sunnuntai 21. syyskuuta 2014

viikonlopun aikaansaannoksia


Tänään olen ahkeroinut muun muassa maalaamalla nuo muutamat huonekalut. Tuolit on vanhoja ja todella kämähtäneitä, maalilla niistä tulee tosi hyvät. Pöytä on kierrätyskeskuksesta ostettu, se oli sellanen kauhean värinen teak-pöytä - minä en siis tykkää teakin väristä yhtään, yök! Hivenen päänvaivaa aiheutti pöydän mahdollinen käsittely, sillä ensin tuntui, ettei maali tartu vaan jää pisaroina pinnalle... Mutta sitkeästi vaan vetelin kolme kerrosta maalia ja ihan musta siitä sitten tuli. Tai siis tällä hetkellä kuvassa näkyvät pohjat on noista kaikista valmiit ja kamat on käännetty ympäri ja päälliset on kertaalleen maalatut. Hienot niistä tulee, todellakin!! Pöytä on siis sohvapöytä.


Mies on kiipeillyt uunin päälle maalaamaan. Tuossa vaiheessa mietittiin, että maalataan tuo taustakin valkoiseksi. Se näytti kuitenkin todella valjulta, joten pidettiinkin se harmaana. Tällainen on lopputulos, kun uuni on maalattu kolmeen kertaan ja muuriin palautettu harmaa takaisin:


Uunin oikeassa reunassa näkyy tuollanen epämääräinen villa tursuilemassa. Se on tarkoitus peittää jotenkin, kenties valkoisella pellillä. Saa nähdä nyt, joka tapauksessa piiloon se menee. Ja uunin eteen tulee tietenkin pelti. Mutta hitsin pimpulat, että olen iloinen näistä isoista edistysaskeleista taas!! 

Mulla on tässä remontin aikana kehkeytynyt sellanen ruma sana kuin "per*ehomma". Osaatte varmaan tulkita, en nyt kehtaa edes laittaa suoraan tuota sanaa. ;) Sellasia on siis hommat, jotka on ärrrrsyttäviä ja joita ei tekis yhtään mieli tehdä, ja joita ajatellessa alkaa jo suututtaa... mutta jotka on kuitenkin pakko tehdä. Tämä viikonloppu on ollut niiden suhteen aika tuottoisaa aikaa, olen nimittäin saanut tehtyä nyt useamman per*ehomman pois. Olen ensinnäkin pessyt viimein kaikki ikkunat - per*ehommiin lukeutuu tässä tapauksessa nimenomaan alakerran ikkunat, koska ne on monilasiset ja hankalat pestä. Yläkerran ikkunat taas on uudenmalliset, kivat, helpot ja nopeat pestä. Ja yksi per*ehomma on ollut kylppärin pesu, jonka tein tänä aamuna ensi töikseni. Jee, mahtavaa, ne on nyt tehty!!

No, edelleen noita hommeleita piisaa. Pitäis maalata vielä yläkerran lattia, siihen toivottavasti riittää vain yksi korjauskerros. Pitäis myös ensin siivota se yläkerta - miten ihmeen monta kertaa olen sitä jo ollutkin tekemässä, mutta aina sitten tuleekin jotain muuta tärkeämpää... Myös ulkoeteisen räjähdys pitäis vielä raivata veks. Ei siinä muuta, mutta kun ne juhlat lähestyy.. tosi ikävää, jos saa viimeisen yön hulluna raataa, että on paikat kunnossa. 

Joten ei tässä enää sen kummempaa, minä lähden NYT siivoomaan sen yläkerran, viimeinkin. Tai ulkoeteisen. Tai jos ihan eka vetäsis toisen kierroksen maalia noihin pöytään ja jakkaroihin... Kuitenkin menen nyt tekemään JOTAIN sellasta mikä auttaa taas eteenpäin tässä ikuisuusprojektissa.

Kivaa ensi viikkoa kaikille!

Heli

14 kommenttia :

  1. Maali on hyvä lääke moneen paikkaan. Hyvältä näyttävät sinunkin kalustehommat. Innolla jään odottamaan kuvia, missä ne ovat valmiina omilla paikoillaan. Uunista tuli myös tosi kaunis ja valkoisena sopii täydellisesti ympäristöönsä. Mielettömän työn olette kyllä tämän kesän aikana tehneet. Ei voi muuta sanoa!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä teillä on nurkat muuttuneet! Upean näköistä! Ja nyt on ne harmaat lattiat ja ihanaa harmaata on monessa muussakin paikassa kuvien perusteella. Nyt lähden kurkkailemaan vanhempia juttuja, pitkä blogihiljaisuus takana ja monta juttua lukematta! :)

    VastaaPoista
  3. Ootpa ollut tosi ahkera! Aivan ihanan näkönen tuo takka, seinä ja lattia! Tykkään!
    Noita per hommia taitaa olla vähän jokaisella. Minä en saa tehtyä juuri mitään kotihommia kun vaan neulon ja neulon. Se iski taas tuo neulominen ja kun on kivempaa kuin joku sohvan pesu tms niin mitäpä siihen sit muuta.
    Kivaa viikkoa!
    - päivi-

    VastaaPoista
  4. Teillä näyttää I-H-A-N-A-L-T-A! ♥

    Kivaa viikkoa sullekin! Ja tsemppiä per*ehommista selviytymiseen, hih!

    VastaaPoista
  5. Uunista tuli ihan sikahieno!

    VastaaPoista
  6. Kadehdittavan ihanaa ahkerointia :)

    Ja voi että miten ihanaa seurata, kun tulee valmista <3

    VastaaPoista
  7. On se vaan hienoa, miten uusi maali raikastaa! Ja kyllä kannattaa huonekaluja maalata, eikä aina ostaa uusia. Monta vuotta etsin meidän makkariin uutta sänkyä ja vaatekaappia, enkä löytänyt mieleisiä. Mies maalasi mustaksi molemmat ja upea tuli. Sama väri yhditää ihan erilaiset kalusteet toisiinsa sopivaksi!

    VastaaPoista
  8. On se vaan hienoa, miten uusi maali raikastaa! Ja kyllä kannattaa huonekaluja maalata, eikä aina ostaa uusia. Monta vuotta etsin meidän makkariin uutta sänkyä ja vaatekaappia, enkä löytänyt mieleisiä. Mies maalasi mustaksi molemmat ja upea tuli. Sama väri yhditää ihan erilaiset kalusteet toisiinsa sopivaksi!

    VastaaPoista
  9. Tosi hyvä tuo harmaa seinä! Ja uunistahan tuli kuin uusi. Hyvä muutos :)

    VastaaPoista
  10. Upea uuni! Hienosti edistyy ne vähän kökömmätkin hommat, tsemppiä loppurutistukseen :)

    VastaaPoista
  11. (Toistankohan tässä nyt itseäni, mutta) Ihanalta näyttää! Tsemppiä loppurutistukseen ja tuleviin juhliin!♥

    VastaaPoista
  12. Krisse: minä taidan odottaa ihan yhtä malttamattomana, että saan kaiken paikalleen... Ja tosiaan maali on ratkaisu moneen pulmaan!

    Satu: tämä kesä on ollut muutoksen aikaa meillä! Maalia on kulunut, etenkin harmaata. =)

    Elämän helmiä: juu, aika harva varmaan mielellään päivästä toiseen vaan laittelee paikkoja kuntoon. Nyt on vaan pakko, kun on ne juhlatkin tulossa, ja muutenkin soisin jo valmista viimein tulevan. Mä en oo koskaan innostunut neulomisesta, mun ajan kaikelta kotihommalta vie tää tietokone...

    Terhi: kiitos kiitos! Aika monta per*ehommaa on jo tehtynä, onneks!! =)

    Sanna: niin mustakii!

    Annukka: kadehdittavasta en tiiä... onhan se kiva kun homma etenee, mutta "palkkana" on ihan pa*ka selkä ja aivan lomaton kesä... ja sellasta kaikkee. Mut kyllä on ihanaa nyt tässä vaiheessa, tää on kai vähän kuin lapsenteko, unohtuu ne tuskat sit kun on valmis paketti nenän edessä. =)

    Marketta: maalaaminen on niin parasta! Tuo musta on mun uusi lemppari kyllä nyt, se on niin hieno lisä tänne. Monet jutut pelastaa todellakin maalilla.

    Punainen: uuni itse asiassa on uusi. Se on rakennettu erivärisistä tiilistä, siksi oli niin kirjava ennen. Koko ajan oli ajatuksena lopulta maalata se valkoiseksi. Ja harmaasta seinästä tykkään minäkin, se on tosi nätti sävy ja sopii tuohon hyvin.

    Susanna: onneksi edistyy, kyllä olenkin niiden suhteen vitkutellu... =) Kiitos tsempistä!

    Vianna: ei haittaa toisto, ihanalta näyttää minustakin! =D Kiitos sullekin tsempeistä! Luulen, että vielä tässä loppuviikosta paniikkia pukkaa, vaikka itse juhlat onkin tuolla autotallissa... kuitenkin varmaan porukka käy täälläkin ihastelemassa (toivottavasti) remontin tuloksia, joten olishan se kiva kun olis mahdollisimman valmista.

    VastaaPoista
  13. Uus on aina kaunista ja vaikka sitten sen maalipurkin kautta =)

    Oon vissiin tipahtanut kärryiltä, mutta mitä juhlaa teillä nyt pukkaa? Ja ehdottomasti kannattaa niiden vieraiden piipahdella sisätiloissakin niiden autotalli-partyjen lomassa ;)

    Kaiken tohinan keskellä muista myös nauttia aikaansaannoksista!

    VastaaPoista
  14. Kirsikka: miehen 5-kymppiset on ne juhlat. Autotallissa vietellään pääosin, mutta tosiaan kaippa täälläkin porukkaa piipahtaa katsomassa mitä on tehty, ainakin nuo tutuimmat ja sukulaiset. Joten ei auta muu kuin tarttua taas hommiin... =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥