maanantai 30. marraskuuta 2015

terkkuja syysmyrskyn keskeltä


Kyllä syksy on koiran parasta aikaa. Sitä mieltä taitaa olla ainakin meidän toinen haukku, joka ylitse kaiken rakastaa kaivamista. Eräänä päivänä olin lenkillä koirien kanssa, sillein äkkiä, että jonkin ajan kuluttua täytyy töihin lähteä... ja tietenkin tämä tyyppi jäi matkan varrelle. Se siis pysyttelee aina jossain ihan lähistöllä ja tulee sitten hetken kuluttua kotiin.

*Tähän kohtaan huomio, että asutaan ihan peltojen keskellä, jokaiselle tielle on matkaa monta sataa metriä ja koira todellakin on ihan tuossa lähipelloilla vaan, eli ei syytä paniikkiin, koira ei ole heitteillä pitkin kyliä...*

No minä sitten oottelin tovin jos toisenkin, kunnes oli kerta kaikkiaan jo pakko lähteä se hakemaan. Ja siellähän se, into piukeena ojan toisella puolella, kynnetyllä pellolla... naama syvällä savikossa. *huoh* No mikäs siinä, ei muuta kuin suihkun kautta sisälle vaan. Meidän koirat on kyllä tottuneet siihen, että useimmiten lenkin jälkeen käydään jalat pesemässä suihkussa. Naaman pesuun olen kehittäny hyvän systeemin, ettei tarvii suihkun kanssa sitä pestä: kastelen pienen pyyhkeen ihan läpimäräksi ja sillä sitten "pyyhin" naaman puhtaaksi. No tuohon naamaan tartti kyllä pari kertaa se pyyhe huuhtoa välillä ja hieman hankausvoimaakin käytellä... Lattiastakin piti savi pestä harjan kanssa irti. Mutta ei se mitään, toisella oli ollu niin kivaa.


Tuollanen söpönaama tuo koira siis normaalisti on. Että olihan se aika likainen, joo.


Viikonloppu oli aika vaihtelevainen. 

Lauantaina olin ensin pitkän vuoron töissä ja sitten töiden jälkeen menin pikaisen kaunistautumisen jälkeen tukka suorana työporukan pikkujoulusyöminkeihin. Syömiset oli tosi iloinen ylläri, oli aivan kertakaikkisen hyvää ruokaa jälkiruokineen! Mä kun en ole tuolta paikasta aiemmin järin tyytyväisenä lähteny... (Fransmanni) Ja kyllä se punaviinikin hyvältä maistui.

Syömisten jälkeen siirryttiin paikalliseen baariin, jossa olikin sopivasti myös pikkujoulut ja mukavasti menoa ja meininkiä. Siellä soitti hyvä bändi ja oli porukkaakin normaalia enemmän, ihan vilinäksi asti (normaalisti siis on aika hiljaista). Meillä oli tosi hauskaa - olin siitäkin iloisesti yllättyny, koska en oikeastaan ollu edes ajatellu lähteä minnekään. Tanssittiin ja naurettiin ihan hullunaan, voi että, edelleen naurattaa erinäiset tanssityylit joita siellä nähtiin... =D

No sitten sunnuntaina, kaiken sen hauskuuden vastapainoksi, sain puhelun, että yksi sukulainen on kuollut... ei mitenkään varsin läheinen mulle, mutta kuitenkin, onhan se aina surullista kun ihminen kuolee vähän niin kuin kesken matkan (ei siis ollu mikään kauhean vanha). Tulossa on siis varmaankin hautajaiset vielä tässä ennen joulua.

Illalla joka tapauksessa keittelin vielä riisipuurot vähän niin kuin ekan adventin viettäjäisiksi. Unohdin jälleen kerran väkerrellä adventtikynttilät, mutta ehkei se haittaa, kun pöydässä paloi joka tapauksessa kynttilät.


Nyt hiukan huijaan, tuo kuva on viime vuodelta. On niin kaamean pimeää, ettei vaan saa otetuksi hyviä kuvia noista hyasinteista, jotka nyt on pöydällä... 

Kuitenkin siis ajatus on tärkein, eli jouluista mieltä tässä koitan minun joulujen ykköskukkasten avulla kehitellä, kun ei tuo keli oikein joulua enteile... Tällä hetkellä on tosi kova tuuli ja vettä tulee - en todellakaan tahtois olla merellä juuri tänään... (toivottavasti viikonlopuksi laantuu tuulet, kun mies on menossa risteilylle... en kyllä päästä sitä matkaan, jos kelit on tämmöset!!). No enivei, mun on kyllä aika vaikea saada mitään joulumieltä tällasilla keleillä, vaikka miten polttelis kynttilöitä ja jois glögiä. Toivottavasti pian tulee ees hitunen lunta, se kun taas sitten välittömästi innostaa joulumietteisiin!

Aika hurjaa, jouluun on siis todellakin enää reilut kolme viikkoa! Mulla ei ole juuri ees ajatusta, millaisia lahjoja lapsille laittais, eikä ne oo esittäny mitään toiveitakaan. Mummon pienelle muruselle olen luvannut hankkia pulkan, ja siinä ne valmiit ideat sitten melkein onkin... Joulukortteja vois ehkä tänä vuonna askarrella, kun tuo lakkokin on nyt ohi. Viime vuonna en laittanut ainuttakaan korttia, eka kertaa ikinä. 

No, ehkä se pikkuhiljaa sieltä hiipii, joulumieli siis, pitää varmaan mennä hakemaan yläkerrasta joululaatikot esille ja viritellä vähän jotain pientä koristetta esiin... tai sit jos ottais vaan se glögi-suklaa-pipari-linjan, ehhehe.

Mukavaa viikkoa kaikille!

Heli

PS. Juuri katsoin jouluviikon työvuoroja: töitä ma, ti ja ke ja koko loppuviikko vapaata. JIHUU!!

12 kommenttia :

  1. Siis eiks jouluun ole sen pidempi aika? Oho, mä oon niin myöhässä :( Musta ei tunnu yhtään siltä, etä tulee joulu, vaikka olen ostanut jo muutamia lahjojakin ja töissä kuunnellut joululauluja. Mä en varmaan tänä vuonna laita hirveesti edes joulukoristeita. Mä haluaisin ennemminkin kotiin sellaisen talvikoristelun, joka vois olla koko talven. Me oltiin lauantaina risteilyllä ja kyllähän toi tuuli oli aika kova (19m/s). Onneksi en tullut merisairaaksi, kuten ikävä kyllä aika moni siellä laivalla. Nyt tuuli on vielä kovempaa. Toivottavasti tyyntyy viikonlopuksi ja mies pääsee reissuun. Kiva kuulla, että sulla on koko joulu vapaata :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei oo pidempää, tuntuu todellakin että mitä, näin vähän enää aikaa jouluun... Mä kans vähän vierastan sellasta varsinaista jouluista koristelua, ennemmin just jotain valkoista ja kynttilöitä ja sellasta laitan. Mulla on nyt jo tossa valopuussa Dreamsista ostettuja lumihiutaleita ja tiukuja, ja sitten Tukholmasta ostetut hopeanväriset linnut... sellaset talviset, ei jouluiset. Ehkä mä laitan vähän jotain punaistakin siihen, jos mulla nyt ees on enää mitään kauheen jouluista, kun oon niin kovin karsinut noita joulukoristeitakin.

      Joo kuulinkin, että siellä risteilyllä oli aika keikuttavaa, huh, onneks en ollu siellä, olisin pelänny ihan kauheesti!!

      Mä laitoin työvuorotoiveisiin noi vapaat ja onneks sain ne. No, sit varmaan seuraavilla viikoilla on tunteja aika paljon... ei voi mitään, oon tosi iloinen nyt kuitenkin että sain noi vapaat!

      Poista
  2. Voi mikä syyllinen ilme ja aaahhahhhahha mikä rapainen naama <3 En kestä! Toinen on ihan vähän vaan suloinen :)

    Täälläkin pitäis ryhtyä askartelupuuhiin, jotta saadaan joulukortit siinä punaisessa kuoressa matkaan. Viime vuonna meni niinkin täpärälle, että viimeisenä mahdollisena päivänä juuri ennen postin sulkeutumista siellä kortteineni seisoin :D Jos tänä vuonna menis kivemmin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä toi koira vähän tollanen katuvaisen näköinen sit aina on, kun sille jutustelen vähän paheksuvalla äänellä... =D

      Mä en oo vieläkään aloitanut mitään korttihommia. Jotenkaan ei tuo vesisade ja plussalla oleva keli saa nyt mua jouluisiin fiiliksiin... No vielä on viikko aikaa kortteja väsätä, saa nähä kuinka käy.

      Poista
  3. Huh, on kyllä koira nauttinut koko rahan eestä! :D Meillä yksi koirista kekkas viime syksynä supikoirat ja meni niiden perässä kirjaimellisesti maan alle, josta se piti kaivaa pois. Voit kuvitella miltä se näytti sen jälkeen....

    Mun vanhemmat lähtee huomenna Tallinnaan... Vähän hirvittää. :/

    Joulufiilistä haeskellaan täälläkin. Jotenkin toi pimeys ja märkyys ei oikein päästä sitä tulemaan. Mutta, ehkäpä se vielä sieltä hiipii. :)

    Niin ja mietin että oltiinkohan me lauantaina samassa baarissa? Mä kyllä lähdin jo yhden aikaan kotiin mutta bändi oli hyvä ja tanssityylit monet. :D En kyllä sua bongannut ko. paikasta... (vastapäätä sitä mihin teidät silloin heitin..?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi yök, ne supikoiran hajut on varmaan ihan kamalat!! Meillä välillä koirat kyllä jonkun raadon päällä pyöriskelee, ei sekään ihan hyvälle haise.

      Mun mies on just nyt siellä laivalla... oli ollu eilen kuulemma melkoisen keikuttavaa kyytiä ja paha olo. Alkoholilla siis ei osuutta asiaan vielä siinä vaiheessa ainakaan...

      No sepä se, pimeetä ja märkää, ei jouluista...

      Ei oltu samassa paikassa, me oltiin täällä meidän kylillä omassa paikallisessa. Sinne me aina mennään sitten loppujen lopuksi.. =D

      Poista
  4. Voi ei tuota koiraa! :D Ei voi nauramatta katsoa! Mutta välillä se vain menee niin, että koiran ilo menee kaiken muun yli...

    Joo, mä olen myös aika hämmentynyt siitä, että joulu on todellakin niin lähellä. Ei se mitään, en aio ottaa siitä vähäisiäkään paineita. Menee omalla painollaan.

    Ihanaa joulun odotusta sulle, ja rapsutuksia ihanille pienille murusille (elikkäs niille koirille)! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa, kyllä noi koirat aina kuitenkin saa kaiken vaivan ja sotkun anteeksi. Ei ne osaa ajatella että kylläpä tässä onkin mammalle ylimääräistä hommaa...

      No nyt se joulu on sitten taas jo lähempänä. Eikä edelleenkään mitään tehtynä...

      Ihanaa joulun odotusta siitä huolimatta myös sulle!

      Poista
  5. Suloinen kurakuono tosiaan. Noin pieni mussukka on onneksi aika helppo puhdistaa jos vielä pesutilat alhaalla. Toista on meillä Onnin kanssa, uuuuh. Onni tykkää myöskin möyriä ojassa ja mudassa. Meillä suihku ylhäällä valkoisten rappusten jälkeen, heh...koira pitää ensin kuivattaa ja siivota alhaalla ennen kuin saa vietyä pesulle. Tosi työlästä ;).
    Paljoa ei meilläkään koristeita vielä ole. Saa nähä miten aika riittää joulujuttuihin kun tuli tuo Aitoi kauppa tuohon ja koko joulukuun on siellä kaksoismiehitys kiireen vuoksi...uusi tilanne mulle joka olen aina tottunut hääräämään kaiken mailman lahjojakin ite koko joulukuun ;) vaan onhan vielä onneksi yöt vapaana, heh
    Tuuli ulvoo ulkona ja vettä sataa. Huomenna etsin joulumielen vintistä. Toivottavasti löytyy sieltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kuulostaa kyllä hankalalta paikalta teidän pesutilat, siis koiran kannalta! Meillä on tosi kätevästi kylppäri tuossa heti eteisestä, ja muutenkin noiden pikkurakkien kanssa on helppo toimia, kun voi syliin napata ja kantaa suoraan suihkun alle. Siinä yksi syy, miksi meillä on nimenomaan pieniä koiria... Jos jatkossa hommaan koiria vielä, niin kyllä nekin pieniä sitten on, en ole "isojen koirien ihminen".

      Meillä ei ole vieläkään koristeita. Kolme hyasinttia vasta on, ne on ihan parhaita koristuksia jouluna. Mä hain illalla joululaatikot esille alakertaan, että jos vaikka illalla tai huomenna laittelis jotain, mutta kun katselin niiden sisältöä niin ei siellä ole oikein mitään... jotenkaan ei lumiukot ja tontut iske, kun keli on mitä on.

      Ihanaa joulunalusaikaa sulle, kuvittelisin että tuollasista jouluisista käsityöpajoista sellanen fiilis hyvinkin löytyis! =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥