sunnuntai 29. lokakuuta 2017

lomaviikon juttuja


Syyslomaviikko alkaa vedellä viimeisiään. Loma on kulunut nopeaan. Ollaan oltu kotosalla, ei siis reissattu, ja tehty mitä milloinkin. Lapsetkin oli lomalla mun kanssa yhtä aikaa ja mies piti loppuviikosta pari rästissä olevaa lomapäivää, jotka kuluivat lähinnä autoja rassaillessa. Minun autohan ei sitten mennyt rassailuista huolimatta läpi katsastuksesta, plääh. Tuntuu, että siinä on enemmän vikoja kuin ehjiä kohtia.

Ekat riisipuurot keitettiin tänään, lunta on sadellut ja punaviiniäkin olen vähän lipitellyt. Kovin on alkutalvinen olotila!


Treffailtiin yhtenä päivänä Marikan ja Lauran kanssa ompelukerhon tiimoilta, hehhee. Marika kun on tosi näppärä ompelemaan, niin hän lupasi opettaa meillekin, miten tehdään lapaset. Otimme siis ompelukoneet mukaan ja "lanitettiin". Sillä välin, kun minä ja Laura puuhasteltiin lapastemme parissa, Marika olikin jo piirrellyt uudet paitakaavat ja ommellut yhden paidan valmiiksi... Ja tokihan me sitten vähän myös herkuteltiin sekä syötiin Marikan meille tarjoama lounas. Kiitos kivasta päivästä teille ihanille! ♥

Toivottavasti tästä tulee pienoinen ompelukärpäsen purema ja saan kotona ommeltua lisää noita ihania lapasia! Vielä olisi toisiin muurahaislapasiin kankaat ja kaupastahan niitä sitten saa lisää, jos oikein ompeluttaa. Vähän kyllä tekis mieleni joululahjoiksi surautella tuollaisia!


Marikan kotona on kyllä niin nättiä, oih ja voih! ♥ 


Käytiin yhtenä päivänä miehen kanssa tutkailemassa yksi mielenkiintoinen pieni talo. Harmillisesti oli sen verran huonokuntoinen, että pitää unohtaa tuo möksä. Elokuvissa käytiin myös, tällä kertaa katsomassa uusin Tuntematon sotilas. Oli kyllä tosi hyvä. Olen käynyt tänä syksynä katsomassa aika monta leffaa, myös tuon Jussi Vatasen (♥) tähdittämän Napapiirin sankarit 3. Nähtynä on myös Yösyöttö sekä vielä Ikitie. Kaikki oikein hyviä, voin suositella.

Lapsenlapsetkin on loman aikana nähty ja isompi muru oli yökylässäkin. Tulin sitten katselleeksi pätkän tuota aivan koomista Barbieta telkkarista. Ei nyt ehkä ihan 3-vuotiaan settiä, mutta teinejä ja mua kyllä nauratti aivan suunnattomasti nuo jutut.

★ ★ ★

Niin se vaan tosiaan viikko ja vähän toistakin hurahti, huhhuh. Huomenna takaisin kouluun ja töihin itse kukanenkin. Lumen soisin melkeinpä pysyvän maassa, niin kivasti se valaisee nyt, kun vielä kellotkin siirrettiin ja ilta hämärtyy entistä aikaisemmin. 

Taidan nyt laittaa vähän glögiä kuumenemaan ja sytytellä kynttilät - kohta voi vaikka heittäytyä sohvalle telkkarin ääreen katselemaan Strömsötä ja Tanskista... Mukavaa illan jatkoa kaikille!

Heli

13 kommenttia :

  1. Syyslomasi kuullosti oikeinkin mukavalta ja rennolta. Riisipuuro ♥ Olisipa ollut kiva päästä mukaan tuonne ompelupäivään. Olisi kyllä seura ja uudet lapaset kelvanneet minullekin. Muksaa uutta kouluviikkoa Sinulle, Heli ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa ja rentoa oli, monenlaista puuhaakin. Ja voi miten ihanaa tosiaan tuo riisipuuro oli! ♥

      Ehkä me voitais vaikka joku kerta blogitapaamisen merkeissäkin ommella? Lapasten ompelua oli suunniteltu Marikan ja Lauran kanssa jo pitkään ja nyt sopi viimein kaikille tuo päivä. Heidän lapsetkin sai lomaleikkikavereita samalla.

      Mukavaa uutta viikkoa ja kivaa harjoittelua sulle!

      Poista
  2. Sulla on ollut kivan ja rentouttavan kuuloinen loma! ♥

    Oli muuten aikakin saada aikaiseksi noi ompelulanit, meillähän oli lapasista ja niiden ompelusta jo viime talvena puhetta! No parempi myöhään kuin... ;) Ja sori meidän kellarin ahtaat ompelutilat, just ja just saatiin toinen pöytä sinne mahtumaan, mutta sopu sijaa antoi :P Ens kerralla sit pidemmällä kaavalla!

    Olipa hyvä että kirjoitit tosta tuntemattomasta sotilaasta. Me just puhuttiin miehen kanssa et pitäiskö mennä kattomaan, mutta mietin onko se tällaiselle herkkikselle liian raju. Mutta ehkä sen kestää, vai kestääkö? Jääkö siitä seuraavaksi viikoksi paha mieli :P

    Kivaa paluuta opiskeluarkeen! Nähdään taas pian! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä oli kiva loma, vaikka toisaalta ei tää mun ikiväsy taida talttua millään.

      Ompeleminen oli kivaa ja lapaset on tosi hyvät ja olivat myös yllättävän helpot ommella. Kiitos vielä neuvoista! Ja tilatkin oli ihan riittävät näille koneille. Jospa sitten joku toinen kerta tosiaan vaikka isommastikin ommeltaisiin (esim. meillä?), jos vaikka meidän blogimuijien keskuudessa muutkin innostuisi aiheesta? Mulla kyllä ainakin vähän ompelukärpänen puraisi, tänä aamuna surautin takin hihat sopiviksi ja kovin tekis mieleni jotain muutakin ommella...

      Tuntematon sotilas oli hyvä. Toki siinä oli myös rankkoja juttuja, etenkin kun tietää, että sota on OIKEESTI ollut... Mutta toisaalta minusta jokaisen olis hyvä katsoa tuo ja todeta, että kyllä se on hienoa, kun meillä on oma itsenäinen maa! ♥ Kyllä sä siis kestät sen, katsomaan vaan!!

      Kiitos ja kivaa viikkoa sulle myös! ♥ Nähdään - taidankin hetimiten laittaa ehdotuksen seuraavasta tapaamisesta viimeinkin faceen...

      Poista
    2. Muistan kyllä, että noista ompelujutuista on ollut puhetta jo varmaan just viime talvena, koska olen itsekin niihin keskusteluihin osallistunut ainakin joillan blogitreffeillä. Mutta ei mitään, pääasia, että teillä oli kivat treffit vähän pienemmällä porukalla ja saitte lapaset tehtyä.

      Poista
    3. No tää ompelukerta ei ollut sinällään mikään blogitreffihomma, muuten vaan tavattiin. Mutta voitaisi kyllä suunnitella uutta ompelukertaa jonnekin isompiin tiloihin. Nuo lapaset on helpot ja nopeat ja niistä saisi kyllä tosiaan vaikka kivoja joululahjoja. Mä oon ajatellu lapsenlapsillekin ommella, ja hauskempaahan se ompelu porukalla oliskin! =)

      Poista
    4. Ymmärsin kyllä, että kyseessä ei ollut mitkään blogitreffit mutta siitä huolimatta olisi ollut mukava olla mukana ompelemassa teidän kanssa.

      Poista
  3. Kiitos itsellesi seurasta, oli mukavaa ja otetaan uusiksi ehdottomasti! :)
    Tuli kyllä lomaviikko niin tarpeeseen, ihanaa kun sai olla lasten kanssa ja tehdä mitä haluaa. Tai olla tekemättä. :D Mä kävin pe kattomassa Yösyötön ja voin kans suositella, tykkäsin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, lisää ompelua todellakin!! =)

      Loma on aina ihana asia. ♥ Ja Yösyöttö oli kyllä hyvä, joskin mulle tuli siitä lopusta sellanen tunne, että häh, miten tää nyt tällei kesken loppui... Mä oon lukenu sen kirjan (ja ne kaikki muutkin siitä sarjasta) ja tykkäsin tosi paljon niistä. Hyvin minusta kyllä kirjaa seurasi tämä leffa! (Enkä toisaalta muista, vaikka olis se kirjakin päättynyt just noin...)

      Poista
  4. Oi mikä suloinen kangas. Muurahaisia?? Hmmm. Näyttää ihanan pehmeältä. Minäkin haluan Marikan ompelukouluun....

    Ihanaa viikkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, muurahaisia! =) Seuraavaksi ehkä jotain värikkäämpää sitten... =D Kangas on jotakin sellasta joustavaa ja pehmeää, olisko ohutta collegea?? Mä en siis todellakaan noista tajua... Sisällä on vanhasta fleeceviltistä tehty vuori. Ovat kyllä lämpimät ja mukavat kaikin puolin!

      Tuollaisen Marikan tarvii jokainen! ♥ Ihanaa, kun joku osaa ja vielä viitsii muitakin opettaa!!

      Kivaa viikkoa sullekin!

      Poista
  5. Oi miten kuulosti teidän lanit hauskoille :D Kiva idea olisi ommella joululahjaksi noita lapasia kivoista kankaista!! Sulla oli kivan kuuloinen loma ja saatu nauttia lapsenlapsienkin kanssa ♥ Me ollaan menossa tänään elokuviin tuntematonta sotilasta miehen kanssa katsomaan, paljon kuullut että hyvä, innolla odotellen iltaa! Kohta me nähdään, ihanaa ♥ Siihen asti moikat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lanit oli kyllä kivat! Meidän pitää varmaan suunnitella uusi ompeluilta, jos kerran muitakin noiden lapasten ompelu kiinnostaisi. Tarvii vaan sitten isommat tilat. Mietitään sitä sitten meillä vaikka, kun nähdään.

      Hyvää elokuvailtaa ja parin viikon päästä nähdään!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥