torstai 30. lokakuuta 2014

Suomen kaunein koti


...no sehän on tie-ten-kin tää meidän koti, koska ööö... se on tehty rakkaudella ja omin kätösin ja se on just meidän näköinen ja meille sopiva. Ja niin edelleen.


Nih. Oikeestihan tää remontti on ollu ajoittain aivan sietämätöntä (eikä todellakaan rakkautta) ja mä olen ainakin heittänyt täällä sellasta draamaa ja itkupotkuraivaria ajoittain, että voi mies parkaa. Remppa on ollu ihan toivottoman ja loputtoman tuntuista välillä, ja just nyt on sellanen tunne, että NEVER AGAIN vaikkapa samanlaista kesää mitä viime kesä oli!


Mun tehtävälistat oli siis todellakin loputtomat, aina välillä koitin olla onnellinen, kun sain viivattua yli ees jotain sieltä... Ja edelleenhän noi jalka- ja kattolistat oottaa laittajaa, samoin ikkunalistat, ja oottaa muuten varmaan vielä ens vuonnakin tähän aikaan, jos ei jotain todellista ihmettä tapahdu ja innostutaan niitä laittamaan. Toisin sanottuna mies innostuu, koska totuushan on, että se täällä lopulta sen suurimman työn on tehnyt. Mä olen kyllä maalannut aika paljon ja siivonnut ja tietenkin tehny sitä tuikitärkeää suunnittelua... mutta kyllä se on ollu mies, joka on nikkaroinu ja näpertäny, ja ihan oikeesti valittamatta tehnyt sen kaiken. (Toisin kuin eräs... joka lanseerasi esim. sellasen käsitteen kuin per*ehommat...)

Tosin sanoi se mieskin, että ens kesänä ei tehä mitään. Piste.


Eilen illalla aloin oikein miettiä tätä asiaa, olen nimittäin viime aikoina katsellut läpi kaikki tän kauden kyseisestä ohjelmasta tulleet jaksot. On siinä kyllä aika kirjava kokoelma koteja nähty, ja ne kaikki on TOTTAKAI asukkiensa mielestä ehdottomasti Suomen kauneimpia. Ja niinhän se pitää ollakin. 

Ja oon mä sanonut kurillani miehelle, että mä ilmoitan meidän kodin siihen kisaan mukaan myös. Mutta en kyllä oikeesti varmana ilmoita, mä en kerta kaikkiaan kestäis, kun sitten kaikki kansa töllistelis ja kenties vaikka kauhistelis meidän rakkaita nurkkiamme.

Mä luin yks päivä Hanna Sumarin haastattelun ja kyllä tökkäs, en voi muuta sanoa. Siellä se lateli sellasia juttuja kuin että "noi tähtijutut on niin nähty" ja "sisustustekstit on kyllä niin kauheita" (no en minä nyt oikeita sanoja muista, mutta kuitenkin selväks kävi, että sellasia ei kukaan enää halua nähdä). Se sanoi jopa, että "jos haluat lukea että carpe diem niin kirjoita se puhelimeesi talteen".

Oikeesti kuka voi ladella tollasia sääntöjä, että miten kenenkin pitäis sisustaa? Ja kuka yleensäkin sisustaa aina sen mukaan, mikä just nyt on pinnalla? No, ehkä niitäkin on... Mutta jos joku tykkää tähdistä, niin ei muuta kun tähtiä sitten vaan. (Minäkin tykkään. Uusimmat astiani on tähtikuvioisia. Tykkäisin todella paljon myös tähtitapetista.) Ja jos tykkää seinäteksteistä, niin antaa palaa. Tai jos tykkää asua talossa, jossa katot, seinät ja lattiat on kaikki samaa väriä ja yhtään ainutta ylimäärästä tavaraa ei ole missään, niin siitä vaan. Ja jokaisen oma koti on omasta mielestä TOTTAKAI se Suomen kaunein. Tai peräti maailman kaunein.


Minä sain kommenttia näistä ruusutapeteistani, että eikös ne ole ennemminkin makkarikamaa. No kenties joo (minustakin), mutta nyt ne on keittiön tapetit. Itse asiassa sitten kun ne oli jo seinässä, luin jonkun sisustuslehden kannesta, että ruusutapetit keittiössä on in. Ja hei Hannan mielestä myös sininen on tooosi jees juuri nyt. Olenko siis ihan vahingossa suorastaan aallonharjalla valintoineni?? 

Oikeasti olen haaveillut sinisestä keittiöstä vuosikausia, esimerkiksi tämä kuva innoitti mua jo vuonna 2011:


Jo sitä ennen olin unelmoinut sinisestä keittiössä. Armas veljeni sanoi mun haaveeseen jotakuinkin niin, että hyi kauhee, sehän on tosi kylmä. Sillon meillä oli täällä ah niin ihanaa persikan sävyä, joka toki oli lämmin, joo... Mutta sininen oli silti mun haave. Olen myös jo melkein 20v sitten suunnitellut, että maalaan isäni aikanaan tekemän sohvakaluston valkoiseksi, ja laitan siihen sinikukalliset pehmusteet. (Harmittaa vieläkin, että se uniikki sohvakalusto paloi tulipalossa. Mä todella näin sieluni silmillä, miten kertakaikkisen kaunis se olis ollut tuollasena.)

Mulla on muuten toi nykyinen keittön pirttikalusto maalattu just presiis tolla sävyllä, mitä toi lastu tuossa kuvassa on. Ja kunhan saan aikaan maalata sen isomman pöydän, niin sitä samaa aion siihenkin vedellä. (Ai että, tuo kuvan keittiö on kyllä edelleen mielestäni aivan hurmaava! ♥)


No joo. Tuo ohjelma on sinällään siis ihan kiva, mutta toisaalta tuntuu pahalta kaikkien niiden rohkeiden puolesta, ketkä on kotinsa siihen arvosteltavaksi tuoneet. Jokainen asukas on selvästi tehnyt kotiaan rakkaudella - miltä mahtaa tuntua, kun oma ihana koti saa huonot pisteet tai kärkevää arvostelua? En ees jaksa ajatella, millasta tekstiä jossain paskapalstoilla niistä kodeista sitten mahtaa lukea... 

Sitä paitsi meillä on miehen kanssa molemmilla jo ollu hetkemme telkkarissa. =D Hih! Mä olen ollut joskus kaaaauan sitten Onnenpyörä-nimisessä ohjelmassa. (Voitin muuten siitä jaksosta kaksi tehtävää kolmesta... mutta en sitä ratkaisevaa jatkoon päästävää osiota - onneks, koska en olis tiennyt siihen oikeaa vastausta...) Ja mies on ollut Äijät-ohjelmassa yhdessä jaksossa, se oli siis se ohjelma, missä ne Jone Nikula ja mikäsenytonkaan Hynynen (köh köh, kirjoitin eka että Hytönen...) teki kaikkea tosi äijää. (Josta siis voimme päätellä, että mieheni toimii erittäin äijämäisessä ammatissa. Hehhee!)

Joo, jätämme siis väliin nyt tuon ohjelman. Johon siis en oikeesti todellakaan olis hakenut, kunhan vaan miestä kiusasin. Mutta kyllä tämä remontin valmistuminen (ainakin melkein valmiiksi asti) on aiheuttanut sellasia onnen viboja, että olen monta kertaa ajatellut, että ei tän ihanampaa kotia ole kellään. ♥ No nyt te siellä mietitte, että ompas, mutta ähäkutti, mä en välitä. Sillä mun mielestä meillä on nyt niin mahdottoman ihanaa! (Hmm... koitan olla näkemättä kaikki noita kasoja, mitä sinne sun tänne on kerääntynyt...)

Tämmöinen asia oli siis syrämmellä tällä kertaa. 
Asutteks tekin Suomen kauneimmassa kodissa? Tai siis toisteks kauneimmassa, kun se kauneinhan oli tää meidän... =D

Ihanaa illan jatkoa kaikille!

(Ja noi kuvat on siis jostain remontin vaiheista...)

Heli

PS. Linkkaanpas tänne vielä yhden aivan ihanan kodin... Tämä on serkkuni koti, jota en ole nähnyt koskaan livenä, mutta ainakin kuvissa näyttää kerta kaikkiaan ihanalta, tykkään tositositosi kovasti! Ja siis ihan erilainen on kuin meidän koti, enkä kenties vaikkapa samoja tapetteja olis valinnut, mutta joku tuossa kodissa vaan on ihan kertakaikkisen ihanaa, ah! ♥ Ehkä se on tuo selkeys, siisteys, valoisuus. Jämptiä, siistiä työtä. Kaikki turha ripellys poissa, silti kivoja yksityiskohtia. Kivoja ratkaisuja, esim. nuo koloset missä on peti ja henkaritanko. Valkoisuus mustilla terästyksillä. No joka tapauksessa ihanalta näyttää!

21 kommenttia :

 1. Joo, olen ehdottomasti samaa mieltä sun kanssa: jokaisella olkoon juuri sellainen koti, missä sen asukkaat viihtyvät ja haluavat asua. VAIKKA se sitten jonkun toisen mielestä olisikin tyylitön tai ruma. Mäkin luin ne Sumarin mielipiteet. Oli kyllä aikamoista tylytystä, mutta yritin suhtautua huumorilla. Hän tosiaan mainitsi, että sininen on tekemässä vahvaa paluuta, joten todellakin sä olet nyt supermuodikas :)

  Muistan juuri tuossa ohjelmassa kuulleeni ajatuksen, että jokaisen mielestä se oma koti on ihanin ja kaunein. No, mä olen taas kerran vahvasti eri mieltä. Mä en tykkää meidän kodin ulkoisesta olemuksesta juuri yhtään. Olen jo pitkään ajatellut, että tekisin varmaan kaiken toisin JOS olisi rahaa. Tää pitäis tosiaan remontoida lähes täysin, jotta olisin tyytyväinen. Niin ja kalusteista jättäisin varmaan ainoastaan keittiön pöydän tuoleineen sekä lasten huonekalut. Mut joo, just nyt ei ole rahaa, joten tässä on räpisteltävä.

  Teidän koti on ihana, mutta niin on tuo serkkusikin koti. Nuo petikoloset ♥

  Tulipalo, hui! Missä sellainen tapahtui...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muodikas, uuuu jeah! =)

   Tuosta oman kodin kauneudesta: totta on, että jos koti ei oo sellainen kuin sen toivois olevan, niin ei sitä sit ehkä kauneimmaksi mahdolliseksi koe. En minäkään tätä järin ihanana pitäny ennen remppaa... Mutta nyt kun tää on viimeinkin tällainen mitä oon kovasti halunnut, tää on just niin ihana kun mun makuun olla voi.

   Ihania koteja on kyllä monenlaisia. Ja usein ne ihanuudet on vielä tosi erilaisia, ja silti niissä on jotain tosi vetävää.

   Tulipalo tapahtui itse asiassa aika tarkkaan 20 vuotta sitten. Isäni puusepänverstas paloi ihan kivijalkaan asti. Siellä meni aika paljon kaikkee... myös varastossa ollut isän itse opiskeluaikanaan tekemä sohvakalusto. Se kyllä todella harmittaa. Mutta onneksi ei tullut ihmisuhreja, se on tärkeintä.

   Poista
 2. Sänkykoloset on kyllä kivat, mutta muuten oli kyllä mun makuun aika steriiliä...

  Kyllä mieki aattelin, että erikoiset tapetit keittiöön, mutta minusta se oli vain kannatettavaa rajojen rikkomista :) just sitä, että tehdään mieleisen näköinen, eikä "niinkuin kuuluu tehdä". Mekin laitatettiin välitilaan keittiöön mustat kaakelit, ja sekin herätti ihmetystä. Ite olisin halunnu vaalean keltaiset keittiön seinistä, mutta jouduin tyytymään vaan keltaisiin kaapinoviin. Mies tahtoi maalata keittiön valkoiseksi. Kalusteiden takana olevista seinistä muuten huomattiin keittiön olleen aiemiin melkolailla tuon kuvassa olevan sininen. Eteinen on edelleen samaa sävyä, sitä ei ole maalattu uudestaan. Tuskin maalataankaan, tuskin meillä edes ikinä laitetaan niitä puuttuvia listoja. Tai tehdä ylipäätään mitään. Jos en mie ala tekeen, ja siitä seuraa vaan nurinaa väärin tehdystä työstä. Mur. Että mie en ainakaan asu kauniissa kodissa, mutta onpahan kuitenkin koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En steriilistä tiiä, mutta vähäeleistä kyllä. Mutta mua just ehkä viehättääkin se, ettei missään oo mitään turhaa vaan kaikki on harkittua. Tiinan koti on jotenkin ihan ältsin tyylikäs!

   Mustat kaakelit kuulostaa tosi makeilta!! Ja yhdistelmänä musta, valkoinen ja keltainen kuulostaa myös hienolta!

   Poista
 3. Joo mä olen siitä kyseisestä ohjelmasta myös samaa mieltä, että siinä on jotenkin niillä kolmella "asiantuntijalla" hanskat vähän hukassa. Koska tarkoitushan on nimenomaan etsiä persoonallisia koteja, eikä suoraan lehdestä tempaistuja sisustuksia kaiken taiteen sääntöjen mukaan. Ärsyttää niin. Ja arvostellaan esim vanhojen talojen remontteja tyyliin "pisteitä meni kun ei ollut jätetty sitäjatätä vanhasta jäljelle". Mistä ne tietää jos oli kaikki mätää ja lahoa, mutta silti siitä on koti tehty! Ei kaikki ole aina niin mustavalkoista että kaikki on säilytettävissä kun vaan tarpeeksi haluaa.

  VastaaPoista
 4. Ja siis sun koti on edelleen ihana! :) Meillä on varmaan kaikkien kauhuna keittiössä peräti kahta erilaista tapettia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! ♥ En osaa kauhusta sanoa, kun en oo nähny. =D Mutta toisaalta mitäs sillä on väliä mitä muut ajattelee, jos ite tykkää!!

   Ja tosiaan tuossa ohjelmassa on välillä ihan ihme kommentteja. Ihan varmana ne vanhan säästäjät säästää kyllä kaiken mahdollisen - eli jos siellä vanhassa talossa onkin sitten joku uudemmaksi uusittu nurkka, niin ehkäpä siihen uusimiseen todellakin on joku muu syy kuin vain että "hei, tehääs toi kohta tossa erilailla kuin muu talo"... Muutenkin noi niiden kommentit on aika lailla myös varmaan heidän henkilökohtaisen makunsa tuotoksia. Eikä siis tosiaankaan absoluuttisia totuuksia!! Minä vaan aina säälin niitä asukkaita, jotka varmasti kakki housussa jännittää, kun oma koti on näytillä ja sitten jos vaikka sitä moititaankin jotenkin... ei varmaan tunnu kivalta. Tai minusta ei ainakaan tuntuis.

   Poista
 5. Tv-stara ;) Onnenpyörä olikin ihan huikea ohjelma.

  Jokainen laittaa kotinsa just semmoiseksi kuin haluaa ja pystyy, eikä siihen tarvitse kysyä Sumarilta neuvoja. Ellei nyt välttämättä halua. Teillä on kaunis koti, just hyvä. Ja serkkusikin koti näyttää upealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan ehkä nimmarit jakoon jossain vaiheessa. =D Onnenpyörä oli just sellanen ohjelma, mitä kotona kattoessa ajatteli, että voi ei, eiks ne nyt totakaan tiiä... kyllä MUN täytyy mennä sinne. Ja sitten menin, ehhehe. =D Olihan se kokemus. Siitä Janne Porkasta en tykänny yhtään... oli jotenkin tosi ylimielinen tyyppi.

   Aivan totta toi, että jokainen laittaa kotinsa niin kun tykkää. Mä oon monesti miettiny, että olishan se asiantuntijan apu toisaalta hienoo. MUTTA että laittaisin sit kuitenkin mieluummin ihan ite ja just niin kuin tykkään. Tää meidän remontti on kestänyt vuosikausia, ja tuntuu toisaalta nyt, että hyvä niin - ehti aika hyvin miettiä mikä on mun juttu. Nyt oon siksikin tosi tyytyväinen, koska mä todella tykkään kaikesta täällä. Oon ollu vähän sellanen äkkipikainen päätösten hutaisija, mutta nyt oon koittanut miettiä kaiken niin, että sit kans varmana tykkään asioista vielä viikon kuluttuakin... =) Ja mielellään monen vuodenkin päästä. Olen karsinut ja laittanut tavaraa pois ja musta tuntuu että just nyt täällä on kaikki se mitä tarvitaan ja halutaan olevankin - eikä mitään turhaa ja ylimääräistä. Ja se on hieno tunne!!

   Poista
 6. Ekan kerran kommentoin, mutta mulle tuli tunne, että tuo sun serkkusi koti saattaisi olla yhden ihanan bloggaajan vanha koti :) Aika ja paikka täsmää niin hyvin ja kodin vanha tyyli myös.

  Suomen kaunein koti on jotenkin hölmön niminen ja tämä kausi on ollut todella tylsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kenenköhän blogi se on?

   Minusta on muutenkin aika tyhmää, kun kaikesta pitää kilpailla ja etsiä kuka tai mikä on milloinkin kaunein ja hienoin ja paras... Miksi ei vois vaan vaikka esitellä erilaisia ihania koteja, ilman kilpailua? Tosin taitaa tuo luvattu palkinto olla se motivaattori osallistua...

   Poista
 7. Meillä katsellaan myös tuota Suomen kauneinta kotia eikä mekään olla oltu ihan samoilla linjoilla noiden tuomareiden kanssa. Mä rakastan sisustustarroja ja tähtiä eli varmasti aika tyylitön koti meillä noiden tuomareiden mielestä. Me kuitenkin tehdään kodistamme meidännäköinen ja sen vuoksi se on meidän mielestä suomen kaunein koti. Ohjelman pistelaskutapa ei myöskään ole meidän mielestä ihan oikeudenmukainen. Jotkut finaalista pudonneet kodit kun saavat enemmän pisteitä kuin toisessa jaksossa pienemmillä pisteillä jatkoon päässeet. Kehittämisen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan jokaisen pitääkin tehdä kodistaan se itselle kaunein ja ihanin! Makuja on monenlaisia ja jokainen saa tykätä just siitä mistä tykkää. Tylsää tuollanen että aina pitää vertailla ja kilpailla.

   Poista
 8. Teidän kodista on tullut todella kaunis. Hienoa että olette jaksaneet!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tosi kurjaa, miten teille kävi talon kanssa. =( Aivan hanurista tollaset huijarimyyjät!!

   Poista
 9. Voin vähän kadehtia teitä, eiks joo. Kyllä täälläkin sitten joskus on Suomen kaunein koti, jos päästään remontoinnissa tuohon vaiheeseen. Nyt vaan seisoo koko remppa.

  Tavaran karsimisessa otan teistä oppia myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaako tätä nyt niin kovin kadehtia... no, ehkä vähän voit, jos välttämättä haluat. ;) Ja kyllä se remppa meilläkin aina välillä seisoi enemmän ja vähemmän, lähinnä kesäisin aktivoiduttiin aina jatkamaan. Tällä hetkellä onkin sitten meneillään pihan mylläys - onneks mun ei juurikaan tarvii siihen osallistua, en ole pihaihminen.

   Tavaran karsiminen on mun lempipuuhaa. Ihan suorastaan harmittaa, ettei enää ole oikein mitään karsittavaa. Pakko välillä sit tehdä tikusta asiaa ja karsia ees pikkusen jostain. Hulluutensa kullakin... =D

   Poista
 10. Kauniilta näyttää, ja asia on kyllä juuri niin kuin kirjoitit ja pohdiskelit. Koti, jota rakkaudella on laitettu asukkaiden näköiseksi on se suomen kaunein koti - ainakin kyseisille asukkaille, ja niin se kuuluu ollakin.
  Toki varmasti moni laittaisi kotiaan uuteen moodiin jos rahaa ja aikaa olisi rajattomasti, mutta toisaalta, koti on koti, elämistä varten, ei mikään esittely-kiinteistö. Itsellä tökkii meillä eniten tuo piha - haluaisin että se olisi paljon viimeistellympi ja istutukset runsaampia, vaan jotenkin nuo kesät (ja kesäloma budjetit) on nyt mennyt muissa hommissa kuin pihaa kuopsutellessa ja kasveja ja kiviä ostellessa. Ehkä vielä joskus..
  Tuo vaalean sininen keittiö on tosiaan aivan hurmaava!
  Oikein mukavaa marraskuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, meidän piha ei kyllä sitten pärjäis missään kisassa, eikä ees omissa silmissä! =D Teillä on kuitenkin laitettu sinne vaikka mitä ja suunniteltu hienosti.

   Meillä on eilen aloitettu pihan tasaaminen.... eihän me olla asuttu tässä kuin vasta noin 17 vuotta, että olishan sitä varmaan voinu vielä hetken ootellakin... =D Raha se meilläkin vielä tiukalle ottaa, kun edelleen olis tiedossa kattoremonttia, enkä halua ottaa enää yhtään lisää lainaa (ja vanhat lainat on siis loppu...). Eikä piha ole ollu mitenkään korkealla prioriteettilistalla tähän asti, saatikka että siihen olis haluttu rahaa laittaa. Pihan kanssa meillä nyt sitten kävikin sillä lailla kivasti, että vaihdamme pihan laittoa tuttavan kanssa, siis hän tekee meille pihaa ja saa sitten meiltä sitä vastaan yhtä sun toista meille tarpeetonta tavaraa (mm. pari autoa...). Nyt sitten vain jänskätään mitä tuosta tulee... osa siitä ainakin ihan suorastaan kynnetään ja jätetään talveksi silleen (jeah...) ja keväällä sitten äestetään ja tasataan taas. Kyllä on kivan kuraista ja muutenkin rumaa nyt sitten, mutta ehkä se joskus sitten on kaiken karmeuden arvoista, vi ses... Minusta piha sais olla mikä on, vaikka ihan luonnontilassa, en kaipaa mitään ihmeellistä, en kukkia enkä kasvimaita, mutta miehellä on kauhea vimma se "tasottaa" (sitä se hokee...), kun on niin kauheen ikävää ajella tuolla ruohonleikkurilla kun on niin möykkyistä. Meillä on puolen hehtaarin tontti, ihan liikaa mulle, en tiiä mistä ees alkaisin sitä laittelemaan - joten en oo sit alottanut mistään. =D

   Mukavaa marraskuuta sinnekin!

   Poista
 11. Moi, mä tykkään kanssa monenlaisista kodeista ja tyyleistä ja ratkaisuista. Ja tuo mustavalko-serkkusi koti on kyllä wau kaunis ja hallittu. Sisustaminen jos mikä on tosiaan täysin makuasia. Aiwan kaikkein ihanimmat on musta ne, joissa on luovasti nyhjästy tyhjästä, eli tehty olemassa olevista värkeistä parasta mitä niistä saa.
  On teillä kyllä ahkerasti rempattu, me on käyty tsiikaan aina välillä ja odotellaan lisäkuvia ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään monenlaisista kodeista! Olis ihana mennä katselemaan ihmisten koteja ihan vaan katselumielessä, onneks on siis tollasia ohjelmia. Minusta ne vaan ei tarttis olla kilpailuja, koska miten voi edes laittaa erilaisten ihmisten erilaiset kodit kilpailemaan kauneudesta keskenään? Ja ennen kaikkea kuka voi päättää että toinen on kauniimpi kuin toinen...

   Vai että lisäkuvia - en ole juurikaan täällä kuvaillut, enkä oikein ehdi panostaa tähän bloggailuunkaan nykyään. Mutta jospa joskus. Vois vaikka jotain ennen-jälkeen-kuvia laitella...

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥