torstai 26. syyskuuta 2013

syksyiltana


Meinasin tuossa aikasemmin kirjoitella, että hitsi kun pitäis sitä ja tätä. Pitäis siivota ja pitäis viiä koirat lenkille ja pitäis tehä koulujuttuja ja pitäis... no kaikkee. Mut sit mä vaan keräsin itteni ja lähdin koiralenkille. Ja kävinkin sellaset puolitoista tuntia kävelemässä tuolla ihanassa raikkaassa syksyillassa. Musta on niin kivaa kaivaa esiin vähän paksumpi takki ja laittaa villaliivi trikoopaidan päälle ja kauluri kaulaan ja hanskat käteen. Nyt on mulla posket punaisena ja koirat on iloisia. 


Huomenna on työvuoro, mutta viikonloppu onkin sitten kokonaan vapaa. Ajattelin kyllä nyt siivota taas vähän paremmin ja tehokkaammin. Josko viimein sais tartuttua myös siihen ikkunanpesuhommaan. Viime vuonnakin taisin pestä ikkunat sillein, että kertaalleen oli jo ollu pakkastakin... Viikonloppuna pitää myös viimein kaivella kaikille esille paksumpaa vaatetta ja syksyisempää kenkää. Saas nähä miten kauheesti pitää hankkia erinäisiä juttuja. Meillä ei ole ohuempia pipojakaan oikein ollenkaan.


Mun tarttis myös nyt vihdoin viimein keksiä miten noita pupuja pidetään jatkossa täällä sisätiloissa. Tänään meinas taas mennä meni hermot, kun mokomat kuseksii lattialle. Aloin tarkemmin katsella tuota yhtä nurkkaa, ja meillä kun on noi muovimaton reunat irti, niin sinne allehan olikin sit oikein urakalla menny sitä pissiä... voi jee että oli muikeat aromit, huhhuh... Eihän tuollasesta tietenkään maton alla oleva lastulevykään hyvää tykkää. Enkä kyllä minäkään nyt kohta enää tykkää tästä meiningistä, vaikka aika rennosti olenkin ottanu tähän asti. 

Mä muuten tässä taas mietiskelin, että mun ihan oikeesti tarttis koittaa ottaa elämä kaikkinensa jotenkin rennommin. Mä ressailin ihan tajuttomasti noista opiskelujutuista ja parista muustakin jutusta viime viikolla ja se kyllä kostautui erittäin jumiutuneena kroppana ja niin edelleen.. ja oon tässä ajatellu, että mitä ihmeen hyötyä on olla tällanen ressikimppu koko ajan? No ei mitään, joten kannattaiskohan vaan opetella ennemminkin hengittämään syvään ja ottamaan asiat päivä kerrallaan itseään kuunnellen...

Jep jep. Näin teemme.
Hyvää illan jatkoa kaikille, minä laitan nyt kynttilän palamaan, teen porisemaan ja näkkärin päälle voita!

Heli

9 kommenttia :

  1. Väsyneen, mutta onnellisen näköinen pieni muru ♥ Siis tossa pyykkikorissa :) Ehkei kuvaa ole otettu sen teidän lenkin jälkeen, mut silti...

    Ajattelin aikaansaada samanlaisen reaktion meidän koirassa tässä aamupäivällä jahka saan lapset kouluun. Oikein odotan innolla, että pääsen kävelemään tonne syksyiselle pellolle. Ja tällä kertaa meinaan olla siellä oikein pitkän kaavan mukaan. Aamupissalenkki osoitti tosin, että siellä on aika märkää, ja mielummin toki olisin kulkenut pirteässä ja aurinkoisessa säässä ja kuivassa pellossa. Mutta kyllä tämäkin passaa :)

    Mulla oli eilen koulureissulla ihan toppatakki päällä ja junaa odotellessa paleli silti. Niin että turhaan etukäteen mietin, onko hätävarjelun liioittelua ottaa toppatakki jo käyttöön :) Mut joo, mäkin tykkään vielä tässä vaiheessa pukea kaikkea lämmintä päälle, mut eiköhän se miljoonien vaatekertojen pukeminen sitten taas jossain vaiheessa ala kyrsiäkin...

    IHANAA VIIKONLOPPUA SULLE JA KOITAHAN RENTOUTUAKIN! :) Siis, ettet vain siivoa ja puunaa koko ajan.

    P.S. Mäkin olen lukuisia kertoja ajatellut asioita ja päättänyt ruveta vähemmän hermokimpuksi. Miks se silti on niin kovin vaikeaa/mahdotonta...?

    VastaaPoista
  2. kyllä kannattaa,heittää ressi-pallot nurkkaan ja ottaa lunkisti vaan :D
    Mulla ois niille kaneille paikka,luovutte?...
    pitäis-lista on loputon täälläki,ehkä sitä vauhittaa kirppis-pöydän varaus.kuukausi aikaa penkoa kaikki nurkat perusteellisesti:)

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Sinulla on tosi kiva blogi. Tässä tuli viivähdettyä pidempäänkin ja laitan sen myös lukulistalleni. :-)

    VastaaPoista
  4. Terhi: niin, minkä sitä luonteelleen voi... ja tartteeko voidakaan. Mä oon tällainen ressaaja ja hermoilija ja asioiden jahkaaja vaikka miten koitan "parantaa" itseni. Sun lenkkisuunnitelmat kuulostaa ihanalta! Mäkin kävin tänään taas metsässä ja pellon reunoilla koirien kanssa, kyllä se vaan on mukavaa kun siihen on mahdollisuus. Ja ihan totta, että nyt tuntuu kivalta lisätä vaatteita, mutta voi että kun keväällä onkin sitten taas ihanaa vähentää niitä... (hieman kauhulla odotan talvea ja kylmää) Ihanaa viikonloppua sullekin! ♥

    Suvi: ressipallot onnistuu aina välillä heittämään jonnekin... onneks ees välillä. Mut taidan olla perusluonteeltani vähän sellanen hermoilija. Mua alkoi nyt kuule kiinnostaa toi kani-asia, mikäs paikka sulla niille olis?? Kerro ihmeessä lisää, vaikka sähköpostilla!! Mä en saa kirpparille aikaiseksi viedä mitään... mieluummin vaan lahjoitan pois.

    Simpukka: voi kiitos, tuopa oli kiva kuulla!! Tervetuloa vaan!

    VastaaPoista
  5. Aah, syksy on sitä aikaa kun naiset huomaavat talvisempia kamoja esille ottaessaan ettei heillä olekaan tarpeeksi vaatteita (vaikka laatikoissa/kaapeissa olevalla määrällä vaatettaisi Romanialaiset pariinkin kertaan) ;D

    Siispä rennolla otteella ostoksille niin taas on päälle pantavaa ja sitten voikin hyvillä mielin tilata Ikeasta uutta kaappia uusille vaatteille :P

    Ihan oikeesti en kettuile mutta te naaraat olette hieman tälläisiä <3

    VastaaPoista
  6. Peppone: no minuun ei ainakaan päde toi yleistys... ihan oikeesti. Mä ostan vain pakolliset, jos sitäkään... mulla on esim 8 vuotta vanha tuulipuku, joka todellakin on jo aika haiska, mutta uutta en vaan saa aikaan hankkia. Olen käyny kattelee, mutta kun ei löydy mieleistä (sellasta mihin raha riittäis.. kun täytyy olla vedenpitävä jne).

    Mä oon oikeesti aika minimalisti vaateasioissa. Inhoan sitä, kun on monta eri takkia, monet eri kengät jne. Yksi per sortti on ihan tarpeeksi. Mä aika ahkerasti vaatetan venäläisiä lastenkotilapsia tai mihin noi hyväntekeväisyystyypit nyt niitä vaatteita viekään... sen lisäksi, että suurin osa meidän lasten vaatteista kiertää tuttavapiirissä. Siis me saadaan ja me annetaan.

    Mun tytär 18v onkin sit tota sorttia, jolla rytkyä riittää ja uutta hommaa vähän väliä. Mä niin ootan, että se lähtee kotoa veks... (ens keväänä) Arvaa laitanko joka ikisen vaatekappaleen ja kengän mukaan sen muuttokuormaan - no todellaki laitan!!

    Eli tosiaan mulla ei kaapit tursua. Eikä mun miehellä. Eikä niillä lapsilla, kenen vaatteisiin mulla vielä on vaikutusvaltaa... =)

    VastaaPoista
  7. Pistän tänne vastauksen sun kommenttiin; vuodatuksesta löytyy annahevosensurra.vuodatus.net ja se sama vanha kuunauta kans. Kuunautaan tuli niitä tissileikkausjuttuja, sitä en taida enää kovin päivittää, mutta kaikki pahat yrjöt pistän hevosen surtavaksi :)

    VastaaPoista
  8. Sitä hölläämistä opettelee itse kukin...Vanha koira vaan oppii uusia temppuja kovin hitaasti.

    VastaaPoista
  9. Sanna: kiva, pitää mennä kurkkimaan!!

    Susanna: no niin se tuntuu olevan... mut jos ees jotain oppis. Vaikka en kyllä ole nytkään yhtään höllänny vaikka miten muka yritin. Päin vastoin, pipo niin kireellä, että huhhuh.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥