torstai 6. kesäkuuta 2013

juhlat tulee, olenko valmis... (en!)


Jaha. Olen tässä hyvin luottavaisin mielin ajatellu noita tulevia rippijuhlia. Että hyvin mä tässä ehdin siivoilla ja ens viikolla sit leivoskelen kaikkea kivaa tarjottavaa. Nyt aloin sit oikeesti katella, että mitähän sitä sit niinku leipois ja laittais... Taidan olla lievasti sanottuna yltiöpositiivinen omien taitojeni ja ajankäytön hallinnan kanssa.


Ei nimittäin olekaan ihan piis of keik tää homma. Ainakaan mulle siis. Onhan maailma ja etenkin internetin ihmeellinen maailma täynnä mielettömiä ohjeita. Yksi mistä olen ohjeita tiiraillut on Krissen Kakkukioski-blogi. Mutta hei, Krisse onkin noissa hommissa ihan pro. Mä olen ihan voisko sanoa aloittelija. Ei taida ihan tosta vaan tekeytyä multa noi kakut. Help.


Mä en edes tiedä vielä miten paljon meille tulee väkeä. Vain mun sisko on ilmoittautunut varmasti että tulee, mutta niidenkään kokoonpano ei ole vielä selvä (montako lasta vai ei lapsia lainkaan mukaan). Mummoni soitti - ei pääse. Kuulemani mukaan miehen sukuakin on jo tiedossa että eivät pääse. Jaha. Ollaanko me täällä siis keskenämme? No ei olla, mutta todella vaikeeta miettiä noita tarjottavien määriä ainakin vielä.


Olen siis miettinyt hommaisinko kuitenkin tarjottavat jostain, ainakin nyt ne vaativimmat tekeleet. Olen miettinyt myös tarviinko sittenkin apuvoimia. Tytön rippijuhlissa oli ystäväni hääräämässä, eikä olis kyllä selvitty ilman häntä, mutten tahtois taas vaivata, ennemminkin hän saisi nyt olla ihan vaan vieraana. Yksi alan yrittäjä on tuttuni, häneltä olen muutenkin vuokraamassa astioita ja eilen tuli sitten keskustelua, että jos vähän enemmänkin kuin vain ne astiat tulis sieltä... saas nähä.


Vai pitäiskö iskeä vaan grilli tulille (mikä grilli...??) ja makkarat kehiin?
Siis voi kääk, mitähän tästä vielä tulee...

Hyviä vinkkejä otetaan vastaan!!

Heli

11 kommenttia :

  1. Meidän käymissä rippijuhlissa on ollut tarjottavia ihan laidasta laitaan. Joissakin juhlissa lämmintä ruokaa tuhdisti pöytä täynnänsä sekä päälle vielä kahvittelu. Toisissa taas hyvinkin niukasti suuhun pantavaa.

    Eipä sitä yleensä kovinkaan suurella ruokahalulla ole tullut lähdettyä moisiin juhlimaan, etenkin kun suurin osa on ollut melkoisen lämpiminä päivinä, ruokahalu vaan katoaa kuumuuden myötä.

    No, liha/kasvispullia, raikkaita salaatteja, patonkia, suolaisia muffareita, saaristolaispaloja, kinkkupiirakkaa, voileipäkakkua...

    Makeina juustotorttua, marjapiirakkaa, täytekakkua, marenkeja, hedelmäsalaattia, lusikkaleipiä...

    Juotavina rutkasti kylmää juomaa. Boolia, kivennäisvettä, limonaadia, mehua...

    Kaikki tekee juhlat tyylillään =)

    Huh hellettä ;)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia :)
    Ite inhoan kaikenmoisia juhlia, ainakin jos itse joutuu järjestämään. Onneksi ei ole kävijöitäkään. Mutta enimmäkseen mie kyllä ostan kaupasta tarvittavat. Ihan perustäytekakun voin ite tehä. Sitäpaitsi niihinkin saa takuulla onnistuneen pohjan valmiiksi viipaleina kaupasta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Heli kehuista! Onhan tuota tullut paljon leivottua ja taidot siinä vuosien varrella kasvaneet/kehittyneet. Jos innostusta riittää, niin eikun kokeilemaan. Tosin juhlat eivät ole koskaan hyvä harjoituskohde, koska siitä seuraa vain lisää stressiä. Aina pääset tietenkin itse helpommalla, jos pystyt tilaamaan ainakin osan tarjottavista valmiina. Hommaa riittää juhlien laitossa senkin jälkeen ihan riittävästi. Suosittelen sinulle apulaista, jos vaan sellaisen jostain keksit. Silloin sinun aikasi ei mene kokonaan keittiössä ja ehdit itsekin mukaan juhlimaan ja seurustelemaan vieraiden kanssa.

    VastaaPoista
  4. Tehtiin siskon kanssa mun valmistujaisiin makeaksi tarjottavaksi kolmea erilaista kääretorttua. Ne oli helpot ja nopeat tehdä, eikä voi mennä pieleen (toisin kuin täytekakku, joka ei mun uunissa aina kohoa :/). Kaikissa oli hieman erilaiset täytteet (mustikka, mansikka, vadelma) ja päälle sitten kermaa + koristeeksi marjoja ja sitruunamelissan lehtiä. Valmistui paljon helpommin kuin tavallinen täytekakku! :) Ja nuo kääretortuthan voi tehdä jo etukäteen valmiiksi ja laittaa täytettynä pakastimeen. Sitten vain kuorruttaa juhla-aamuna.

    Toisena makeana juttuna oli suklaamuffinsseja (Kinuskikissan reseptillä). Nekin tehtiin etukäteen ja kuorrutettiin sitten tuorejuusto-suklaakuorrutteella juhla-aamuna. Päälle koristeeksi vielä nomparelleja! Niistä tuli ihania ja tosi hyviä! :) Ja helpot oli tehdä!

    Suolaisena oli miehen mummon tekemät voileipäkakut, kalaa ja kinkkua. Sen lisäksi oli savulohta, kahta eri salaattia: vihersalaattia mozzarellalla ja kanasalaattia. Niin, ja tietysti meillä on aina karjalanpiirakoita. Ne oli tilattu yhdeltä kylän mummolta. :)

    Siinäpä ne tarjottavat oli pääpiirteissään. Olihan noissa hieman tekemistä, mutta yllättävän helpolla kuitenkin selvisi. :) Ja siis myös edullisesti.

    Luota vain omiin taitoihisi! Ei kummoinen virtuoosi tarvitse olla, että saa hyvää taiottua pöytään. :)

    VastaaPoista
  5. Hauskat kuvat :) Juu-u,juhlissa riittää aina pohdittavaa. Kahdet rippijuhlat olen järjestänyt ja molemmissa tarjottiin kunnon ruoka ..ja jälkkäriksi kakkukahvit. Mielestäni näin pääsee helpoimmalla ja kun on ollut vieraita kauempaakin, niin mielestäni ruokatarjoilu on silloin paikallaan. Naapurissa rippijuhlat järjestettiin grillauksen merkeissä,onnistunut valinta sekin.

    VastaaPoista
  6. Juhlien järjestäminen on niin ihanan kamalaa! Meillä oli keväällä rippijuhlat, sankari itse päätti minkälaisen täytekakun haluaa, kääretorttuviipaleista kasatun version, joka ei todellakaan ollut mikään silmänilo.. Lisäksi lainasin kirjastosta juhlakirjoja, otin niistä muutamia ohjeita, ja tekaisin ekat versiot vasta juhliin. Enkä tosiaankaan ole mikään keittiöhengetär. Tein kaikkia leivonnaisia vain yhdet satsit, eli ne ei sitten olisi riittäneet kovin isolle porukalle.. Onneksi juhlaväkeäkin karsiutui rutkasti matkan varrella, ja joitakin kakkusia jäi jopa jälkeenpäin syötäväksi (mikä on aina yhtä kiva juttu - röyh!). Hieman haastetta tekee sekin, että vaikka meillä itsellä ei ole mitään allergioita eikä ruokarajoitteita, niin vieraiden vuoksi kaikki juhlatarjottavat on aina oltava gluteenittomia, laktoosittomia sekä ilman mitään tuoreita hedelmiä, marjoja ym. Ja meillä ainakin juhlapäydän kunkku on aina Neitin tekemä voileipäkakku!

    VastaaPoista
  7. Jos niitä Frödingen pakastekakkuja varoille ja sitten ottaa äkkiä sulamaan jos ilmaantuu enemmän porukkaa kuin odotti. Kuivakakut on sellaisia, että ei tarvi samana päivänä leipoa niin säästyy aikaa siihen kiireiseen rippipäivään :)

    VastaaPoista
  8. Jos mie olisin sie, niin mie...

    Miettisin juhlijan omat mieltymykset ja pöydässä olisi just niitä.
    JOs juhlakalun mieltymykset on enemmän suolaselle, niin sitten kaksi niitä sortteja ja yksi makea. JOs enemmän makealle, niin kahta makeaa lempparia, ja yksi suolainen.
    Meillä kahvit tarjotaan Muumi mukeista, ei kahvikupeila.

    Rakenna juhlakalun näköiset juhlat, niin tulee hyvä. Välillä tuntuu hurjalta,että emännä/isännän tehtävänä on RUOKKIA juhlakansa, vaikka niiden ihmisten luulisi tulevan juhlimaan nuorta. Hassua.

    yllä sie kksi. Kinuskikissan blogissa on hyviä vinkkejä- ja kuppikakut ja muffinssit on aika helppoja.

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia, hauska idea :)
    Ja juhlat oli ja meni, niinkös? Kivaa oli, ja kaikki tykkäs, eikö?
    Ihanaa viikkoa sulle Heli ja kiitos taas kerran tsempeistä <3

    VastaaPoista
  10. Kirsikka: niin monenlaisia juhlia! Meidän ei tule olemaan ruokajuhlat, koska kaikki vieraat on läheltä. Suunnitelmia on jo, olen ihan tyytyväinen siihen mitä olen tähän mennessä miettinyt. Vielä vähän testailen joitain juttuja - eiköhän tästä juhlat saada aikaan.

    Sanna: no en minäkään järin paljon juhlien laittamista rakasta.. enkä ole monia joutunut järjestämäänkään. Nyt oli aikomus kuitenkin ite tehdä suurin osa. Saa nähdä... onneksi kaupasta saa sit jos ei onnistukaan.

    Krisse: mä en usko, että apulaista kuitenkaan otan. Omalla väellä tästä selvitään, kun suunnittelen tarjottavat sillä lailla, että voin tehdä valmiiksi paljon ja sitten vaan nostan esille. Ja juu, pakko on tehdä harjoituskakut.

    Saara: kiitos hyvistä vinkeistä! Täytyy käydä kurkkimassa vielä Kinuskikissan juttuja!

    Anne: minäkin olisin laittanut ruoan jos olisi tullut pitkämatkalaisia. Nyt ei tule, joten mennään varmaan vain kahvitarjoilulla suolaisten ja makeiden kera.

    Vianna: just tänään mietin, että meillä ei taida olla nyt yhtään allergikkoa mukana (paitsi siskon kala-allegia, mutta se on helppo välttää). Laktoositonta kun teen niin se varmaankin riittää. Mä olen joskus tehnyt voileipäkakkua, mutta nyt mietin jos tekisinkin vain voileipiä tai jotain täytettyjä wrappeja...

    Kiki: kiitos vinkeistä!

    Vintti: joo, kyllä meille tulee aika oman näköiset näistä juhlista. Ja meille tulee kahvikupit, koska vieraita on kuitenkin sen verran paljon, ettei meidän kahvimukit riitä mihinkään. (muuten siis juodaan aina teet ja kahvit mukeista) Mä olisin laittanut ruokaa ja salaattia, jos mun sukua olis tullut (matkaa 200-250km) mutta koska ei tule kuin vain siskon perhe (jotka käy matkalla jossain syömässä, näin sanoivat) niin tulee vain kahvittelut.

    Kiitos teille kaikille - hyvä tästä tulee, uskon niin! ♥

    VastaaPoista
  11. Pohdiskelija: viikon päästä on vasta juhlat. Nyt alkoi mun kesäloma, joten hyvin on aikaa laitella paikat ja tarjottavat kuntoon. Tsemppiä sulle! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥