torstai 8. syyskuuta 2016

innostusta


Nämä ihanat, aurinkoiset - ja vapaat! - päivät innostavat monenlaiseen. Esimerkiksi postausten kirjotteluun joka päivä... No, sillon kirjoituttaa, kun on asiaa. Esimerkiksi nyt.


Kävin aamulla aikaiseen labrassa otattamassa muutaman verikokeen. Koska meidän työterveys sijaitsee Prisman yläkerrassa, kävin sitten pikkuisen haahuilemassa sielläkin. Mun askel vie aika usein korttihyllylle.... enkä pettynyt taaskaan. Rakastan noita Anne-Mari Westin kortteja! ♥


Noissa korteissa on usein tosi puhuttelevia tekstejä, ja sellaisia mä tänäänkin sieltä löysin taas useampia. Myös syksy on ajankohtainen aihe ja vaikka olen aika usein aika väritön, niin tuo värikäs kranssikortti kuitenkin oli tekstiltään niin hyvä, että tarttui matkaan.


Tässä on sitten värit enemmän minua... Ai että miten kaunis kortti on tuokin. ♥ Olen todennut, että nuo kortit taitaa olla mulle vähän sellanen keräilykohde... ostan aina uuden, jos eteen sattuu kiva. Kokoan noita sitten tuohon jääkaapin oveen, josta niitä voin ihastella joka päivä.


Tein mielestäni todella hyvän löydön alennuskirjojen pöydästä: Ilonan kirja, hinta 4€!! Mulla on muutama muukin Ilonan kirjoista, ja niissä on kyllä tosi kauniit kuvat. Selailen niitä läpi aina silloin tällöin ja ihmettelen, miten joku voikin olla niin tarmokas, aikaansaava ja ennen kaikkea täynnä mitä ihanimpia ideoita...? ♥Ja vaikka hänen oma sisustustyylinsä ei ole samanlainen kuin omani, sain tästäkin kirjasta muutaman ihan todella mahtavan idean pihalle. Toivottavasti pääsen toteuttamaan ne pian!!

Mietityttää: Onkohan nyt käymässä niin, että mä sittenkin, kaikista epäilyksistäni huolimatta, alan innostua laittelemaan tuota meidän pihaa...??? Patio oli alku ja sen ympärille sitten kummasti alkaa tehdä mieli laittaa jotain muutakin. 

Mä olen itsessäni todella ideaköyhä, ja ihan liian usein ajattelen liian järkevästi (ja tylsästi!) myös tuon pihan suhteen... "ei ole järkevää laitella sitä/tätä/tota, kun sitten se on liian vaikea hoitaa/en kuitenkaan osaa/tulee kalliiksi..." Mutta entä jos vain kokeilee, tekee, puuhaa ja laittelee?? Aika usein, tai no useimmiten, kaikki laittamattomuus on ennen kaikkea mun laiskuutta aloittaa mitään tai edes yrittää... monta juttua kun saisi laitettua ihan ilmaiseksikin, tai ainakin hyvin edullisesti, kun vaan viitsii nähdä sen tekemisen vaivan. Ehkä mä aloitan nyt........


Koitan tässä opetella muutenkin vähän relaamaan ja nauttimaan vapaa-ajasta ihan hyvällä omallatunnolla. Tänään kannoin Susannan ihanalla tarjottimella evästä ja lukemista ulos, istuin keinussa nauttimassa mitä parhaimmasta syksyilmasta, join teetä, söin leipää ja suklaata... ja luin. Ilo irti vapaapäivästä siis! ♥

Nyt mä lähden jallittamaan miestä niistä mun ideoista... että lähdettäiskös kyselemään yksiä juttuja yhdeltä ihmiseltä tänne... hop hop hop... ja sitten aletaan laitella niitä paikoilleen..... Joskus jopa minä olen siis into piukassa ja hinkuan jonnekin niin mulle epätavallisiin hommiin kuin puutarhahommiin!! Omppujakin vois vielä tänään pakastaa lisää.... hain uusia rasioitakin jo heti aamusta...

Heli

12 kommenttia :

  1. Tuo omena näyttää valkeakuulas- lajikkeelta. Ne voi parhaimmillaan olla sellaisia että niissä on tosi mehukkaita kohtia ns läpinäkyviä. Ehkä ne hieman jauhoisia ovat mutta erittäin maukkaita niin kuin sanoit niistä valuu mehua käsille. Saat oikein hyvää omenakaura- paistosta noista jota myös toiset syövät jos maistavat. Puutarhahommat kuulostavat mielenkiintoisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, noi on valkeakuulasta. Makeita ja jauhoisia, sanoisin. Mä oon ajatellu, että pitäis olla jotenkin napakampaa omenaa, että saa hyviä paistoksia ja piirakoita. Toi kun pilkottaessakin menee niin mössöksi. Mutta pitää kokeilla varmaankin!

      Poista
  2. Mä tykkään myös tosi paljon noista Anne-Mari Westin korteista. Ne on tosi kauniita ja niissä on myös hyviä tekstejä, kuten nyt tuossa kranssikortissa.

    Tuo Ilonan kirja on kyllä ihan mieletön löytö tuolla hinnalla. Toivottavasti niitä on vielä huomenna jäljellä.Mäkin ajattelin just äsken, että vaikkei meillä olekaan omaa mökkiä eikä huvilaa, voisi kirjasta löytyä ideoita juuri omaan pihaan. Toivottavasti miehesi suostuu sun suunnitelmiin. Olisi kiva kuulla niistä lisää....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi kortit on todellakin ihania!

      Ja kyllä, kirja oli todellinen löytö! Kattelin sitä siinä ja olin laittamassa jo pois, kun huvikseni katoin hintaa... empäs laittanutkaan pois!! =)

      Ilonan koti ja mökki on tosi erilaisia kuin mitä ite tykkään, en noita kirjoja siis siinä mielessä hommaile ja katsele. Mutta ne lukemattomat upeat ideat on kyllä ihastelun arvoisia! ♥ Ja sieltä kirjasta tosiaan nyt nappasin ainakin yhden jutun, jonka toteutan tänne... kyllä siitä kuulette sitten ihan varmasti! Mieskin taisi hyväksyä ajatuksen ja tarvikkeet käytiin jo kyselemässä ja katsomassa... hehhee, kyllä nyt on niin salaista! Alkuvalmistelut vaatii ruumiillista työtä ja mieshän sen joutuu tekemään... ja muutenkin tuo sisältää aika paljon työtä mullekin, ennen kuin on näyttävän näköistä. Mutta alkuun kyllä laitetaan nyt toivottavasti jo viikonloppuna...

      Poista
  3. Tykkään kans tosi paljon noista korteista! <3

    Kiinnostavaa kuulla mitä olet suunnitellut pihaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kortit on ihania! ♥

      Ja kuuleppa, itse asiassa tuo mun pihaan tuleva juttu löytyy myös teiltä... =D Mä innostuin siitä ekan kerran jo nähdessäni tämän sun postauksissa, mutta nyt sitten vasta sain tuon kirjan potkaisemana itseni tekemään asialle jotain. Arvaatko yhtään mistä on kyse?? ;)

      Poista
  4. Noi Anne-Mari Westin kortit on kyllä tosi suloisia <3 Ainakin osaan niistä on muuten tehnyt tekstit Tässä ja Nyt -blogin Katja. Muistan hänen kirjoittaneen siitä :)

    Into piukassa -fiilis kuulostaa erittäin kivalta! Jee! Mitähän sää nyt ootkaan keksinyt toteuttaa, odotamme jännityksellä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, ai että Katjan tekstejä! No hänellä onkin kyllä paljon hienoja sananparsia, sopivat just noihin kortteihin! ♥

      Into piukassa -fiiliksiä on aina välillä... tämän toivottavasti rakentuvan jutun suhteen tällä hetkellä. Toisaalta olin just tänään pitkän vuoron töissä ja voin sanoa, että siinä ne intoilut sitten jo menikin... Mutta jospa huomenna olis kiva päivä ja intomieli tulis takaisin. Älkää nyt liian suuria siellä ootelko... sellasta risuhommaa mulla vaan on mielessä. ;)

      Poista
  5. Kauniita kortteja. Minunkin tekisi mieli tehdä pihalle kaikenlaista uutta juttua, mutta mulla on vähän sama fiilis, kuin sullakin. Pergola olisi ihana ja muutenkin vähän suojaisampi piha. Vielä, kun jaksaisi sitä kevään alkuinnostuksen jälkeen pitää pihaa ja puutarhaa kunnossakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mulle on ehkä käynyt niin, että into pihajuttuihin tuli sopivasti vasta syksymmällä.. kun tietää, että kauaa ei enää ehdi mitään kuitenkaan. Saa sit heittää hanskat naulaan jo aika pian, ei ehdi kyllästyä. Saa nähdä miten sit keväällä... innostunko sillon jatkamaan noita hommeleita.

      Meidänkin piha on iso ja suojaton. Tuulee koko ajan eikä ole puista oikein varjoa missään. Toisaalta tykkään avarasta, mutta toisaalta kaiken saa sinne kyllä sit itse rakennella ja istutella, kun mitään ei oo missään.

      Poista
  6. Mun piti jo eilen kommentoida, kun nauratti sun otsikko ja kuva alla. Lukee Innostusta ja koira makaa reporankana alla:)))) Mies tuli samaan aikaan kotiin ja kommentointi jäi. Mitä lie rupesin siinä samassa puuhaamaan.... Sulla on nyt tosiaan ollut pientä innostuksenpoikasta ilmasta. Hieno juttu! Tuntuu kivalta lukea, että kipinää löytyy hienoisen alakulon jälkeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No katoppa joo, en ollenkaan ajatellu, ettei tuo eka kuva varsinaisesti innostumista kuvaa... =D Mutta joo, tuon suunnitelman suhteen on ihan innostunut mieli, saa nyt kuitenkin nähdä milloin se asia kunnolla etenee. Aloitettu jo kyllä on.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥