torstai 12. kesäkuuta 2014

tällä hetkellä


Juuri nyt on uunissa tämä raparperipiirakka. Kuulemma on tosi hyvää. Kokkailen sen näin yötä vasten, koska huomenna tulee vieraita ja voi olla leivoskelut aika vaikeita. Ai miksi? No siksi, kun meille tulee imuauto ottamaan purut tuosta lattian alusesta... Uunin sijainti on siis tarkemmin tässä:


Ja se imuauton letku tulee tuosta näkyvillä olevasta ikkunasta. Onhan tämä muutenkin ehkä hiukan hankalaa, kun astiat ja ruokatarvikkeet on eri huoneessa kuin uuni, tarkemmin ottaen tuolla peränurkassa:


Ja osittain vähän muuallakin. Mutta ei auta, tuolla se vaan on kokattava. Pölyisten hommien ajan hellan päällä on lakana suojana. Ja kyllä tän kaiken kestää, kun tietää, ettei tämä ole ikuista.


Tiskipöydänkin on vallanneet remppakamppeet. 


Olkkari on survottu täyteen kamaa. Kulkuaukosta tulee purua koko ajan, ja sitä on varmasti koko talossa, vaikka kengät kuinka jättäisi tuohon. En oikeastaan ees halua ajatella, miten paljon koirien mukana kulkeutuu sänkyihin saakka purua, jossa on hiiretkin riekkuneet... Tosin melko puhdasta toi puru näyttää olevan, ja mikä parasta, se on myös kuivaa - eli ei ole ainakaan näin päältä päin nähtävillä mitään kosteusongelmia. Huomenna on kyllä sinällään aika jännä päivä, kun purut lähtee ja nähdään pohjalle saakka.


Saas nähdä suostuuko mies mun ideaan tuon näkyville tulleen lautaseinän maalaamisesta. Minusta se olis tosi ihana sellaisenaan, valkoiseksi maalattuna vaan. Muurin ja seinän saumakohtaan vain lista tms... mies kyllä hetimiten sanoi, että no ei varmasti sellasta... No, katsotaan.


Mulla alkaa pikkuhiljaa olla mielessä aika valmis suunnitelma keittiöstä. Eilen pläräsin netistä keittiökuvia, haeskelin ideoita, mittailin, piirtelin ja suunnittelin. Vähän erilaisia vaihtoehtoja tein ja kyllä se tosiaan sitten alkoi sieltä ajatus löytymään. Ja siis ajatus nimenomaan siitä, miten kaapit sun muut laitellaan. 

Pinnoiksi tulee valkoiseksi maalattua panelia sekä sinisävyistä tapettia, toivottavasti löydän jonkun kivan. Meillä saattaa hyvinkin tulla ne puolipanelit, olkoot vaikka miten "last season", mutta minä tykkään niistä. Ne olis valkoiset ja yläosat sitten tapettia, tai miksei vaikka maalattuakin pintaa (kipsilevyä kuitenkin, siihen sitten jompikumpi). Mua kiinnostais se kalkkimaali, siinä olis kauniin puuterinen pinta. No, kunhan nyt sinne asti jossain vaiheessa päästään...

No mutta eiköhän tässä tätä sit jo ollukin. Eihän nää mitään kivoja kuvia oo, mutta ehkä vielä joskus tulee sit jotain nättejä sisustuskuvia. Toivottavasti kohtuullisen pian...

Toi piirakka muuten tuoksuu ihan taivaallisen hyvältä... ehkä sitä tarvii pikkuisen maistaa jo tänä iltana.

Heli

8 kommenttia :

 1. Sä otat pienen palan raparperipiirakasta. Ja sit kaikki muutkin otta pienen palan. Ja sit pieni santsi. Ja sit.... Uups!! Se loppui ennen kuin vieraat tuli ;)
  Kivaa remppaa! Kaameeta se on aina rempan keskellä asua, mutt sit joskus helpottaa!

  VastaaPoista
 2. Tuo vaarahan siinä kyllä saattaa olla, jos menee piirakkaa maistelemaan... =)

  Joo, nyt oon vielä kestänyt tän sekasotku ihan ok, mutta kuinka kauan... jossain kohtaa tulee varmaan joku pimahdus, että en kestä enää ja haluan siivota joka paikan just nyt heti!

  VastaaPoista
 3. No, jopas jotakin ;) Teillä on näköjään myllerretty oikeen kunnolla, heh. Onneksi on kesä ja voi kokkailla vaikka ulkona. Kiva nähdä minkä moiseen ratkaisuun päädyit keittiön suhteen. Minäkin tykkään paneeliseinästä ja jos vaan me vielä joku paikka rempataan täällä niin sinne tulee kanssa paneelia valkoiseksi maalattuna. Ai niin, meillähän on suuri vessä tuolla yläkerrassa vallan alkuperäisessä asussaan, niin että jospa sinne sitä paneelia ;)

  Ihanaa ja oikeen reipasta loppuviikkoa sinne teille

  VastaaPoista
 4. Näytti herkulliselta piirakalta, mutta tuleepa siihen kauhea määrä voita...

  Tosi hyvän näköiset puruthan tejän lattiassa on! Ihanku olis vasta siihen laitettu. Meillä on osittain seinissäkin purueristeet, ja niitä rapisee raoista ulos. Ilmeisesti mejän perhe käyttää tätä taloa rajummin, kun eristeetkin varisee :)

  VastaaPoista
 5. Maarit: tuo ulkona kokkailu rajoittuu meillä makkaran paistoon... meillä ei ole grilliä muuta kuin muutamasta tiilestä kyhätty hökötys, jossa on joku vanha ritilä päällä... ja toinen juttu on, että minä en yksinkertaisesti ees osaa grillata mitään.

  Valkoiseksi maalattu paneli on minusta tosi nättiä ja sopii mihin vaan, vessaankin!

  Hyvää viikonloppua sullekin!

  Sanna: ja katoitko sokerin määrää... ihan kauheesti sitäkin! Toisaalta tämä ohje oli pellilliseen. En kyllä ollu mitenkään erityisen vaikuttunut piirakan mausta, lähinnä se maistui rasvalle ja sokerille vaan, toki hyvälle muttei millekään ihmeelliselle.

  Puru on kuivaa ja tuollasta isoa lastua ja sinänsä kyllä hyvää. Kannattais varmaan laittaa se jopa takaisin... mutta se nyt lähtee pois kokonaan. Ollaan muutenkin nyt otettu se linja, että tuleen vaan kaikki, ei esimerkiksi aleta napsimaan nauloja pois noista lankuista ja sahailemaan niitä polttopuiksi, vaikka se säästöä oliskin. Ei kerta kaikkiaan vaan jaksa, koitetaan nyt vaan jaksaa tää remontti valmiiks asti...

  Koittakaahan olla suuremmin heiluttelematta taloanne, että eristeet pysyy paikoillaan! ;)

  VastaaPoista
 6. Meikäläisellä rehottaa raparperipuska vielä ihan totaalisen koskematta, pitäiskin ottaa itseään niskasta kiinni ja leipaista jotakin hyvää.

  Remppa se on sellaista puuhaa, että siinä takki tyhjenee ja pinna on koetuksella, jotta päästäisiin siihen haluttuun tulokseen. Lopulta kaikki on kuitenkin sen vaivan arvoista, kun on uutta sekä kaunista =)

  Siskolla eessä samanmoiset remppakuviot ja hurjasti vielä päälle, jotta rintamamiestalo olis siinä kuosissa, jossa hän sen jo sielunsa silmin näkee. Lopputulosta odotellessa...

  Ja meikäläistä vaivaa ihan mahdoton "väsy-katari". Tää sadeilma ja raskaat pilvet latistaa kyllä ihan totaalisesti. Sitä vain vetäis sikeetä ihan surutta liki päivät toisensa perään.

  Onneksi sunnuntainen juhla "ulkoistettu", jotta pääsee itsekkin nauttimaan täysin rinnoin =)

  Tarmoa ja voimia remppapäiviin!

  VastaaPoista
 7. Tulin kyselemään tuosta piirakasta, että mitä tykkäsit siitä, mutta tuosta edeltähän se selvisikin. Olen itse tehnyt piirakkaa samalla ohjeella, mutta tein puolikkaan määrän ja pyöreään piirasvuokaan. Piirakasta tuli sellainen lötsö, enkä ollut yhtään tyytyväinen ohjeeseen. Ihmettelinkin, oliko vika syöjässä (tekijässä), kun niin kovasti oli piirakkaa kehuttu. Onneksi en ole ainoa, jota piirakka ei vakuuttanut.

  VastaaPoista
 8. Kirsikka: mun rapsut oli pakkasesta.. uutta jo pukkaa mun ainokaiseen pieneen raparperiin ja pakastimessa on aivan hirveesti vanhoja, siksi aloin niistä piirakkaa vääntämään...

  Toivon tosiaan, että tää remontoinnin hankaluus (sen keskellä eläminen) on sitten lopulta enää muisto vain ja tulos on hyvä.

  Ymmärrän hyvin tuon matalapaineväsyn... tunnen ihan samoin.

  Mukavia juhlia teille - ei yhtään hullumpi juttu, että hommat on ulkoistettu.

  Kirjoitellaan... mulla on paljon kaikkea juttua, koitan ehtiä naputtelemaan sulle piakkoin!! ♥

  Satu: juu, ei vakuuttanut mua. En varmaan toista kertaa tee tuota. Ihan sellanen rasva-sokeri-mössö se minun mielestä oli.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥