tiistai 29. heinäkuuta 2014

on se iso


Eilen kävin viemässä kuopuksen serkkulaan ja samalla reissulla pyörähdin (voiko 3,5 tunnin käyntiä sanoa pyörähdykseksi?) Ikeassa. Tulin kotiin illalla myöhään vasta ja olkkarissa odottelikin melko lailla valmis uuni. Tietty se on vielä pinnoitusta vailla ja luukut ei ole paikallaan jne jne, mutta koko on nyt näkyvissä. 

Ja huhhuh - se on kyllä tosi iso! Se on niin korkea, että yltän just tuonne yläreunaan kun kurkotan (no, olen 149cm pitkä, että eihän se jollekin pidemmälle niin isolta tunnu...). Pelti tulee tuonne päälle, eli tulen tarviimaan varmaan jakkaran, että sinne yltän... Muutenkin se on tosi massiivinen, luulis nyt lämpöä riittävän sitten kans!Täytyy sanoa, että en valmistusvaiheessa osannut oikein ajatellakaan, miten valtava tuosta tulee. Hieno se on kyllä, ja vielä kun saa valkoisen pinnan niin avot. Mutta en esim. oikein tajunnut, että se tosiaan on niin iso, että tulee vaikkapa noiden panelien päällekin. Tuossa nurkassa oli aiemmin pienikokoinen valkoinen kaakeliuuni, joten hiukan nyt vaatii totuttelua tuon katselu. Mutta kunhan se siitä lopullisesti valmistuu niin eiköhän näkymään ole jo tottunut. Ja kun saa tämä ahtauden purettua olkkarista veks on tila muutenkin ihan toisenlainen.

Tykkään tuosta uunin mallista kovasti ja mustista luukuista myös. Lisäksi tuossa on luukun yläpuolella sellanen uloke, mihin saan tuikut palamaan (se ei oikein erotu kuvasta). Joku konsti pitäis nyt keksiä, miten kissan sais tuonne päälle kiipeemään... Myös jonkunlainen puiden säilytyspaikka olis tuohon lähistölle kiva keksiä - ei tarttis sit sitä Karjaportin valkoista muovilaatikkoa siinä katella...


No, nyt on siis uunit kuivumassa ja voidaan vähän siivota ja siirtyä muihin hommiin. Keittiön lattia alkaa olla kokonaan paikallaan ja se viimeinenkin kaappi irti seinästä. Katosta pitää vielä irroitella jotain. Sitten pitäis viedä romukuorma kaatsille ja hakea seinälevyä ja kattopanelia - meille tulee nyt sit kuitenkin ihan ehtaa puupanelia kattoon (jee!) eikä mitään MDF-kamaa. Tietää maalaamista, mutta eipä haittaa.

Mullekin on ihan omaa hommaa tiedossa, kun pääsen hiomaan ja petsaamaan yläkerran kaiteet. Ajatuksena on tehdä niistä tummanruskeat, samaa sävyä mitä tulee tasot ja hyllyt keittiöön. Myös portaat on tarkoitus petsata samalla värillä, sekä myös olkkarin kattoparrut, jotka on nyt ennemminkin oranssinruskeat.

  
Oranssista puheen ollen: eilisen Ikean reissun onnellisin hetki oli, kun huomasin, että oranssit pyyhkeet on palanneet! Mä olen monta kertaa niitä kaipaillut takaisin, ja nyt kun niitä sitten oli, otin heti omat talteen. Aamulla iskin ne jo koneeseen ja pihalle kuivumaan... Tänne on luvattu koko päiväksi ukkosta, mutta eipä näy eikä kuulu, joten pyykit kuivuu hyvin ulkosalla.


Ja nyt otan äkkiä vielä pienen Ikea-herkun ja sitten vien koirat lenkille ennen kuin lähden töihin...

Mukavaa päivää kaikille!

Heli

8 kommenttia :

 1. Voi vitsi, näyttää tosi hienolta! Tai siis kun kuvittelee sen lopputuloksen... Innolla odotan kuvia valmiista kodista! Olis kyllä tosiaan kiva, jos saisitte järjestettyä kisulle jonkun kulkureitin uunin päälle :)

  Koitahan jaksaa vielä vähän aikaa remontin keskellä ja vietä mukavia kesäpäiviä niin sen parissa kuin muutenkin! :)

  VastaaPoista
 2. Haali jostain vanhoja heinäseipäitä ja tee niistä tikapuut siihen uunin kylkeen. Ei kai se uuni niin paljon pinnalta kuumene, että tuleen sytyttäis... vai onko harmaat heinäseipäät jo ihan last season sisustuksessa?

  VastaaPoista
 3. Terhi: juu, valmiina sitten varmaan kyllä on ihana. Kunhan totun tuohon kokoon... Arvaa odotanko mäkin, että saan joskus esitellä niitä valmiita kuvia... =) Kulkureitti on mietinnässä. Kiitos tsempeistä, koitan jaksaa vaikka ajoittain jo pinna onkin aika kiree...

  Sanna: no mutta tuo oli kyllä hyvä idea!! Pidän mielessä. Yksi mitä olen ajatellu, on joku puunkäkkyrä kiinnitettynä seinään... en vaan oikein tiiä miten toteuttais. Meidän kissakin on aika puntti, pitäis olla tosi tukeva se reitti. =) Ja minusta on aivan sama vaikka oliskin last season... jos tykkään jostain niin sit tykkään, vaikka miten olis vanha juttu. =)

  VastaaPoista
 4. Kyllä se kissa sinne hyppää vaikka maasta, meillä ainakin tekee niin. Ja jos yhtään lohduttaa niin mä joudun olkkarin uunin peltiä räplätäkseni nousemaan takan "ulokkeelle" seisomaan ja olen sentäs 172cm pitkä :D Komeelta näyttää! (siis teidän uuni, en minä... ehh hehh hehh)

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa nähdä, miten tuo remonttinne etenee. Näyttää tosi hyvälle jo tässä vaiheessa. Lopputulosta odotellessa.

  Meillä on iso pintaremontti takana ja senkin takia nämä remonttipostaukset tuntuvat läheisiltä. Ostimme tämän talon kaksi vuotta sitten ja tämä oli silloin originaalissa kuosissaan... Rakennusvuosi 1968! Eli voinet kuvitella. Homma jatkuu edelleen. Kaikenlaista isompaa ja pienempää tekemistä löytyy.

  Tuohon Sannan kommenttiin liittyen. Täällä oli ollut yhdellä isolla seinällä yli 300 vuotta vanhan puun juurakko seinällä ja sen takana valaistus. Siis sen edellisen asukkaan aikana. Samaten yhdessä kohtaa oli tilanjakajana vanha puunkäkkyrä, jonka jouduimme poistamaan nimenomaan kissojen takia. Olisivat kaataneet sen alta aikayksikön. Hauskoja ideoita. Olisimme mielellään nähneet sen juurakon seinällä.
  Tää talon edellinen omistaja oli arkkitehti, joka oli rakentanut tämän talon itselleen ns. elämäntyönään ja rakkaudella. Ja kyseinen tyyppi oli osannut rakentaa talon meidän makuumme. Joskus ihan ihmetyttää, että joku on melkein 50 vuotta sitten rakentanut talon "meitä varten".
  Vain sauna puuttuu.

  VastaaPoista
 6. Hieno siitä tulee! Kirjoitit, että tulee valkoista pintaa. Maalaatteko vai tuleeko esim. antiikkilaastia? Tuota on sitten mukava lämmitellä talvella ja kuunnella tulen rätinää! :) Puiden kanssa on aina samat ongelmat: roskaa tulee ja kantovälineet on rumia. Meillä on Ikeasta sellainen puulaatikko, johon mahtuu jonkin verran puita. Pidetään siinä yleensä saunapuita ja sytykkeitä. Se on sellaista ritilikköä, niin kiertää hyvin ilma ja kuivuvat siellä samalla. Se on ihan kivannäköinen ja maalatakin sen pystyisi, kun on ihan puuta. Että siinä yksi ratkaisuvinkki! :)

  VastaaPoista
 7. Hienolta näyttää, ja ei varmasti ensi talvena tuvassa ja talossa palele!
  -maru-

  VastaaPoista
 8. Kupla: no nyt täytyy kyllä sanoa, että meidän kissalta ei onnistu sellanen suoritus... se on aika puntus eikä järin elegantteja ole sen loikat. =) Mutta mä taisin keksiä millaiset portaat sille rakennan... Ja tuo kyllä oikeesti lohdutti, että muillakin on pelti korkealla. Mä jotenkin melkein järkytyin tuon uunin kokoa...

  Simpukka: kiva kun remppajutut kiinnostaa! Mä tykkään itsekin aina lukea sellasia, kun on itelle ajankohtaisia asioita. Ja teidän talo - tosi mahtavaa varmasti, kun osuu löytämään sellasen talon, joka tuntuu ihan itelle tehdyltä!! Hiukan kyllä kateellisena luin, että teillä on jo remontit tehtynä... ;) Tää ei lopu vissiin koskaan meiltä, huoh.

  Saara: kiitos mahtavasta ideasta!!! Mä itse asiassa keksin itekin sellasen ajatuksen, että laittais laatikoita sillein kerroksiin, että alle 3, sitten 2 ja sitten 1 ja siitä sitten kissa jo pääsis sinne päälle. Nyt mun on pakko katella millaisia laatikoita siellä Ikeassa on... jos vaikka sieltä hakisin jo sunnuntaina, kun seuraavan kerran olen lähellä Ikeaa! Ja niin, aikomus olisi ihan vaan maalata, niin että tiilien kuvio näkyy. Mutta en uskalla vannoa varmaksi, kun nää suunnitelmat tuntuu muuttuvan kaiken aikaa lennossa...

  Maru: juu, uskoisin että lämmintä on!! =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥