tiistai 20. elokuuta 2013

uskomatonta mutta totta


Eilen se tapahtui - meillä siivottiin... Koska on ihan suuri ja merkittävä asia, että meillä on siistiä, kuvasin huushollia ja esittelen teillekin. Yläkuvassa siis ruokahuonetta. Uudet matot laitettiin tuollein jännästi osin pöydän alle, näin matot tuollein jossain blogissa ja matkin. Katotaan miten ne nyt sitten siinä pysyy.


Olkkaria. Ihana, siisti, avara olkkari. Kuka huomaa yhden murheellisen asian...? Niin, se mun haaveideni matto puuttuu. Mä laitoin sen illalla ja ajattelin jo sillon että eiiii... aamulla totesin, että ei todellakaan. Nimittäin en kykene sitä katselemaan - saan siitä migreenin. Niin se vaan on, voi harmin paikka!!! Ne värit on niin isossa kontrastissa, kun ovat ihan pikimusta ja vitivalkoinen, että mun silmissä alkaa vilisemään. Voi itku!!! 

Matto meni jemmaan, jos vaikka tyttärelle mukaan sit joskus... *nyyh* Siinä meni kyllä mun haave mustavalkoisesta sisustuksesta, ees osittaisesta. Mustaa tahtoisin tänne lisää mutta ainakaan tuossa muodossa ei tule onnistumaan. Plääh. No kyllä mä toisaalta totesin, että tollaset pehmeämmät värit sopii meille paremmin. Tuo valkopohjainen halpa aikanaan Anttilasta ostettu räsymatto on mun lempparimattoja.


Olkkarin nurkkaa... onhan meillä hei jotain mustavalkoista, nimittäin kissa. 


Meidän sisustus on hyvin yksinkertaista ja ehkä vähän jopa karua. Ei ole mattoja juurikaan, ei verhoja. Ei tekstiileitä kuin välttämättömät. Värit on valkoista, harmaata, vaaleansinistä, pellavaa. Ja vaaleanvihreä sohva, sopii minusta olkkariin niin hyvin. Mutta mä tykkään tällasesta tyylistä ja väreistä. No ite oon ne tietty valinnukin... 

Tykkään myös noista uusimmista lakanoista, jotka tilasin joku aika sitten Jotexilta. Olivat yllättävän halvat paripeitollekin. Peittona meillä on muuten kauan haaveilemani villapeitto, jonka tilasin tarjouksesta HobbyHallista joku aika sitten. Mua kyllä se merinovilla mietityttää... onkohan se aina niistä kidutetuista lammasraukoista. En ees halua tietää... Tämä on Lambarin peitto, en oikein löytäny netistä tietoa mistä se villa on peräisin.


Yläkerrasta toikin kuva. Pupuhäkin vieressä verhojen takana on säilytystilaa. Voi olla, että joudutaan sekin tila pupujen tilaksi antamaan talven mittaan... mies kyllä kiukuttelee asiasta ja mullakin on pieni ihmetyksen paikka, että mihin mä ne sailytyksessä olevat tavarat sitten laitan... mutta vaikka äskettäin just kehuskelin miten annan pupujen juosta paljon vapaana, niin tässä on nyt taas mietinnän paikka talven ajalle (eli kun lapset ei oo kotona niitä vahtimassa), että mitä tehdään päivän ajan niiden kanssa. Mä en tänään huolinukaan pupuja alas, koska on puhdasta ja siistiä ja ne esim. järsii matoista hapsut enkä todellakaan halua että ne tekee sitä mun uusille matoille...


Tuokin kuva on vielä yläkerrasta. Tuolla ovien takana on pari lastenhuonetta, niitä ei nyt tee mieli katella, katellaan vaan näitä seesteisiä siistejä paikkoja... =D Ton valkoisen kaapin ostin naapurilta, se oli mäntyinen ja mä sit maalasin sen. Tykkään kovasti. Siellä on meidän lakanoita ja jotain kangasjuttuja ja kuopuksen lelujakin vielä mahtuu mukaan.


Keittiöstä mennään pikkueteisen kautta kylppäriin ja ulkoeteiseen. Kissa asettui vähän joka kuvaan poseeraamaan...


Kylppäriä. Tää oli kammottavassa kunnossa vielä eilen... nyt on niin siisti, että jotta!! Kissalla on melko murhaava ilme - huomaa taustalla TYHJÄ kissan ruokakuppi...


Ulkoeteinenkin on nyt niin siisti, voi että!! Nyt on ilo sitäkin katella, toisin oli vielä eilen aamulla.

Sellasia palasia meiltä. Mies tuli tänään töistä ja sano, että ihan outoa tulla kotiin kun täällä on siistiä... hmmm... kertonee siis, että meillä ei valitettavasti yleensä ole todellakaan. Mutta eläkää nyt hetki tässä illuusiossa, minäkin teen niin. Tänään nimittäin huomasin, että jos haluan siisteyden säilyvän, mun pitää olla KOKO AJAN nyppimässä tavaroita paikalleen, huutamassa millon kenenkin perään että "tuus laittaa tää paikalleen" jne. Ja mä tunnen itseni; tätä ei jatku ikuisesti... Mutta nautitaan nyt kun voidaan.

Nyt kuitenkin suihku --> nukkumaan, että jaksaa huomennakin elää.

Heli 

20 kommenttia :

  1. Ihania vanhoja kalusteita teillä! Ja tosi hauska tuo ruudullinen lattia :)

    Sellaisen kun saisi mustavalkoisena (migreenilattiana) :)

    VastaaPoista
  2. No onpa tosiaan ihanan siistiä! Vitsi, mä viimeksi äsken karjuin lapsille aiheesta. Ja laitoin nuo siivoamaan pihan sekä yläkerran turhista rojuista. Kiltisti kyllä tottelivat, joten eipä ole nyt pihallakaan rojut ympäriinsä vaan siististi yhdessä paikassa. Mä näen punaista, kun lapset vaikka käyttää jotain juttua ja sitten kun eivät enää tarvitse, jättävät siihen missä sitä käyttivät eivätkä palauta omalle paikalleen. Mä saan koko ajan olla korjaamassa jonkun jälkiä, huoh.

    VastaaPoista
  3. Voi miten silmä lepää, ihanan siistiä ja rauhallisen näköistä:)

    VastaaPoista
  4. Kivan näköistä, ja kissan ilme on selkästi, anna ruoka ja heti!

    Mistä olet hankkinut alakuvassa näkyvän korkean kenkähyllyn? Olisi tarvetta meilläkin.

    VastaaPoista
  5. No hei vautsi vau! Kyllä tosiaan on siistiä ja seesteistä :)

    Ikävä kyllä se menee just noin: silloin, kun kerrankin saa kämpän kuntoon, joutuu stressaantumaan sen siistinä pitämisestä. Todellakin KOKO AJAN on haukkana kytättävä omia ja muiden tekemisiä, ettei mistään vaan jää todistusaineistoa. Tähän tyyliin: "Muista nyt vetää se vessa! Nyt tuut HETI laittamaan nämä astiat koneeseen! Nyt hei välittömästi noi sukat tosta sinne, mihin ne kuuluu! NYT ETTE SOTKE HEI, KUN MÄ OLEN JUST SIIVONNU!!! KUULITTEKO HEI??!!" Ja kyllä on nimittäin haastavaa ja vaivalloista moisena sotkupoliisina toimiminen. Niin sitä sitten hetken päästä luovuttaa ja kohta on taas kämppä samanlaisessa kaaoksessa. En siis todellakaan halua masentaa nyt ilon hetkellä, mutta noin se ainakin meillä menee. Ja just sitä edellisessä kommentissani tarkoitin: täydellinen siisteys ei vain viihdy meillä, vaan aina on jotain viilattavaa :)

    Nautihan nyt kuitenkin siisteydestä! :) Olet sen ansainnut!

    VastaaPoista
  6. Ihana kisu, linssilude :) tuli mieleen, kun tässä lähellä on myynnissä yks talo ja kateltiin kiinteistönvälittäjän sivulta niitä kuvia, niin niihin oli selvästi yritetty saada sitä kissaa mukaan - oli heitetty paperitolloa tai jotain, että se menis sinne kuvattavaan huoneeseen leikkimään.

    Tuo eteisen kaappi on tosi ihana, ja tykkään noista olkkarin kattoparruista. Muutenkin teillä näyttää olevan mukava talo. Millon se on rakennettu?

    VastaaPoista
  7. Mää tykkään sun tyylistä, hienon näköistä! Mä muistan kun sä postasit kylppäriremontista, hieno edelleen mun mielestä! Kissa oli kyllä paras ja se murhaava ilme... :D

    VastaaPoista
  8. Piti muuten vielä todeta, että kaikuuko teillä? Mä olisin kans mieluusti ilman mattoja ja verhoja ja osittain ollaankin, mutat meillä kaikuu niin maan perusteellisesti, että pakko jotain on jonnekin lykätä...

    VastaaPoista
  9. Siistiä kotia on kiva katsella,teillä ihanan rauhallista ja kaunista ennenkaikkea valoisaa :)
    Valitettavasti se vaan on tosi-asia,ettei se siisteys ole kauan sitä..etenkään ku lapset ovat pieniä;)
    meillä ei allergian vuoksi voi pitää mattoja,joten lattiat on aika tyhjän näkösiä:)

    VastaaPoista
  10. Ihanan siistiä, ihanan avaraa :) Kyllä se vaan niin on, että siisteys on paras sisustusjuttu, ei siinä aina tarvita mitään kallista uutta juttua. Tuutko Heli meillekin siivoamaan :) No ei kai, mun tarttis tehdä täällä samoin, viikonloppuna vietetään tyttären synttärijuhlia ja koti on kuin pommin jäljiltä ja (nolona myöntää) olen lomalla. Niin kuin aikaisemmin kirjoitit, niin tulee roikuttua tässä koneella ihan liikaa. Mut tänään tarvii ottaa härkää sarvista ja alkaa siivoamaan. Voi että, mä tulin niin hyvälle mielelle tästä sun postauksesta, sä osaat kirjoittaa niin "hyvällä sykkeellä" ja aidosti ja annoit kyllä näillä kuvilla itselle tsemppiä siivousurakkaan :) Nauti ja hengitä syvään siistissä kodissa, mä ainakin aion tehdä niin, kun saan oman urakkani valmiiksi :)

    VastaaPoista
  11. Ah ja voih. Kyllä kuule silmä lepää noissa siisteissä ja seesteisissä nurkissa, kun kotona lojuu kasoja joka kulman takana.
    Mutta kun ei vaan saa aikaiseksi..
    (Hyvien ulkokelien huono puoli. Ei tuu tehtyä sisällä mitään. Ei tosin pihallakaan kotona).

    Teillä on kiva ja selkeä tyyli. Kaikki sopii kaikkeen.

    Ja se on niin totta, että sen kerran kun on jättiurakoinut talon kuntoon, niin ekat pari päivää menee vartioidessa ja perässä kulkiessa, että siivo varmasti säilyy. Mutta jos ei jaksa kokopäivätoimista vartijan hommaa, ote lipsuu viimeistään kolmantena päivänä ja perinteiset tavarakasat taas hiippailevat perinteisille paikoilleen. Meillä epätoivoisin on keittiön ison lipaston päällinen. Ei vaan pysty kykenemään pitämään sitä siistinä ja joka kerran kun sinne päin katsoo, harmittaa, ettei sitäkään saa aikaiseksi.

    Jos meillä vielä joskus siivotaan, on varmaa, että julkaisen siitä kattavan raportin :D

    VastaaPoista
  12. Teidän kissalla on kyllä todella syyttävä katse tuossa tyhjä ruokakuppi kuvassa :D

    VastaaPoista
  13. La Petite Princesse: mä en kyllä tiiä onko meillä kovin vanhoja nää kalusteet mitkään, siis sellasia aidosti vanhoja. Toi olkkarin kaappi ehkä on, mut en ole varma siitäkään. Mulla on joku kaappi-intohimo, aina tahtoisin jotain lisää.. ja mieluiten sellasia mäntypuisia, jotka sitten maalilla vetelen uuteen uskoon. Tai petsillä.

    Tuo ruutulattia on mun mielestä just niin ärsyttävä... tahtoisin vaihtaa sen vaalenharmaaseen laattaan. Tai sit se olis kyllä kaikkein ihanin missä on valkoiset laatat ja aina sitten laattojen kulmissa mustat pienet. ♥ Näinköhän sekin kävis mun silmiin, en tiiä...

    Terhi: sillon kun meidän lapset oli pieniä, mä olin kotona. Ja mulla on sellanen muistikuva, että meillä oli aina suht siistiä... voin kyllä olla väärässäkin. Mutta mä taisinkin siivota koko ajan sillon, en oo koskaan ollu mikään "leikkitäti" lapsille. Joka tapauksessa mun mielestä nyt on tosi paljon vaikeampaa pitää huushollia missään kuosissa. Koko ajan saa olla mäkättämässä...

    Mammeli: kiitos kivasta kommentista!

    Katja: kenkähylly on koottu neljästä päällekkäin kasattavasta hyllystä (niissä on sellaset pienet nippelit/koloset että pysyvät tukevasti). Ne on ostettu Jyskistä ja oliskohan maksaneet noin kympin kappale. On kyllä erittäin kätevä systeemi minustakin.

    Terhi: joo, noin se menee meilläkin... ihan tutulta kuulostaa. =) Mutta se on vain elämää, joten koitan olla ressaamatta turhia, vaikka samaa hommaa saakin tehdä aina ja koko ajan uudelleen ja uudelleen...

    Sanna: kiitos vaan kehuistasi! Meidän talo on rakennettu vissiin 1939. Alkuperäistä ei enää paljon oo... keittiössä on pönttöuuni, se on varmaan ainoa alkuperäinen juttu. Muuten on kyllä läpeensä remontoitu.

    Kupla: kiitos, mäkin tykkään! Keittiön ja ruokatilan kun vielä sais tehtyä miun maun mukkaan uudelleen niin avot, se olis siinä. Ja ei, en ole huomannu että meillä kaikuis. Onneks. Mä vaan en tykkää noista tekstiileistä suuremmin, esim verhoja en vaan jotenkin kaipaa (on meillä rullaverhot alhaalla ja sälekaihtimet ylhäällä, ne riittää hyvin), mattoja ei oo montaa, koska elukat sotkee ne, ja kaiken maailman torkkupeitot ja irtotyynyt lojuu aina lattioilla karvoissa niin oon vaan kyllästyny ja päättäny että olkoon. No on sohvalla nyt pari tyynyä mutta se on melkein maksimi, en tajua kun joillain on tyynyjä niin että ei enää sekaan mahdu istumaan. =)

    Suvi: meidän lapset on jo isoja mutta silti on ainainen sotku. Kyllä ilman mattoja on ihan hyvä olla, kaikkeen tottuu. Ja jos on allergiaa niin on hyvä syykin olla ilman. Ootko ajatellu jotain sellasia allergiaystävällisiä mattoja (esim paperinarua)?

    Janica: kiitos, ihana kommentti! Kiva jos sain sullekin intoa siivoiluun. Ja totta puhut, siivous on halpa ja hyvä sisustus"teko". Heti on eri näköistä kun ei oo roinat ja sotkut nurkissa. Meilläkin on muuten tyttären synttärit viikonloppuna, että ihan sopivaan saumaan tuli tämä siivous.

    Annukka: älä välitä, suurimmaksi osaksi en minäkään saa mitään aikaan... sit tulee tällasia "kohtauksia" että NYT on pakko siivota!! Hih, sitä sinun raporttia odotellessa! =)

    VastaaPoista
  14. Kiki: no sanos muuta! Puolustuksekseni sanon, että annoin sille sit kyllä kuvan jälkeen heti ruokaa. =)

    VastaaPoista
  15. Onpas ihanan siistiä! Ja nuo siniset matot ruokapöydän alla tuolla tavalla näyttävät tosi kauniilta! Meillä kyllä menisivät nopeasti ruttuun, kun porukat kiskoisivat tuoleja edestakaisin.

    Surullinen juttu se olkkarin matto. onnistuisikohan tuo mustavalkoisuus hiukan lievemmällä kontrastilla? Mieleen tulee lähinnä sen tyyppiset marokkolaiset(?) beduiinimatot, joita esim. Artek myy. Ovat siellä tietysti järkyttävän kalliita, mutta kaikkea löytää yleensä jostain halvemmallakin. Sellainen toisi mukavaa särmää kauniiseen sohvanurkkaukseesi.

    Olet kyllä oikeassa tuosta järkyttävästä siisteyden ylläpitotyöstä: koko ajan saa olla huutamassa. Kumma kyllä siisteimmillään meillä pysyy silloin, kun mies on jostain syystä poissa kotoa:)

    VastaaPoista
  16. Niin on siistiä, seesteistä sekä selkeää =) Silmähän näissä kuvissa lepää.

    Harmi sen ihanan olkkarin maton ikävä sivuoire elikkä se silmissä vilistely.

    Teidän katti on tosi muhkeessa kunnossa, ihana karvapallo!

    VastaaPoista
  17. Terhi: mä kattelen hetken näitä mattoja pöydän alla ja toivon, että onnistuu olla näin. Ainakin vielä on onnistunu, eikä oo rutussa. Meillä on enemmän rutussa jos ovat tuolla pöydän vieressä lattialla, siitä aina kurvataan jotenkin ihmeellisesti ohi ja matot liusuu pöydän suuntaan ärsyttävästi...

    Mä itse asiassa kattelin, että Askossa olis sellasia karvamattoja missä on tähti keskellä. Niitä olis harmaa-valkoisena ja myös musta-valkoisena... täytyy ehkä mennä katsomaan, miltä livenä näyttäis. Kuvassa ainakin aivan ihana.

    Meillä ruokapöydän sotken minä... siinä on mun läppäri ja kaikki miljoonat paperit aina levällään. Muutenkin mä taidan ite saada isoimmat sotkut aikaan, kun jätän vaikka pyykit oottelemaan viemistä tonne olkkariin jne. No, kyllä noi lapset ja mieskin kaiken jättää siihen mihin kädestä putoaa...

    Kirsikka: meidän kissa on kyllä tosi paksu. En tajua miksi. Tosin aina se on ruokaa huutamassa... mutta ruokitaan vain illalla yksi pussillinen (sellanen Latz-pikkupussi) ja sitten annetaan kourallinen-pari raksuja päivän aikana. En tiiä onko sillä joku salainen ruokakätkö jossain... se on aina ollu tollanen puntti.

    VastaaPoista
  18. Meillä ei ole ikinä noin siistiä.

    Nytkin olen tsempannut urakalla, mutta sitä mukaa kun saaan jonkun nurkan kuntoon, niin toinen leviää. Joudun varmaan luovuttamaan :(

    Hauska tuo linssiludekissa :)

    VastaaPoista
  19. Rva Kepponen: no kyllä mun täytyy tunnustaa, että ei tää meilläkään mikään normaalitila ole... =D Kissa muuten ihan oikeesti tuntui oikein asettuvan aina että "no kuvaa ny".

    VastaaPoista
  20. eipä maha meillä paperinarusta tehdyt matot kestää...meno on semmosta hulabaloota:D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥