perjantai 2. elokuuta 2013

bless this mess...


Puuh... Olen tänään siivonnu ja raivannu nurkkia. Tai siis käytännössä olen vasta siinä raivausvaiheessa, varsinainen siivoominen odottaa sitä hetkeä, kun raivaus on päättynyt... 

Tää mun siivoustyyli on kyllä ihan kertakaikkisen järkyttävä. Meillä pyörii aivan kauheet karvakasat joka nurkassa, ja mitä mä teen? No siivoan ihan himona kaappeja... Tämäkin show alkoi vaatekaapista. Sitten siirryin seuraavaan kohteeseen ja taas seuraavaan... ja käytännössä tilanne on tällä hetkellä melkoisen kaamea, kun joka paikka on räjäytetty ja kesken!

Mun ja miehen vaatekaappi sijaitsee olohuoneen nurkassa ja on tällainen:



Juu, siinä on meidän MOLEMPIEN vaatteet ja joitain lastenkin vaatteita henkarilla (kuvat tosin vanhoja, joten sisältö ei täysin täsmää tällä hetkellä). Meillä ei todellakaan ole paljoa vaatteita kellään. Paitsi isoimmalla lapsella (tyttö 18v) sitä rättiä kyllä riittää, mutta aika usein sekin tekee laatikoillaan kunnon inventaarion. Mutta etenkin minä tulen toimeen tosi pienellä ja yksitoikkoisella vaatevarastolla: mulla on kolmet eriväriset (musta, valkoinen ja puuteri) mutta samanmalliset rintsikat plus yhdet urheilumalliset, nippu samanlaisia mustia Sloggi-pikkareita, sukat melkein kaikki mustia ja samanlaisia (ja ostan aina lisää samanlaisia), nippu samanlaisia mustia T-paitoja lyhyellä sekä pitkällä hihalla... ja sitten muutamat housut, joku mekko, pari hametta ja muutama paksumpi paita. Ja siinä se sit melkein olikin... 

No tuon meidän kaapin sisältöä kuitenkin siis järkkäilin, samoin kahden pienimmän lapsen vaatelipastot kävin huolella läpi (isompien kamoihin tuskin kajoan). Melkoisesti lähti risaa ja ikitahraista kamaa veks - oon niin innoissani tuosta edellisen postauksen asiasta nyt! Nuo kaapin päällä näköjään ainakin 2,5 vuotta majailleet lampetitkin lähti nyt tässä yhteydessä viimein talosta ulos...


Sitten mä innostuin katsastamaan astioita sillä silmällä. Kaksi täpötäyttä banaanilaatikollista lähti niitäkin säilöön... nuo uudet perhoskupit vähän niin kuin auttoi asiaa, koska halusin ne paremmin esille astiakaappiin. Osa astioista teki mieli toimitella ulos talosta saman tien, mutta no, mietitään sitä nyt hetki vielä. Noi lapset alkaa kuitenkin muutaman vuoden sisään tuosta omillensa lähteä, on sit antaa kampetta mukaan. Ellen siis seuraavan raivausoperaation tuiskeissa hävitä laatikoista jotain... (niinkin on käynyt...)

Niiden astialaatikoiden kanssa mä sitten siirryin yläkertaan, ja siellä kävin läpi myös kaikki säilytystilat: lipaston, kaapin, arkun, penkkisohvan... ja jokaisen siellä säilössä olevan laatikon. Voi että miten siihen meneekin aikaa, kun sit alkaa miettiä ja tuumailla kamojen kohtaloa. Sieltä lähti mattoja, lakanoita, päiväpeittoja, vilttejä...

Päivän saldona onkin nyt sitten melkoisesti roinaa, mikä pitäis kiikuttaa useampaankin eri kohteeseen huomenna. Eikä ne kaikki kamat ees ole vielä autossa. Eikä joka paikka muutenkaan ole vielä tsekattuna - mulla on tällä hetkellä kesken mm. ruokatilan iso kaappi... 

Tällasessa vanhassa talossa on kyllä toisaalta ihan älyttömän hyvä juttu se, että mitään kiinteitä säilytystiloja ei ole. Yläkertaan on tehty kanikopin viereen, vinon seinän alle, säilytystila, jonka edessä on verhot:


Tuon kiinteän tilan lisäksi on sitten muutama kiinteä kaappi keittiössä, mutta nekin on rankasti vähentyneet mun raivaus- ja remppaoperaatioiden edetessä. Muuten kaikki säilöt onkin sitten lipastoja, kaappeja ja arkkuja/penkkisohvia. 

Mä oon aika kova käymään kaikkia noita säilöjäni läpi ja mun mielestä on niin ihanaa tyhjentää niitä... Edelleen välillä mietin, että mistä sitä roinaa riittää, vaikka koitankin ostaa vaan tarpeeseen. No, astioita mä vähän kyllä lankean ostelemaan ilman tarvettakin. Ja vaatteiden kanssa meillä tosiaan se kierrätys pelaa, eli saadaan paljon vaatteita (ostan itse asiassa aika vähän uusina). Mutta sitten on sellasta kamaa mille olis kyllä tarve, mutta kun sitä vaan ei käytetä - esim päiväpeitot. Meidän peti taitaa olla ainoa mihin sellasta käytetään (eikä sinnekään todellakaan joka päivä, tunnustan...). En vain viitti lapsilla katella lattialla tai sängyn ja seinän välissä rullalla olevia päiväpeittoja, joten ne makaa nyt sit yhden arkun täytteenä. Niiden kanssa olikin aikamoinen pohtiminen tänään, että mitä tekisin... kyllä mä nyt sit yhden päikyn per peti säästin kuitenkin. 

Niin, ei tosiaan uskois, että mä oon tänäänkin koko päivän siivonnu. Koirat jäi lapsen lenkin varaan, ihan turha kuvitellakaan että olisin käyny kuntosalilla, ruoka oli aika hätänen setti ja leivällä on eletty vaan... ja kaaos on sanoinkuvaamaton silti. Mulla alkaa pieni ressinpoikanen tän asian suhteen nostella päätään, sillä mun loma alkaa vedellä viimesiään ja ajatus oli kyllä huusholli saada siistiksi ennen töiden alkua. No vielä on muutama päivä aikaa, huomenna vien ne lähtevät roinat veks ja jos saisin vaikka sitten tartuttua viimein imuriinkin, kun alkaa olla pinnat tyhjinä.

Mä niin tykkään tällasesta. Kaappien siivous on ihan paras kotityö!! Oikeesti ajattelen, että mitäs mä sitten teen, kun kaikki paikat on läpi käyty...? Tykkäättekste raivata nurkkia - tai onko teillä muilla ees mitään raivattavaa...?

Mutta nyt mä kyllä meen silti nukkumaan.
Palaillaan asiaan!

Heli

18 kommenttia :

  1. Mulla siivous keskittyy ainakin kaikkeen muuhun kuin olennaiseen. Tykkään myös järjestellä kaappeja. Esimerkiksi kaikki meidän huushollin pyyhkeet on mankeloitu nätisti suoriin pinoihin kaappiin. :) Mutta täällä muualla sitten tarvitsisi todellakin raivata, pelkkä siivous ei enää riitä.. :D Tyylini siivota on myös sellainen, että siivoan joka paikkaa yhtä aikaa ja mikään ei sitten oikein tahdo valmistua. :/

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo teidän vaatekaappi! Ja tosiaan, ekana tuli mieleen, että mahtuuko oikeesti teidän molempien vaatteet tuonne... tuli olo, että pitäsköhän vähentää nuita vaatteita... mutta ei mullakaan ole paljon muita vaatteita kuin teepaitoja (hihattomiakin nyt, kun rinnanympärys pieneni)ja capreja ja pari mekkoa näin kesällä. Silti kaappi täys. Tosin on siellä ne farkutkin kylmiä kelejä oottamassa. Nuhjuisia kamppeita. Näinkin viime yönä vaatepainajaista.

    Enkä kyllä tykkää siivota kaappeja sen enempää kuin muitakaan paikkoja :) mies meillä on se raivaaja ja siivooja. Tosin se panee muutkin työhön.

    Onko teidän lapsilla kaikilla omat vaatteet, vai kierrätetäänkö isompien pieneksi jääneet pienemmillä? Tietty tyttöjen vaatteet on pojille nounou... tosin näin yks päivä pikkupojan (ehkä n. 7v.) vaaleanpunaisessa paidassa, ja ihan hyvin se sille sopi.

    VastaaPoista
  3. Tykkään samalla tavalla ku sää koluta kaappeja!Jatkuvalla syötöllä vanhaa roudaan ovesta ulos ja uutta tuodaan toisesta sisälle!Siis tuodaan,lapsille lahjoitetaan milloin mitäkin!
    Tänään lähteeki 2 ekaa kassia henkka-maukalle,kiitos sun innoituksestasi!
    käyhän kurkkimassa blogissani :)

    VastaaPoista
  4. Saara: sä kuulostat ihan minulta!! =) Hauskaa, että joku muukin toimii ihan samalla lailla!!

    Sanna: minustakin toi kaappi on kyllä aika ihana, ja tosiaan kyllä sinne mahtuu, miehelläkin esim on työvaatteille kaksi hyllyä mutta ns. paremmille vaatteille vai yksi.

    Meidän lapset on sen verran eri-ikäisiä ja -kokoisia, että kierrätys ei oikein onnistu. Tytöilla on ikäeroa 6,5v, en viitti säästellä vaatteita koska tod.näk mieltymykset ei oikein kohtaa sit kun aika olis. Ja pojat taas, vaikka ovatkin peräkkäin, pitää aika erityylisiä vaatteita. Isomman pojan vaatteet on niitä valtavan kokoisia, kun housunpersus on polvissa ja paidan helma myös, joten ne vaatteet ei jää sille varmaan koskaan pieneksi. =) Isompi tyttö pitää jonkun verran noita isomman pojan vaatteita, se taitaa muoti olla tällä hetkellä tytöilläkin sitä, että on löysiä collegehousuja ja valtavia collegetakkeja. Mutta lasten ollessa pienempiä kierrätin toki etenkin poikien vaatteet isommalta pienemmälle.

    VastaaPoista
  5. Suvi: multakin lähtee tänään kaksi ekaa kassia henkkamaukkaan! =) Tosi kiva, että mun blogauksesta oli iloa ja hyötyä muillekin!! Ja ihan sama meillä, tuntuu välillä että just kun saan roudattua kamaa veks niin taas sitä tulee lisää, nimenomaan kierrätyssysteemillä kaverilta. Iso tyttö saa myös kavereiltaan vaatteita, kun on se porukan pienin. Siksi tytön vaatelipasto onkin koko ajan niin tursuavainen...

    VastaaPoista
  6. Onpa ihana vaatekaappi! Täytyy kyllä ihastella sitä, että teidän vaatteet mahtuu tuonne... Raivaus olisi täälläkin tarpeen, vaikka siis silloin keväällä lähtikin hirveesti pois... Kun jalka on kunnossa niin alkaa Pekan huoneen totaali tyhjennys;)Eihän nämä hommat koskaan lopu...

    VastaaPoista
  7. Lähtökohtaisesti inhoan kaikkea siivousta ja yritän karttaa sitä niin pitkään kuin mahdollista :)

    Meillä on tuota pientä ja seuraavaa käyttäjää odottavaa lastenvaatetta niin paljon, että varastoihin hautautuu aina kaikenlaista mitä en muistakaan. Harmi, koska kyllähän ne pitäisi saada käyttöön.

    Omiani en ole juuri jaksanut perata. Pari vuotta sitten sentään kävimme babysitterin kanssa mun vaatteet läpi ja liian pienestä koosta hän valkkasi parhaimmat itselleen. Mulla on ihan hirveästi vaatteita eri koossa säilöttynä. Työhön on pakko olla siistiä, enkä ole kaikkia pieniä vaan raskinut kantaa kirppikselle.

    VastaaPoista
  8. Minäkin täällä siivoilen parhaillaan pojan vaatehuonetta. Sinne sitä on kertynyt jälleen pieneksi mennyttä päälle pantavaa, kun on jälkikasvun ruoto venynyt aivan mahdottomasti tässä kesäloman aikana.

    Hankittiin juuri ostosreissulla alesta niin farkkuja, teeppareita kuin muutakin tarvittavaa tossuista puhumattakaan.

    Tykkään siivoilla kaappeja, mutta myös kiitettävästi ihan normi nurkkiakin, sillä mulle tulee aivan kauhea olo, jos ilma tuntuu huushollista loppuvan liiallisen tavarapaljouden vuoksi.

    Kirpulla myin viimeksi neljässä viikossa ihan kiitettävästi kamaa pois ja Fidalle menossa vielä monta pahvilaatikollista tavaraa, mutta tuntuu taasen, että sitä materiaa tulee myös ihan älyttömästi tuosta ovesta tänne sisään.

    Eilenkin tein tosi ihanat löydöt kirpulta, kun vastaan tuli Arabian sinistä maisema sarjaa, ah ja ihan pilkkahinnalla täysin ehjiä ja narmuuntumattomia. Soppaskooli, soikea tarjoilulautanen sekä kulho pääsi kaunistuttamaan meikäläisen astiakaappia =)

    Nyt mars mars plokkailun pariin ja täytyypi sitä imuriakin tänään heilutella ;)

    Työniloa myös sinne!!!

    VastaaPoista
  9. Minäkin tykkään pitää tavaran ja vaatemäärän kurissa vaikka ei sitä aina blogin perusteella uskoisi :D

    Sisänurkat vielä menettelee, mutta tuskastun navetan ja aitan kanssa. Niihin kertyy huonekalua, pihajuttuja ja kaikkea ihan uskomatonta roinaa (omaa ja muiden) mentaliteetilla, jos joskus tarviaa. Nyt on miehen kanssa puhuttu, että ens keväänä pidetään pihakirppis. Jos joku meidän nurkkiin roinaansa tuonut haluaa tavaransa säästää niin hakekoot pois tai me myydään ja pidetään rahat, oikeesti, me ollaan ihme kiva varastotila.

    Nyt on menossa kahden viikon kirppispöytä ja se on kummasti auttanut tavarakaaoksessa.

    VastaaPoista
  10. Heh, ei oo todellakaan mitään raivattavaa. Lähes kaikki kaapit on tyhjinä, astioita muutamat hassut, illalla kun tiskaa niin huomiseksi on taas puhtaat.
    Vaatteita on, mutta niistäkin puolet niitä, joihin en mahdu. Kuvittelen laihtuvani vielä joskus. Täyttä potaskaa, mutten raaski poiskaan pistää.

    VastaaPoista
  11. Kati: ei lopu ei... jotenkaan mä en kans tajua, että vaikka meillä ei muutenkaan niin kauheesti kamaa ole, niin aina sitä riittää kassitolkulla silti pois vietäväksi. Ehkä ne lisääntyy keskenään kaapeissa...?

    Rva Kepponen: aijai, sun varastot olis mulle just ihana työmaa! Oon niin monta kertaa miettiny, että miksen mä oo alkanu ammattijärjestäjäksi... mun sormet aina oikein syyhyää kaappien kimppuun.

    Kirsikka: sä oot ollu tehokas! Mä en vaan saa sinne kirpparille itteäni... mieluummin vaan silmät kii ja tavarat kiertoon. Iloa imurointiin - täälläkin toivottavasti päästään tänään siihen hommaan, vielä kun on noi raivailut kuitenki kesken.

    Katja: voi ei, toi on inhottavaa kun muutkin ihmiset käyttää omia nurkkia säilytystilanaan. Meilläkin on muiden ihmisten autoja tuolla, mua niin ärsyttää!! Eivätkä hae, vaikka on oikein pyydetty, ennen rippijuhliakin yhdelle ukolle esitettiin pyyntö että hakee romunsa pois mutta eipä vaan tullu. Mitähän ne sanois, jos hommaisin paikalle romumiehen, että tuo ja tuo ja tuo tuosta kyytiin, kiitos! =/

    Pohdiskelija: sulla on toisaalta siitä kiva tilanne, että voit aloittaa sen tavaran kanssa puhtaalta pöydältä ja hankkia vain itellesi mieleistä. Vaik ymmärrän kyllä, että sä et ehkä ajattele asiaa näin... Mä oon luovuttanu vaatteiden kanssa. Turha ressi vaan jos miettii, että mahtuisin johonkin sit joskus... jos mahun niin siitä ilosta voin vaikka hankkia ihan uudenkin sitten.

    VastaaPoista
  12. Onnittelut urakasta sillä siivous on aikaa viepää hommaa. meillä onsuht hyvin kaappeja mutta aika ajoin tyhjennän omaa vaatekaappiani ankaralla kädellä, sillä varsinkint-paitoja tuppaa jostain syystä kertymään. Pois en heitä mitään, vaan kaikki hyväkuntoiset päätyvät venäjälle menevään vaateavustukseen.

    VastaaPoista
  13. Peppone: voi kun tää urakka ei oo ohi vieläkään... ihan hirveetä, kun on tavaraa mitä tahtois heittää veks mutta ei voi, koska on saanut sen lapselta/mieheltä/rakkaalta ystävältä... Onneks vaatteiden kanssa mulla sentään on helppoa toi karsiminen. Hienoa että säkin kierrätät!! Muista nyt, että sinne HenkkaMaukkaan voi sitten viedä ne kaikki huonokuntoisetkin, ettei tarvii mitään heittää roskiin!

    VastaaPoista
  14. Tuohon vaatekaappiin ihastuin minäkin!
    Sitä pärjää mainiosti pienelläkin vaatevarastolla kun yhdistelee vaatteita toisiinsa. Aika pieni vaatevarasto on minullakin, ja olisi vieläkin pienempi jos tekisi sellaista työtä missä olisi työasu erikseen.

    Minulla on ollut ja projektina vaatehuoneen perusteellinen puhdistus koska sinne ilmestyi koiperhosia! YÄK! Mutta nyt ei pitäisi olla mitään ylimääräistä, nurkat on desinfioitu ja villavaatteet saunotettu. Tilasin vielä punaseetriöljyä joka on luomu tuholaistorjuntaaine.

    VastaaPoista
  15. Kaappien siivous on ihanaa ja on suorastaan hypnoottista katsella vaatekaappiin, kun siellä on siististi viikattuja viivasuoria pinoja. Tunnustan olevani vaimo, joka alkaa kirkumaan miehelleen, joka saattaa sekoittaa värikoodatun järjestyksen :D Ja lakanakaappi, se se vasta rauhoittava on :) Mulla on ikuisuusprojektina päätyä tilanteeseen, jossa kaikella roinalla on oma paikka. En kyllä tiedä mihin mää sitten aikani kulutan jos siihen tilanteeseen joskus pääsen :D

    VastaaPoista
  16. Kaisamaiju: siksi mulla kuule varmaan onkin niin vähän vaatteita, kun yhtään ei tarvii työn takia niitä miettiä, kun on työvaatteet. Joskus ajattelen, että jos mulla olis työ missä olisin omissa vaatteissa niin pakko olis kyllä jotain hankintoja tehdä.

    Voihan koiperhoset!! Mä ostin äskettäin lampaanvillaisen peiton ja samaa ainesta auton penkin päällysen. Mietin, että mitenköhän ne pitäis nyt sitten säilyttää, ettei niihin iske jotkut ötökät... o-ou!

    Kiki: mä en harrasta värikoodausta (paitsi mustaa, mustaa ja mustaa...), mutta suoria rivejä kuitenkin. Ärsyttää, kun mies ei sitä arvosta vaan saattaa kiskaista sieltä välistä paidan ja kaikki menee ruttuun... kyllä se saa siitä kuullakin sitten.

    Ja niin mäkin aina mietin, että kun koittaa päivä että kaikki on siivottu, paikallaan, pesty ja puunattu niin mitä mä sitten teen??? Aina pitää olla joku projekti... mieluiten kaapinräjäytysprojekti!

    VastaaPoista
  17. Just tollanen raivaus ja tavaroiden läpikäynti on ihan parasta. Ja miten hyvä fiilis on sen jälkeen, kun on saanut ylimääräiset pois. Tietää mitä missäkin on ja turhat on pois. Just tänään kolusin koko vaatehuoneen ylhäältä alas. Meillä on siellä paljon muutakin säilytyksessä kuin vaatetta. Iänikuisia juttuja oli jäänyt hyllyjen perille tilaa viemään, pois vaan! Ikean jättikassillinen kukkuroillaan on lähdössä vaatetta myyntiin, meillä on kirrpispöytä tämän ja ensi viikon. Illalla vain ihastelin siistiä vaatehuonetta :)

    VastaaPoista
  18. Susanna: niin minustakin, tykkään kauheesti tosta kaappien raivaamisesta. Kun sais sen vaan joskus suoritettua kunnialla ihan loppuun asti ja sitten vielä siivottua muutakin kuin vain ne kaappien sisäpuolet... =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥