perjantai 25. lokakuuta 2013

remppakatsaus


Kuvasta poiketen edelleen on sateista ja harmaata. Mutta tässä onkin nyt tarkoitus näyttää, että talon ulkovuoraus-remppa alkaa olla loppusuoralla. Tilanne on just nyt varmaan ihan tuollanen kuin kuvassa, mutta viikonloppuna käsittääkseni miehellä on tarkoitus tehdä hommat loppuun ja purkaa telineet pois. 

Meillähän muutettiin nyt tuon ulkoeteisen katon mallia ja lisättiin siihen sitten samalla tuollanen ehkä noin 1,5-metrinen lippa. Se antaa hivenen suojaa oven kohdalle, mutta eipä se täällä tuulisella paikalla mitenkään estä sitten vaikkapa lumien kasaantumista suoraan ulko-oven eteen. Kattoremontti lopun talon kohdalla on vielä tulollaan ja räystäskourutkin on sitten viimein laitettava. Meillä ei ole sellasia ollu, ja se aiempi ulkovuoraus olikin sit alaosastaan aika kivassa kunnossa, kun kaikki katolta tippunut on roiskuttanut vuosikausia vedet ja maat sinne alimpiin lautoihin. 

Mitä muuta remonttia on vielä edessä? 

No tuon katon, ja autotallin katon, lisäksi alakerrassa sisäremppaa. Keittiön ja ruokatilan lattiat on aukaistava (ehkä myös sisäeteisen ja pahimmassa tapauksessa myös olkkarin - eli koko alakerran...), tarkoitus on vaihtaa ne puulattioihin ja laittaa eristykset kuntoon. Samalla vauhdilla (hehhehhehheh...) menee sitten myös keittiö ja ruokatila uusiksi, vaikka kyllä musta välillä tuntuu, että äh, miksi alkaa niin isoon hommaan, ehkä tää entinenkin olis ihan jees... 

Mä olen jahkaillut tän sisärempan kanssa jo niin monta vuotta, että en enää oikein itekään tiiä mitä haluan. Edelleen kyllä elää haave siniharmaasta täällä... maalatuista lautalattioista (vaaleanharmaat tai valkoiset), puolipanelista (kyllä, niin juntilta kuin se kuulostaakin... mutta sen haluan ehdottomasti ja se olis valkoinen) ja maalatuista tai tapetoiduista yläosista (ja siihen sitten sitä sinistä...♥). En haluaisi kiintokaapistoja, vaan nuo mun Pentikin kaapit sais olla sekä astia- että ruokakaappeina. Haluaisin tiskipöydän olevan "jalallinen", ei siis sokkelia alle. Kauheen vaikea miettiä näitä juttuja. 

Meille kenties tulee aika suuren luokan uuni-operaatiokin vielä tänne. Eli puretaan keittiön pönttöuuni (vanha) ja olkkarin kaakeliuuni (ei vanha) ja laitetaan tavallaan niiden välissä olevaan paikkaan suuri tiilistä tehty "keskusuuni". Näin meillä olis vain yksi uuni lämmitettävänä ja se olis niin suuri, että lämmittäis koko talon (joka siis todellakin on puulämmitteinen - vain "uusissa" lastenhuoneissa on patterit, joita en kylläkään anna käyttää... huoneet lämpiää muutenkin kun pitää ovet auki). Haaveissani elelee suuri valkoiseksi maalattu uuni, mihin tehtäisiin kissalle jonkinlaiset portaat, että se pääsisi sinne uunin pankolle sitten makailemaan... tahtoisin siis sellasen vanhanaikaisen uunin, minne mahtuis vaikka itekin päälle lämmittelemään. Leivinuunista en niin välitä (en osaa sellasta kuitenkaan käyttää...) mutta pieni liesi-mahdollisuus siihen olis kanssa kiva.

Tuon sisärempan lisäksi haaveilen myös jonkinlaisesta terassista tuohon talon edustalle. Ja niin, pitäis tuo autotallin ulkovuorauskin vielä joskus saada kuntoon... Myös ulkosaunan eteinen odottaa (vissiin ikuisesti...) että se tehtäis valmiiksi. Mutta sitten alkais vissiin olla remontit aika lailla tehtynä.

No nyt kuitenkin haaveista todellisuuteen. Kohta pitää taas lähteä tallaamaan kohti työmaata. Joten äkkiä hieman ruokaa napaan ja sitten menoks... Hyvää perjantaita kaikille!

Heli

5 kommenttia :

 1. Kivoja suunnitelmia ja söpön värinen talo.

  VastaaPoista
 2. No johan menee mylläykseen koko talo! :D Lautalattiat on niiiin ihanat ja se uunisysteemikin kuulosti tosi hyvältä & kotoisalta ratkaisulta :) Remontointi on tavallaan tosi rasittavaa, mut onhan se lopputulos sen arvoinen. Mäkin haluaisin... Oikeastaan kokonaan uuden kodin :)

  Hyvää viikonloppua sulle! :)

  P.S. Siihen edelliseen kirjoitukseen palaisin vielä sen verran, että kyllä meidänkin koira on ihan pellossa kasvanut. Johdonmukaisuus on koulutuksesta (ai mistä?!?) kaukana ja sit mä aina silmät suurina ihmettelen, kun tolle ei mene mikään jakeluun :D Mut siis pöydälle ei mennä ja siitä säännöstä ei poiketa. En halua koiraa myöskään sohvalle, kun siitä lähtee karvaa niin paljon ja se vie pitkine koipineen kauheesti tilaakin. Silti toi makailee pokkana sohvalla AINA, kun se on yksin kotona, joten sekin sääntö on yhtä tyhjän kanssa... ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvällä mallillahan tuo näyttää olevan ja se iso kivikasa eli yhdistetty (varaava) takka - puuhella systeemi olisi todella hyvä ajatus. Olen ollut monissa kohteissa joissa alakerran keittiö/ruokailutila/olohuone on ollut tavallaan yhtä isoa tilaa jonka ovat erottaneet toisistaan juuri tuo "iso kivikasa" siten, että sen toisella puolella on takka ja toisella puolella liesi sekä pienet väliseinän pätkät eli sermit. Näin lämpä pääsee esteettä leviämämään koko alakertaan ja edelleen porraskuilua yläkertaan. Erittäin hyvänä ideana pidän myös alapohjan eristeiden uusimista sillä se jos mikä vaikuttaa asumisviihtyisyyteen ja on tietysti energiataloudellisesti järkevää.

  VastaaPoista
 4. Ei lopu hommat omakotiasujalla..
  mutta projekti kerrallaan vaan! ;-)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Ninnu: saa nähdä, tuleeko suunnitelmista totta... kiitos kehuistasi!

  Terhi: sitten kun noi hommat on tehty, onkin kyllä koko talo myllätty. Ja monta vuotta siihen on mennykin... *huoh* Ajoittain iskee jo sellanen ärsytys, että ei viittis tehdä enää yhtään mitään... edelleen on ainakin kahdeksi kesäksi ihan täysi työmaa tiedossa, plääh.

  Koirat vaan on sellasia, että ne kietoo emäntänsä pikkusormen ympärille... tosin mulla on kaveri, joka pisti koiransa kuosiin ja on sitä hyvää käytöstä kyllä ilo katsella. Mut en mä jaksa nähdä sitä vaivaa. Lisäks mua monesti suorastaan huvittaa noiden temput. =)

  Peppone: just noin meillä ehkä tehdään, että avataan koko alakerta yhtenäiseksi tilaksi. Ehkä... Ja lattiat on avattava juurikin siksi, kun ovat niin kylmät ja vinksallaan.

  Taina: ei lopu ei. Toisaalta kiva, toisaalta ei jaksais... mutta pätkä kerrallaan ja paljonhan me on jo täällä tehtykin (kannattaa välillä katella vanhoja kuvia niin saa vähän potkua hommiin taas...).

  * * *

  Kivat viikonlopun loput teille kaikille!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥