perjantai 19. helmikuuta 2016

mustaa mustalla - juhliin valmistautumista


Nyt tulee minulta vähän erilaisempi postaus: vaatejuttuja. Ei tunnu ihan omalta alueelta, mutta menkööt nyt välillä tämmönenkin...

Meidät on miehen kanssa kutsuttu huomenna oleviin juhliin. Ollaan oltu lievässä paniikissa, koska ollaan tällasia maalaistolloja, jotka ei oikein osaa olla juhlissa. Mitä laitetaan päälle, mitä annetaan lahjaksi... help! Me ei olla paljon juhlissa käyty, eikä mulla ole sopivia vaatteita ihan oikeesti. Olen hyvin epävarma pukeutuja ja juhlat on minusta ihan kauheita paikkoja suurimmaksi osaksi just siksi, kun mulla ei ole oikeanlaisia vaatteita. Miehellä on puku, niiden nyt on maailman helpointa, kun muuta ei tartte ollakaan...

No, koska aikaa valmistautua kuitenkin onneksi oli muutama viikko, ehti noita vaateasioista tuumata kunnolla. Minä kävin joku aika sitten mekkokaupassa, ja löysinkin todella mieleisen koltun: hihaton joustosamettinen polvimittainen ihanuus. Se oli kaupan ainokainen kappale laatuaan, just mun kokoinen ja itse asiassa ihan eka mekko jonka löysin ja jota koitin. (Koitin montaa muutakin, mutta tuo eka se The Mekko sit kuitenkin oli.) Se sattui vielä olemaan puoleen hintaan - tämä selvisi vasta kassalla, mutta kelpasi kyllä mulle! Ostin samalla myös ihanan pitsisen boleron mekon kaveriksi, koska keski-ikäisen ei-bodaavan naisihmisen käsivarret... 

Tyytyväisenä olen tuijotellut mekkoani ja miettinyt, että mites sitten se kenkäasia... ja laukku... korut..?? 

Tänään läksin ihan yksinäni katselemaan, löytyiskö jotain. Mulla on jalka kokoa 35, joten ei ihan helpoin homma etsiä kenkiä pienestä kaupungista, jossa on vain muutama kenkäkauppa. Mulla oli lisäksi muutama rajoitus: ei kauhean korkea korko (koska en todellakaan osaa kävellä korkkareilla) ja ei nahkaa (koska vegaanius)... Löysin kuitenkin kuvassa olevat iki-ihanat korkkarit, jee! Kokoa 35, synteettistä materiaalia ja aika korkeasta korosta huolimatta hyvän tuntuiset jalkaan. No, niin hyvät kuin nyt korkkarit kokemattoman jalkaan voi olla...


Sitten se veska. Löytyi tuollainen iiiiihana kova pieni laukku, jossa on aivan ihanat bling blingit. Laukkua voi käyttää joko ketjumaisen hihnan kanssa tai ilman (näihin juhliin lähtee ilman ketjua). Hankin myös kaksi siroa ranneketjua, jotka sopii väreihin, sekä hiussoljen, jonka käytöstä tosin en vielä osaa sanoa. Minut meikkaa ja kampaa miehen tytär, joka sen homman osaa.

Harkinnassa on vielä sellanen kuristava alusmekko, mutta en oikein tiiä... kyllähän se tietenkin vois olla kivemman näköistä, että noita keskivartalolöllöjä olis jotenkin vähän puristettu sisään päin, mutta toisaalta onko se sitten kauhean kuuma ja epämukava... Mietin vielä ja haen sen huomenna, jos siltä tuntuu.

Asuni on siis lähestulkoon täysin musta, vain sukkikset on ihonväriset. Mietitytti kovasti, että olenko kuin hautajaisiin menossa... toisaalta musta on mun juttu ja mielestäni toi blingi laukku kuitenkin tekee asusta sellasen "kevyemmän", "ei-hautajaismaisen". Tiiä häntä sitten onko näin.

Mitäs se mies hankki? No uuden pukupaidan ja sukat...

Lahjaksi me hankittiin tällainen (klik). Olen miettinyt, onko se hyvä lahja vai tosi typerä lahja... Lahjan hankkiminen ihmiselle, jolla on jo kaikkea, on todella vaikeaa. Tämä lahja tavallaan kunnioittaa juhlittavan henkilön pitkää uraa yrittäjänä (se on yksi juhlan aiheista) ja antaa mahdollisuuden yrittämiseen ja ehkä myös uran luomiseen jollekulle, jolle se ei ehkä olisi muuten mahdollista. Toivon hartaasti, että lahjan saaja arvostaa lahjaamme ja ajatusta sen takana. Aika kauheaa, jos se on kaikkien mielestä ihan superjuntti juttu...

* * *

Huhhuh, huomenna siis illalla koitan selvitä korkkareilla kompuroimatta. Jännittää kyllä kieltämättä! Muutenkin tuollaiset hienot juhlat on jännä juttu, toivottavasti näytän nätiltä ja osaan käyttäytyä... Kerron sitten miten meni. Tai en kerro, jos meni ihan persiilleen!

Mitäs ootte mieltä vaatteistani? 
Entä lahjasta - hitti vai täys huti??

Heli

28 kommenttia :

  1. Asusi on kaunis ja varmasti sellainen, jota voit käyttää tosi monipuolisesti (joko kokonaisuudessaan mustana tai sitten yhdistelemällä siihen muita asusteita).
    Myös lahja on kerrassaan loistava! Ei varmasti ole mikään junttilahja vaan oikea hitti.
    Nyt vain kivoja juhlia teille. Kuulumisia odotellessa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäpä sitten viimein niitä kuulumisia! =) Juhlissa oli oikein mukavaa. En tiedä mitä lahjasta pidettiin, mutta no, toivottavasti se oli edes suht ok.

      Vaatteet oli kivat. Muutaman kilon kun saisin pois, ne olis suorastaan täydelliset. Kengät tosin oli aika puristavat, mutta onneksi istuttiin suurin osa illasta... =) Noi vaatteet tosiaan käy varmasti muulloinkin, vaikka jollain erivärisellä bolerolla "uudistettuna".

      Poista
  2. Nyt on kyllä ihan pakko kommentoida, että ihan mieltsin ihana asu kaikkine asusteineen. Todellakin. Ja musta on tyylikäs aina. Mun mielestä lahjakin on ihan ehdottomasti hitti! Siitä on junttius mahdollisimman kaukana, ja jos joku sitä junttina pitää, se kertonee jotain hänen ajatusmaailmastaan. Hyvä Heli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä olin kyllä itsekin tosi tyytyväinen tähän asuun. En ole ollenkaan mikään pukeutumis-osaaja, joten tämän kanssa onnistuminen tuntui kivalta.

      Lahjan saaja on pitkän linjan ja monen eri alan yrittäjä, ja monessa mukana muutenkin. Kuvittelisin, että hän ymmärtää ajatuksemme lahjan takana.

      Poista
  3. Tosi tyylikkäät vaatteet ja lahjakin mielestäni osui nappiin.
    Toivottavasti teillä oli kivat juhlat :)

    VastaaPoista
  4. Minusta tuo lahja on loistava, jos vielä sitä antaessasi kertoisit tuon ajatuksen joka siinä on taustalla, siis että tällä lahjavalinnalla haluat kunnioittaa hänen pitkää uraansa yrittäjänä. Ja että kenties joku toinen saa mahdollisuuteen tavoitella samaa lahjasi kautta. Mekko on kaunis ja asusteet upeat. Ihanaa juhlapäivää! T. Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlissa oli oikein mukavaa! Ja itse asiassa kirjoittelin lahjaan mukaan tuollaisen saatteen. =)

      Kiitos kehuistasi!

      Poista
  5. No ihan huikean kaunis asu! Musta on aina tyylikäs valinta ja ajaton <3

    Minusta on tosi haaskausta ostaa juhliin vaatteita, joita ei koskaan enää tule toista kertaa puettua päälleen, mutta ihan varmasti sulla on noille kaikille jatkossakin käyttöä!
    Ihania juhlia ja iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista!

      Mä koitin ostaa noi vaatteet ja kengät nimenomaan sillä lailla, etteivät olisi kertakäyttöisiä. Uskoisin, että nämä kestää kyllä vuosikausia, tuo mekko on todellakin ajaton - tai itse asiassa kaikki nuo on mun mielestä sellasia, mitkä ei varsinaisesti vanhene malliltaan tai materiaaliltaan.

      Nyt sit vaan lisää juhlia, että saa ulkoilutettua vaatteita toistekin... =)

      Poista
  6. Vau!! Ihan nappivalinnat!! <3 Hauskoja juhlia!

    VastaaPoista
  7. Huuuuh. Muakin melkein alkoi ahistaa kaikki miettiminen :). On mulle ihan yhtä vaikeaa noi tommoset juhla-asujen ja lahjojen hankinnat sun muut. Mieluiten sitä tosiaan vaan pöllöilis kotona niissä mukavissa venyvissä vaatteissansa, eikä tarvis vahtia, kuinka pitkällä silmäpako sukkiksista juoksee. (Mikähän siinä muuten on, että mitä kalliimmat sukkikset, sitä nopeammin ne menee rikki..).

    Monikäyttöisen asun olit ostanut. Siis ainakin noinniinkuin teoriassa. Että jos niitä juhlia on jatkossakin, niin varmasti voit käyttää samoja, koska on tollanen ajaton. Korkkarit mua hirvittää, koska pelkkä niillä seisominen tuottaa tuskaa. Eikähän mulla sellaisia kyllä olekaan, kun ei vaan kertakaikkiaan ole löytynyt sellasia, jotka olis sekä mukavat että nätit.

    Ja toisenlainen lahja on oiken hyvä! Kyllä sitä kaikenlaista turhaa krääsää on maailma täynnä.

    Iloisia juhlia! Hyvin ne menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua tosiaan kans kauhistuttaa juhlat, koska ei ole vaatteita, en osaa laittautua, en osaa olla hienosti jne jne jne. Kotona möllöttely on niin paljon helpompaa. Toisaalta nyt sitten kun oli kivat vaatteet ja hienosti laitettu tukka ja meikki, oli ihan kivaakin mennä. Edelleenkään se korkkareilla kävely ei tuntunut kovin rennolta ja tyylikkäältä... =D Mutta kävelin sitten sen verran hitaasti, että pysyin pystyssä. Mä en tajua, miten jotkut kipittää menemään korkkareilla ihan älytöntä kyytiä!!

      Niin että loppujen lopuksi ihan hyvin ne juhlat meni. Ja toivottavasti lahjakin oli saajan mielestä ok.

      Poista
  8. Kyllä oot löytänyt ajattomat sekä kauniit vaatteet juhlintaa varten. Erityisesti tykäistyin noiden kenkien ulkonäköön, tosi kivat =) Ja juhlalaukku on ihanan bling bling, kelpais mullekkin.

    Lahja on sun näköinen. Mitä turhaan ostaa lisää krääsää ihmiselle, jos hänellä jo on kaikenlaista omistuksessaan. Uskon saajan arvostavan saamaansa.

    Kauniille juhlijalle korkkareissaan ihanaa nimipäivää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Kauniit oli kengät munkin mielestä, ja laukkukin tosi ihana. Just sopivasti bling bling!

      Ja olen samaa mieltä lahjasta, että se on mun näköinen. Vaikka pitääkin ensisijaisesti ajatella lahjan saajaa, niin minun mielestä siihen voi kuitenkin myös antaja laittaa omaa persoonaansa. Minusta krääsätön lahja on hyvä lahja!

      Kiitos nimpparionnitteluista! ♥

      Poista
  9. Aivan ihanat kengät! NAMII! =) Täällä toinen pienijalkainen; hirmuisen hankala löytää kivoja kenkiä, jotka ei näytä olevan lasten osastolta. Ja nuo olis sellaiset, että pysyis täälläkin jalassa, koska kun töissä kulkee terveyssandaaleissa ja muun ajan lenkkareissa tai maihareissa, korkkareilla sipsutteleminen luultavasti tietäisi niiden tipahtamista jossain käänteessä. Nuo "kuminauhat" tuossa jalan päällä on hyvät!
    Laukku on kanssa just eikä melkeen!!! Hienoja löytöjä teit! Mustaa mekkoakin takuulla tarvii toisen (ja kolmannenkin) kerran.
    Minusta lahja on asiallinen ja hyvä. Ihmisillä on nykyään kaikkea suunnilleen siitä lähtien kun muuttavat pois kotoa; aineettomat lahjat on siksi aina hyviä. Jos lahjansaaja ei sitä arvosta, sehän kertoo vain hänen arvomaailmastaan, ei lahjan antajan.
    Hurjan hauskoja juhlia toivon!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, minustakin kengät on tosi namit!! Ja nimenomaan noi kuminauhat on hyvät, koska minäkään en osaa kävellä sellasilla kengillä, jotka ei ole kunnolla jalassa kiinni. =D Minusta kuitenkin ehdottomasti vaikeinta on kävellä korkeilla koroilla siksi, että en osaa kävellä niillä sujuvasti, vaan tuntuu, että köpötän polvet koukussa tai muuten vaan tosi kankeasti. Joutuu hirveästi keskittymään, kun kävelee. Olen sellanen kantapäällä jysäyttelijä, en tiiä pitäiskö korkkareilla kävellä jotenkin erilaisella astunnalla...??

      Juhlissa oli oikein kivaa, joten sitä tuli mitä toivoitkin!

      Poista
  10. Ihanat kengät! <3 Kyllä tollanen 35:nen kenkä näyttää paljon sirommalta, kuin koko 40!=D
    On kyllä sellaset vaatteet, että lähtisin kyllä noi päällä juhlimaan. Musta on aina hyvä. Ja bling bling!

    Lahjojen hommaaminen on aina vaikeaa! Varsinkin, jos saajalla ei ole mitään harrastusta tai keräilyn kohdetta tms. johon liittyen lahjan voisi hankkia. Eettiset lahjat ovat aina jees!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan toi 35 joo aika pikkuruinen ja siro. Tosin mun jalka on sitten leveä ja lättänä, että se siitä siroudesta... Mutta juu tosiaan, oli nuo vaatteet kyllä kaikkineen kivat ja juhlavat, tunsin kyllä että olin kerrankin pukeutunut oikein.

      Tämä lahjan saaja on todella vaikea lahjoa, koska hänellä on mielestäni ihan kaikkea. Enkä tunne kuitenkaan sillein henkilökohtaisesti kovin hyvin, vaikka onkin vähän niin kuin melkein sukua. =)

      Poista
  11. Ihanat jutut olet löytänyt! Nuo korkkarit varsinkin näyttää niin kivoille, että voisin ostaa itsellekin samanlaiset :) Ja kaikki näyttää niin ajattoman tyylikkäiltä, että varmasti ovat sulla käytössä pitkään. Mitä lahjaan tulee, niin minä ainakin arvostaisin! Tosi hyvä idea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavista sanoistasi! Kengät oli kovasti myös tyttäreni mieleen, heti oli niitä kokeilemassa mutta olivat just ratkaisevasti liian pienet (eli eivät tule katoamaan kaapistani...). Meillä on molemmilla pieni jalka, mutta mulla ehkä vielä hitusen pienempi kuin tytöllä, hänelle 36 on hyvä koko kun mulle se on liian iso.

      Toivottavasti en liho, nimittäin tuo mekko oli sellanen että meni just ja just... ei tarvinnut kuin syödä siellä juhlissa, niin tuntui jo, että ikävästi pömpöttää joka suunnasta... (eikä jaksanut enää vetää vatsaa sisään... =D)

      Lahjamme tuntui saavan ainoastaan hyviä kommentteja täällä, joten ehkä se sitten oli kuitenkin ihan hyvä idea eikä lainkaan huti! =)

      Poista
  12. Ihan pikaisesti ja lyhyesti kommentointi: Lahjaidea hyvä, vaikeaa on keksiä lahjoja aikuiselle ihmiselle, varsinkin jos ei ole kaveri tai sukulainen. Asukin on kiva! Laitahan kuvia kun ootte pynttäytyneinä:) Mukavaa viikonloppua! ja lomaa, meillä alkaa talviloma, suunnataan kaupunkilomalle Tukholmaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Hitsi, meillä ei taida olla kuvia, joissa oltais pynttäytyneinä... mä koitan kattoa, jos kamerassa olis joku onnistunut otos minusta, laitoin nimittäin pojan kuvaamaan yöllä kun tultiin kotiin, että jäis ees jonkunlainen kuva, kun oli niin laittautunut.

      Hyvää lomaa teille, täälläkin alkaa lapsilla loma, itse olen töissä, plääh! Just tytön kanssa suunniteltiin, että käytäiskö ens viikolla mun vapaapäivänä vaikka Lahdessa. =D

      Poista
  13. En malta olla laittamatta, et jännä juttu, minulla on kaapissa samanlainen asu. Olen käyttänyt asua monissa juhlissa. Myös hautajaisissa. Mekko on kotelomainen joustavaa samettimaista kangasta ja bolero pitsinen. Olen ollut hankintaan erittäin tyytyväinen. Luulen, että asusta on sinulle pitkään iloa. Minulla tosin kyllä vaatii litistävän alusbodyn. Kiva, että juhlasi olivat onnituneet! Kuvaa odotellessa.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kuulostaa ihan samanlaiselta mekolta kuin tuo mun!! Just sellasta joustavaa samettimaista se on ja bolero on sellanen virkattu pitsinen. Mä uskon, että tuo on monikäyttöinen asu ja menee pitkään ja monessa juhlassa, koska malli on niin ajaton.

      Ja kyllä mäkin tartten sinne sen litistävän alusvaatteen... tavallaan mekko kyllä mahtuu noinkin (juuri ja juuri...) mutta kyllä mun täytyy vähän koko ajan skarpata, ettei makkarat näy. Ja sit kun söin, se skarppaaminen ei enää ollukaan ihan helppoa... Että kenties hankin vielä sen alusmekonkin, vaikka ajatuksena se on ikävä ja hiostava. Nyt mulla oli vain litistävät sukkahousut, mutta niistä meni koko ajan se vyötärökohta rullalle... Yhtään en kyllä saa lihoa, sit ei enää näytä kivalta.

      Poista
  14. Lahjan iidea on todella hyvä! Jos ei arvosta, niin omapa on ongelmansa.

    Voi miten ihanat kengät löysit. Mulla olis kauhea tarve opetella kävelemään korkokengillä. Ongelmana on, etten ole koskaan omistanut varsinaisia korkokenkiä ja pitäisi lähteä aivan a:sta. Mutta olishan ne ihan käsittämättömän tyylikkäät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kengät on tosiaankin ihanat. Mutta mulla on kyllä sama tilanne kuin sulla, että en oo koskaan tainnut omistaa kunnon korkkareita, siis tollasia noin korkeita... joten kyllä se niillä kävely on aika vaappumista.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥