin etsimänsä löytäneet?

    Kivaa kevätpäivää sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Meillä olis vihreä sadetakki kokoa 152 joutilaana. On menny pieneksi mejän tytöille.
    Aattelin mieki mennä kirpparille ja kaupoille tänään. Jotain veikeetä pitäs löytää synttärilahjaksi, mutta silti sen pitäs olla kevyt ja litteä, ettei mee sit kauheesti rahaa postimaksuihin...

    VastaaPoista
  3. Juu sama täällä. Meinaan nälän suhteen :) En tosiaan pysty kuntoilemaan tyhjällä vatsalla,yöks. Ainakin joku hedemä/jogurtti pitää ensihätiin napata. Ja nukkumisessa sama juttu..uni on huonoa ilman iltapalaa. Muistetaan siis syödä. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  4. Meillä on sun kans toi aamun syömisjuttu päinvastoin. Mä en pysty herättyäni syömään kahteen - kolmeen tuntiin mitään mutta sitten uppookin ihan liikaa. En tosin liho mutta melkoinen ähky vaivaa aika useasti.

    Lämpöiset päivät tuovat kesän ja se on ihan hemmetin hieno juttu sillä on sitä kesää odotettukin!

    Tosta leirikamppeitten hommaamisesta niin katsokaa ihmeessä mitä Salainen Agent,Taistelukala ja muut armeijan ylijäämäkamoja myyvät liikkeet tarjoavat! Hyväkuntoisia armeijan kenkiä, vaatteita ja retkivarusteita käytettyinä (uusiakin toki löytyy) mutta pestyinä ja huolettuina. Kohtuuhintaan. Itse olen ostanut jo monta vuotta kuteita noista kaupoista (niitä on muitakin) ja kengät ovat aina toimivat maiharit.

    VastaaPoista
  5. Minusta tuo aamupala näyttää just herkulliselta;) - minäkin olen noihin hampunsiemeniin hurahtanut. Mulla vaan tuossa samanlaisessa sotkussa on mukana vielä marjoja;)
    Onpas sinulla ostoslista yhtä riparia varten. Ei sinulla olisi ketään, jolta osan noista varusteista voisi lainata?
    Aurinkoista sunnuntaita sinne - ja mä muuten pysyin äsken tiukkana, kun nuoret lähtivät Ikeaan ja pyysivät mukaan - en lähtenyt. Ihan olen ylpeä itsestäni!

    VastaaPoista
  6. Kirsi: mun täytyy tutustua noihin facen juttuihin.. en kauheesti ole perehtyny niihin.

    Sanna: jos en löydä lähempää niin kyselen sit sulta sitä sadetakkia vielä! Toivottavasti löysit kivan litteän lahjan! ☺

    Anne: muillakin siis samanlaista "aamupahoinvointia". Ja joo, mäkään en tykkää mennä nukkumaan nälkä kurnien...

    Peppone: meitä on moneen junaan syömisten suhteen! Mä oon niin monta kertaa yrittäny sitä tyhjän mahan lenkkiä ja ollu oksentaa matkalla, että pakko vaan luovuttaa. Onks sulla lapamato ku syöt lihomatta?? ☺

    Ja hei mä taidan mennä kattelee Army-kaupasta. Poika itekin sitä ehdotteli.

    Lady: mä tykkään enemmän omenasoseesta, pakastemarjat on mun mielestä tosi väkeviä jotenkin. Marjat syön mieluummin kunnolla sössättynä vaikka rahkan seassa.

    Niin, mä koitin tässä jo kysellä lainakamoja, mut vaikeelta tuntuu.

    Hyvä sua, ettet sortunu shoppailemaan. Vaikka olisit sä sinne Ikeaan kyllä ihan hyvin voinu lähteäkin! ;)

    VastaaPoista
  7. Mulla on joskus aina aamusin niin paha olo että oksettaa.Oon aatellu, että verensokeri on vaan päässy liian alhaseks; syömisellä olo tulee normaaliks. Varmimmin ko. olon saan, jos edellispäivä on menny huonolla syömisellä tai iltapuoli on menny mitään syömättä.
    Ja mulla ei siis oo mitään diabetesjuttuja tai siihen viittavaa todettu koskaan.

    VastaaPoista
  8. Siellä Punnitse ja Säästä kaupassa on aivan mielettömän hyviä jogurttiananaspaloja. Ne ei kyllä ole yhtä terveellisiä kuin tuo sun annos :)

    VastaaPoista
  9. Sanna-Mari: mäkin saatan napata just vaikka vaan hedelmän, sit jo tohtiikin mennä vaikka lenkille. Saman tosin tekee vaikka vain yksi palanen suklaata... Mä kans oon miettiny olisko verensokerista kyse. Kenties?!

    Kiki: siellä kaupassa on vaikka mitä ihanaa.. viimeksi löysin suklaata, missä oli mm. kurpitsansiemeniä. Voi ettö oli hyvää!! Kivasti on myös kaikkea luomua.

    VastaaPoista
  10. sehän on siis terveen aineenvaihdunnan merkki että aamulla on NÄLKÄ, pahasta olosta en osaa sanoa mutta epäilen verensokereita?

    Me osteltiin Halpahallista saappaat viikonloppuna, oli oikein kohtuu hintaisia.
    Mä en ole myöskään niitä tyyppejä jotka kulkee kaupoissa etsimässä ostettavaa. aika paljon mielekkäämpiäkin puuhia keksin...
    Tsemppiä etsintöihin!

    VastaaPoista
  11. Mä tulin vaan "kuittaamaan" että lueskeltu on taas kaikki jutut, vaikkei aina kommentuttaisikaan :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  12. Taina: eli siis ihan jees että on nälkä aamulla. =) Joo, mä mieluummin notkun vaikka koneella kun kiertelen kaupoilla. =)

    Pohdiskelija: kiva kun kävit kuittaamassa! Vähän sama juttu mulla, luen kyllä sitä sun tätä ja hyvinkin ahkerasti kaikki postaukset, mutta tosi vähän kommentoin. Mukavaa viikkoa sullekin!

    VastaaPoista
  13. Heips!
    Vinkkinä semmonen, että itse ainakin tykkään käyttää vaelluksella sellasta miesten sadeviittaa, joka on kokoa teltta, sen ku pukee ittensä ja rinkan päälle, on kaikki sateelta suojassa :) Melontareissulla tommonen ei tosin varmaan pelitä...
    Ja kantsii valkkaa kuteet semmosesta materiaalista, joka kuivuu nopeasti :) Ja kerrospukeutuminen on kaiken a ja o, joku ohut kuoritakki vaan ja alle muutama kerros paitaa jos on vilu, ennemmin niin kuin paahtuminen untsikassa :P Sama pätee mun mielestä myös makuupussiin, ohut tahi halvin malli ei tod. ole aina se huonoin ja pussia on tärkeä sovittaa kaupassa, koska mikään ei oo karseempaa ku nafti makuupussi! Ja noita ulkoilupukuja on sateenpitäviä (=vähemmän ostettavaa, pakattavaa ja ennenkaikkea kannettavaa)
    No juu, ehkä tätä infoa saa riparikirjeessäkin, aamen :D

    VastaaPoista
  14. Maria: saatiin sieltä leirikirje ja siellä tosiaan oli aikamoinen se tarvikelista mistä meiltä puuttuu noin about kaikki... Makuupusseja meillä on, mutta kehotettiin ottamaan sellanen mikä kestää pakkastakin, ja aion kyllä sellasen hommata. Meidän lapset on nimittäin noissa ohkaisissa nukkuneet teltassa ja ovat kuulemma kylmät, ja olen ite kerran ollu kesäkuussa teltassa yön ja meinasin kyllä jäätyä, vaikka olin miehen kanssa samassa pussissa ja kaikki vaatteetkin oli päällä... ;) Yhtä ulkoilupukua olen tässä nyt torin kautta hankkimassa ja joku goretex-puku on kyllä pakko myös hankkia, samoin niitä kenkiä ja saappaita. Täytyy vaikka siellä riparin vanhempainillassa vielä kuulostella mitä kaikkee tarvii. Tuo sadeviitta on kyllä hyvä idea!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥