perjantai 11. huhtikuuta 2014

ruskea väri ja terveellisiä syömisiä


Sain kivasti kommentteja edelliseen postaukseen väripähkäilyistä, kiitos niistä! Onneksi kommentoitte, sillä sain viesteissä tarpeellista tietoa esimerkiksi siitä, että värinpoisto ei välttämättä muuta kuin vähän haalista väriä. Tästä syystä päädyin valitsemaan sitten uudeksi väriksi tummanruskean. Aion kyllä vielä kokeilla konstia, jonka myös sain kommentissa: haalistan auringossa. Eli ensin haalistus värinpoistolla, sitten kenties vähän aurinkoa päälle. Nämä on siis ensisijaiset toimenpiteet. Jos ne ei tuota hyvää lopputulosta, värjään päällyset sitten tummiksi, ja se siitä. *pähkäily on päättynyt*


Kävin jokunen viikko sitten Keski-Suomessa ja sain sillä reissulla ihanalta "varikkotyttö"-Virpiltä kanisterillisen Boris-juomaa. Sehän on siis ihan kaamean makuista, mutta ah, niin terveellistä. Terkkuja vaan Virpille, että olen tunnollisesti juonut sitä ihan joka ikisenä aamuna siitä lähtien!! Kanisteri alkaa olla itse asiassa aika loppusuoralla jo... täytyy hankkia sitä jostain lisää. 

Boris on siis todellinen terveyspommi. Voit lukea siitä lisää täällä. Maku on vähän kuin väljähtänyttä hapankaalilientä höystettynä punajuurella... *nam* No, ihan hyvin se lasillinen aamuisin on alkanut mennä alas. Kannattaa tutustua, ja vaikka alussa maistuisikin kauhealle, niin terveysvaikutukset on kuitenkin niin mahtavat, että kannattaa siihen vaan totutella. Kiitos Virpille, kun "koukutti" minutkin tähän juomaan!


*Tähän on tultu.* 
Yhden ihanan ystäväni kanssa me tutustuttiin muutama vuosi sitten ja alettiin pitää aamupäiväturinatuokioita, jolloin lipitettiin ihan älyttömästi teetä ja syötiin jotain herkkuja. Me ollaan molemmat tosi kiinnostuneita kaikista terveysasioista ja vuosien mittaan ollaankin sitten "hiukan" muutettu sessioitamme terveellisemmiksi. Vai mitä sanotte tästä kuvan setistä? Siinä on tattaripuuroa, joka on tehty soijamaitoon, riisikakkuja, mansikka-mustikka-mustaherukka-banaani-avokado-smoothieta, Borista, vihreää teetä jossa minttua seassa... ja lukemisenakin vielä tuollainen uusi kirja. (Rairuohoa ja ohraa ei syöty.)


No oikeestihan mun ruokavalio koostuu pitkälti leivästä ja jogurtista/rahkasta... Työharjottelussa tai koulussa saatan syödä ihan oikean ruoankin, mutta työpaikalla ei niillä onnettomilla 12 minuutin tauoilla kyllä paljon muuta ehdi kuin vetästä jonkun rahkan tai vastaavan naamariin ja hörpätä kupin teetä perään. Välillä koitan kuitenkin innostua kasvisten syönnistä enemmänkin ja väkerrän jotain salaattia itselleni. Tässä eräs versio: jääsalaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, sekavihanneksia (lämpiminä), valkosipulifetaa, auringonkukansiemeniä...


Melko järkyttävän suuri kipollinen tuosta tuli, mutta ihan ite vetäsin koko satsin... Salaatissa on se hyvä, että vaikka olis isompikin annos niin ei tule sellanen kaamea ähky moneksi tunniksi. Plus saa puputtaa piiiiiitkään ja hartaasti... syöminen kun on niin mukavaa! Pitäis oikeesti ottaa tavaksi tehdä ihan joka päivä tuollanen reilu annos salaattia yhdeksi ateriaksi. Mutta pitää siis olla myös aikaa siihen syömiseen, työpaikan evääksi tämä ei ole hyvä idea.

No niin, tällaisia juttuja tänään. Viikonloppu edessä ja huomenna koko päivä töitä... Sellasta se on. Kuullaan taas!

Heli
  

8 kommenttia :

  1. Ihanan terveellistä. Toi on niin meidän juttu!
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
  2. Lähteneekö ne pilkut siinä värinpoistossa? Mutta kun aattelee tummanruskeaa sohvaa tuohon niin sehän näyttääkin hyvältä! Varsin tyydyttävä ratkaisu. Mun mielestä.

    Herkullisen näköinen salaatti... mie tein eilen ip. tonnikalasalaatin, ja se pönikkä painoi varmaan kaksi kiloa, ja silti söin sen saman päivän aikana pois. Aattelin kahta kiloa ranskanperunoita ja kalapuikkoja, että kauankohan semmosta vetelis :)

    VastaaPoista
  3. pitääpä melkein kokeilla tota boris juomaa, katsoin tuosta linkistä et mun ei tarvi kaukaa hakea sitä myydään ihan meidän lähikaupassa... vois kyllä tässä kuuriluontoisena kokeilla.. täällä kans terveys intoilut menossa :)

    VastaaPoista
  4. Tuollaisen juoman on pakko olla terveellistä ;) Salaattisi näyttää herkulliselta.

    Sohvaprojektin lopputulosta odotellessa...

    VastaaPoista
  5. Toi sun nykyinen ruokavalio on niin mun mieleen, itsekkin syön tuohon tyyliin arkena, vaan lomalla ja viikonloppuina tulee sitten vähän lipsuttua.. elämää sekin. :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Helena: voi kun oliskin aina noin terveellistä... Ihan liikaa on ruokavaliossani leipää, voita, juustoa ja suklaata... =D

    Sanna: no sitäpä minäkin epäilen, että eivät lähde. Siksi valitsin uudeksi väriksi tummanruskean ja pahaa pelkään että siihen lopulta päädyn. Vaikka kyllä se väri munkin mielestä tuohon varmaan sopii, ainoa paha on sitten ne valkoiset koirankarvat, joihin ennustan menettäväni hermot aika pian... Nyt olen lisäksi alkanut miettiä, mahtaako noi päällyset kaikista pesuista kutistua lopulta niin paljon, etten enää sitten saakaan niitä vedettyä tyynyjen päälle edes... =/

    Salaatti oli hyvää ja helppoa - saispa aikaiseksi tehdä useamminkin...

    Mintsu: kokeile vaan, suosittelen! Mä joudun varmaan tilaamaan netistä uudet juomat, täällä ei ole missään sitä saatavilla.

    Susanna: no toivon todellakin että juoma on terveellistä, on se niin pahaa! =D Ettei turhaan ole sitä lipitellyt...

    Kerron sitten heti sohvakuulumisia, kun niitä on.

    Taina: voi ei, ei tuo ole tosiaankaan jokapäiväistä mun ruokavaliossa... Enemmän se on ihan kaikkea muuta ja erityisen paljon sitä lipsumista. Mutta täällä voi vähän feikata ja näyttää vaan nämä parhaat hetket. =D Kivaa viikonlopun jatkoa sullekin!

    VastaaPoista
  7. Ihanan terveellistä :D Voi kun tosiaan aina jaksaisi syödä noin oikeaoppisesti. Minullakin menee yleensä viikot aika kurinalaisesti, mutta viikonloppuisin herkuttelen aika antaumuksella.

    Ja mitä sohvan väriin tulee, valitsisin itse jonkun maanläheisen sävyn , eli harmaan tai ruskean ja lisäilisin niitä oransseja tyynyjä sitten väriläiskäksi. Voipi olla ajan kanssa kestävämpi ratkaisu kuin iso oranssi "möhkäle" olohuoneessa. Peittyisi sitten varmaan ne pilkutkin, kun valitset vähän tummemman sävyn.

    Kivaa viikkoa!!!

    VastaaPoista
  8. Taina: no en minä kyllä kauhean terveellisesti jaksa elää. Aivan liikaa herkuttelen viikollakin...

    Juu, sohva muuttuu tummanruskeaksi, ellei se haalennusvaalennus onnistu. Tumma ruskea sopii tuonne kyllä varmasti, mutta harmittaa kuitenkin, että siihen joudun kenties päätymään. Tarve kun olis ollut nimenomaan vaalealle sohvalle koirankarvojen (valkoisia...) takia. Minä en usko, että kovin äkkiä kyllästyisin siihen hailakkaan oranssiin. En ole kovin värikäs ihminen ja kuitenkin valitsin tuon vihreän sohvan muutama vuosi sitten - enkä ole kyllästynyt siihen väriin yhtään, edelleen se olis aivan ihana väri sohvaksi. Onnistuisinpa värjäämään valkoiset päälliset tuollaisiksi! No, tuota tymäkkää oranssia, mitä nyt väristä tuli, en kyllä varmasti kestäisi kauaa - kun en kestä sitä ollenkaan nytkään edes ajatella vaihtoehdoksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥