sunnuntai 2. joulukuuta 2012

kortteja, takkeja..


Tässäpä näitä korttijuttuja... Eli tulostin noita kuvia, leikkasin tuolleesti että tuli vähän valkoista reunaa. Liimasin mustille kartonkipohjille, tulostin noi tekstit ja taas leikkasin ja liimasin. Vähän kokeilin olisko tollanen nirkkoreuna kiva, mut ehkä ei. Hyvin yksinkertaisia siis jälleen (niin kuin tekijänsäkin). En tiiä muista, mutta minusta noi mustat kortit vaan on kaikkein kivoimpia. Tänä vuonna en ees ostanut muita pohjavärejä.


Ensimmäinen joulupakettikin on valmis. Tällaisia hyvin yksinkertaisia juttuja nämäkin. Tuikut päällystetty erilaisilla washi-teipeillä, tyttö keksi vielä tehdä lisäksi tikkuaskin. Nämä vanhaan sillipurkkiin, päälle kiva servetti narulla kiinni ja se on siinä. Minä tykkäisin ite saada tällaisia juttuja, toivottavasti tykkää nekin jotka multa näitä saa... Meillä ei ostella lahjoja juurikaan suvun kesken, mutta joka vuosi, jos vain käymme sukuloimassa, vien jotain jouluista pientä mennessäni. Yleensä kynttilöitä, kun ne ei sit jää nurkkiin pyörimään. Nämä on minusta kivoja, helppoja tehdä ja edullisia, silti mukavia juttuja.

* * *

Tänään kävin kaverini kanssa joulumarkkinoilla. Yleensä siellä vaan kiertelen ja ihastelen juttuja, mutta nyt löysin jotain ostettavaa... Olen nähnyt yhdellä miehellä villaisen takin ja se oli minusta tosi kiva. Niimpä kun näin nämä takit nyt sitten markkinoilla, en voinut ohi kävellä... En tiiä onko nämä ennemmin sitten miesten juttuja, mutta hommasin nyt kuitenkin itelleni kans. (sitä paitsi oli sillä myyjänaisellakin tällainen päällä...)


Villaa siis ulkopinta, sisäpuolella fleece. Tykkään tosi kovasti! Ostin pojallekin samanlaisen mutta eri kuviolla. Mun mielestä tää takki on jotenkin ihan "mun näköinen", mä kun en ole ollenkaan kotonani kovin naisellisissa vaatteissa. Tää on sellanen väljän mallinen ja rento. 



Kokeilin tota "tyttömäisempää" keskimmäisen kuvan kirjavaa takkia, mutta kun ei ollut yhtään mun näköinen... Harmaa sen sijaan oli. Ja eipä sillä nyt niin väliä tykkää näistä muut taikka ei, kun ite kuitenkin tykkään. Ja poika kans. Toi jussipaita-malli on muuten se minkä sillä tyypillä kerran näin ja se kiinnitti mun huomion heti... nimenomaan että tosi kiva, kun on tollanen ulkotakki, paksun ja lämpimän näköinen. Tekis mieli hommata sellanen miehelle, mutta se ei luvannut pitää, joten antaa olla. Se kun olis vielä pohjanmaalaista sukuakin niin olis ollut kiva.

No, näistä tosi naisellisten vetimien kuvista siirrynkin nyt sitten takaisin korttitehtaalle. Huomenna on työpäivä ja parturipäivä ja olin kyllä kuvitellut, että olen siivonnut tänään huushollin sitä parturikeikkaa varten.. (tulee siis meille). Mutta taas kerran tilanne on tämä, että kun teen jotain muuta kun siivoomista niin senhän sitten näkee kyllä. Mut ei se menoa haittaa, onneks.

Kaikille ihanaa ensimmäisen adventin iltaa!

terkuin Heli

11 kommenttia :

  1. Kivoja kortteja tuli!!!
    Noi takitkin on ihan jees. Tollanen rento pukeua päälle. En oo missään käynyt, myyjäisissä siis, niin enpä oo mitään nähnytkään. No ens sunnntaina pitäis menemän yksiin myyjäisiin. Mitä kivaa siellä lie onkaan myynnssä.

    VastaaPoista
  2. Hei, onpa kortit kivan näköisiä! Taidan sinulta lainata tämän idean ;)

    VastaaPoista
  3. Mie tykkään kanssa mustasta korttipohjasta, oon vaan arkaillu sitä kun en tiedä, mitä vastaanottajat tykkää... onko liian synkkä. Mutta on niitä tehty nytkin monta :) Sun kortit on upeita! Yksinkertaisia, siistejä ja kauniita. Ja tuo tuikkupurkkijuttu on kans mainio idea.

    VastaaPoista
  4. Ihania kortteja, kyllä itsetehdyt Tiimarin kortit voittaa:)Tosi kivoja nuo teipillä päällystetyt tuikut, just kivoja pieniä lahjoja. Takki on varmasti lämmin ja harmaa väri on aina ihan paras;D

    VastaaPoista
  5. Oi, haluan tuon alimman kuvan oikeanpuolimmaisen!! Ihanan värikäs. Itse olin ajatellut vähän samanlaisia kortteja, joskin mulla ei tule väriä printteristä. Saa nähdä mitä tulee, vai tuleeko mitään! ;)

    VastaaPoista
  6. Tosi kivan näköisiä kortteja!Mie taijan taas lainata tuota teipillä päällystettyjä tuikkuja-ideaa =)

    VastaaPoista
  7. Mimmi: kiitos vaan! Ja juu, takki on kiva ja etenkin poika on tykännyt omastaa kovasti, mä en vielä niin ole pitänyt edes. Myyjäisissä on kaikkee kivaa, harvoin vaan tulen oikeesti mitään ostaneeksi.

    Saska: lainaa vaan, kiva jos inspiroi muitakin!

    Sanna: minä en niin välitä mitä muut sanoo.. harva kai kortteja kuitenkaan sen ihmeemmin säilöö. Ite olen enemmän ton musta kuin esim punaisen ystävä joten mun kortit on "mun näköisiä". =)

    Maati: kiitos! Ja tuo tuikkuideahan on suoraan netistä bongattu.. en mä ite tollasia olis keksinyt. =)

    Saariston kasvatti: mulle ei niin sävähtänyt noi värikkäät takit. Mutta siinä oli yhtä aikaa joku nainen kokeilemassa tuota toista värikästä takkia ja se oli kyllä ihan täydellinen sen päälle!!

    Mepudi: lainaa vaan ideaa, niin mäkin oon tehnyt! =)

    VastaaPoista
  8. Ihanan simppeleitä kortteja. Ja nuo takit, voi kun tuollaisen jostain löytäisi. Just sopivan jätkämäinen ois mullekin, ja varmasti lämmin, semmonen sopiva sisätakki höperössä puutalossa pidettäväksi, you know :o) Noista ottaisin kyllä kans tuon saman mikä sullakin, hyvä valinta!

    VastaaPoista
  9. Minä löysin takin markkinoilta, siellä niitä kuulemma on vain, ei siis missään kaupoissa. Ja just noin, mäkin tykkään että on sellanen rento, ei mikään hienostelutakki, mut sellanen ei mulle kyllä sopiskaan. =)

    VastaaPoista
  10. Sain just pari päivää sitten työpaikan joulujuhlassa tuommosia tuikkuja lasipurkissa ja kovin mietin, myydäänkö niitä valmiiksi koristeltuina vai miten. Mutta kyse olikin siis tosta teipistä! Luin yhden tuttavani blogista, että oli ostanut sellaista kädentaitomessuilta. Ennen en ollu kuullu koko teipin nimeäkään mutta voipi olla että tulee hankittaviin -ens joulua ajatellen jos ei muuten! :)

    VastaaPoista
  11. Annakristiina: joo blogeista minäkin olen idean saanut.. en teipeistä olis muuten koskaan mitään kuullu, koska en ole mikään askartelija muuten. Tosi helppoja ja kivoja tehdä ja saa vaikka minkä näköisiä, niitä teippejä on vaikka millasia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥