maanantai 14. lokakuuta 2013

eilen, tänään, huomenna...


Ihan ensiks on kerrottava tälle kuvalle selitys. Sain joskus aikaa sitten ihan järkyttävän ison kesäkurpitsan. No enhän mä siitä sitten mitään saanu tehdyksi, ja alkoi olla jo ihan tuska, että mihin mä sen lykkään... lopulta pilkoin palasiksi ja kiikutin metsän reunaan, jos vaikka joku eläin sitä söis. Tänään kävin katsomassa, mutta ei oo tainnut kelleen kelvata. Pari palasta tosin oli siirtyny kauemmaksi, johonki metrin päähän. Ehkä joku yritti olla kohtelias ja syödä sitä, mutta ei sit tykännytkään? Kuva siis piti ottaa vertailun vuoksi, tänään otin toisen kuvan samasta kohtaa mutta vielä en ole ehtiny niitä vertailemaan.


Eiliset kahvittelut meni oikein mukavasti. Sain paikat kuntoon juuri ja juuri, ja itselleni vaatteet vaihdettua ja meikit vetästyä naamaan just ennen kuin vieraat saapui. Kiva parituntinen siinä vierähti. Mun Plan B onneksi oli myös onnistunut: mun piti hommata pakastepatonkeja tarjolle, mutta ne maustevoi-patongit ei sit ollukaan laktoosittomia, joten piti siinä tuskailla että mitämänytteen... Tein rieskarullia ja voi voi kun ne olikin herkkuja!! En meinannu ees uskoa, että sain jotain niin hyvää aikaiseksi. 

Pikasesti tässä ohje, joka on todellaki ihan omasta päästä hätäpäissään vetästy:

Lapin Rilloja ("rieska niin kuin tortilla")

täyte 1:
maustamatonta tuorejuustoa
hampurilaiskastiketta
paprikaa ihan pikku silppuna
+ salaatinlehtiä
*sekoita kolme ekaa ainesta, levitä rieskalle + salaatti, kääri rullalle
*puolita kirsikkatomaatteja, laita puolikkaita 4kpl yhden rieskan päälle, tomaateista+rieskasta cocktail-tikut (tai hammastikut...) läpi, sitten leikkaa yksi pötikkä neljään osaan ja asettele palat lautaselle

täyte 2:
tuorejuusto
hampparikastike
suolakurkkusilppua
juustoraastetta
+ salaatinlehtiä
+ ohuita kinkkusiivuja
*sekoita neljä ekaa, levitä rieskalle + salaatit + kinkkusiivut, kääri rullalle
*tomaatin sijaan käytä palasten päällä tikun alla monin kerroin käännettyjä kinkkusiivuja, palastele rieskarulla ja asettele lautaselle

Kuvia ei ole, mutta aah, noi oli hyviä!! Ainaki kasvisversiot, joita ite söin. Mutta tuntui uppoavan muille noi kinkkuversiotkin. Teen kyllä toistekin!!


Tänään oli hyvä päivä. Sain tehtyä ja palautettua kaikki tähänastiset atk-tehtävät, jes!! Tosin ei ne kotona ite tehdyt aivan putkeen oo menneet, en muistanu niitä asiakirja-asetuksia ulkoa (enkä jaksanu ettiä ohjeita...) joten parit tyhjät rivit sieltä kyllä taitaa nyt puuttua ylätunnisteista, ja päivämääräkin on vaan roiskastu jonnekin. Mutta kerroin tänään asiasta opelle, kun olin tunneilla. On ne vaan sellasia juttuja mitä ei voi pieni ihminen muistaa ulkoa... ainakaan kun ei niitä koskaan käytä missään.

Jep jep, sellanen päivä siis tänään. Nyt nukkumaan... huomenna töihin viideksi tunniksi ja loppuviikolla olis aikomus sitten tehdä muita tehtäviä mahdollisimman pitkälle ja kenties jo ihan valmiiksikin asti. Sit olis sunnuntaina työvuoro ja ens viikolla on täällä suunnalla syysloma, eli mulla työviikko. Mutta nyt ei muuta kun läskit silmille. Voi karmee mikä sanonta ja periytyy suoraan äitini sanonta-varastosta - mitä mun ei koskaan ikinä pitäny alkaa käyttelemään, mut näin tässä vaan on nyt käyny, että aika montakin ärsyttävän typerää sanontaa suusta aina välillä putkahtaa sopivassa kohdassa... ;)

Hyvät yöt - vai pitäiskö sanoa Nat kuit!! *huokaus, toikin on äitin sanontoja...*

Heli

2 kommenttia :

  1. Sain joskus kortin äidiltäni jossa luki, että naisten tragedia on tulla äitinsä kaltaiseksi , hahaaa

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä se valitettavasti niin on, vaikka miten vannoi nuorempana että minä en ainakaan KOSKAAN oo sellanen...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥