maanantai 6. heinäkuuta 2015

puuhia ja kukkasia


Wuhuu! Taas voi vetää viivaa hommien yli... siitä listalta siis. 

Eilen sain kuin sainkin ikkunat pestyä! Oli se homman alottaminen taas jotenkin niiiiiiiiiiin vaikeeta, vitkuttelin sitä päiväkausia... mutta pakko oli lopulta tarttua rättiin ja aloittaa. Mun pesutekniikka on varmasti vastoin ihan kaikkia ikkunanpesun sääntöjä, mutta eipä haittaa. Mulla on vain kaksi rättiä: vanhasta froteepyyhkeestä leikattu märkä rätti ja vanhasta keittiöpyyhkeestä leikattu kuiva rätti. Ensin pesu tosi märällä rätillä (ei pesuaineita) ja sitten kuivaus sillä kuivalla rätillä. Valmis! Helppoa ja nopeeta, ei turhia välineitä, ei kemikaaleja... vähän väliä vaan pesen sen märän rätin (ihan pelkällä vedellä, mutta siis juoksevalla, ei ämpärissä seisovalla vedellä) ja kyllä tuli puhdasta tällä konstilla, eikä jää mitään ärsyttäviä raitoja, niin kuin lastalla jää.

Ooooh, kylläpä on kirkasta!! =D

Olen myös toista tuskan paikkaa raivaillut, nimittäin aittaa. Se on kyllä sellanen "anna mun kaikki kestää"-mesta, että joka kerta tulee sen kanssa epätoivo ja masennus. Mä niin suuren työn sen kanssa tein, kun maalasin ja tapetoin ja suunnittelin... ja mikä siitä tuli: yläkerrassa on täys sekasorto yhden nuoren miehen luukkuna, alakerrassa yhden seinän valtaa kamalat musa-ämyrit... ja muutenkin alakerta on ihan kauhee, roinaa siellä täällä. 

Mies auttoi mua sen siivoamisessa (vaikka yleensä tykkään tehdä tollaset jutut yksin), koska vihaan niitä ämyreitä ja miljoonia joka paikassa kiemurtelevia johtoja, jotka on kaiken lisäksi todella paskaisia, koska niiden aikaisempi majapaikka on ollut meidän autotalli, jossa ne oli alttiina kaiken maailman hiontapölyille yms... joten mies sai ihan ite keräillä johtonsa ja järkätä romunsa. Lopulta saatiin lattiapinta esille ja imuroitua (voi sitä ripinää, kun kilotolkulla hiekkaa meni imurin pussiin...). Osan tavaroista heivaan sieltä veks ja loppujen kanssa kai vaan täytyy sitten elää. 

Ei tuo aitta kyllä minun lempipaikka ole millään muotoa, vaikka kai mä aikanaan sitä maalaillessani kaikenlaista kuvittelin... kuten että siellä vois viettää aikaa vaikka ystävien kanssa, kun se on niin nättikin... siis oli, eihän ne söpöt tapetit enää edes sieltä ämyrien takaa kunnolla näy, saatikka että se ämyriseinä olis millään lailla söpö... *huoh*


Noh, pyykkiäkin on pesty. Ja koska meillä ei tällä hetkellä ole pihalla edes pyykkitelinettä, ja tuntui tosi urpålta kuivattaa pyykkejä kuivausrummussa, kun ulkona oli mahdoton helle, kannoin pikku pyykkitelineeni pihalle. Se pariin otteeseen siinä tuulessa kaatuili kera pyykkien, joten lopulta asensin sen tuonne tuulettomaan nurkkaukseen. Aika orvolta se siellä näytti! 

Seuraava kuva on omistettu Marketalle:


Minä nimittäin huomasin sittenkin tuon kyseisen kukkasen, joka uskollisesti nousee joka kesä tuohon nurkalle... En tod. ole sitä ite istutellut, vaan se on ollut siinä "aikojen alusta asti". Mutta eiks vaan tää olekin ruskolilja, Marketta?? Odotellaan nyt vielä, jos vaikka aukeais noi kukatkin...

Lisää kukkaisia kuvia:


Voi voi. Ei olis kannattanu tuhlailla noihin vaaleanpunaisiin marketoihin!! Ne on ihan tursakkeet jo, kun taas valkoiset kukoistaa hienoina. En tosiaankaan tiiä, pitäiskö noita räytyneitä kukkia nyppiä pois (??) vai annanko vaan olla. Vai riipasenko punaiset veks ja istutan tilalle jotain muuta?? Kuvakulma on kyllä tässä todella huono nyt, saako ees mitään selvää... mutta siis hopeaputoukset on mielestäni oikein nätit ja hyvinvoivat tuossa etureunassa, samoin valkoiset marketat takareunassa. Keskemmällä olevat punaiset marketat taas on ihan onnettoman näköiset...

* * *

Eipä sitten muuta kun mukavaa viikkoa, aurinkokin vielä tänään paistaa, ainakin täällä...

Heli

16 kommenttia :

  1. sama meininki meillä,ei oo pyykkitelinettä nyt pihalla käytössä,mutt tänä kesänä mennään näillä :) 2 pientä telinettä ei paljo kerkiä kuivata pyykkiä,joten talvinen systeemi toimii kesälläkin..Tympiä vaan sisällä kuivattaa ;)
    Mä en mikään asiantuntija oo,mutt kokeilepa riipiä kaikki nuo kuivat kukkaset ihan latvasta pois,alkaisko sit helpottaan ja kasvattaan uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä on vain toi yksi teline, olen sit viritelly henkareihin paitoja ja yläkerran kaiteille lakanoita. Mutta melko rajoittavaa on kyllä kun ei ole isompia kuivatustiloja, oon yleensä tottunut pesemään pyykkiä kerralla monta koneellista ja kuivurin kanssa sellanen onnistuu tosi helposti, kun saa suunnilleen samaa tahtia mättää koneeseen ja kuivuriin ja aina vaan sit viikata kuivat veks. Toisaalta ihan hirvee sähkön kulutus kun kuivuri käy... meillä on kuivuri ja kone molemmat hajoamaisillaan ja olenkin miettiny, että hommaanko enää kuivuria uutta. Toisaalta sillä saa todella hyvin karvat pois vaatteista... no katellaan.

      Mun vissiin tarvii kokeilla kukkien nyppimistä, kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Nyt onkin hyvä aika taas pestä ikkunoita, muutama viikko takaperin se olisi ollut turhaa männyn keltaisen siitepölyn takia :) Mulla on projektina kesähuone ja visiona, että siellä voisi istuskella ystävien kanssa ja nautiskella...mutta nyt jo (!!!) siellä majailee nuorimmaisen mönkkäri ja miehen työkaluja :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei täällä männyt paljon menoa haittaa mutta maajussit kyllä, kun ne millon kulottaa millon äestää ja aina pöllyää... Eilen kun viimesiä ikkunoita pesin, huomasin että nyt ne sit myrkyttää... tossa ihan viereisillä pelloilla siis. Onneks tuuli toiseen suuntaan, olis ihan lievästi harmittanu jos se sumu olis noussu just pestyihin ikkunoihin!

      Voi lapset ja miehet ja niiden romut... Teidän kesähuone oli kyllä tosi ihana, toivottavasti saat vision toteutettua!

      Poista
  3. Marketasta, on se sitten valkoinen tai roosa, on hyvä nyppiä kuivat pois. Sitten se kukkii enemmän. Olen itse törmännyt samaan, että tuo roosa ei ole niin kestävä kuin valkoinen. Harmittaa, koska olen vaaleanpunaisen ystävä:) Hienoa kun jollain on puhtaat ikkunat, nimimerkillä ehkä joskus... Mä tosin käytän sellaiset kärcherin höyrypesuria. En sitä pientä, mitä mainostetaan ikkunoiden pesuun. Se on tosi kätevä! On vaan niin ihanaa kun on kesä ja lämmin, ettei meidän likaiset ikkunatkaan mua kauheesti harmita:)) Ihania kesäpäiviä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuo vaaleanpunainen marketta oli vielä aika lailla kalliimpikin kuin valkoinen, pöh!! Mäkin olisin siitä tykännyt, koska meillä on vaaleanpunainen talo. Toisaalta valkoisetkin on nättejä. Mun tarvii varmasti siis nyppiä ne kuivat veks, kattoo miten käy. Sitä vaan mietin, että nypitäänkö niistä sitten vaan ihan se pelkkä kuiva kukka, vai jotenkin myös vartta...??

      Mä pesen vissiin kerta vuoteen vaan ikkunat ja täällä tosiaan pölly lentää ja tuhka ja noki myös, kun pelloilla kulotetaan. Oli aika mustaa osa uloimmista ikkunoista... Aika pitkään mäkin likaisia ikkunoita kuitenkin aina kattelen, nyt vaan meinasin, että loman aikana ne pesen. Ja on noi kieltämättä aika kivat nyt, ja tietty myös se tunne, että tulin sen homman viimein tehneeksi!

      Ihania päiviä sullekin, toivotaan että aurinko ja lämpö ei jäänyt noihin muutamiin päiviin vaan.

      Poista
    2. nyppimiseen, että mä nypin kukan lisäks sitä varttakin kun on niin tököt muuten ne varrenpätkät. :)

      Poista
    3. No sitä tököä minäkin mietin, että jääpä aika hölmösti, jos vaan kukat otan. Voin siis ottaa vartta myös!

      Poista
  4. Ikkunoiden pesu on vielä edessä.. Toisaalta tällä viikolla pitäisi sataa vetää, joten siirtynee eteenpäin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aihe, jota tulee itsekin siirrettyä vaikka millä eri syillä aina... loppujen lopuksi se ei ees oo mitään maailman kauheinta hommaa, alku vaan on niin hankalaa! Seuraavilla aurinkokeleillä sitten... ellei oo jotain muuta kivempaa ohjelmassa! ;)

      Poista
  5. Kiitos, Heli, kuvan omistamisesta minulle! :)
    Kyllä, ruskoliljahan se on. Se kyllä nousee uskollisesti, vuodesta toiseen, eikä ole mikään nirppanokka paikan suhteen. Vanhojen talojen seinustoilla niitä näkee. Mulla on kans se ruskolilja itsekseen tullut siihen kukkapenkkiin. Ja se on vuosien varrella lisääntynytkin, hitaasti mutta varmasti.
    Nypi niistä markeista kuivuneet kukat pois. Ja joku kastelulannote olis hyvä, niin kyllä ne lisää nuppua tekee!
    Minä jään kahden viikon lomalle. Ikkunoiden pesu olisi myös ohjelmistossa. Vihaan sitä! Mutta kai se on pakko. Mies on kyllä monena vuonna ne pessyt, mutta nyt sillä on lomallaan niin paljon prokkista, että en edes uskalla toivoa moista tapahtuvaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, ole hyvä vaan! Tulit kyllä välittömästi mieleeni, kun sen kukan huomasin, koska just olin sulle kirjoittanut, että eipä ole sitä enää näkynyt. No, en vaan ole tainnut paljon ympärilleni katsella... Tuossa talon nurkalla se on aina ollut, oliskohan joskus niitä ollut useampiakin. Siinä on myös jotain toista "perinnekukkaa" jonka nimeä en nyt muista... sellaset vaaleanpunaiset kellomaiset kukat.

      Mun tarvii tutkailla, mitä lannoitetta niille marketoille pitäis antaa. Ja nyppiä kuivat veks.

      Toi ikkunanpesu on just sellasta lomahommaa.. ja just sellasta, että pakko se vaan on tehdä. Tai ei kai se pakko ole, mutta kuitenkin ihan hyvä varmaan ees kerta vuoteen. Meillä mies lupasi pestä ulkoeteisen ikkunat ulkoa päin, mutta eipä ole tainnut sitä vielä tehdä... saa nähä tekeekö. Sen loman viimeinen päivä on huomenna... mulla on vielä tämä viikko. Mukavaa lomaa sinulle!!

      Poista
  6. Meilläkin tota ruskoliljaa - meillä vaan kutsutaan keisarin kruunuksi, aika fiiniä - menee siellä täällä. Osa ihan kukkapenkeissä, mut sit myös tuolla "metsän puolella" sitä on kans ja joka vuos sitä miettii et pitäis siirtää ne sieltä penkkiin. Mut ikinä en saa aikaiseksi! :D

    Ikkunan pesu. Joo-o. Pitäis tehä itsekunkin. Vaan kun ei millään viitsit ja huvittais ja...ääh. Mutta olishan se ihanaa kun olis puhtaat ikkunat. Näkis uloskin. (no, toi oli jo vitsi :D ) Mä teen yleensä niin et märällä rätillä pesen (käytän kyl pesuainetta) ja sanomalehtitollolla pyyhin sitten. Lastat on ihan onnettomia musta! ;)

    Niin ja pyykit kuivaan minäkin ulkona noilla pyykkitelineillä, tosin keksin laittaa ne aitan "kuistille" niin ei haittaa vaik vähän unohtuisivat sateeseen. On meillä pyykkinarukin tuolla kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat nimet näemmä on tolla kukalla, kävin oikein googlettamassa. =)

      Mä en oo koskaan käyttäny sanomalehteä ikkunoihin, ainakaan muistaakseni. Mut joku juttuhan siinä oli, antaa kiillon tms. munkin mielestä ne lastat on ihan onnettomia, sellanenkin mulla on ollu mutta aina oli raitaa ikkunoissa vaikka miten koitti sitä välttää.

      Mä en saa sateensuojaan pyykkitelinettä. Meidän aitan partsi sekä ala"terassi" tai mikä onkaan, kastuu aina aivan täysin sateessa. En oikeesti tajua miksi, koska minusta niissä on kuitenkin aika pitkä lippa. No, nyt kun TAAS sataa ja on viileetä, voikin sitten huudattaa vaikka sitä kuivausrumpua...

      Poista
  7. Nyt kun olet taitavasti päässyt ikkunan pesun makuun, tulisitko meillekkin olohuoneen ikkunat pesemään :D KääK, yhtään en jaksa ja jos ei jaksa ei oo pakko, eikö niin?! Sitä varten on olemassa sälekaihtimet! Mä niin tiedän ton tunteen kun pitää olla joka paikassa jotain elektroniikkaa ja piuhaa ja kaiutinta! Pojankin huone oli niin kiva ja selkeä kunnes alettiin kasaamaan kaiutinta ja vahvistinta ja ja.. No täytyy miettiä miten ne sais taitavimmin huomaamattomaksi... :D EI mitenkään! Hyvää ja mukavaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankalinta ja ikävintä ikkunoiden pesussa on se aloittaminen... sit kun alkuun pääsee, helpottaa. Mutta toinen vaihtoehto on ehdottomasti vaan vetää verhot eteen! =D

      Onneks meillä ei noita piuhoja suuremmin risteile täällä sisätiloissa. Pojan huoneessa kyllä tietokoneen johdot, mutta onneks ne on siellä huoneessa, en siellä suuremmin aikaani vietä. Eli en ole myöskään niitä naamioinut mitenkään. Kyllähän nykyään on itse asiassa vaikka mitä vaihtoehtoja siihen, kaikkia kivoja laatikoita ja johtojen pitimiä. Toivottavasti keksit jonkun kivan konstin!

      Mukavaa loppuviikkoa sullekin! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥