torstai 11. huhtikuuta 2013

kevät-realityä


Kevät tuli, lumi suli. Vai miten se meni... No, meillä on vielä aika lailla lunta. Noi kottarit on keskellä "peltoa" eli tuossa tontin aukealla osalla. Sinne jäivät syksyllä, kuten aika moni muukin asia meillä aina jää, vaikka miten muka koitetaan siivota piha ennen lumen tuloa... Seuraavassa siis otoksia meidän pihan keväästä.

Oho, lenkkarihan se siinä!

Oven pielestä (se lenkkarikin on tossa alakulmassa). Toinen pojista hoitaa puiden kantamisen sisälle pulkan avulla. Ja toi lasten kokoinen lumikolahan on mitä parhaassa tallessa tuolla hangen alla!

Sieltä pilkahtaa johtokela. On näemmä saanut siipeensä, toi lumi on aika juntassa tässä oven luona ja kela oli kyllä syksyllä vielä ehjä... muistaakseni...

Kelkka kuuluu talveen, joo. Tämä kelkka kuitenkin hajos joskus talvella ja siihen jäi... nyt sen taitais jo saada irti tuolta jäätyneestä maasta. Ja huomatkaa hyppynaru, varsinainen talviulkolelu!!

Tuossa kohtaa näemmä loppui mieheltä mielenkiinto pihan jyrsimiseen...

Kas vain, sehän on meidän joulukuusi! Karsittiin se jo sisällä ja viskattiin tuosta ikkunasta ulos, että "viedään se siitä sit pois"...  (ei ollu puhetta että millonkohan se viedään??)

Tarkkasilmäinen näkee siinä muun muassa uretaanipalasia. Joo, tää on se seinä missä viimeksi tehtiin tota ulkovuoriremppaa, sillon viime kesänä...
Että sellasia keväisiä kivoja kuvia meiltä! Me tosiaan aina syksyllä siivotaan piha, "ettei mitään jää lumen alle". Joka kevät sieltä sit kaivellaan kuitenkin yhtä sun toista. Koomisinta on noi kottarit ja muut pihavehkeet - en nyt tullu kuvanneeksi ajettavaa ruohonleikkuria, mopoja, fillareita yms... Ja tietenkään niille ei tee yhtään hyvää tuollanen lumessa majailu. Mut aina tässä silti käy näin.

Meillä on vielä tota ulkoseinäremppaa siis jäljellä:


Että aloitettu on jo joskus vuosi sitten purkamalla vähäsen... Ja sitten on vielä toi autotallin hirvitys, siinä olis vielä "pari juttua":


Toi alareuna jouduttiin purkamaan, kun sinne hyökkäs miljaaaaardi muurahaista ja teki pesän. Plus että tohon vaihdettiin toi ikkuna viime kesänä. Oli vähän noloa, että mä en edes ollu huomannu, että siinä oli vaihtunu ikkuna... mut puolustaudun, että tein viime kesänä töitä niin paljon että muun aikaa olinkin melkein koomassa.  

Mutta ei nyt muuta kuin nokka kohti aurinkoa vaan:


Muksaa päivää kaikille!

terkuin Heli

17 kommenttia :

 1. Apua... mitenköhän lähtee jyrsin käyntiin talven jälkeen :) meillä isäntä kiidättää aina kaikki koneet vesisateeltakin suojaan, ja jos sattuu ruohonleikkuri oleen ulkona sateessa (jos ollaan vaikka kaupassa kun alkaa vesisade) niin voi huolta. Mutta kottarit on jossain ihan samassa jamassa, niissä on kai jotain tavaraakin vielä. Joskus otin syksyllä kuvan riippukeinusta, missä oli lumipatja...

  VastaaPoista
 2. Sanos muuta... mä en tajua tota kun pitää jättää kamat pitkin poikin aina. Ja mies ne jättää, mä en puutu. Meillä on aina kaikki sen kamat levällään, minusta se on ihan jo rahan haaskuutakin, kun pilallehan ne siitä menee. Kauheesti on menny tavaraa roskiin ja romuttamolle ihan vain tuollasen tyhmyyden takia. Fillaritkin ihan ruostuneet piloille yms, argh!!

  VastaaPoista
 3. No toi kamojen jättäminen on sellainen asia mitä en kyllä ymmärrä, anteeksi nyt vaan. Monessa työkohteessakin (omakoti -tai mökkityömaat) olen huutanut syksyisin että nyt nuo paskat + muut rojut pois etteivät jää lumen alle. Keväällä ne ovat vettyneet (rakennusmateriaalit) ja vielä vittumaisempia kerätä pois, eikä ne yhtään parane jäädessään lumitöiden runneltaviksi. Mutta kyllä se siitä kun saatte remppanne kuntoon, vai mitä? ;)

  Hyvää päivää sinullekin - siellä on komea ilma.

  VastaaPoista
 4. NO mutta tuohan on juuri sitä Kotoisaa isolla Koolla =). Meillä ainakin polkupyörät seisoo ja makaa miten sattuu hangessa ja sateessa. Ja syyllisiä on mukeloet...

  VastaaPoista
 5. Meille tuli talven aikana pihaan outo kukkula ja nyt kun lumet sulaa niin outo maisemanmuutos paljastui jättimäiseksi keoksi tyhjiä auringonkukansiemeniä. En olisi ikinä uskonut, että miten valtava määrä niitä on :)

  VastaaPoista
 6. Peppone: no en ymmärrä minäkään.. mut jotenki tässä vaan aina käy näin. =) Toivotaan, että sit kun rempppa on valmis ja piha kans niin tilanne on erilainen.

  Toi aurinkokuva ei ollu tältä päivältä, vaikka kyllä täällä aamulla aurinko paistoi. Sitten menikin harmaammaksi.

  Roz: lohduttavaa, että jollain muullakin on samanlaista... =)

  Kiki: oho, tuohan olikin mielenkiintoinen kumpare! Ajattele miten paljon linnut on syöneet niitä - harmi että kuoret jää teidän siivottavaksi.

  VastaaPoista
 7. Realityähän tuo =)

  Autolla kulkiessa silmiin osuu nuo tienvierustat, jotka melkoisen ikäviltä näin kevään kynnyksellä näyttää, kun on viskelty roska ja toinenkin luonnon harteille :( Armeliaasti se lumi vain on kaiken alleen peitellyt.

  Sekä mä, että mies ollaan kyllä melkoisen tarkkoja, ettei ulkosalle jää mitään luonnon armoille. Kaikki vaan kattojen alle, niin mielikin lepää ja etenkin silmä.

  VastaaPoista
 8. Kirsikka: kevät ei ole minusta mitenkään kauheen kaunista aikaa, kun kaikki se roska ja p*ska paljastuu. Koiralenkeillä monesti mietin, ettei ne koiran jätökset ole kyllä yhtään mitään verrattuna siihen muuhun roskaan mitä siellä teiden varsilla on...

  Mua ajoittain todella mättää toi, kun mies on tollanen huithapeli.. mä tykkäisin, ettei mitään ylimääräistä ole missään, mutta en vaan jaksa kaikkea sit hoitaa ite. Ja huomaan, että mustakin on vuosien mittaan sit tullu vissiin vähän huithapeli... =)

  VastaaPoista
 9. Kyllä meillä joku lumessa säilyttämisestä kärsivä tavara unohtuu melkein joka syksy pihalle. Tänä syksynä tsemppasin hyvin oman pihan pläntin. Tänään näin pitkästä aikaa tuttavan, joka antoi minulle vanhan lasten fillarin syksyllä. Mun piti vaan käydä hakemassa se heidän pihaltaan. Siellä on seissyt koko talven lumen keskellä. Aika nolo suoritus minulta :(

  VastaaPoista
 10. Hei!
  Nauroin kippurassa!!! Ihan ku meidän piha. Poika odottelee, että sais fillarin tuolta lumijääkasan alta, että pääsis fillaroimaan kouluun, kun kävelytiet on jo sulat.

  VastaaPoista
 11. Rva Kepponen: meilläkin jää aina, vaikka miten muka tsempataan. Eilen paljastui lumen alta jopa pyyhkeitä...

  Maru: meidän poika ei enää taida saada fillaria ajokuntoon edes... sen päälle on lumen ja jään liäksi kasautunut aika tavalla hiekkapuhallushiekkaa, joten taitaa olla sitten entinen fillari... eikä muuten ole ensimmäinen laatuaan...

  VastaaPoista
 12. Syksyisin ennen lumen tuloa on aina niin pimeät illat ja lyhyen valoisan aikana paljon muuta tekemistä. Koneet lumen alla hajoaa kyllä talven aikana, mutta monta tärkeää tavaraa sentään löytyy viimein näin huhtikuussa.

  VastaaPoista
 13. Joo, ja monta yllättävää tavaraa myös. =) Toivotaan, ettei noi meidän koneet nyt ole ihan entisiä.

  VastaaPoista
 14. hih, ehtiihän sen joulukuusen sitten myöhemminkin... :D
  huippu tuo kottikärrykuva!
  Tsemppiä vihreiden popsimiseen, kuullostaa mahtavalta ja melkoisen haastavalta kanssa....

  VastaaPoista
 15. Hyvin ehtii. =) ja kiitos tsempistä, mä koitan ees jotenkin lisätä sitä vihreää.. toi kuurihan ei todellakaan onnistunut. ;)

  VastaaPoista
 16. Hih! Minusta oli lapsena aina ihan parasta keväällä etsiä "aarteita" jotka oli jääneet lumen alle. =D Ei kyllä tosiaan varmaan nuo jyrsimet tai muut ole niitä parhaita ylläreitä, varsinkin jos turhaan menee rikki koneet sen takia. Mieluisin löytö oli kyllä lapsena oma pupu-kumisaapas, joka oli joskus pihakeinusta hypättyä ja kainaloita myöten hankeen upottua kadonnut sinne. Ei kuitenkaan hävinnyt ja sehän on tärkeintä! =)

  VastaaPoista
 17. Inna: niin, meiltäkin löytyi nyt toi lenkkari. Mahtaiskohan sille löytyä vielä pari jostain... =) Mä oon asunu aika lailla kerrostalossa niin ei ole noita romuja ollu pitkin pihoja. Plus että mun vanhempien jäljiltä niitä ei olis ollu muutenkaan... edesmennyt isäni aina meilläkin välillä noukki työkaluja maasta, suorastaan vähän sillon pisti hävettämään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥