perjantai 1. tammikuuta 2016

vuosikatsaus 2015

Vuosi on vaihtunut, wuhuu! On taas aika aloittaa puhtaalta pöydältä, mikäs se kivempaa. Ensin teen kuitenkin perinteisen postauksen, jossa katsastan läpi vuoden 2015. On vaan niin kiva koota vuosi pakettiin ja samalla palautella mieleensä, mitä kaikkea sitä onkaan tapahtunut vuoden mittaan.


Tammikuussa palailtiin arkeen, ja sehän on aina ihan parasta. Osallistuin Vegaanihaasteeseen ja pohdiskelin aika paljon noita syömisjuttuja. Kouluni jatkui iiiiihanan pitkän joululoman jälkeen. Lunta näytti olevan tosi vähän silloin, niin kuin on nytkin.


No helmikuussa se lumi sitten tuli! Oli jonkun aikaa kunnon talven näköistä. Tapasin kouluaikaisia tyttö- (ja poika-)kavereita ja lilluin ekaa kertaa ikinä paljussa. Meillä oli miehen kanssa 20v-kihlapäivä. Vanhin lapsistamme täytti samaiset 20v. Mulla oli pientä flunssaa (huomionarvoista, koska olen niin harvoin sairas...). Muistelin vanhoja ja aloitin mittavan valokuvien selvittelyn (joka ei ole vieläkään valmis).


Maaliskuussa oltiinkin jo keväässä. Aloitettiin paikallisten bloginaisten kanssa toisten kodeissa vierailut, ja ekaksi oltiin meillä. Ihana porukka! Mulla alkoi viimeinen opiskeluihin liittyvä työharjottelu. Meillä oli ensimmäinen palmusunnuntai, jolloin ei ollut minkäänlaista tohinaa virpomisen suhteen. Niin ne lapset kasvaa! Olin aika väsyksissä.. opinnot loppusuoralla ja rahan kanssa tiukkaa opintovapaani takia. Joku juttu oli iskeytynyt myös mun kropan kimppuun: vatsa oli ties monetta viikkoa/kuukautta ihan sekaisin ja naama kaameassa jamassa.


Huhtikuussa taisin olla aikamoinen stressikimppu. Koitin kyllä kovasti olla stressaamatta, mutta ei tainnut onnistua... Mielessä pyöri omat työasiat (töihin palaaminen), opintojen loput jutut, harjottelupaikan haasteet ja jatkomietteet, raha-asiat, lasten kouluasiat... Kroppa alkoi todella osoitella, että nyt on aika tehdä jotain ja varasinkin ajan lääkärille.


Toukokuussa kävin lääkärillä otattamassa komeat 16 putkellista verta. Mitään erityistä ei löytynyt. Palasin vanhaan työpaikkaani vähän etuajassa alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna. (Tai ihan alkuperäinenhän oli se, etten palaa sinne enää ollenkaan...) Sainkin sitten hypätä suoraan vastuuhommiin, se oli ihan jees. Opiskelut siis päättyi, annoin viimeiset näyttöni ja hyvinhän ne meni. Käytiin blogitapaamisessa Krissen ihanassa kodissa. Aloitin PH-dieetin. Ja taisin myös aika pian lopettaa sen... 


Kesäkuussa siivosin ja raivasin. Mietin pihan laittamista, mutta mitään en kuitenkaan toteuttanut. Paitsi pataan laitoin kesäkukat, kun siellä oli vielä talvijutut... Kesän kauneimman päivän vietin omenapuun alla, kun bloginaiset tapasivat tällä kertaa Marikan ihanassa kodissa. Sain melkein töitä kevään harkkapaikastani... kaatui sitten määräaikaisuuteen (vs. vakipaikka vanhassa työpaikassani) ja turhan pieneen palkkaan. Aloin juhannukselta kesälomalle. Suoritin kirjalliset, että voin alkaa opettaa lapsilleni ajokorttia. Kuukauden kauniiksi lopuksi sain kouraani Merkonomin paperit.


Heinäkuussa loma jatkui. Ajeltiin avoautollamme lähiseudulla. Bloginaiset kokoontui jälleen, tällä kertaa katsastettiin Jessican ihana koti. Käytiin Tallinnassa perheen kanssa. Saatiin viettää sadekesässä harvinaisia kauniitakin päiviä. Käytiin Keski-Suomessa raivailemassa äitini tavaroita, koska hänellä oli edessä muutto. Mulla oli synttärit, samoin meidän toisella koiralla. (No ei me kyllä mitään koiran synttäreitä vietetty, omanikin taisin viettää töissä...) Meillä oli miehen kanssa 20v-hääpäivä. Hilluttiin paikallisilla festareilla. Lomat loppui, plääääääääh...


Elokuussa tyttö vaihtoi koulua (hurraa!!). Ja poika myös. Ja toinen poika jatkoi opintoja neljännelle vuodelle... Olin jälleen ERITTÄIN väsynyt. Voi melkein sanoa, että oli oikein kriisien kriisi. Josta syystä sitten siivosin päätänikin samalla kun karsin kaikenlaista, tavarasta face-kavereihin ja kaikkea siltä väliltä. Luin tosi paljon kirjoja (=pakenin arkea niihin). Pitkästä aikaa oli aikaa olla oikeesti yksin, kun työssä oli ekat sellaset arkivapaat, että koko muu perhe oli samaan aikaan omissa jutuissaan. Hommattiin uudet pesukone ja kuivausrumpu. Tapasin pitkästä aikaa vanhan ystäväni. Käytiin hänen kanssaan asuntomessuilla. Oli kyllä todella piristävää!


Syyskuussa mummon pieni rakas murunen täytti vuoden. ♥ Olin auttamassa äitiäni muutossa ja autoin raivaamaan tavaraa siellä. Olin edelleen muiden juttujen takia todella väsynyt. Kotonakin edelleen teki mieli kaivella kaappeja urakalla. Aloitin valokuvien uudelleen järjestämisen viimeinkin. Vaihdoin pataan syksyiset kukat, eli tein syksyn puutarhatyöt kerralla kuntoon.


Lokakuussa mietin tosi paljon mitä elämältäni haluan. Koirat joutui allergiadieetille. Oli ihania syysilmoja. Hullaannuin täysin Marie Kondoon, siinä on kyllä mun "raivaus-sielunsisko". Totesin, että todellakin raivaus on mun intohimo ja se on ehkä parasta puuhaa ikinä. Mulla alkoi kesäloman viimeinen pätkä, jonka aluksi olin katsomassa iki-ihanaa Maija Vilkkumaata. Keikalta tuli iloa ja energiaa hirmuisesti! Muutenkin asiat selkeni tämän kuukauden aikana ja elämässä alkoi jälleen olla valoa.


Marraskuussa saatiin ensilumi, joka tosin ei kauaa kestänyt. Minä taas vaihteeksi mietin ja pohdin elämää oikein urakalla. Vaikka se pohtiminen on tavallaan aika rankkaa ja väsyttävää, se on mielestäni kuitenkin tärkeää. Kai itsensä ihan oikeasti pitäis jossain kohtaa löytää?? Elämä on ihan hyvää, mutta jotakin kuitenkin aina vaan kaihoan... Pikkuisen jouluisia ajatuksia hiipi mieleen ja ekat tortutkin jo paistettiin. Oli synkkiä ja syksyisiä myrskyjä. Työpaikan pikkujoulut, joissa oli tosi hauskaa. Ja sitten samaan syssyyn uutinen kuolleesta sukulaisesta.


Ja sitten olikin jo joulukuu. Pimeä, leuto, märkä kuukausi. Joululahjamietteitä, kissan sairastamista, kiirettä töissä, kodin hyvin hyvin hillittyä jouluun valmistelua. Leipomistakin. Miehen pikkujoulut, joissa olin mukana avecina vaikkei alun perin pitänytkään. Onneksi menin, oli tosi hauskaa. Pipon kireys välillä siis hellittää mullakin... Ensimmäinen ajo-opetettavani sai ajokortin. Mummon murunen kävi viettämässä joulua Dubaissa. Joulu, välipäivät. Uusi vuosi, joka sujui ensin kiireisenä töissä ja sitten leppoisasti kotosalla. Raketit käytiin tytön ja (paukkuarkojen) koirien kanssa katsomassa pikaisesti.

* * *

Sellainen vuosi takana. Opiskelujen valmistumista, töihin paluuta, väsymystä monesta eri syystä, terveysongelmia niin itsellä kuin lemmikeilläkin, aina vaan suurempaa rakkautta raivaamiseen, pienen kullanmurun kasvun seuraamista, omien paikkojen hakemista vähän sillä sun tällä. Ihan hyvä vuosi. Ensi vuodesta toivon silti parempaa... 

Alkaneen vuoden varalle on muutamia suunnitelmia, niistä lisää sitten toisella kertaa. Nyt jatkan tätä vuoden ensimmäistä päivää siivouksen merkeissä: pyykkiä, tiskiä ja joulun pois laittamista - ihanaa!!!

Oikein hyvää uutta vuotta 2016 ihan jokaiselle!!

Heli 

18 kommenttia :

  1. Ihana postaus ♥ Kiitos kuluneesta vuodesta, Heli ♥ ja kaikkea hyvää uuteen vuoteen 2016! Blogisi on edelleen yksi suosikeistani, joka on ja pysyy ♥ Pus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Krisse! On ollut ilo tutustua kunnolla, se on ollut yksi vuoden 2015 jutuista, tuo blogiystävien saaminen. Minäkin tykkään kovasti sinun blogistasi, pus takaisin! ♥

      Poista
  2. Tapahtumarikas ja anotoisa vuosi ollut, monella tavalla.
    Tuon raivausinnon toivioisin itsekin löytäväni.
    Ihania nuo joulutunnelmointikuvat edellisissä. <3

    Paljon onnea ja iloa vuodelle 2016! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä vuoteen ehtii monenlaista, sen huomaa usein vasta kun siihen palailee tällä lailla. Ihanaista uutta vuotta sinullekin! ♥

      Poista
  3. Pihahommat voisi olla yksi stressin poisto keino, koska kun niitä tekee ei tule mietittyä mitään muuta. Jos ottaisit yhden pihahomman kesän tai kevään ohjelmistoon? Jos ei niin sitten ei. Vuotesi kuulostaa elämänmakuiselta. Oletko muuten yrittänyt myydä ylimääräisiä tavaroita se voisi olla tapa yksi tapa saada rahaa millä sitten taas varmaan on käyttöä. Toivon tähän vuoteesi paljon hyviä asioita ja tapahtumia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei nuo pihahommat ole ollenkaan avautuneet. En vaan ole lainkaan kiinnostunut niistä, vaikka monet kerrat kevään aikana aina mietin, että josko vaikka seuraavana kesänä innostuisin... Kukkapata on siis mun pihahomma, ja tiedätkö, sekin pieni juttu on monesti aika tavalla tuskaista suorittaa... =D

      Tavaroiden myyminen on mulle myös aika takkuista. Paljon mieluummin kiikutan ne heti pois silmistä jonnekin hyväntekeväisyyteen, vaikka saattaisin niistä kyllä jonkun roposen jostain saadakin. Nyt olen taas tänään kaivellut kaappeja ja miettinyt, koittaisinko vaikka johonkin facebookin kirpparille jotain laittaa.

      Mukavaa uutta vuotta sinulle myös!

      Poista
  4. Nämä vuosikatsaukset on kivoja lukea! Paljon on mahtunut sinunkin vuoteesi! :) Ihanaa alkanutta vuotta sinulle Heli, toivottavasti ehdittäis treffaamaan taas pian <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin näitä on tosi kiva lukea. Vuosi on lopulta pitkä aika, ja kun sen tällä lailla kasailee yhteen postaukseen, se onkin aika homma! Mulla meni varmaan ainakin kaksi tuntia tänään tehdä tää postaus...

      Ihanaa uutta vuotta, meidän pitää miettiä missä ja millon nähtäis taas! ♥

      Poista
  5. Kaikkea hyvää uuteen vuoteen.

    VastaaPoista
  6. Kaikkea hyvää Uuteen Vuoteesi!
    Ootko muuten koskaan harkinnut ammattijärjestelijän uraa (vai mikä se ammatti virallisesti on)? Tosin se on varmaan sellainen homma missä saa olla puoliksi psykologi. Se vois olla sun unelma-ammatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon. Se saattais olla just mun juttu. Kuitenkin myös hiukkasen pelkään, että ei olis. Omia ja tuttujen nurkkia on kiva kollata, en tiiä sit olisko vieraitten. Oon kyllä myös tutkaillut koulutusmahdollisuuksia siihen hommaan, mutta oli aivan kauhean kallista... Ammattijärjestäjä on se nimike, Professional Organizer englanniksi.

      Ihanaa uutta vuotta sulle myös!

      Poista
  7. Olipa kiva lukea vuodestasi, tai no ei se tietetkään ole kiva että oot ollut väsynyt mutta noin niinkun muuten. :)

    Hyvää alkanutta vuotta, ihanaa kun saadaan vähän lunta tännekin! :) Se piristää kummasti, ainakin mua! (paitsi sit maaliskuussa :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taitaa olla krooninen väsymys... mutta oli kyllä paljon monenlaista tuossa kuluneessa vuodessa. Onneksi vuosi päättyi kuitenkin sillä lailla, että on ihan hyvä ja onnellinen olotila, moni ikävä asia on poissa.

      Hyvää alkanutta vuotta sullekin, todellakin lumi on kivaa kun se on talvella, keväällä ei sitä enää kaipaa... Mut aika kauhea pakkanen näin äkkiseltään on kyllä nyt ollu!!

      Poista
  8. Kyllä sinun vuosikatsauksesta huomaa, että olet ainakin elänyt! Kaikenlaista on ehtinyt vuodessa tapahtumaan. =D

    Sama tuli mieleen kuin Maijallakin! Ammatijärjestäjä voisi olla se sinun juttusi! Katseles vähän, että löytyykö sellaisia teidän seudulta. Ja jos ei, ainakaan kovin montaa, voisit vaikka harkita. Tuntus ihan sun jutultasi!

    Ei muutakuin leuka pystyssä uuteen vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, vuoteen mahtuu monenlaista, iloa ja surua ja vaikka mitä.

      Voi kun mä uskaltaisin jotenkin loikata pois tutusta ja turvallisesta... eilen viimeksi tutkailin noita ammattijärjestäjä-asioita... Sille alalle työllistyminen on melko hankalaa, että jotain muutakin kyllä pitää olla. No, aikani kun tätä asiaa mietin, voinkin huomata, että juna meni jo... =)

      Jes, uusi vuosi ja uudet haasteet - niitä kohti siis!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥