torstai 7. kesäkuuta 2018

eka kesätyöviikko


Uutta työtä on takana eka viikko ja mukavaa on ollut. Kuin myös vauhdikasta, tuulista, keikuttavaa, pomputtavaa, märkää ja ajoittain myös aika kylmää... 

Eli mun uusi työ - tai paremminkin sanottuna kuukauden kestävä kesäharjoittelu - on avustajana toimimista vesinäytteiden ottamisessa. Eli olen sen varsinaisen näytteenottajan työparina. Ajellaan tämän vesiensuojeluyhdistyksen alueella autolla ja veneellä eri paikkoihin, joista sitten napsitaan vesinäytteitä, jotka menee sitten labraan tutkittavaksi.

Kuva on veneen lähtöpaikalta ja taustalla näkyy monenlainen kampe, jota aiotaan veneen kyytiin pakata.


Veneessä on siis tullut oltua aika paljon. Heti ekana päivänä lähdin maastokeikalle mukaan. Tuuli oli aikamoinen ja veneessä sai todella olla kunnolla päällä. Mutta kyllä se oli jotenkin vaan niin mahtavaa!! Näytteiden nosto on aika märkää hommaa ja onkin hitusen harmi, kun ne helteet on häipyneet. Olis kyllä kaksin verroin mahtavampaa tuolla vesillä oleminen, jos olis lämpimämpää!


On ihanaa olla ulkohommissa, vaikka erityisesti tänään olikin aika palelevainen päivä. Mulla on päällä oikein kunnon kerrosvaatetus, mutta koska kädet kastuu siinä hommassa, niin se kyllä kieltämättä kylmettää koko olemuksen.

Tällä viikolla olen siis ollut mukana järvellä ja ollaan käyty myös jokivesinäytteitä hakemassa. Ensi viikolla olen lähdössä sitten merelle, vähänkö mahtavaa!!


Eipä ole valittamista taukotiloissakaan! Yhtenä päivänä pidettiin lounastauko tuolla kalliolla. Kyllä kelpasi siinä auringossa istuskella ja maisemia ihailla. Siis kerta kaikkiaan!!! Sadekelillä tämä homma ei hirveän kivaa varmaan ole, saatikka talvella... mutta tällaisena kesätyönä menee oikein mukavasti.


Tällainen juttu on siis mun kesätyö. Olen tuolla neljä viikkoa ja teen aina töitä maanantaista torstaihin. Huomenna on eka vapaapäivä ja paaaaaljon monenlaisia asioita hoidettavana, viikolla kun ei ehdi kyllä yhtään mitään, kun päivät venyy aika pitkiksi. Olen oikein tyytyväinen tähän ratkaisuuni jättää entinen työ ja kokeilla jotain aivan muuta.

Kuinkas teidän kesä on alkanut?

Heli 

12 kommenttia :

  1. Sinulla on kyllä kiva työ ja ihanissa maisemissa saat työpäivää viettää! Kyllä vaan tuollaiset kalliolounaat on kivoja! Harmi vaan tosiaan että nyt on ollut aika kylmiä kelejä, mutta kyllä niitä lämpöisiä, aurinkopäiviäkin vielä uudestaan tulee:) Mukavaa viikon jatkoa ja kivaa kesää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihan kivaa on ollut ja todellakin ihanat maisemat! Lounas kalliolla oli aika luksus, yleensä ei ihan tuollaisissa paikoissa tule evästeltyä. Lämpimiä odotellessa, uskotaan että niitä tulee. Kivaa kesää sullekin! ♥

      Poista
  2. Ihan mahtavaa! Että tuollaistakin voisi työkseen tehdä...

    Ensi viikon alkuun onkin luvattu vähän lämpimämpiä kelejä. Toivottavasti tarkenet paremmin, nyt on ollut niin pirun kylmää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on kyllä maailmassa monenlaisia hommia olemassa. En itsekään tuollaisesta tiennyt, ennen kuin sinne menin. Tärkeää työtä sinänsä tämäkin, vesien kunnon tarkkailua.

      Toivotaan, että tulee lämmintä taas. Kieltämättä aika kylmää on ollut, etenkin kun jo tottui niihin helteisiin... Toisaaltahan tämä on sellasta ihan perus-kesää täällä yleensä.

      Poista
  3. Kieltämättä tämä viikko on ollut niin hyinen, että mun ei ole tehnyt mieli mennä vapaaehtoisesti ulos. Eilen tosin jouduin hytisemään futiskentän laidalla 3,5 tuntia. Äitiporukka alkoi loppumetreillä olla suorastaan hysteerinen, kun oltiin jo ihan väsyksissä siitä kylmyydestä... Kotona sauna teki todella hyvää.

    Toivottavasti kesäinen lämpö palaa taas ja pääset nauttimaan työoloista vähän paremmin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paleleminen on kyllä kauheeta!! Sit kun se kylmyys ei meinaa millään lähteä, kun on ihan luissa ja ytimissä saakka. Sauna on varmasti siihen ihan paras lääke ja varmasti teki hyvää!

      Lämpöä odotellessa! ♥

      Poista
  4. On kyllä hieno homma, että "rohkenit" heittäytyä uuteen ja sinnikkäästi tavoitella sitä. Hatunnosto ja menestystä myös jatkossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Kyllä tässä vähän riskillä mennään (rahallisesti), mutta olen tosi tyytyväinen itsekin tähän ratkaisuun.

      Poista
  5. No enpä olis kyllä osannut arvata sun kesätyötä mitenkään. Ja ylipäätään ihan uusi toimenkuva mulle koko vesinäytteiden ottaja, mutta kuulostaa kyllä ihan sun näköiseltä jutulta :). Musta tulis huono apuri, kun olen niin huono kestämään yhtään mitään keikkumista vesillä.

    Nythän ne näyttäis ilmat lämpenevän, joten entistä parempia työolosuhteita on sulle luvassa. Mielenkiintoisia päiviä laineille ja onnistuneita vapaapäiviä kans <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä aivan puskista tullut juttu itellenikin, en mäkään tuollaisesta työstä mitään tiennyt. Kesällä sitä on ihan kiva tehdä, talven viimoihin ja pakkasiin en kyllä kaipaisi ulkotyötä... Ja se veneessä keikkuminen on kyllä kieltämättä välillä aikamoista. Eka päivä oli tosi tuulinen ja kyllä oli välillä sellanen olo, että apua, tuunko mä oikeesti ihan huonovointiseksi. Mutta selvisin kunnialla, onneksi!

      Lämmintä oottelen kovasti, olis homma vielä monin verroin kivempaa. ♥

      Poista
  6. Kiva, että elämässäsi puhaltaa uudet tuulet! Oikein mukavaa kesän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva että sinäkin olet palaillut blogisi äärelle taas!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥