perjantai 6. syyskuuta 2013

migreenipäivä


Tänään on ollu vapaapäivä. Heräsin, kuten aina arkisin, kello 6.30... pari nuorinta lasta pitää viedä bussille, joka lähtee klo 7.20 ja kukapa sen herätyksen ja kuskauksen muu hoitaisi kuin minä... siis tuntuu, että oli mulla mikä vaan työvuoro (no, paitsi aamu) se olen automaattisesti minä joka herään ja herätän kaikki ja hoidan nää jutut. Mies tekee jos pyydän, mutta siis vain jos pyydän. Ajoittain ärsyttää kyllä.


No, vein porukan. Takaisin kotiin ja hetken päästä sitten miestä kuskaamaan töihin. Tää on niin tätä, kun on vain yksi auto... jos mä tartten autoa, mun täytyy kuskata mies. Ei silläkään työmatka olis kuin pari kilsaa enemmän kuin mulla (ja mä siis kuljen melkein aina sen pyörällä...), mutta se ei pyörällä mene. Piste. Ei sillä edes ole fillaria. Tai oli, mutta antoi sen pojalleen. 


Mä en palannut siltä reissulta kotiin, vaan kurvasin suoraan kuntosalille. Väsytti kauheesti, mutta ihan mielelläni silti menin. Noin puolessa välissä ohjelmaani huomasin, että mulle iskee migreeni... äkkiä autolle hakemaan lääke. Jatkoin ohjelmani kuitenkin loppuun asti. Olen nostanut vähän nyt painojen taikka suorituskertojen määrää, laitteesta riippuen, koska alkuperäinen ohjelma ei enää nostanut pintaan kunnon hikeä. Kunto siis lienee kohonnut?? (Jes!) 


Lääkkeet ei auttaneet. Näin salilla yhden tutun, joka sanoi, että kahvi kuulemma auttaa migreeniin. Menin kotiin ja kaadoin kuppiin tilkan kahvia. En oikeesti juo kahvia... Se oli kamalaa, sain ihan yökkäysrefleksin. Miten ihmiset tykkää kahvista, en voi ymmärtää... Ei auttanu kahvikaan. Otin seuraavaa lääkettä ja lähdin koirien kanssa metsään. Niitä ei oltu vielä lenkitetty ja ajattelin jos vaikka metsässä oleminen jotenkin helpottais oloa.


Ei helpottanu. Ihan omituisen kova migreeni nyt olikin, myös se öklötysolo oli paljon voimakkaampi ja pitkäkestoisempi kuin yleensä, yleensä kun mulla vaan särkee päätä alkuoireiden mentyä. Menin sit lopulta kotona ensin tosi kuumaan suihkuun ja sitten nukkumaan pariksi tunniksi. Herättyäni oli pääosa oireista poissa, mutta jonkunasteinen heikotus ja vieno päänsärky on ollu koko päivän, ja on edelleenkin. Voi apua, toivottavasti yö auttaa asiaa, mulla kun on huomenna aamulla herätys klo 5.00 ja työvuoro alkaen klo 6.00...

Sellanen perjantai tällä kertaa. 

Varmaan ihan tosi mielenkiintoinen on tällanen valituspostaus, mutta menkööt. Se mikä tässä on minusta mielenkiintoista, on se että mietin aina mistä migreeni milloinkin tulee. Onko nyt joku piilostressi jostain asiasta...? Mietin kyllä aika paljon sitä opiskelujuttuani, että jos vaikka siitä... Kukapa sen tietää, jos en itekään. Joka tapauksessa sanoisin, että migreeni on hanurista.

Oli miten oli, toivotan kuitenkin hyvää viikonloppua teille kaikille!

Heli 

9 kommenttia :

 1. Myötätuntoa migreenipotilaalle!

  VastaaPoista
 2. Virpi: no sinä jos kuka niistä olet joutunut kärsimään, taatusti monin verroin enemmän kuin minä. Monesti ihan pahaa tekee kun kerrot että taas on migreeni ja kestää päivätolkulla... että miten sinä oikein kestät sitä kamalaa oloa? Toivottavasti se sun Italian lääke auttaa jatkossa siihen! Kiitos myötätunnosta! (Ajattelin sua aamulla, mietin olisko sulla jotain vippaskonstia siihen... mutta ei taida olla, kun itsekin tästä kärsit.)

  VastaaPoista
 3. Migreeni ei oo kyllä kiva. Itse siitä nuorempana enemmän kärsin.
  Ja jotenkin tuntui tutulta tuo sun postauksen aloitus. Mä saan nykyään Todella harvoin nukkua puoli seiskaa pitempään. Jos on itsellä vapaa niin täytyy tyttö herätä laittaan kouluun, vaikka mies olisikin kotona. Viikonloppuja oon itse paljon töissä kun silloin ei olisi sitä tytön herättämistä ja hoputtamista.

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä yksi risti kanssa tuo migreeni, ikävä vaiva. toivottavasti on jo helpottanut.
  Mua kanssa jännitti meidän arkeen paluussa juuri aamut, mä kun olen ollut se joka täällä keittää puurot ja patistaa kaikki oikeaan aikaan liikkeelle....
  mutta kyl tää kaikki tästä. :)
  viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Niinpä kun olisikin joku keino! Minä olen kyllä huomannut, että kofeiini tekee ihan ok migreenille. Niin kuin tuttusikin sanoi : ).

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti migreenisi on jo poissa. Muistan, kun tädilläni oli usein vuosia sitten migreeni ja meni aina pimeään huoneeseen lepäämään ja yhtään ei saanut valoa päästää sisälle huoneeseen. Itselläni ei ole migreeniä, mutta tavallinen kova päänsärkykin on ihan hirveetä.

  VastaaPoista
 7. Migreeni on todellakin sieltä ja syvältä. Itse tiedän esioireiden ilmaantuessa hakeutua mahd pian petiin. Muutaman kerran joutunut lähtemään töistäkin kesken vuoron pois. Kohtaus vie minulta toimintakyvyn täysin, en pysty edes ajattelemaan selkeästi. Kamala tauti, pelottava :( Kohtauksia tulee onneksi tosi harvoin, muutaman kerran vuodessa.

  VastaaPoista
 8. Marru: niin, noi viikonloput... mä heräsin tänä aamuna 5.00. Hirveen kiva, kun muuten olis kerrankin saanut nukkua eikä olis ollu muiden herättelyjä...*huoh*

  Taina: kyllä se onneksi helpotti jo. Tsemppiä teidän aamuihin!

  Virpi: mulla on sellasta lääkettä kuin TREO, siinä on kofeiinia. Apteekista suosittelivat, just sen kofeiinin takia. Sitä otinkin sen kahvikokeilun jälkeen, mutta eipä auttanut tällä kertaa.

  PunainenTupa: sinne pimeään munkin on sit mentävä, jos pahaksi menee. Rätti silmille vielä avuksi. Uni on hyvä lääke.

  Suvi: kiitos, taas! =)

  Susanna: mäkin tiedän ensioireista jo, että hetihetiheti lääkettä naamaan... joskus auttaa, joskus ei. Mulla on näköhäiriöitä alussa, se vaikeuttaa elämää kyllä, mutta sit kun ne menee ohi tulee vain kammottava päänsärky, mihin ei auta kuin aika. Se on raastavaa. Mulle tulee joskus migreeni hyvinkin usein, sitten taas on taukoa pitkään. Ikävä vaiva kyllä tosiaan! Ja sulla tuntuisi olevan aika hurjat oireet.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥