perjantai 4. heinäkuuta 2014

lattiaa ja muuta


Lattia on edennyt hyvään vaiheeseen. Nyt meillä pääsee kävelemään normaalisti! Tuosta kynnyksen kohdalta puuttuu vielä viimeiset lankut, koska siinä on vähän vielä hommaa tehtävänä, nimittäin nuo oven karmit irroitetaan ja oviaukkoa levennetään pikkuisen. Sitten vasta saa viimeisetkin lankut laitettua paikoilleen.


Keittiön pönttiksen alla oli yllätys: siellä ei ollut valua ihan koko matkalla... Tämä nurkka siis odottaa loppuja lankkuja sen vuoksi, että ensin pitää valaa tuonne lisää pohjaa. Mies on jo purkanut tuon alimmankin rinksan pois ja katsastellut miten sen valun sinne laittelee. Vissiin ihan suht helpolla sen onnistuu tehdä.


Eilen vein kuopuksen kaverilleen, jonne oli otettu minipossu. En missään tapauksessa ottais itselle possua, mutta hyvänen aika miten söötti otus se kuitenkin oli! Siellä mä makasin lattialla mahallani sille lirkuttelemassa... Aivan supersuloinen! ♥ Yhtään onnistunutta kuvaa en siitä saanut, koska se sinkoili koko ajan sinne tänne, mutta tuosta nyt näkee edes vähäsen jotain. Aww!


Kävin eilen tilaamassa meille nyt sitten keittiökalusteet. Meillä siis säilyy vanhat koneet, ainoastaan kaapit hommaan uudet. Mulla on nyt (viimein) hyvin selvät sävelet miten ja millaiset kaapit tänne tulee, ja hankin nyt sitten ne "raidalliset". Harmi vaan, että saadaan ne vasta elokuun puolella, eli tässä on yhä edessä pitkä taival ennen kuin meillä on kunnollinen keittiö. No, ei auta kuin odottaa. Vetimet aion hakea jossain välissä Ikeasta ja jalatkin kaappeihin hommaan muualta kuin keittiöfirmasta.

Menen tänään iltavuoroon töihin, mutta ajattelin käyttää tän aamupäivän tehokkaasti siivoamiseen. Mä ihan todella meinaan ajoittain hajota tähän sekasotkuun ja hankaluuteen täällä, siks ajattelinkin, että kannan tästä olkkarista nyt jonkun verran tavaraa yläkertaan. Kauheasti ei vielä kannata mitään suurempia siivoja alkaa, koska jonkun verran on kuitenkin sellasta pölyisempääkin hommaa yhä tiedossa, vaikka pahin onkin jo sen suhteen onneksi ohi. Mutta jotain pientä voin tehdä jo nyt, kuten raivata tilaa.

Eilen ja nyt aamullakin mietiskelin tätä ahtauden dilemmaa ja totesin, että toisaalta, sitten kun saadaan tuolta lattian lisäksi katot ja seinät kuntoon ja olen saanut myös maalattua lattian, voin ihan hyvin siirtää täältä olkkarista jo jotain kamaa paikalleen. Hällä väliä, ettei ole keittiön varsinaisia kaapistoja paikoillaan, voin kuitenkin siirtää sinne pöydän ja tuolit, jääkaapin ja pakastimen, hellan, mun tietokonekaapin, Pentikin kaapit (astiakaappi ja toinen, missä muuta sälää)... vaikka mitä itse asiassa. Taidan oikeastaan sitten ihan samaan syssyyn siirtää sinne kaiken muunkin täältä olkkarista, koska sinne mahtuu... ja maalata tämänkin lattian saman tien. 

Eli valoa on näkyvissä, joskin siihen vielä tovi kestää. Sitä odotellessa taidan nyt kuitenkin laitella tän olkkarin ees jotenkuten siedettävään jamaan ja vaikka imuroida, sekään kun ei ole ihan hetkeen ollu täällä mahdollista...

Aina vaan sataa, tää ei oo ees todellista. Positiivista on se, että meillä EI ole tänä kesänä ulkoremonttia!! Että sinällään tilanne on ihan jees.

Nyt hommiin!

Heli

7 kommenttia :

 1. Vau, onnea! Voin vain kuvitella, miten mahtavaa kun lattialla pääsee taas kävelemään :)

  Ja voihan minipossu <3 En ole koskaan nähnyt livenä, mutta ilmeisen hauskoja otuksia, mitä olen kuvia nähnyt.

  Paljon jaksamista sinne ison rempan keskelle! Se ei ole helppoa se.

  VastaaPoista
 2. Taru: kiitos tsemppaamisesta! Sinä varmaan tiedät, millaista se rempan keskellä elely on... ei aina niin hauskaa todellakaan, vaikka miten koittais itseään innostaa ajatuksella siitä lopputuloksesta. No, ONNEKSI tämä ei ole ikuista...

  Ja tuo minipossu oli kyllä todellakin söpö. Piti niin suloista röhkimistäkin koko ajan... Mutta no, mikäpä eläimen lapsi ei olis pikkuisena söötti... en menisi vannomaan, että tuokaan possu sitten enää aikuisena niin herttainen on. ;)

  VastaaPoista
 3. Tuo on jo pitkällä! Täälläkin mietitty että onneksi talon maalaus ei osunut tähän kesään. Ei olisi onnistunut millään.

  VastaaPoista
 4. No samaa meinasin kirjottaa kuin Taru, että melko luksusta kun kotona pääsee kävelemään lattialla taas normaalisti :)

  Mulla on kauhee keittiöremonttikuume, mutta siihen ei oo a) järkeviä perusteluja ja b) rahaa.
  Tänään on kalkulaattori sauhunnu, kun olen miettinyt, miten pystyisin toteuttamaan mahdollisimman ison mutuoksen mahdollisimman pienellä rahalla. Toistaiseksi vastaus on, että "en mitenkään" :D

  Edelleen tsemppiä kaiken keskelle ♥

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää!! Onpa mielenkiintoista nähdä sitten valmiina. Vaikka onkin vielä pitkä matka ja monta hermojenkiristystä, niin jotain kuitenkin koko ajan tapahtuu....

  VastaaPoista
 6. Ihana minipossu :) Hiljaa hyvä tulee,sisä-remppaa onki hyvä tehä sateella.Toisin ku meijän katto-remppaa,onneks se on ollu jo viikon valmiina,ulkoa-päin ;)

  VastaaPoista
 7. Katja: joo, mietittiin kerran miehen kanssa myös sitä, että voi niitä, jotka rakentaa nyt kesällä uutta taloa... kaikki on märkänä...

  Annukka: se on luksusta! Nyt vielä enemmän, kun se olkkarin oviaukkokin on lattian osalta laitettu - ihan hassua, kun ei tarvii loikata yli mistään aukosta!

  Kyllä sä jotain pientä varmaan sinne keksit, kun aikasi siellä ympärillesi katselet. Tsemppiä sinnekin suunnitelmiin!

  Helmi Nainen: joo, koko ajan tapahtuu. Tänään lähtee vanhat pinnat seinistä yms... Koko ajan eteenpäin!

  Suvi: oli kyllä söötti se possu. No ei ollu kattorempalle kyllä ihan paras kesä tänä vuonna, onneks se on jo ohi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥