tiistai 6. tammikuuta 2015

normalisoitumista


Huomenna alkaa taas arki. Miten ihanaa!!! Järkevät rytmit ja sen sellasta.


Parin viime päivän aikana ollaan siivottu joulua pois, ja no, muutenkin.


Kattokaas muuten, miten meidän kesällä asennettu lautalattia jo rakoilee! Mä toivoinkin, että se alkais rakoilla, mutta jotenkin silti tosi hassua miten nopeesti tää lattia on muuttunut "vanhan näköiseksi". Heti kun lämmityskausi alkoi, lattia alkoi napsumaan - kuului vaan terävä ääni, ja alkuun mä aina ihmettelin, että mikä putos ja minne... kunnes huomasin noi raot. Lattia on myös menny sillein kivasti "kuprulle", jokainen lauta on siis vähän kupera. Tykkään!


Sohvanpäällisetkin pesin. Meidän entinen vihreä Karlstad-sohva oli sinällään paremman värinen ja kankaaltaan parempi, että siinä ei ihan äkkiä lika tai koirankarvat näkyny. Tässä turkoosissa näkyy. Toisaalta nämä päälliset on tosi paljon helpompi pestä, joten hälläpä väliä. Tänään heitin toisen sohvan päälliset pyykkiin, huomenna sit ehkä toisen. Tai joskus.


Voi tuota ihanaa valoa!! ♥ 

Ja yläkerran kaide on ehkä maailman paras paikka kuivattaa lakanat. Mä aina viikkaan lakanat hiukan kosteina (kuivausrummussa käytän silityskuiva-ohjelmalla) ja annan olla kopassa viikattuna kenties jopa yön yli. Ainakin nyt jonkun aikaa. Sit virittelen ne kuivumaan viikattuina, ja avot, kuivana ne on ihan kivan siloiset. En todellakaan silitä, eikä meillä oo mankeliakaan.


Kun joulukoristeet lähti mun sisäpuusta, sain viimeinkin aikaiseksi laitella langat kristalleihin. Nämä sitten viritin keijun kanssa roikkumaan sinne puun oksille. (Sisäpuu näkyy joulukoristeineen vaikkapa mun vuosikatsaus-postauksessa.) Silleen tietty vähän harmi, ettei tohon nurkkaukseen koskaan auringon säteet yllä, eikä kristallien ihanuus tule suuremmin esille. Mutta on ne kivat siinä silti.


Kun arki saapuu, mun on todellakin luovuttava rakkaasta harrastuksestani lukemisesta. Mä lainasin ison kasan kirjoja ennen joulua (tuohon settiin ainakin puolet vielä lisää) ja kyllä mä olenkin sit lukenu!! Koko ajan olen ollu nenä kirjassa... yötä päivää. Eihän siinä muuta, mutta yöunet on kärsiny aivan tavattomasti. Mun kello on ihan vinksallaan, kun menen nukkumaan vasta pikkutunneilla ja herään sitten vaikka miten myöhään... esimerkiksi viime yönä PAKOTIN itseni sammuttamaan valot klo 03.15, vaikka vielä olisin mielelläni jatkanut lukemista... Se peli vaan kun ei vetele enää sitten, kun on pakko nousta puoli seiskalta. Nytkin ihan jännittää, miten tulee uni tänä iltana.


Pakkaset on paukkuneet ja aurinko on paistellut - ihan mahtavan nättejä kelejä on siis pidellyt. Minä olen kuitenkin sellanen anti-ulkoilija, etten ole auringosta juuri ulkosalla nautiskellut... enkä nyt ulkoilusta paljon muutenkaan. Nyt kuitenkin taidan potkia itseäni pyllylle ja pakottautua edes pienelle happihyppelylle koirien kanssa. Ajattelin muutenkin, että jos ottaisin vaikka pientä tavoitetta siitä, että tulis joka päivä ees puolen tunnin lenkki tehtyä - kelistä riippumatta, sillä se ulkoiluhan on oikeesti lopulta vain pukeutumiskysymys...

Villaa ylle ja alle siis, ja ulos. Sit on sitäkin ihanampaa tulla sisälle höyryävän teekupin ääreen taas...

Ihanaa arkea teille kaikille!

Heli

18 kommenttia :

  1. Täällä myös on Joulua siivottu ja kuusi poltettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloin oikein miettiä, että missäköhän meidän kuusi on nyt... ehkä se on viety polttopaikalle. Ehdottelin kyllä miehelle, että sahaillaan se tossa sisällä palasiksi ja pistetään uuniin, mutta mies vei sen mieluummin kokonaisena ulos. Sama kohtalo siis meidän kuusella, tuleen joutuu.

      Poista
  2. Sellasta se puu on, menee kylmään aikaan "kasaan". Nythän onkin mitä parhainta aikaa maalata paneeleita yms, niin ei jää pontteihin elämisraitoja, kuten käy talvella jos on maalannut kesällä. Mustakin on kivan ja tosi kodikkaan näköistä ne välttämättömät elämisraot puulattioissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa isoimmissa rakosissa vähän paistaa se puun väri kieltämättä... Mutta en anna haitata. En tiiä jos tää vaikka joskus vielä kertaalleen maalattais, niin sit olis se ongelma poissa. Rehellisyyden nimissä en kyllä osaa kuvitella sitä hetkeä, että tätä ihan oikeesti alettais uusiksi maalaamaan... =D

      Poista
  3. Meidän kuusi joutu tänään pihalle. Se oli vielä niin terhakka, että laitettiin se jalkoineen päivineen tuonne takapihalle pystyyn. Siihen vielä kauralyhde linnuille ;)
    Musta on kans ihana kun alkaa arki ja mies menee töihin, ööö. Oon niin tottunu oleen päivät yksin, että " häiriinnyn " jos mies on kauan yhtäjaksosesti kotona, he
    Toi lattia on nyt tosi hyvä ja näyttää siltä kuin olisi aina ollut siinä paikoillaan.
    Oikeen mukavaa arkea sitte vaan sinne ja toivottavasti uusi unirytmi taas löytyy. Täällä ja valvottu joka yö neljään ja nukuttu aamulla kahteentoista kuin teinit
    Huomenna kaikki on väsyneitä, heh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävinkin kattelee, kun teillä isäntä vei kuusta oviaukosta läpi... voin kuvitella, mikä määrä neulasia siihen oviaukkoon ropsahti! =D Meillä on monet vuodet viety kuusi ulos niin, että kääritään sen ympärille joku "hursti" (kuten mies sanoo), eli joku vanha lakana tms. Tänä vuonna meidän kuusi oli niin laihaa mallia, että ulos vieminen oli tosi helppoa.

      Ymmärrän oikein hyvin ton yksin olemisen tarpeen. Mä rakastan olla kotona yksi, ja syksyn mittaan siihen ei ole oikein ollu mahdollisuutta, kun koulu ja harjottelu on ollu samaan aikaan kuin muidenkin koulut ja työt. Vuorotyössä kun siis olin useinkin illat töissä ja aamut sekä päivät sain olla yksinäni. Tänään alkoi meillä arki muilla paitsi mulla, mä saan siis nauttia yksin kotona olemisesta vielä joitakin hetkiä ennen kuin opinnot ja harjottelut taas pyörähtää käyntiin. Tää on niin ihanaa!! ♥

      Unirytmissä on vielä opettelemista... eilen vaikka patistelin lapset (ja ittenikin...) ajoissa nukkumaan, ne keikkui vielä yli puolenyön hereillä, kun ei vaan uni tule. Jospa tämä tästä. Aika samanlainen rytmi mulla on ollu kuin sulla, sanotaan niin että tunnin taaksepäin molempia niin se olis siinä. Huhhuh.

      Poista
  4. On kyllä ihanaa aikaa tuo joulu mutta onneksi siihen taas hetkeksi väsähtää ja astuu arki kuvioihin ja kohta on KEVÄT!! Meillä koti on käymistilassa aina joulun jälkeen, tyhjän olonen, väritön ja tylsä, joten joutuu (pääsee) taas sisustelu puuhiin ja kohta saa ihania helmililjoja istutella ikkunalaudalle <3 Oikein mukavaa viikon jatkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen selkeesti enemmän arki- kuin juhla-ihminen, joten minusta on vaan ihanaa aina, kun lomat loppuu ja arki taas pyörähtää käyntiin kunnollisine rytmeineen. Jouluksi on kiva vähän laitella paikkoja, mutta melkein ihanampaa on sitten riisua se joulu kotoa pois! Mä en suuremmin muutenkaan mitään koristeluja, asetelmia tms harrasta, musta on kivaa kun saa ne koristeet pois ja on taas selkeetä ja avaraa. Taidan siis olla vähän niin kuin sinun vastakohta! =D Mukavaa viikon jatkoa sinnekin!

      Poista
  5. Mulla on aina vastaavanlaiset kirjapinot yöpöydällä;) kaikki vapaa-aika tahtoo mennä kirjojen tai blogien lukemiseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukemiseen mullakin vapaa-aika menee... jos ei kirjojen niin sit blogien. Siks haen välillä kirjoja, ettei ihan aina tulis istuttua koneella, mutta sit kun se menee siihen, että yökaudet luen kirjoja, niin ei oo hyvä sekään. Mutta lukeminen vaan on niin ihanaa!!

      Poista
  6. Miten teillä lautalattia kestää koirien kynsiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No naarmullehan se menee... Aluksi koitin etenkin tätä uutta lattiaa vähän varjella, mutta eihän siitä mitään tuu sellasesta. Joten annan koirien olla ihan miten ovat. Kyllä täällä on jo piiiiiitkiä naarmuja siellä täällä, kun ne välillä spurttaa pallon perään... Elämän jälkiä. ♥

      Poista
  7. Jep, arki alkoi. Meillä lähti joulut jo viikko sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arki on parasta! Ja ihana on siivota joulu pois. =)

      Poista
  8. Kääk miten myöhään jaksat valvoa .. Ettet vaan sittenkin olis teini-ikäinen :D?
    Itse yleensä herään viimeistään kolmen maissa (en todellakaan haluaisin herätä..) ja siinä sitä sitten tulee pyörittyä tunti pari ja hermoiltua, kun ihan hyvin tietää, että pitäis nukkua, eikä valvoa ja kohta kello soi ja sit taas väsyttää ja sitä rataa.. Kaikkea olen kokeillut (paitsi nukahtamislääkkeitä ja niitä en aiokaan kokeilla), mutta olen aina vaan yhtä kehno nukahtaja ja nukkuja, mikä on ärsyttävää. Etenkin kun vieruskaveri nukahtaa samantien, kun pistää päänsä tyynyyn ja herää siitä sitten virkeänä, kun kello soi. Ja kehuskelee, kuinka vähillä unilla tulee toimeen. No kai maar tulee, kun nukkuu sen ajan niin sikeästi. Grrr.. Mutta siis olen vaan kateellinen :)

    Edelleen ihanat noi turkoosit päälliset. Tulee ihan kesä mieleen. Ja keittiön lattia todellakin on just kiva noin, kun on tollanen aito puulattia.

    Reipasta viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mä oon joku myöhäisteini... =D Ei vaan, pikkuhiljaa kun se unille meno vaan menee aina myöhemmäksi, niin sitten ollaan lopulta ihan suossa sen kanssa. Kirjat on siitä katalia, kun niitä voi siellä sängyssäkin vielä lukea, menee aika ihan huomaamatta eikä malta hyvää kirjaa ollenkaan laskea käsistään... Kyllä mä nyt oon menny nukkumaan aiemmin, joskus 23, joskus puolilta öin tai miten nyt millonkin. Kun joskus pääsis sellaseen 22.30 alkavaan rytmiin niin johan olis helpompia aamuiset herätykset! Mä en onneksi yöllä juurikaan heräile, tai jos herään niin en sitten tuntikausia valvo. Noi koirat ja kissa toki ajoittain yöllä herättelee (oksentaa, haluaa pissalle yms mieltä ylentävää yöpuuhaa...).

      Turkoosit on niin ihanan kirkkaat ja raikkaat minustakin! Ja puulattia on paras lattia. ♥

      Vai että reipasta viikonloppua... saas nähä saanko pyllyn ylös tietokoneen ääreltä miten hyvin. Olen liittynyt vegaanihaasteeseen ja ihan tajuttomasti menee aikaa kun kaikkia niitä juttuja tutkailee... Mukavaa (ja reipasta) viikonloppua sullekin!

      Poista
  9. Aivan ihanaksi tullut tuo teidän lattia, vallan kotoisa tunnelma! <3 ja nuo turkoosit päälliset on mun lempparit teillä ikinä.
    Oikein mukavia talviulkoilu kelejä sinne! :) itse parantelen flunssaa sohvan mutkassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lattia on kyllä kieltämättä kiva. Ja sohvanpäälliset myös, vaikka ne taitaakin aika tavalla jakaa mielipiteitä. =)
      Paranemisia sinne, toivottavasti flunssa älyää häippästä pian!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥