keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

kesäisiä löpinöitä


Meillä on muutaman päivän kylässä siskoni tyttö. Ihanaa, kun omalla tytöllä on seuraa, ja kyllä niillä on kivaa ollukin. 


Neidit otti projektikseen leikkimökin maalauksen, sisäpuolelta siis. Eka kerros siellä on jo vedeltynä, saa nähä millon homma jatkuu... ;)

Mullakin on projekti:


Tyhjensin saunan eteisen, hitto mikä romuvarasto sekin on... aina vaan kaikki heitetään sinne pois käsistä. Meillä toi saunominen on jääny tosi vähiin, ehkä osin siksi, että ketään ei kiinnosta saunan lämmitys ja veden kantaminen. Jos saunotaan, niin me kyllä sit juostaan sisälle suihkuun... Mä olen moneen kertaan ehdotellu miehelle, että tehtäis tuosta saunasta kanala, mutta mies ei lämpene ajatukselle. 

No joka tapauksessa nyt tyhjensin eteisen ja putsasin sen sekä pesin saunan puolen - voin sanoa, että homma oli ihan hanurista... jääkylmää vettä, jääkylmä lattia, ällöttävästi tippuu vesi niskaan jne. Ja siis sauna oli kylmä kun pesin... (meillä on puut loppu...)

Nooooooh, homma jäi sit eilen vähän vaiheeseen, eli vielä noi melkein kaikki samat rojut pihassa makaa. Kyllä tää on niin tätä meidän tyyliä, hohhoijaa... Täytynee nyt ottaa loppukiri tossa hommassa, että on juhannuksena siisti piha (ikään kuin sillä olis yhtään mitään merkitystä...)


Ulkoseinää purkaessa me löydettiin tollanen melko "mielenkiintoisen" näköinen esine. Mikähän ihme toi on, tietääkö joku??? Toi varsiosa plus toi "kaulus" lähtee irti, punaiset osat on kumia, iso pallero on tyhjä eli sillä voi pumpata ilmaa (tai mitä lie??) ja tossa varren päässä on reikiä. Appiukko sanoi, että se on joku keinosiemennysvehje...?? (yök, mä koskin siihen, missähän se on käyny...) Mä kyllä suuresti ihmettelen mitä se teki tuolla ulkoseinän välissä...???


Pupunen seikkailee. ☺ Juhlien jälkeen jätettiin täällä järjestys vähän erilaiseksi ja nyt pupu pääsee alakerrassa ollessaan tonne arkun päälle. Sieltä mä sen sit yllätin kukkia pupeltamasta, jotenkin aika söpöä. Muuten mä välillä ihmettelen ton pupun tekosia, lähinnä sitä miten se täällä makailee kuin kuollu raato aina välillä.



Mä olen käsittäny, että nukkuvan pupun näkeminen ei ole ihan tavallista, mutta tää tyyppi kyllä saattaa maata ihan kyljellään silmät kiinni eikä todellakaan joka rapsausta ees säpsähdä. Olen tosi monta kertaa nähnyt sen makaamassa omassa häkissäänkin ihan umpiunessa ja vasta ihan viereen mennessä tai jopa häkkiä pikkusen kopauttaessa se vasta säpsähtää hereille. Ja täällä alakerrassa ollessaan molemmatkin puput makailee pitkin lattioita ja me vaan yli loikitaan. 



Toisen pupun tyylinäyte makaamisesta. ☺ Monesti molemmat puput makaa tossa jääkaapin ja pakastimen edessä, ja kun ovia aukoo saa ihan tuuppia ne eestä pois... ja sit ne on heti siellä jääkaapissa kuikuilemassa. Kauppakassejakin ne kurkkii aina innolla ja monta kertaa ovat jo salaattia rouskuttamassa ennen kuin ehdin hätiin.. ☺

Mun mielestä noi "jänikset" (kuten mies sanoo - kuulisittepa kun se aina kiljaisee jäniiiiiis, kun puput tulee sen lähelle... meinataan joka ikinen kerta kuolla nauruun ☺) on kyllä melkoisen söpöjä otuksia, vaikka ovatkin melkoisia tuholaisia. Ja olen huomannu, että vaikka lapset periaatteessa ne ite hoitaakin, niin käytännössä se on äiti, joka aamulla/illalla sanoo, että puput alas/ulos/ylös/häkkiin, vahtii että on ruokaa ja vettä ja muutenkin tuntuu, että on noissa sellanen lisäduuni kyllä taas mulle, että kannattikos hankkia lapsille lemmikit... No, oikeesti mä kyllä tykkään et on paljon eläimiä meillä, eikä ne nyt mikään ylitsepääsemätön työmaa mulle ole (ainakaan useimmiten...).

Jaaha, kohta täytyy lähteä viemään yhtä tenavaa hammaslääkäriin. Ite kävin jo aamupäivällä ultrauttamassa ylävatsani (ja sappikiviähän siellä on, voi dääääääääääääääääääääämn...). Että meneehän nää lomapäivät näinkin, ees taas ajellessa. Kun nyt ehtis tänään ton saunan eteisen järjestää ees niin eiks siinä olis yhdelle lomapäivälle työmaata kylliksi? (plus pyykit, tiskit, ruoanlaitot, eläinten ruokkimiset jne jne jne jne...)

Aurinkoista päivää teille jokaiselle!

Heli

7 kommenttia :

  1. Ihanat jänikset :D Meillä kans vanhin herrakani nukkuu niin, että mies melkein jokakerta on varma sen nähdessään että se on kuollut, kun ei meinaa liikahtaakaan ennenkuin ollaan ihan vieressä pällistelemässä! Mutta toi on siis hevostallilla tuo kani.

    Mutta sappikivista sen verran, että älä pelkää sitä leikkausta turhia, se OIKEESTI muuttaa sun elämäs. Mä en vois kuvitellakaan enää sitä aikaa kun maha oli niin kipee että menin kerran kipushokkiinkin (kieli turposi, kädet ja jalat kouristelivat ja näkö meni) siinä kohtauksessa. Kivaa katseltavaa lapsille (ja meillä kylässä olleille...). AMbulanssisedät hoiti mua tunnin ennenkuin saivat siirrettyä sairaalaan. KAmaluus!!

    Mutta leikkauksen jälkeen ei ole ollut MITÄÄN oireita ja silloin pääsin leikkaupäivänä jo kotiin, tähystyksellä se tehtiin.

    Kupla

    VastaaPoista
  2. Mää kyllä sitä vekotinta käyttäisin keinosiementämiseen mutta mun mies antaisi sillä savua mehiläistarhalle, että ne rauhoittuisi ennen hunajan keräämistä :) Oikein, oikein hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  3. Kupla: mä vaan jostain luin, että nukkuvan kanin näkeminen on aika ihme, mut tosiaan ei meillä ainakaan. Ja todellakin toi aina näyttää ihan siltä, että se on kuollu... karmeeta sit jännittää et herääkö se siitä vai ei.

    Mä niin mietin mitä teen ton sappijutun kanssa.. en muistanu tänään ees varata aikaa hoitavalle lääkärille joka jatkaa asiaa. Mun kohtaukset ei oo ollenkaan noin kauheita kuin sun (vaikka kauheita ne on silti...), se ultralääkärikin sanoi että kirurgin kans on juteltava leikataanko vai elänkö vaan kivieni kans. Kattoo nyt... mut kiitos kuitenkin rohkaisusta.

    Kiki: toi on kyllä mielenkiintoinen juttu! Miehelle sanoin tosta savustusjutusta niin se tyrmäs sen kyllä heti, se on vissiin joskus savustanu mehiläisiä ja tietää sen vehkeen. Mut onko sun miehellä siis jotain tietoa siitä oikeesti vai oliko vain arvaus? Koska mua todella vaivaa mikä toi härveli on...

    VastaaPoista
  4. Se oli vaan miehen arvaus, ei varmaa tietoa :)

    VastaaPoista
  5. Siis aivan ihanat pupuset!

    Sinulle on haaste blogissani. Jokohan se on sinulla kiertänyt? :)

    VastaaPoista
  6. Joku superdildo mullakin kyllä kieltämättä tuli mieleen :-D

    Mä purskahdin nauruun tota sun miehen jäniiiiis- juttua :-D

    Ihana tuo ulkosauna, voi ei!!

    Hyvää juhannusta teille <3

    Tulipas tästä nyt Töks, mutta ku....

    VastaaPoista
  7. Kiki: ok. Ihan hyvä arvaus kuitenki!

    Punainen: kiitos haasteesta, vastailen kyllä!

    Pohdiskelija: no sehän siitä ekana kyllä mieleen tulee... =) Tänään kuulin sellasen, että se olis sellanen pikkuvasikan tai -varsan juottovempain. Jaa-a, mikä lienee nyt sit onkaan.

    Niin mäkin aina nauran miehelle... pitäis ottaa videota siitä, se on siis todella huvittavan kuuloista!

    Ihana rakennus minustakin, mutta nolottavan vähällä käytöllä...

    Hyvää juhannusta sullekin! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥