torstai 20. kesäkuuta 2013

tämmöstä tavista tänään


Eilen oli aivan ihana ilma iltaan asti. Lämmintä - tuli tosi kesäinen fiilis! Tytöt keräs tienvarresta mansikoita, siitä on saanut metsämansikkaa joka vuosi tosi hyvin, tänäkin kesänä ovat keränneet siitä jo vaikka miten kauheesti. 

Tänään olikin sit yllättävän viileä päivä. Meni uintisuunnitelmat uusiksi... Vettäkin tiputti. 

No, mun päivä nyt on taas kulunu sisätiloissa. Aamusta menin taas fyskaan, jossa ilokseni huomasin, että jotain edistystä on varmaan tapahtunu. Taivuin yhteen venytykseen kyllä ihan selkeesti paremmin kuin aiemmin. Vaikken edelleenkään saa kotosalla oikein mitään tehtyä selkäni hyväksi, niin tuo 2x viikossa fyskaa on kuitenkin oikein hyvä juttu. Kun toi hoito loppuu on kyllä jonkunlainen kuntosalijäsenyys tms hommattava. Se on itse asiassa ihan kivaa hommaa, kun vaan saa ittensä sinne salille ensin...

Muuten päivä on menny siivotessa ja vieraita kestitessä. Riparilaisen kummi kävi kylässä. Siinä vierähti oikein mukavissa merkeissä useampi tunti. Siskon tyttökin lähti kotiin. Vieraiden lähdettyä mentiin kauppaan, jossa oli hyvin hiljaista jo. Hyvä ajoitus siis! Kaikki tarvittava saatiin ihan tuosta omasta lähikaupasta, ei oo tosiaankaan tarvis lähteä mihinkään Prismaan seikkailemaan miljoonan muun ihmisen sekaan. Tosin - me ei tarvita mitään sen ihmeempää... uudet perunat, makkaraa, kasviksia, maitoa, silliä (yök), vähän kaljaa ja lonksua ja lapsille limpparia ja sipsejä... eiköhän sillä jokunen päivä pärjätä. 

Mulla on luettavana ihan omasta kirjahyllystä Patrik Borgin kirja "Syö hyvin ja laihdu". Taas vähän tsemppiä itelleni... hehheh. Mä tykkään Patrikin ajatusmaailmasta kovasti. Tuossa kirjassa on myös paljon reseptejä. Mä kun en edelleenkään ole oikein keskittyny tuohon ruokahommaan... varmaan taas kesä menee ja edelleen mä vaan suunnittelen opettelevani paremmaksi ruoanlaittajaksi. Ei oo paljon Olgan kirjaan käytössä kulunu... mut jos sit vaikka "huomenna"...

Nyt mä taidan itse asiassa lähteä lukemaan. Jotenkin väsykin painaa ihan hirveesti jo... Mies on naapurissa varpajaisissa ja mä täällä parin lapsen kanssa kotosalla rauhallisesti, isommat on menoissaan.

Ei muuta kun hyvää juhannusta kaikille, jos ei sitä ennen täällä vielä törmäillä!

Heli

7 kommenttia :

 1. Patrikin periaatteet syömisen suhteen on aika järkeenkäyviä, sen mitä oon joskus sen kirjoja selannu.
  Mutta että teillä jo mansikoita!!?? Pitääpä lähteä koluamaan, josko täältäkin löytyis... nuo on kyllä maultaan ihan yli kaiken. Ostin mie kyllä tänään litran ruåttalaisia mansikoita.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, täällä on mansikoita vaikka kuinka paljon jo! Äsken kävin vielä koiria lenkittämässä ja takas tullessa keräsin lasten kanssa kourakaupalla metsiksiä. Tai mä keräsin kourakaupalla ja söin, lapset keräs sellasen puolen litran rasiallisen ja tekivät siitä iltapalaksi mansikkamaitoa. Namnam!

  Mä en raaskinu ostaa kaupasta mansikoita tänään, vaikka olishan se ollu kiva syödä huomenna vaikka jätskiä ja mansikoita. Mun mielestä mansikat on ihan törkykalliita... sellanen pieni rasia maksaa 4,90€ eikä siitä saa kun suunnilleen yhden mansikan per lärvi. Ei oo köyhien ruokaa... Harmi ettei meidän mansikkamaa tuota kuin muutaman marjan tänä vuonna. Jos ens vuonna sitten...

  VastaaPoista
 3. Metsämansikat on kyllä parhaita - meillä kasvaa täällä kotona juhannusruusupuskan juurella - hyvin viihtyvät, kun laiska lady ei kitke sieltä;)
  Ja täällä on suunniteltu tuota paremmaksi ruuanlaittajaksi opettelua yli 20 vuotta - keittokirjoja ja -oppaita on kymmeniä. No, jos sitten eläkkeella?
  Oikein mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Hyvää juhannusta ;D
  Me tehtiin muksujen kanssa noista pienistä metsämansikoista " helmiä " pujotettiin niitä heinään ja sitten sidottiin kiinni, hienot ja makeet helmet tuli ;D

  VastaaPoista
 5. Meillä metsämansikat kaipaa vielä hippusen punastumista, niin sitten päästään makean makuun =) Joitakin yksittäisiä ollaan jo napsittu tuosta tienvierustoilta parempiin suihin.

  Kotonen siivottu juhannusta varten. Täällä tuoksuu mäntysuopa, pionit sekä koivu. Ihanan kesäisiä tuoksuja kaikki :)

  Kohta tuoksuu myös isännän tekemä grilliruoka, joten pitemmittä puheitta nautitaan keskikesän juhlasta!!

  VastaaPoista
 6. Miten niitä romuvarastoja sikiääkin joka puolelle kotia, meillä on sellaisia epätoivon komeroita useampia...
  Leppoisaa ja rentoa juhannuksen jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 7. Lady: meillä kasvaa mansikat tossa meidän tien varrella. Tuntuu, että tänä vuonna on kyllä ihan ennätyspaljon niitä! Ei hitsi, näinköhän mullekin käy, että menee sen 20v eikä sittenkään vielä nappaa kunnollinen ruoanlaitto.. =) Jussin jatkoja sinne!

  Maarit: ihanat helmet! Meidän lapset kans monesti laittaa heinään mansikoita. Nyttemmin ovat kuitenkin ottaneet ihan kipot mukaan, kun niitä on niin paljon. Hyvää juhannusta sullekin!

  Kirsikka: vissiin ne mansikat sit valmistuu eri aikaan eri paikoissa. Tuo meidän paikka on sellanen, mihin paistaa tosi hyvin aurinko (sillon kun paistaa..). Oi, teillä on ihanat kesätuoksut siellä! Ihanaa juhannusta!

  Taina: sanos muuta.. mä mukamas aika hyvin oon paikat perannu, mutta sit on toi saunan eteinen... sinne aina sellaset isommat tyrkätään, kuten pesua oottavat matot, eläinten kuljetusboksit jne. Ja kaikki "suloisessa sekamelskassa"... Rentoa juhannusta teillekin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥