keskiviikko 14. elokuuta 2013

puput remppaa ja korvaan koskeeSataa sataa ropisee. Korva on edelleen tosi kipeä. Aika ajoin särkylääke tuo helpotusta, mutta maksimi lääkkeenottoväli on 4 tuntia. Otan vuorotellen Buranaa (2x400mg) ja Panadolia (1g), että tulee se 8 tunnin väli per lääkeaine. En tiiä onko järkevää tää särkylääkkeen mättäminen, mutta ilmankaan en kestä olla. Äsken otin taas Panadolin, joka ei tunnu auttavan yhtään... Burana auttaa paremmin, mutta tekee mahan kipeäksi (siksi koitin nyt lisätä arsenaaliin tuon Somacin).

Huusholli on ihan käsittämättömän mullin mallin. Mun hyvä suunnitelma siivota, kun lapset on koulussa, on kokenu kyllä täyden mahalaskun. Mun ajatukset seilaa vaan kipeän korvan kieppeillä. Ja oon sit ollu vaan koneella koko aamun, illaksi menenkin sit töihin. Saanko mä koskaan enää kodista siistiä? Onko edes mahdollista olla siistiä tällä kokoonpanolla??

No, otin sitten joutessani (surkealaatuisia) kuvia meidän pienistä remppa-apulaisista ja niiden aikaansaannoksista alakerrassa:

Kas näin lähtee tapetti!
Täällä on todettu, että lastulevyähän siinä seinässä tapetin ja maalin alla on.
Tässä on selvästi jo aloitettu muovimaton poistaminen.
Myös täällä on tapetin irrotus käynnissä.
...kuten täälläkin. Voisivat kyllä siivota nuo irtopalaset sitten jäljestään!
Tässä on tutkittu mitä löytyy kokolattiamaton alta - no sehän on muovimatto!
Ruokis.
Poseeraus.
Lenkki.
Lepohetki.
Suosittelen lämpimästi harkitsemaan, ennen kuin otatte kotiinne asumaan jyrsijän, saatikka kaksi. Voishan ne tietenkin häkissäkin pitää, mutta mulla ei ole siihen sydäntä. Mun mielestä kanien pitää saada olla vapaasti ison osan päiväänsä (yöt ne on häkeissään). On siis suostuttava kestämään papanoita, heiniä plus muuta apetta, joskus (aika usein...) pissoja lattialla ja järsittyjä paikkoja. Meillä nuo ei pääse mihinkään johtoihin käsiksi, tämä alakerta on siis turvallinen sen suhteen. Ja koska tähän on tulossa täysi pintaremontti, mua ei niin puristele vaikka joka paikka onkin kauheen näköiseksi järsitty (meillä käyvät vieraat saattaa tosin olla hiukan ihmeissään....). 

Toinen pupuistamme on tosi kiltti, tulee tönimään ja tykkää silittelystä, toinen on arka ja ärtsy, saattaa purrakin ja väistää silittelyä. Sööttejä ne on molemmat, ja niin söpöjä pötkötellessään täällä lattioilla. Mutta kieltämättä kauheita tuholaisia. 

No nyt mä kyllä taidan kuitenkin koittaa vähän ees raivata tätä kauheaa sekasortoa, jos vaikka hetkeksi unohtais tän koko ajan jäytävän kivun. Voi että kun alkais jo pian helpottaa... Miten ihmeessä mä kestän töissäkin olla? En voi edes laittaa puuduttavia tippoja korvaan, koska mulla on tärykalvossa reikä just siinä korvassa. Nyyh.

Heli

13 kommenttia :

 1. Olin niitä puuduttavia tippoja tyrkyttämässä, mutta täällä lopussa huomasin, ettei ne nyt auta. Toivottavasti siellä on alkanut jo helpottamaan, on kyllä veemäinen kipu :(

  VastaaPoista
 2. Kova mimmi olet, jos korvasäryn kanssa kestät töissä olla. Kun tuo kotona sairastelukin tuntuu olevan melkoista kärvistelyä. Työterveys olis varmaan kirjottanu sulle sairaslomaa. Mut hurjasti nyt tsemiä sinne duuniin kuitenkin, jos olet pakertamaan lähtenyt.

  Hauskasti olet kuvannut ja textejä kirjoitellut teidän söpösistä palleroista =)

  Remppa-apuna lienevät nyt, mutta taitaa olla aika opettaminen silloin, kun teidän se ihka oikea pintaremppa aikanaan valmistuu. Sitten kun ei mitä ilmeisemmin enää saisi moisia hommia nuokaan harrastaa.

  Hurjasti jaksuja sulle ja hali vielä päälle ;)

  VastaaPoista
 3. Kumpi on ärtsy ja kumpi kiltti?

  Meillä remppaa teki tylsistynyt seefferinpentu. Vei laastitkin seinistä ja termostaatin patterista. Vuokrakämppä... saatiin onneksi kuitattua asia vuokraennakoiden vuokranantajalle jättämisellä. Eikä omistaja ollu ees pahoillaan!

  VastaaPoista
 4. Voihan jänöjussi! Mua rupes naurattamaan nuo pupujen tekemät tuhot. Anteeksi! :D

  Pikaista paranemista! :/

  VastaaPoista
 5. Ihana Heli, pelastit päiväni! Se on kyllä maailman lohduttavinta nähdä, että toisillakin on paikkoja, jotka ovat vähän kärsineet;) nim.merkillä Lady, jolla oli joskus ne saakelin lasikuitutapetit ja jolla on enää niiden kissan repimät jämät!

  VastaaPoista
 6. voimia <3 paranemista <3 jaksuja <3
  nyt annat kodin sotkujen olla ja lepäät taudin pois...

  VastaaPoista
 7. Ootko kokeillu vyöhyketerapiaa kipeään korvaan, auttaisko se? Kipu ei oo kivaa.. Ihanat remppa-apulaiset sulla kyllä!

  VastaaPoista
 8. Voi ei, korvakipu on yksi inhottavimmista kiputiloista! Jaksuja!
  Ihanat remppa-apulaiset <3

  VastaaPoista
 9. Laita villapipo päähän, tai kiedo aitoa villaa oleva kaulahuivi silain tyhmästi pään ympärille.
  Villa auttaaa kipuun.
  Juniori nukkui ja painoi aina villapipoa kipiää korvaa vastaan.
  Oikeasti kuulemma auttaa.

  VastaaPoista
 10. No hitto! Korvakipu on kivuista kamalin. Itse varmaan tunkisin korvaankin valkosipulia, jos vaikka eteeriset öljyt vaikuttaisivat lämpimässä korvassa : ).
  Tsemppiä kamalasti!

  VastaaPoista
 11. Niin suloisia, mutta saavatpa ne yllättävän paljon tuhoa aikaan. Ihanaa, että jaksat kuitenkin pitää niitä vapaana "puuhastelemassa" :)

  VastaaPoista
 12. Mun ois tarvinnu lainata pupuja tonne raksalle kun oli se raivostuttava tapettien poisto käynnissä ;D
  Suloisia ovat tuhotöistä huolimatta

  VastaaPoista
 13. Kiki: joo ne tipat olis varmasti ollu hyvä apu, harmi ettei voinu käyttää. Uskomatonta, mutta kipu ei ole vieläkään poissa kokonaan!!!

  Kirsikka: no mä en kehdannu mitään sairaslomaa pyydellä ees... jotenki se lääkäri vaikutti siltä että sitä melkein nauratti mun tuskat. Se katto korvaa ja sano että "pikkusen punottaa"...

  Mä ajattelen noista pupuista ja tulevasta rempasta sillä lailla, että niiden hampaat ei sit samalla lailla kykene tuhoamaan paikkoja, kun tapetin tilalla on panelia ja muovimaton tilalla lautalattia. Ja siellä missä tapetti alkaa jo lattiasta on sitten listat, ei irrallaan roikkuvia tapetin reunoja eikä cyprokin reunaa mistä saa kivasti kiinni.

  Sanna: valkoinen on ärtsy. Sen kanssa saa olla vähän varuillaan, ei se tosta vaan hyöki puremaan mutta esim kun ottaa sitä häkistä pois niin se saattaa sieltä hyökätä ja napata. Se tapaa myös pureksia vaatteita rikki... tytöllä on toppatakin vetskari pilalla ja yöpaidan helmat rei'illä yms (sylissä ollessaan siis järsi ne).

  Punainen: no täytyy myöntää että kyllä ne muakin vähän naurattaa. =) Tai ainakaan ei itketä, vaikka pahalta näyttääkin tuhot.

  Lady: =) Meillä on myös kissa ja sen on sohva näköinenkin... ja entäs sitten ne ovenpielet, mitä koirat on ikävissään kynsineet.. ite ei niitä ees huomaa enää kun on niin tottunu tähän elämään.

  Suvi: ei tässä kyllä ole pahemmin levätty... sotku on niin totaalinen ja nyt vielä hain kaksi lasta leiriltä - autollinen märkiä rytkyjä, telttoja, makuupusseja... ja mulla alkaa huomisesta 8pv työputki, että mikäs sen kivempaa...

  Vianna: ajattelin sitä itekin ja koitin painella sekä korvanlehteä että jalkapohjaa mutta en muista missä kohtaa se korvan piste on. Paras apu olis tietty kun menis ihan jonkun vyöhyketerapeutin vastaanotolle.

  Kaisamaiju: niin on, viheliäinen kipu! Kiitos toivotuksista ja niin, kivoja ovat puput - kivoja tuholaisia. =)

  Vintti: mä olen nukkunu joka yö villasukka korvalla, mutta ei ole kyllä nyt tepsiny. Mutta aion silti nukkua ensi yönkin.

  Virpi: mä mietinkin että olis pitäny varmaan sulta kysellä mikä vois auttaa... sipulia ja valkosipulia ajattelin itekin, mutta en vaan saanu aikaan. Enkä tiiä mitä tapahtuis jos tonne korvaan jotain laitan kun siellä on se reikä tärykalvossa.

  Taina: niin, kyllä ne kaikesta huolimatta on suloisia. Eikä mun sielu siedä ajatusta pitää niitä vaan häkeissä koko ajan. Siellä ollessaan ne vaan kaivaa ja kaivaa ja kaivaa ja kaivaa... mutta vapaana ollessaan eivät ollenkaan. Selvästi kertoo jostain minun mielestä. Tai siis niissä pikkuhäkeissä, missä ovat yön, eivät kyllä kaiva, mutta tuolla isommassa yhteishäkissä kaivavat hiekkistä ihan hullunaan. Sinne ei voi enää niitä yhdessä ees laittaa kun tappelevat, siksi ovat niin paljon täällä alakerrassa tuhoja tekemässä.

  Maarit: hitsi, siinä mulle bisnesidea, vuokraan kanit tekemään tapetinpoistohommmia!!! =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥