keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

mikä väri??

Onko tämä nyt kuitenkin sitten se paras vaihtoehto kaikista...?
No nyt on paha paikka. Dylonilta vastattiin, että saisin korvaukseksi värinpoistoaineet ja haluamani uudet värit. Ja voi hitsi että tästä tulikin nyt vaikea juttu... en nimittäin nyt todellakaan tiedä, mikä se uusi väri oliskaan. Tein sitten testikuvauksia käyttäen meidän pyyhkeitä, lakanoita ja päiväpeittoja värimalleina:

Harmaa on aika ankea... olen niin tottunut, että tuossa on väriä eikä ankeutta!

Turkoosi... hmm... tulee vaan mieleen nuo pyyhkeet, jos sohva olis tuollainen. Väristä kyllä tykkäisin.

Tämä vaaleanpunaisen sävy on kyllä ihan kiva, mutta olisko lopputulos ihan possu...?

Limenvihreä. No jaa... ehkä kuitenkin turhan kirkas sävy.

Keltainen - joka tuskin olisi tätä sävyä sitten valmiina...

Entäs tällainen vaaleansininen? No ei.
Eli vähänkös on vaikeeta... etenkin kun ne värit olis siis tällaisia:


...eli ei ne tuollaisia olis mitä nuo mun mallit. Entä jos tosiaankin värjäisin ne vaan mustiksi tai tummanruskeiksi? Olen miettinyt sitäkin, meniskö nuo uudet sohvat sitten vaan tuonne aittaan... (nyyh) Tai entä jos värjäisin nuo oranssit nyt mustiksi ja myisin sit sellaisina pois? Ja palauttaisin koko sohvat takas Ikeaan...

Tai sitten jos värjäisin nuo nyt vaan jollain ja hankkisin uudet valkoiset ja kokeilisin värjätä ne Nitorin väreillä? Tässä olis niiden värejä:


Kamalan vaikeaksi tämä homma nyt kyllä meni. En mä noistakaan väreistä osaa sanoa, minkä ottaisin. Turkoosi ja lime on nätit, kenties toi myyränharmaakin... Entä kahvinruskea? Tomaatti?? Auringonkukka...??? Ja mä kuvittelin, että tosta vaan värjäilen parit päällyset... 

Niin, tässä nyt vielä se mun haaveiden oranssi verrattuna siihen mitä tuli:


Just tuollainen hailakka olis ollut tosi ihana.

Kertokaapas näkemyksiänne!
Mä jään pähkäilemään asiaa...

Heli

10 kommenttia :

  1. Hankala sanoa...Vaaleanpunainen näyttäisi oikeestaan aika kivalta. Tuo Powder Pink. Nitorin kartalta oliivinvihreä tai musta orvokki. Sulla on nyt pähkäiltävää. Iksuun kun jotain palauttaa, niin ei taida saada rahoja takas vaan antavat ostohyvityksenä.

    VastaaPoista
  2. Ihan hirmu vaikea päätös, mutta tiedätkö, että mulla on (oli alunperinkin, mutten tietenkään hennonut sanoa) sellainen olo, että oranssi ei olis ollut paras vaihtoehto. Ihan vaan sen takia, että lattia on melko samanvärinen (kuin myös meillä täällä kotona). Eli sinällään kaunis oranssi väri olis vähänniinkuin "hukkunut" lattiaan. Samoin kuin keltainen.

    Eli parempi olis joku vastaväri tai sen tapainen. (Sellainen teidän vanha sohva just oli).

    Ymmärrän sen, että turkoosista tulee pyyhkeet mieleen, joten hylätään se vaikka raikkaalta näyttääkin :)
    Sensijaan toi siniharmaa (eka kuva) näyttää kyllä mun silmään tosi oivalta paikkaansa. Mutta siitä täytyy tietysti sun itses tykätä tai ei kannata käyttää.

    Että eipä tainnu tästäkään olla paljon apuja, vaikka niin oisin toivonu <3

    VastaaPoista
  3. No mun silmään olis paras just tuo haalean oranssi, mikä näkyy tuossa alimmassa kuvassa... mutta et varmaan ota riskiä uudestaan :)
    Nitorin Mandariini?
    Hassua, että "musta orvokki" ei olekaan musta, vaan violetti...

    VastaaPoista
  4. Susanna: ai niin muuten taitaa ollakin Iksun palautusten kanssa. Höh. Se pinkki olis minustakin aika kiva toisaalta. Mutta sit mietin että entä jos se värinpoisto ei otakaan kaikkea väriä pois ja tulos on joku kaamea lohenpunainen... =(

    Annukka: mun pitkän tähtäimen suunnitelma on maalata olkkarin lattia harmaaksi tai valkoiseksi, siihen se oranssi sopis kai ihan hyvin. Tota puulattia-asiaa en oo kyllä muuten osannu ajatella ollenkaan!

    Ja nyt mulle selvis miks mies halusi sitä oranssia myös... se kun rakastaa sitä puun väriä!!!

    Mä kyllä luotan sun värisilmään ja ihan hyvin olisit voinut mua varoittaa tästä väriyhdistelmästä! ;) Tosin olisin varmaan silti tehnyt tän saman mitä nyt... =D *kantapään kautta, you know* Mutta hyvä kun nyt sanoit tuosta keltaisesta - koska sitä lattian maalauspäivää saan varmaan "hetken" odottaa...

    Harmaa olis toisaalta hyvä mutta mä todella pelkään että se on sit kaamean ankea. Ja jotenkin virallinen ja liian hieno ja tyylikäs meille... Tuo vihreä on niin paras. Voi hemmetti tätä koko sohva-showta... että pitikin alkaa siihen, kun nykysohva olis ollu ihan paras väriltään. Harmi, että se on niin huono istuskella pidemmän päälle.

    Mikä väri sinusta kannattais laittaa?? Kuulisin oikeesti tosi mielelläni asiantuntijan arvion! Mä itse asiassa ajattelin, että kannattaiskohan nyt kysellä vähän joltain ammattilaiselta tähän kommenttia... ja sähän tulit siihen ihan kuin tilauksesta! ♥

    Ja tietty meillä on sit nuo rajoitukset elikkä koirat tässä pienenä lisähankaluutena... jos ei niitä olis niin mikä ettei vaikka mustakin sohva, tai ainakin tummanruskea!

    Sanna: niin minustakin se haalea oranssi olis ollu just mahtava. Paitsi nyt kun ajattelen oranssia + puulattiaa niin ehkei se tosiaan paras vaihtoehto oliskaan ollut.

    VastaaPoista
  5. Mä tekisin niin, että laittasin melko "varman" valinnan eli tuon ekan.
    Kun siihen länttää sitten vaikka hailakan oranssia tyynyä tai muuta väriä niin varmasti ois kiva.

    Mutta itehän se on päätettävä :D

    Kinkkistä!

    VastaaPoista
  6. Ruusa: tämä on niin vaikeeta... harmaa höystettynä väripilkuilla olis kyllä varmaan ihan kiva.

    VastaaPoista
  7. Kaverini kanssa värjättiin juuri samoja päälisiä nitorin turkoosilla.. tarkotuksena saada juuri hailakka turkoosi. Laitettiin vajaa puolet normaalista värimäärästä, lopputulos vielä kirkkaampi mitä paketti lupaa täydellä värimäärällä.. värinpoisto perään ja väri haalistui ehkä ihan vähän, ei kuitenkaan lainakaan niin paljon että olisi voinut uudestaan värjätä :/ nyt nekin odottaa lopullista ratkaisua..

    Ei ole helppoja värjättäviä ainakaan noilla kirkkailla väreillä. Toivottavasti saat värin pois ja uuden värin kauniiksi :) minäkin laittaisin varmaan harmaan..

    VastaaPoista
  8. Mä en sano mitään ehdotuksia, kun oon ihan liekeissä tosta oranssista vieläkin :D :D :D Mutta tosiaan valitset sen minkävärisessä ympäristössä SINÄ haluat hengailla ja oleilla, missä sulle tulee hyvä olo ja elo ;)

    Vitsinä - jos sallitaan - vois tietysti ottaa minkä vaan kirkkaan ja "pestä" niitä väärin ja haalistuttaa vielä auringossa :D niin tulee sopivan himmeä, no ehkä ei juu.... mutta se olikin vitsi. Mä nimittäin kerran ostin ihanat tyynynpäälliset, sellaiset yön siniset oikein ja pesin ne (ihan oikein vielä, ei mitään värikriisejä siinä vaiheessa), mutta hitsi vie: ne oli vähän liian kauan ulkona aurinkoisella narulla! Tuli ihan hailut ja kulahtaneet (paitsi toiselta puolelta ja aina joku sitten käänteli niitä sohvalla sillai väärin). Hehe!

    Onnea valintoihin, joskus olis helpompaa kun ei olis vaihtoehtoja niin paljon.

    VastaaPoista
  9. Vaikeita nämä väriasiat.. Ekaks iskin silmäni tuohon laventeliin, mut ois varmaan aika kylmä, seuraava ihana olis bahama blue, siis jos näitä itelleni miettisin. Tuon myyränharmaankin ottaisin vaikka heti, itse asiassa tuon ekan värjäyspostaukses jälkeen aloin jo haaveilla jos värjäyttäisin nuo omat ektorp-divaanien ex-valkoiset päälliset, ja siihen hommaan ainoot vaihtoehdot taitaa olla tummat sävyt. Tekisköhän meillä pesulat värjäyksiä.. Harmi kyllä teillä tuo lopputulos :o( Hailakanoranssit ois ollu ihanan lämpimät, vaikka kyllä taitaa tuo vihree olla noihin teidän sävyihin ihan nappivalinta.

    VastaaPoista
  10. Paula: kiitos tästä tiedosta!! Tämä kyllä ratkaisi nyt mun värivalinnan sitten, jos kerta sitä väriä ei saa sen ihmeemmin pois värinpoistolla. Ja voi hiisi, että se Nitorinkin väri sitten oli liian ärtsy - olin nimittäin ajatellut, että kokeilen joskus toiste sitten vaikka niillä väreillä... Mutta nyt tämän kommentin avittamana valitsin uudeksi väriksi tummanruskean.

    Kupla: he kuule, paras vitsi aikoihin!! Mä nimittäin tämän sun sekä edellisen Paulan kommentin avulla sain nyt idean tehdä niin, että kokeilen ensin sillä värinpoistolla, jos se vähän haalistaisi väriä. Sitten kenties auringonottoa. Ja jos ei kumpikaan noista haalista tarpeeksi, läväytän tummanruskeat värit päälle. Että kiitos kovasti kommentistasi!! Saas nähä mitä saan aikaiseksi!

    Vianna: itse asiassa minusta on tosi hyvä idea värjätä haalistuneet päälliset jollain uudella värillä, nehän saa aivan kuin uuden elämän sillä lailla. Bahama blue on kyllä nätti, turkoosi on mun mieleen, mutta jotenkin se on meille kuitenkin liian räikeä. Totta puhut että tuo vihreä on ihan paras valinta meille - olispas ollutkin Ektorp sillä kankaalla ja värillä!! No nyt kokeilen noita edellä mainittuja konsteja jos vaikka saisin sen hailakan oranssin sieltä vielä kuitenkin... jos en, sitten tumma ruskea. Ja jos se ei täällä pelitä, voin heittää Ektorpit aittaan ja ottaa Karlstadin takaisin sisälle...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥