torstai 26. helmikuuta 2015

viisi juttua ja tilastojen ihmeitä

Aina välillä on sellanen fiilis, että ei vaan keksi mitä kirjottais, mutta tekis kuitenkin mieli jotain kirjoitella. Tai on sellanen mieliala ja tilanne, ettei vaan viitsi avautua tänne... (kuten nyt, argh!) Silloin onkin hyvä kaivella vanhoja haasteita naftaliinista ja vihdoinkin vastailla niihin. Minusta on muutenkin mukava vastailla haasteisiin ja välillä jopa mietin jonkun kivan haasteen nappaamista mukaani, vaikkei mua olis edes haastettu.

Tällä kertaa kuitenkin ihan oikeesti sain haasteen Dancing Clouds and More -blogista - kiitos! Sain viisi kysymystä, joihin pitäisi nyt miettiä vastauksia.

1. Mikä on mielestäsi paras Disney-elokuva tai -hahmo?

Apua miten vaikea kysymys... Piti oikein googletella, että mitäs kaikkia hahmoja niitä nyt yleensä oli. Aika paljon meillä on lapsilla noita elokuvia aikanaan ollut ja tosi kivojahan ne kaikki on, mutta mikä sitten olis ylitse muiden? Joku prinsessa... tai Pocahontas... Muistan kyllä, että lapsena tykkäsin Helinä-keijusta, kun sillä oli se ihana kimaltava tähtipöly aina perässään. Mutta erimerkiksi siitä PeterPan-tarinasta en sitten kyllä muista yhtään mitään.

No, lapset vielä isompanakin (eli edelleen) tykkäsi erityisesti Leijonakuninkaasta, joten se varmaan tässä eniten mielessä on itselläkin. Minusta noissa elokuvissa on aina tosi hieno toteutus ja upeat musiikit. Ja kyllä mä aina itkenkin niitä katsoessani...


Yksi Disneyn juttu on, mistä en tykkää sitten piirun vertaa: Liisa Ihmemaassa. Todella kamala ja vastenmielinen, vihasin sitä jo lapsena. Olen varma, että sen kirjoittaja/piirtäjä on ollut vakavasti mieleltään sairas tai joidenkin todella karmeiden huumeiden vaikutuksessa ja hallusinaatioiden vallassa... hyi yäk!

2. Käytkö kirpputoreilla ja mitä yleensä ostelet?

Hyvin vähän käyn. En oikein osaa tehdä löytöjä, enkä toisaalta viitsi lähteä kirpparille, jos mulla ei ole jotain erityistä tarvista mielessäni, siis vain "tekemään löytöjä". Vastustan muutenkin turhien tavaroiden hankkimista, ja minusta myös kirppariostot on turhia, jos ne on osteltu vaan siksi, kun oli halpaa... siis ilman varsinaista tarvetta. 


Mun mielestä kirpparilla on suurimmaksi osaksi ihan silkkaa paskaa myynnissä ja vieläpä ihan karmeilla hinnoilla. Kuten esimerkiksi kuvan huippuveto... (kuva varastettu blogista Paskat kirppislöydöt, josta voi käydä bongailemassa yhtä jos toista helmeä, mitä ihmiset kehtaa kirppareille kantaa...). 

Joitakin hyviä löytöjä olen silti vuosien varrella tehnyt, ekana tulee mieleeni pussilakanasetti, joka maksoi 2€ ja oli tosi kivan värinen ja kuvioinen ja on osoittautunut muutenkin tosi hyvälaatuiseksi. No, muuta ei sit kyllä tulekaan mieleen.

3. Syötkö aamuisin kaurapuuroa?

Aamuisin, iltaisin, joskus päivisinkin. En säännöllisesti, mutta kohtalaisen usein kuitenkin. Tykkään kaurapuurosta tosi kovasti, se on ihan parasta puuroa. 

Kaurapuuro pitää ehdottomasti keittää kattilassa, ei mikrossa (no, meillä ei edes ole mikroa). Ja puuron pitää olla sellasta perinteista, ei mitään pikapuuroa tai sotkotusta, jossa on sitä sun tätä seassa. Nykyisin keitän puuroni kauramaitoon. Ja mä nautin puuroni aina sokerilla ja (kaura)maidolla. Ihan parasta silleesti - en tosiaankaan halua sinne sekaan mitään marjoja, syön marjat mieluummin pirtelöissä.

4. Oletko koskaan ajanut tandemilla?

Muistaakseni en. Sanon näin, koska toisaalta mä mietin, että olenko kuitenkin joskus kokeillu sellasta jonkun kanssa... mutta en ole yhtään varma, joten todennäköisesti sitten en ole.


5. Minne haluaisit matkustaa ja miksi?

Rakkaan ystävän luokse Englantiin. Voi voi voiiiiii, kun oliskin joskus rahaa niin, että vois vaan lähteä sinne käymään. Tällä hetkellä elellään vaan pennejä venytellen, ei tarvii haaveillakaan mistään reissuista.


En tiedä miksi toi Englanti viehättää mua niin hirveesti. Joku siinä vaan on niin tavattoman ihastuttavaa. No, ruoka ehkä ei... mutta ne maisemat, talot, linnat, kiviaidat... Ehkä olen entisessä elämässäni asunut jossain nummilla??  

No niin, tää haastehan meni siis näin:

Haastaja kertoo sinulle viisi aihetta
Haastetun tulee kertoa top5 listansa jokaiseen aiheeseen
Haastetun on keksittävä uudet 5 aihetta
Haaste on annettava viidelle eri blogille (ei takaisin haastamista) 

Ja nyt kun tarkemmin ajattelen, niin oliskohan tässä siis pitänyt kirjoittaa jokaiseen kohtaan viisi asiaa...? No en kirjottanu kun yhden, menkööt näin.

Minun kysymykset on tässä:

1. Mikä on lempieläimesi?
2. Lempivuodenaikasi, ja miksi juuri se?
3. Miten ilahdutat läheisiäsi?
4. Oliko tänään hyvä päivä?
5. Edelliseen viitaten: miksi / miksi ei? 

Ja nämä kysymykset heittelen seuraaviin blogeihin:


Miksi valitsin juuri heidät? No, koitan valita sellaisia tyyppejä, jotka ehkä joskus jopa käy täällä... ja löytävät nämä sitten "iloisena yllärinä" täältä, heh heh. Ottakaa tai jättäkää!

* * *

Mä oikeesti aina välillä mietin, että ketä kaikkia täällä yleensäkin käy. Kuinka moni lukijaksi kirjautunut oikeasti lukee tätä, ja kenelle tämä blogi on vaan jäänyt roikkumaan jonnekin listoille. Joitakin lukijoita täällä on kirjautuneena kahteenkin kertaan, vissiin vanhalla ja uudella profiililla. 

Himosiivooja-minä aina välillä miettii, esimerkiksi sähköpostia tai omaa blogilistaa "siivotessa", että jos tuon lukijalistan vois siivota, niin siivoaisin siitäkin pois sellaset, jotka ei oikeesti koskaan täällä edes käy. (Kuinkahan pieneksi lukijamäärä sitten mahtais romahtaa...?) Vai onko siellä sellasia, en yhtään tiedä.

Joskus katselen tilastoja, ja jatkuvasti ihmettelen, mitä kautta blogiin tullaan. Kautta aikojen eniten tänne nimittäin on tultu Rillan koti -blogin kautta, joka myös keikkuu Viittaavat sivustot -kohdassa kakkos- ja kolmossijoilla (toinen Indiedaysin ja toinen Bloggerin pohjassa) heti Googlen jälkeen. Rilla, jos luet tätä, niin missä ihmeessä siellä sinun blogissa viitataan tänne blogiin?? En ole käsittääkseni minkäänlaisella "luen näitä blogeja"-listallakaan, joten mä tosiaan ihmettelen tuota lukijamäärää, mikä sieltä kuitenkin näkyy tänne eksyvän. Myös Mammelin blogi sekä Päivänpesän elämää on siellä kärkisijoilla tänne johdattelijoina. Olen ymmälläni!!

Kiva tietenkin, jos täällä käydään. Kirjautuneiden lukijoiden määrä vaan välillä hassusti hilaa ees taas ylös ja alas. No, ymmärrän... tämä nyt ei kuitenkaan ole mikään laatublogi. Mutta ei ole kyllä tarkoituskaan olla, vaan tällanen ihan tavis vaan. Mua ajoittain tosi paljon harmittaa, kun huomaa kivojen blogien olevan nykyään silkkaa mainosta ja arvontaa postaus toisensa perään... itse en jaksa sellasia kyllä lukea. Mutta ei varmaan myöskään kaikki jaksa todellakaan näitä mun reality-kuvituksia sekavasta huushollista. Onneksi jokaiselle on mielekästä luettavaa ja katsottavaa netin ihmemaassa!

No eipä tässä nyt kai sitten muuta. Kivaa illan jatkoa kaikille!

Heli

19 kommenttia :

  1. Hahaa, ihana ylläri täällä odottamassa! :) Kiitos Heli! Vastaan heti, kun istun koneelle vähän pidemmäksi aikaa. Tosi kiva haaste, jee!

    Kirppariasioista olen samaa mieltä! Mä en tajua, miten ihmiset löytää sieltä vaikka mitä helmiä, kun mä en ole niinä parina käyntikertana löytänyt muuta kuin silkkaa roskaa. Ihan oikeesti! Kerrankin kummastelin jotain pakastepussia, mikä oli täynnä rikkinäisiä pikkuleluja, tai lähinnä niiden osia. Siis todella sellaista rojua, millä kukaan ei voi tehdä mitään. Tai näin ainakin kuvittelisin. Toi puhelinkuva aiheutti kyllä äänekkään naurunpyrskähdyksen: ei voi olla totta! :D

    Ja hei, sun blogi on laadukas just sellaisena kuin se on! Ihanan rehellinen ja aito. Mä kyllä käyn täällä paljonkin, mutta olen nykyisin TOSI laiska kommentoimaan. Varsinkin silloin, kun olis paljon asiaa. Sitä jää jotenkin kypsyttelemään aihetta, mutta lopulta ei sitten tulekaan kommentoineeksi. Saamaton minä. Mutta täällä ollaan kuitenkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun otit haasteen vastaan! Mun mielestä on aina kiva oppia ihmisistä lisää, ja aika usein just nää erilaiset haasteet on tosi avaavia sen suhteen.

      Kirpparit on mun mielestä aina ollu aika kauheita paikkoja... Joskus vähän yritin niitä kierrellä, ja kyllä esim lapsille olen tainnu ostaa kenkiä ja sellasta kirppareilta. Mutta pääosin en löydä mitään järkevää. Noita "ei voi olla totta"-juttuja kyllä näkee ihan liikaa... just sellasia hilpetööripussukoita, voi elämä sentään!!

      Kiitos kiitos, kiva että blogistani tykkäät. Mulla on muuten vähän sama asia joskus ton kommentoinnin kanssa... tai sit luen joskus blogeja myös kännykän kautta, enkä ees yritä sitä kautta alkaa kommentoimaan, joten sit se vaan jää. Eikä aina oo aikaakaan. Mutta kiva kun oot siellä, vaikket kommentoikaan! ♥

      Poista
    2. Niin siis lisään vielä, että ei se kommentointi ole mikään velvollisuus. En itekään kovin paljoa lukemiani blogeja kommentoi... Mut välillä vaan mietin, että kuitenkin päivän aikana saattaa käyjiä olla satoja, että keitä ne oikein on...??

      Poista
  2. Tämäpä hauskaa, ai mun blogista tullaan noin paljon sun blogiin. Sä kyllä olen mun lukulistalla. Mulla ei kaikki blogit ole blogissa näkyvässä listassa, mutta esittelytiedoissani ne näkyvät lukulistallani.
    Mulla menee kausittain tekstin keksiminen, joskus tulisi vaikka kaksi postausta päivässä, joskus menee viikkoja ettei ole mitään asiaa. Mutta mun mielestä ei aina tarvitse edes olla asiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne lukulistat tietty on sellasia, minkä kautta ihmiset liikkuu. Itekin usein nappailen jonkun listalta, että käympäs kattoo millainen tuo olis... Silti tosi jännää, miten niiden tiettyjen paikkojen kautta tänne tullaan, ja tosiaan sun blogi on myös kautta aikojen ollut siellä top vitosessa sen suhteen!!

      Joo sama juttu ton postailun kanssa.. Vähän väliä mun päässä pyörii postaus-aiheita, sit en kuitenkaan saa niitä "paperille". Tai sit tulee tekstiä helpolla. Mulla kuitenkin myös vähän väliä on mietinnässä koko homman lopettaminen, tai ainakin reilun mittainen some-tauko, siksikin sitten mietityttää kirjottelu. Ja sit kuitenkaan en tahtois lopettaakaan. Sit mua rajoittaa, kun en ole täällä anonyyminä... en voi ihan kaikkee draamaa tänne heitellä. Ja sit on turhauttavaa kirjoitella jotain "turhanpäiväistä" kun oikeesti tekis mieli avautua isommastikin... No, semmosta se on.

      Poista
  3. Heissulivei :)
    Täällä ainakin yksi kirjautunut lukija joka lukee kaikki päivitykset mitä tänne laitat, he
    Harvoin tulee kommentoitua, mikä on kylläkin aika tylsää..
    No mutta, täällä ollaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heissulivei vaan sullekin! =) Kiva että oot siellä! Mä kans luen kaiken mitä sulta tulee, mutta harvemmin kommentoin minäkään... =)

      Poista
  4. Mulla on ollut jo pitkään tuommoinen fiilis, että tekis mieli kirjoittaa mutta sit taas ei oo mitään sanottavaa. Tai kun mä kuitenkin ehkä eniten bloggaan meidän kodista (sisustuksesta yms), leipomuksista, reissuista ja lapsista, ja kun kotona ei oo tapahtunut mitään "uutta", en oo juurikaan leiponut tai reissaillut (tai sit ei oo kameraa ollut mukana) ja lapsista ei oo nyt juuri tee mieli laittaa kuvia niin ollaan sit hiljaa. ;P

    Mut kiva haaste! Kaurapuurosta oon siinä niin samaa mieltä et oikeeta puuroa kattilasta, kiitos! Tosin tänä aamuna oikaisin ja tein tuorepuuroa sekoittamalla hiutaleet rahkan ja marjojen yms. joukkoon.

    Ja mä oon semmoinen lukija, että joskus saattaa olla pidempi aika etten edes käy (niinkun nyt kun on ollut tää hiljainen kausi, en oo juuri missään muuallakaan käynyt, mitä nyt facen kautta johonkin välillä eksynyt) mutta sit taas saatankin lukea monta postausta putkeen ja oon ihan sekaisin et mitä kommentois. :D
    Ite kyllä kanssa mietin aina et ketähän mulla käy. Mun tilastoissa ykköstilaa pitää blogi Sitruunaa ja vaniljaa jostain syystä. :D Ei sielläkään mun mielestä missään mun blogia näy vaikka JOnna onkin mun lukija. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika ajoin tosiaan kyllä tulee sellasia "mitä järkee tässä on"-fiiliksiä blogin kanssa. Ei oo mitään järkevää sanottavaa ja joka nurkka on jo kuvattu. Mä en lapsista laittele juurikaan mitään tänne, todella iso poikkeus oli toi valokuva-postaus, missä näkyy lastenkin naamoja. Ja mieskin, jota tosin ei kyllä kykene kukaan tunnistamaan tosta Herra 47 -lookista! Mulla on kauhea kynnys laitella ihmisten naamoja näkyviin, etenkin lasten. Tai omaakaan..

      Mulle tää bloggeri tekee välillä sellasen ihme tempun, ettei tonne mun lukulistalle päivity joidenkin uudet postaukset ollenkaan. Sitten on ihana ylläri, kun siellä onkin monta näkymätöntä juttua luettavana. Muuten mä kyllä oon täällä melkeinpä joka päivä (jos en oo, se on kyllä todella poikkeus) ja luen aina kaiken mitä käsiini saan. Oon ns. koukussa.. =D

      Noi tilastot on niin ihmeellisiä. Ei voi ymmärtää.

      Poista
    2. Bloggerilla mättää joku niissä julkaisemisissa - tiettyjen blogien päivitykset julkaistaan tunteja myöhässä, joskus vasta seuraavana päivänä, ja ku mieki luen niitä yleensä siinä järjestyksessä, missä ne tulee sille listalle, joka on siinä hallintapaneelissa vai mikä se on, niin moni jää lukematta, kun ne ilmaantuukin sinne kauas "alas" niiden jo luettujen sekaan. Kauhean pitkä virke, saikohan siitä edes tolkkua. Mutta mun blogi on joutunu niiden sekaan, ihan vakituisesti viipyy sen julkitulo. Pari muuta lukemaani blogia tulee myös vakituisesti myöhässä, ja pari ajoittain.

      Ja tilastot on mun blogissa menny ihan kummalliseksi, esimerkiksi hakusanoja se ei näytä enää ollenkaan. Mulla on Feedjit, josta näen että joku on tullut jollain hakusanalla, mutta sitä ei ikinä tuu bloggerin omaan tilastoon. Siellä on vain pari omituista .ru, .ch tai .com -loppuista osoitetta hakusanalistalla. Ihan sekaisin.

      Poista
    3. Joo, mulla on ihan tietyt blogit, joiden jutut ei päivity kunnolla. Ne samat blogit on välillä myös kadonnu sieltä lukulistaltani. En tajua...

      Mä en osaa katella mitään muita hakusana-juttuja. Useimmiten mun blogiin näköjään kuitenkin tullaan blogin nimen eri versioilla.

      Poista
  5. ainiin, piti vielä kommentoida et paskat kirppislöydöt on ihan huippublogi! :D Oon itekin muutaman kuvan laittanu niiden faceen. ;) Mä tykkään kierrellä kirppiksillä tosi paljon, nyt ollu siitäkin liian pitkä tauko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paskis on kyllä hauska. Ja toisaalta aivan tyrmäävä. En voi käsittää, mitä kaikkea kirppareilla ihan oikeesti on...

      Mä en ole oikein koskaan tykännyt kirppareista, en tiiä miksi.

      Poista
  6. Oi, Kiitos Heli haasteesta! Taidan kuitenkin skipata ja säästää lukijoitani ;) Nimittäin kun mun vastaukset olisi sitä luokkaa, että kokonainen hyvä päivä oli ehkä toissavuonna, vuodenajoista en oikein ole edes havainnut viimeistä neljää… Sellasta se vaan on tällä hetkellä.

    Ihan samaa mieltä. On niin harmi, että yksi sun toinen kiva blogi on muuttunut pelkäksi mainoskanavaksi :( Jotkut toki tykkää ja nimenomaan etsii sellaisia, mutta alkaa meitä vissiin jo olla aika joukko jotka ei tykätä. Että jatka kuule vaan sitä realitya hyvillä mielin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei haittaa vaikka et vastaakaan haasteeseen. Tietty syy siihen on harmillinen, tarkoitan siis noita teidän pitkään jatkuneita murheita. =( Soisi tilanteiden jo vähitellen helpottavan!!

      Reality rules - jatkan samaan malliin. =)

      Poista
  7. Oon kirjautunut ja käyn säännöllisesti katsomassa onko uusia juttuja, muuten käytän lähinnä blogilistaa. Oon vaan tosi huono kommentoimaan, sori;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa! Mutta kiva kuulla ees satunnaisesti! =)

      Poista
  8. Ilmoittaudun satunnaiseksi lukijaksi. En ihan muista mistä olen tänne tieni löytänyt, mutta jostain kuitenkin :-) En varmaankaan ole kommentoinut (sori). Mutta pidän tästä blogista ja sen "tavismeiningistä". Kirppislöydöt on mahtavia ja jotkut niitä löytää, minä en koskaan. Mutta fanitan niitä silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kommentoimattomuus mitään haittaa! En ole itsekään kovin ahkera kommentoimaan. Moni ihminen lukee ihan tosi montaa blogia (kuten minä itekin) niin johan siinä saa viettää koneella hetken jos toisenkin, jos aina kommentoi kaikille. En minä ite ainakaan ole sellaseen valmis! Aina välillä vaan mietin, että keitäköhän siellä ruudun toisella puolella yleensäkin on. =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥