sunnuntai 17. toukokuuta 2015

valmistautumisia


Jaaha, se on sitten huomenna sellanen päivä, että minä palaan takaisin sorvin ääreen... palkkatyöhön siis. Jotenkin vähän ehkä outoa... mutta eiköhän ne hommat äkkiä siitä mieleen palaudu taas. Olen joskus ennenkin ollu tuolta samasta työpaikasta yli vuoden poissa, ja kummasti ne kaikki jutut oli jossain takaraivossa ja heti osasi taas esimerkiksi kassaa käyttää, kun sitten töihin palasin.

Jotain on kyllä vanhassa työpaikassa tällä välin muuttunukin, nimittäin työvaatteet. Mullahan on työ, jossa koko kostyymi tulee talon puolesta, ja tän mun poissaolon aikana setti on muuttunut aivan erilaiseksi. Mulle on tilattuna sinne nyt uudet vaatteet, saapa nähdä ovatko sopivia ja miltä ne nyt muutenkin vaikuttaa. Mä tulen tekemään aika paljon töitä kylmässä, mietityttää esimerkiksi uusien paitojen toimivuus siinä kohtaa. No, eiköhän tuo aika pian mulle selkene.

Mun sisäpuun keiju on saanut kavereikseen perhosia... voitin joku aika sitten Jessican arvonnasta perhosketjun, jonka sitten julmasti purkasin ja kiinnittelin perhoset puun oksille.

Huomiseen on pitäny muutenkin valmistautua normaalia paremmin, koska aloitan huomenna sen PH-dieetin. Olen tänään kokkaillut koe-eriä ruoista - ja todennu, että hyi kauheeta. Mä kun en syö lihaa niin koitin sitten vaihtaa yhdessä ohjeessa lihan tofuun, ja jo vain jouduin jälleen kerran toteamaan, että ei ole todellakaan minun suuhun sattuvaa se tofu. Joten jouduin sitten tekemään vielä toisen ruoan, että mulla on huomiseksi syötävää.

Hiukan kyllä jänskättää miten mulle dieetin kanssa käy. Olen toiveikas että hyvin, mutta varautunu myös siihen, että jos menee aivan kamalaksi niin sitten luovutan. Tai en luovuta, mutta helpotan sitä. Toisaalta melkein huvittaa tämä mun säälittävä "kuolen varmasti nälkään"-fiilis... Olenkin sitten puntannu koko viikonlopun kaikkea herkkua, esimerkiksi olen syöny kaapista pois kasan suklaakeksejä, "etten sitten vaan sorru niihin, kun niitä tuolla kaapissa olis saatavilla..." Ja muutenkin vähän niin kuin varoiksi syöny. Täytyy sanoa, että huomaa kyllä sitten tuolla puntarillakin tän viime aikojen mättämisen... Toivoa sopii, että mahdun niihin työhousuihin, jotka pari viikkoa sitten kävin sovittelemassa!!

Eipä mulla muuta.
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Heli

16 kommenttia :

  1. Hyvää työviikon alkua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä tähän maanantaihin kaikin tavoin! <3

    Tofu on eh, aika kumista ja sellaista, no ei kaikkien mieleen...mutta jos et ole jo kokeillut, niin koitappa soijarouhetta! Sen suutuntuma on paljon parempi ja sen saa maustettua mieleisekseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä! Rankka oli kyllä eka työpäivä, selkä on aivan sökönä... Ja aivan karmee nälkä oli kun kotiin pääsin. Tähän asti oon kuitenkin selvinny suht ok myös dieetistä.

      Tofu on kyllä niin kamalaa. Ja paha homma, kun mä tota soijaakin välttelen... Täytyy nyt vähän selvitellä millä mä lihan korvaa, toivottavasti pavut ja linssit sopii siihen tilalle. Tai sit vaikka raejuusto tms.

      Poista
  3. Sama fiilis oli mulla siellä Scandicin aamiaispöydässä :D. Jälkikäteen tuntuu niin naurettavalta kuin olla voi, että sitä tulikin mietittyä, että josko mulle raukalle vaikka tulee nälkä. Hehheh. Olis ehkä ihan terveellistä joskus kokea mitä todellinen nälkä on. Vähän veikkaan, että siitä ei meillä nykyihmisillä ole aavistustakaan.

    Mutta siis edelleen tsemppiä ja kyllä sää siitä selviät. Jos et just nyt, niin voihan sen aloittaa niillä samoilla ohjeilla myöhemminkin. Sitten kun on töihinpaluu ja muu elämä uuden rytmin ympärillä vähän tasoittunut.

    Pehmeää töihinpaluuta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti koitan nyt tästä dieetistä ekalla yrityksellä selvitä. Tänään tosin jo jouduin soveltamaan ohjeita, kun en sitä ekan päivän ruokaa saanu tehdyksi ilman sitä tietoa millä lihan korvaan. Tein sit kasvissosekeittoa, jossa ei tietenkään ollu sit proteiinia, joten olin kyllä ihan pakotettu soveltamaan myös välipalaa (otin pähkinöitä...).

      Just nyt ei oo nälkä, mutta kyllä töistä kotiuduttuani olin tosi nälissäni (jouduin vielä kävelee sieltä kotiin, noin puolen tunnin reipas lenkki...). Ja mulla on karsee päänsärky... en usko että johtuu dieetistä, vaan ennemminkin töistä. On kyllä pakko ottaa Burana, en voi muuten kohta enää ees hengittää... Taidan kyllä illan aika lailla himmailla. Menen kuumaan suihkuun (mua myös palelee.....) ja ajoissa nukkumaan (aamulla herätys klo 5...).

      Ei kyllä järin pehmeä ollu töihin paluu. 6 tuntia painavien laatikoiden raahaamista... selkä on aivan sökönä heti kättelyssä. Mutta eiköhän tämä tästä... ♥

      Poista
  4. Onnea ja tsemppiä töihin paluuseen! Toivotaan, että ph-diettikin lähtee rullaamaan. Soijarouhetta minäkin joskus käyttänyt ja ihan ok makuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töihin oli hassu palata, ihan kuin ei olis poissa ollutkaan! Kaikki sujui ihan tuosta vaan. Tai melkein kaikki, kassalle kun menin, piti hetki tuumata että mites se avattiinkaan... =D PH-dieetti on alkanut yllättävän hyvin, vaikka ihan hivenen olenkin joutunut soveltamaan. Mutta en ole ainakaan vielä edes kuollu nälkään, joten ainakin ekasta päivästä voi sanoa että onnistui! Mun on varmaan pakko kohta joku soijahomma ottaa käyttöön, kun en ole saanut vastausta kyselyihini lihan korvaamisesta... (siksi olenkin joutunu soveltamaan) Minusta se soija vaan on niin pahaa...

      Poista
  5. Moikka, tsemppiä työn aloitukseen, kyllä se siitä taas lähtee. En syö tofua... En tod.!:)) Tummasta soijarouheesta olen tehnyt joskus lasagnea, tuli hyvää ja vaaleaan mulla on sellasten kasvispihvien ohje. Ne on kanssa tosi hyviä. Niihin tulee sen vaalean rouheen lisäksi perunaa ja porkkanaa. Myös kananmunaa, en tiedä mitä toi sun dietti pitää sisällää, voitko käyttää kananmunaa? Paistan ne voissa... voisin laittaa sen ohjeen sulle vaikka s-postiin. Ne on niin hyviä, kaikki meillä syö noita jos teen. En kyllä ole pitkään aikaan muistanut tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarjouksesta, mutta ei uppoa kyllä soijarouhekaan mulle. Lisäksi tähän PH-hommeliin noi ei taitais sopia, koska niissä on perunaa ja porkkanaa.

      Työt on lähteny käyntiin ihan hyvin. Tuntuu ettei ole poissa ollukaan, kaikki on niin tuttua juttua.

      Poista
  6. Heippa pitkästä aikaa, on pitänyt taas hiljaisempaa täällä blogimaailmassa mun osaltani. Kyllä harmitti kun en perjantaina päässyt mukaan, mutta jospa nyt sit seuraaville pääsisin. Uskoisin niin! :)

    Mäkin mietin tota PH-dieettiä, koska oon ollut tosi väsynyt ja virtaa puuttuu jne. mutta sit googlettelin mitä se saattaisi sisältää ja en sitten halunnutkaan ryhtyä leikkiin. ;) Liikaa rakastan rahkaa ja jauhelihaa. ;) No, eipä tuo olis ollut kun 4 viikkoa. Kumma ettet oo vastausta saanut kun käsitin että vastauksen saa pikaisestikin.... Voisitkohan 5% Polarilla korvata lihaa? Tai Quornilla, ootko kokeillut? Se on musta ihan hyvää se quorn -rouhe. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavat treffit sitten! Ja uusia on jo suunnitteilla senkin jälkeen.

      Tää dieetti itse asiassa sisältää kyllä rahkaakin, taitaa olla joka päivä sitä jossain kohtaa. Kanaa ja kalaa on, mutta ainakaan tähän mennessä ei muuta lihaa.Vähän kieltämättä hankalaa toteuttaa, kun ei ole kunnon korviketta sille lihalle kerrottu... voipapuja se ehdotti, ostin tänään niitä, laitan yöksi likoomaan ja keittelen huomenna. Quorn ei jotenkaan ees ajatuksena innosta... käsittääkseni se on joku tosi teollinen höttö. Raejuustoa olen kerran laittanu lihan tilalle ja muutoin sit kikherneitä. Tänään laitoin pakastekalaa. Lihaa en ole vielä alkanu uudelleen syömään, vaikka kieltämättä on aika ajoin mielessä käyny, että olispa toikin dieetti niin helppo toteuttaa jos vaan söis tasan kaikkea sitä mitä siinä sanotaan.

      Mä olen muuten ihan ähkytäynnä nytkin. Tai ainakin ihan maha turvoksissa ja ilmaa täynnä... ei mikään maailman kivoin tunne. Toivottavasti menee ohi. Mä vaan kun syön mahdollisimman paljon, kun pelkään sitä nälkää tulevaksi muuten... tän päivän lounas oli aivan järisyttävän kokoinen, en tiiä onko järkee siinäkään että vaikka miten on vihreetä että sitä on sitten saavillinen kerralla... ei tuu kun paha olo.

      Poista
    2. Mä olen käsittänyt et se on sieniproteiinia, mut voi olla et valmistettu jotenkin "yliteollisesti" kyllä... Ja siinä on kaiketi kananmunan valkuaista myös. Mut hyvä jos oot nyt saanut korvaavia tuotteita käyttöön. :)

      Poista
    3. Joo se on sieniproteiinia, mutta jotain tosi teollista huttua käsittääkseni kuitenkin. Ei oikein ajatus innosta... tosin en mä sitä ole koskaan maistanut, että sinällään vähän tietty paha sanoa että jaiks. =D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥