keskiviikko 6. joulukuuta 2017

itsenäisyyspäivänä


Ihan ensimmäisenä toivotan oikein ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille! ♥ Meillä on onni asua tässä upeassa maassa, jossa saamme elää vapaina. Meillä on neljä ihanaa vuodenaikaa, joista talvi näyttää tänään aivan parastaan täällä kaakossa, ja meillä on kaunis ja puhdas luonto, josta voimme olla ylpeitä ja jota meidän kaikkien pitäisi vaalia jatkossakin. Jos nyt on epäkohtiakin, niin niitä on varmasti jonkun mielestä ihan jokaisessa maassa. Meillä on kuitenkin tämä rakas sinivalkoinen Suomi, ja tänään saadaan jokainen sitä asiaa juhlistaa. Onnea ihanalle kotimaalle! ♥

★ ★ ★ ★ ★

Suomi 100 -teemalla on menty nyt aika tavalla pitkin vuotta. Meillä oli koulussakin teemapäivä, jossa kantavana teemana oli sata vuotta kiertotaloutta. Oman ryhmäni tehtävänä oli järjestää sinne ohjelmaa. Meidän kontolla olikin sitten kierrätysteemainen askartelupaja, jossa syntyi esimerkiksi tämä omasta mielestäni tosi ihana tuikkukippo:


Ja sitten on tietenkin lähestyvän joulun merkeissä ollut jo useammat pippalot. Ihan ekana oli miehen työpaikan pikkujoulut, joissa olin mukana. Hauskaa oli ja tanssittua tuli. Minut oli huomioitu ihanasti siellä ruokailun kohdalla ja sain ihan oman pizzan (joka kyllä maistui muillekin). (Ja juu, oli siellä jouluruokiakin, mutta myös pizzaa muillekin kuin mulle.)

Sitten oli bloginaisten tapaaminen pikkujoulujen merkeissä. Kokoonnuttiin Katjan ihanassa uudessa kodissa, jossa joulua tulvi jo talon täydeltä ja ulkonakin. Niin nättiä, voi että!


Herkkuja oli tarjolla nyyttärimeiningillä ja pienet paketit kuului myös illan kulkuun. Minun paketista kuoriutui teetä, tähtiservettejä ja suloisia ruusunnuppuja! ♥ Kiitos mukavasta illasta kaikille mukana olleille; Katjalle, Krisselle ja Jessicalle!


Meillä oli myös luokan kanssa pikkujouluinen tapaaminen yhden luokkalaisen kotona. Mä niin hirmuisesti tykkään noista luokkakavereistani ja luokallamme on aivan superhyvä henki! ♥Yksi porukastamme on parhaillaan reissussa, mutta kiitos vain Whatsapille, tämäkin ystävä pääsi osaksi illasta näköpuhelun avulla (ja me saatiin ihastella etelän valoa ja palmuja). 

Vaikka me jo opintojemme puolesta ollaan aika tavalla ekoilevaa porukkaa, eikä noin yleisesti ottaen olla minkään valtaisan kulutusjuhlan kannalla, oli meillä silti ohjelmassa myös pienet paketit. Lahjojen teemana meillä oli kuitenkin kierrätys, niinpä minäkin sitten kasailin paketin ihan tuolta omista kaapeista, sellaisista pikkujutuista, jotka saatoin laittaa kiertoon (muutama joulukoriste, yksi tuikkukippo...). Joulupukkina meillä toimi yksi ihanista opettajistamme, joka oli myöskin tullut juhliin osaksi iltaa. Itse sain lahjaksi ihanan kupin pahvilaatikkoineen. Kiitos pukille ja lahjan laittaneelle tontulle! ♥


No, koska en ole taas hetkeen kirjoitellut, niin täällähän on sitten tapahtunut myös sisustusrintamalla pitkästä aikaa. Olen kyllä näitä muutoksia jo mietiskellyt, mutta nyt vasta sain aikaan... Eli hommasin todella likaantuneiden ja kulahtaneiden sohvanpäällisten tilalle uudet ja nyt onkin minun turkoosit väripilkut vaihtuneet seesteiseen beigeen. Tykkään kyllä tästä uudesta kovasti. Enkä mä niitä vanhojakaan päällisiä hylkää, täytyy joskus tuonnempana kokeilla tehoaisko niihin joku tahranpoisto tai vaikka sitten uudelleen värjäys. 


Sohvien lisäksi on uudistunut myös pirttikalusto. Senkin maalaamista olen miettinyt jo kauan, sillä vaikka tykkäsinkin kovasti siitä vaaleansinisestä, niin pitkän aikaa kuitenkin kaihersi ajatus valkoisesta... Lopulta sitten tartuin sutiin ja maalinjämiin ja maalasin ne. Tykkään uudistuneesta pöydästäkin oikein kovasti (ja nyt mietityttää sitten vuorostaan tuo kellertävä penkkisohva, joka ei ole muutenkaan silmää suuremmin värillään miellyttänyt...).


Mä en ole kotiin sen kummemmin vielä joulua laitellut. Ainoastaan pallovaloihin hankin muutaman punaisen pallon (enkä oikein tiedä, tykkäänkö vai en...) samalla, kun mun piti uusia siihen valosarja, joka yhtäkkiä vaan lakkasi tyystin toimimasta (tai no, oli siinä jo pitkän aikaa pimentynyt pallo, toinen... viides, kuudes...). Josko tässä lähempänä joulua sitten jotain muutakin laittelis, nyt ei oo jotenkaan vaan vielä huvittanut. Tänään satoi tuo lumi, nyt jos se pysyisi niin saattaisi se joulumielikin hiippailla mieleen, mutta jos se sulaa pois, niin tietää kyllä taas takapakkia sitten.


Kortteja olen pikkuhiljaa kirjoitellut. Tänä vuonna teen kortit luokkakaverin ottamiin valokuvakortteihin, joihin kirjoitan siis vain joulun toivotukset upean revontulikuvan kaveriksi. Noin muuten mulla on taas se perinteinen mietintä, että mitähän järkeä tässä joulussa varsinaisesti edes on... mitä lahjoja, vai tuleeko lahjoja... mitä ruokia... mennäänkö käymään sukulaisissa ennen vai jälkeen joulun, vai ei ollenkaan (pitkä matka)... Ja sen sellaista.


Nyt taidan kuitenkin alkaa miettiä ruokajuttuja. Illalla pitää sitten lastata jotain herkkuja sohvan kylkeen ja varata paras paikka, sillä Linnan juhlat on sentään ihan pakko katsoa myös ja etenkin tänä vuonna!

Mahtavaa päivää kaikille! ♥

Heli

6 kommenttia :

  1. Todellakin Onnea isolla oolla 100-vuotiaalle Suomi-neidolle! Ja hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

    Täälläkin maa sekä tienoot valkoisenaan, aivan ihanalta näyttää =) Terassille jo kuusi viritelty valoineen tuossa ekana adventtina ja olohuoneessa roikkuvat valokranssit ikkunoissa. Pikku hiljaa joulua kotoseen.

    Näyttää teidän olohuone hyvältä, tykkään. Meilläkin huushollin perusväreinä nuo beige sekä muutoinkin vaaleat/valkoiset sävyt. Niiden kaveriksi ei juuri muuta tarvita kuin runsaasti huonekasveja ja seesteistä on =)

    Ja pirttipöytä on todellakin nyt oikein fressi, siitäkin pidän ;)

    Täällä ruoka väännetty, nurkat siivottu sekä tiskari jo tehnyt tehtävänsä. Vielä pyöräytän pyykkäriä parisen kertaa ja sitten ehkä rauhoitun itsenäisyyspäivän viettoon. Tosin se kirppupöytä teettää vielä hinnoittelu-hommia ja taidan sittenkin ottaa bonuksena yhden viikon extraa...

    Mutta herkkujen kera täällä minäkin valmistaudun katselemaan pukuloistoa sekä valtakunnan kermaa. Ihanaa päivää sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maan valkoisuus sitten katoaa täällä kulmilla taas sateiden myötä... mutta oli tosi hienoa, kun itsenäisyyspäivänä oli niin kaunis keli! Ja juhlat oli kivat, mä tuijotin jatkot ja kaikki ihan sinne puolille öin saakka. Kerran sitä vaan 100-vuotiasta Suomea juhlitaan!!

      Hyvää viikonloppua! ♥

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin, vaikka myöhässä vastaukseni nyt tuleekin!

      Poista
  3. Oli hienoa olla töissä itsenäisyyspäivänä niiden todellisten sankarien parissa. Ihan väkisinkin liikuttui, kun väkersi kunniamerkkiä entisen lotan rinnukseen ennen iltapäivän kakkukahvitusta. Niisk.

    Noista sohvista tuli tosi kauniit beigeinä, tykkään hurjan paljon! ❤ Mutta en olisi kyllä uskonut että maalaat pirttiryhmän!! Olen ihan yllättynyt! Mutta on se kyllä todella raikkaan ja kauniin näköinen valkoisena! Vaihtelu virkistää! ❤ Iloista viikonvaihdetta! Olis kiva törmäillä taas joku päivä kun en tuonne treffeillekään päässyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, uskon ton fiiliksen töissä!! Sä oot saanu olla oikein asian ytimessä siellä. Mulla oli koko päivän tosi herkistynyt ja liikuttunut olo, joka meinasi muuttua itkuksi joka kerta kun kuului Finlandia, ja sehän kuului illan aikana useita kertoja (onneksi, se on minusta upein kappale ikinä). Oli kyllä hieno päivä todellakin!

      Kyllä mä oon tota pirttikaluston maalaamista miettiny oikeastaan alusta asti, vaikka olenkin tykänny tosi kovasti myös siitä sinisestä. Se alkoi nyt olla uutta pintamaalausta vailla ja aivan pinttynyt ja itse asiassa mulla oli siihen oikein varta vasten sinistä haettuna... Valkoinen purkki oli pienempää pöytää varten, joka on myös sininen ja jonka ajattelin vetää valkoiseksi ennen sen siirtämistä aitasta yläkertaan ompelupöydäksi. Ihan viime hetkellä päätin, että suunnitelmaan tuleekin muutos ja se onkin alakerran kalusto ku vaihtaa väriä... Voin sanoa, että hiukan hirvitti aluksi, mutta lopputulos on kyllä oikein onnistunut ja olen tyytyväinen! Nyt sit vielä tuo penkkisohva uuteen uskoon.....

      Ja juu, voi kun ehtis nähdä! En oo muuten vieläkään saanu aloitettua niitä ompeluksia... niiden kanssa tulee kyllä todella kiire, jos ihan oikeesti meinaan jotain saada jouluksi tehtyä...

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥