tiistai 24. syyskuuta 2013

ja hommat hoituu...


Tää koittaa tehdä täällä läksyjä. No ok, koneella on kylläkin blogijutut esillä... (mut mähän sanoinkin, että "koittaa" tehdä läksyjä...). Meininki on samanlainen kuin silloin, kun opiskelin niitä ravintojuttuja:


No joo, tuossa alemmassa kuvassa on kyllä paremmat eväät... "oi niitä aikoja..." Mutta sama paikka, ruokapöydän kulma, mihin koitan mahtua kamoineni. Valtaan puolet pöydästä ja nostelen papereitani ees ja taas - hermostuttavaa. Tulostin näkyy tuolla kuvan yläkulmassa vasemmalla, suoraan kanien pissalaatikon vieressä...


Tulostin on ihanassa pölyssä (pupsit tykkää välillä kaivella purujaan niin että pölinä käy...) eikä se nyt oikein toimikaan (värit loppu, epäilen...). Joka tapauksessa kaipaisin kyllä kipeästi omaa työpöytää, mihin voisin levittää paperini ja kansioni ja tietokoneeni ja tulostimeni... (ja teeni ja suklaani ja keksini ja ja ja...).


Otin tuon aurinkoisen kuvan noin 10 minuuttia sitten, ajatuksena huokailla että ulkonakin on noin hieno keli ja mä vaan sisällä kökin... mutta nyt siellä jo sataakin vettä, että se siitä sitten. 

Mielenkiintoista, mitä kaikenlaista pikku puuhaa, ja miksei isompaakin, sitä keksis just nyt kun täytyis noita tehtäviä vääntää kasaan. Pyykkiä olis ja ikkunat on edelleen pesemättä ja pitäis jääkaappikin pestä ja itse asiassa varmaan vessanpöntötkin... 

Ja kaikkee hässäkkää on tässä ympärillä. Kärpäset lentelee mun tukkaan (aaaargh, raivostuttavaa!!) ja lapset laittelee miljoonittain tekstareita, puhelin senkin vaan piippaa alvariinsa, ja koirat haukkuu kun joku tulee ja toinen menee... tosin potkasin just miehen ja lapset ulos, saatesanoilla "menkää vaikka mäkkärille".

Pakko on myös koko ajan häiriintyä keittiön ikkunan takana kahisevasta pressusta (joo, siinä on TAAS pressu edessä... suojaamassa joskus aikaa sitten maalattuja ikkunalautoja...):


Ja sit on mentävä ihmettelemään tomaattia, jonka tyttö toi pikku taimena koulusta keväällä ja jonka tökkäsin paremman puutteessa mansikkamaahan (joo, tiedän... ei varsinaisesti tomaatin koti). Ja joka siis ällistyttävästi tekeekin tomaatteja.


Nuo palleroiset ei kyllä varmaan punastu milloinkaan (etenkään ollessaan nyt sisätiloissa ikkunan edessä, jota peittää pressu...), mutta täytyy silti ihailla niitä. Tomaatille ei oo tehty koko kesänä mitään, joten se makasi siellä mansikkamaassa oikosenaan ja kaikki mahdolliset varkaat ja mitälieovatkaan on saaneet aivan vapaasti rehottaa. Mutta silti: tomaattia pukkaa!

No niin, nyt on tää tekstikin kirjoitettu ja aika palata tehtävien pariin... vai meniskö alottelemaan sitä ikkunanpesua just ehkä nyt??

Mitäs teille kuuluu?

Heli

10 kommenttia :

 1. Terveisiä pyörälenkiltä!

  Tee ja suklaa onkin just hyviä opiskelukavereita, ne mäkin ottaisin messiin :)

  VastaaPoista
 2. Joo toi on huvittavaa, miten paljon kaikkea tekemistä ilmaantuu JUST SILLOIN, ku pitäis olla koulutehtäviä tekemässä. Tätä ilmiötä naureskeltiin myös luokkakavereiden kanssa. Samaa ongelmaa siis muillakin :) Tosin mulla alkaa nyt olla sellainen tilanne, ettei ole MITÄÄN mahdollisuutta hengähtää, vaan painettava on ja vauhdilla. Mut muutaman viikon päästä pitäis helpottaa, ihan mahtavaa!

  Ja hei toi pöytäkin näyttää tosi tutulta. Tai siis se, kuinka täynnä se on kaikkea opiskeluun liittyvää oheismateriaalia. Meidän sohvapöydän välihylly on jo ikuisuuden ollu aivan täynnä kirjoja ynnä muuta sälää. Poikakin kysyi just yks päivä, et ”Milloin sä äiti viet noi kirjat pois tuolta?” Näemmä ruvennu muita(kin) häiritsemään. Mutta pian pian... :)

  Paljon opiskeluintoa sulle! On niiden tehtävien tekeminen toisaalta niin mukavaakin :)

  VastaaPoista
 3. Tykästyin noihin pöytäkuviin sillä ne kertovat niin hyvin opiskelijan arjesta! :D

  VastaaPoista
 4. Pohdiskelija: sulla olikin ihania kuvia lenkkijutussasi. Suklaa ja tee, ne on mun bestikset. =)

  Terhi: sulla on siis jo loppurutistus, vaude!! Kohta se on sitten ohi - mikäs susta sitten tuleekaan?

  Ja totta puhut, kyllä mä oikeesti myös tykkään tehtävien tekemisestä.

  Peppone: sitähän se on, sekasotkun keskellä pakertamista, ainakin mulla. =)

  VastaaPoista
 5. Täällä on kohtalotoveri: koko päivän olen sujuvasti keksinyt hirmuisen tärkeitä hommia ja edelleen on aloittamatta tältä päivältä lihastenttiin lukeminen. Ai miksi sitten olen täällä Helin blogissa? Kävin vain katsomassa sähköpostit ja siinä samalla täytyy vilkaista oman blogin viestit ja siinä samalla katsella, onko tutuilla uusia päivityksiä... Ja eikä vielä ole edes tiskattu ja ipanat hyppii vielä hereillä.
  Kyllä ne koulutehtävät tulee meiltä hoidettua, kun olemme niin tunnollisia.
  Leppoisaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Noh, mulla on hoitoalan ikivanha tutkinto (sh) ja parhaillaan päivitän sitä amk-tutkinnoksi. Se on kuitenkin vain välitavoite ja HAAVEENA on opiskella pidemmällekin. Ihan vain siksi, että haluan tehdä ihan jotain muuta kuin mihin nykykoulutus antaa mahdollisuuden. Mut saa nyt nähdä, jaksaako sitä... :)

  VastaaPoista
 7. Ruuhkavuosi kuuluu. Just pitäis tehdä huomisia ruoka ja eväitä mutta täällähän mä ihan vaan äkkiä lähdin sun kuulumiset kurkkaan... :)
  Harmi nuo sappivaivat, mutta hyvä että selvisi mitä ne mahakivut on.
  Syssyä sinne! :)

  VastaaPoista
 8. Sirkku: se vaan on jännä miten näitä työläämpiä hommia välttelee... tekee mieli alkaa jopa ikkunoita pesemään mieluummin. =) Tsemppiä sullekin luku-urakkaan!

  Terhi: jaksaa, jaksaa... =)

  Taina: tietokone nielaisee yhdeltä ja toiselta ihmiseltä aikaa monelta muulta asialta... välillä se on kyllä ihan jees. Sitä omaa aikaa ruuhkavuosien keskellä! Syssyä sullekki!

  VastaaPoista
 9. en jaksa alkaa tarinoimaan pitempiä,justiisa yhen postauksen laitoin blogiini...
  tekemättömien töiden lista on pitkä ja loputon,mutt...ekaks blogi-kierros ;)

  VastaaPoista
 10. Suvi: pitääpäs tulla vilkaisemaan sun postaus. =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥