sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

sunnuntain suunnitelmat


Terveisiä vaan meidän pihalta. Voikukat pukkaa siementä täyttä päätä ja silleen. Syy:


Rikkihän se oli. Onneksi mun mies on tuhattaituri ja osaa korjata ihan kaiken. Myönnettäköön, että vaikka sillä on todella lehmän hermot, kuulin äsken useampia kirosanoja ja todistin sitä, että tavaraakin lensi, kun ei vaan meinannut mennä prikat paikalleen, tai jotain. Mutta äsken se masiina jo pörräsi taas pitkin pihaa. Kunnes loppui bensa...


Vähän on päässy revähtämään paikat, joo. Tää piha on oikeesti ihan toivoton. Nyt etenkin, kun siellä on aloitettu tasoittelu (viime syksynä...) mutta kas kummaa, sitä ei edelleenkään ole jatkettu... Olispas rahaa, siis silleen oikein tuhlattavaksi asti. Tilaisin heti jonkun laittamaan pihan kuntoon, KERRALLA kuntoon.

* * *

Mä aina kaikille kerron, miten mä olen tän meidän huushollin karsinu niin, että missään ei oo mitään turhaa enää. No, voin tunnustaa, että tämä koskee vain tätä taloa ja sen sisustaa. Meillä ON myös ne kauheat romukasat, muualla. Nimittäin saunalla ja aitalla.


Joka vuosi mä urheasti päätän siivota nuo kaksi kauhujen paikkaa. Teen tämän, mitä tänäänkin, eli tyhjennän saunan eteisen. Kun tavarat on roudattu pihalle, onkin tuskan paikka: mihin nämä nyt sitten laitetaan?? Mihin voi laittaa kaksi jättimäistä kaninkoppia? Koiran häkin? Kanien/kissan kuljetuskopan? Puuarkun? Kanien puru/heinätynnyrin? Useimmat noista romuista on talvella tytön huoneessa (eli noi kanikamat) mutta nyt kun pupsit on ulkona, ne on viety huoneesta pois - eli heitetty saunan ovesta sisään...

Entäs sitten aitta... *huoh* Mä niin innolla maalasin ja tapiseerasin meidän suloisen aitan. Josta on tullut toinen murheenkryyni... Sinne kanssa viskataan vaan romut ovesta sisään. 


Se siitä väitteestä, että mulla on aina kaikki kaapit järjestyksessä...


Aitassa asustaa yksi lapsista (18v). Joten on kyllä sitten sen näköistäkin... Aina välillä kiipeän yläkerran rappuset ja totean että OU MAI GAAD. Tuo kuva on otettu sen jälkeen, kun keräsin sieltä säkillisen pyykkiä ja toisen roskia. Joo tiiän, ei pitäis. Mutta kun. En vaan kestä katellakaan. En mä sitä usein tee, mutta just tänään oli sellanen vire, että "keräänpä tosta noi rojut veks".

* * *

Aina kun mulla on loma, mun sormet jo etukäteen syyhyää päästä siivoomaan, raivaamaan ja poistamaan turhaa roinaa. Saa nähä, onnistunko tänä kesänä tavoitteessani.. 


Mun työlista loman ajaksi on aika pitkä. (Tosin ei noista nyt kaikki varsinaisia töitä oo, esim, kirjastossa käynti...) Mä en ole sellanen ihminen, joka nauttis vaan olemisesta. Mitä mä tekisin, jos mä vaan olisin? Olisin tietokoneella kai... kun ei meillä ole pihallakaan mitään paikka "olemiselle". Mulle tulee tosi äkkiä tylsistynyt olo, jos ei ole jotain projektia tiedossa. No en mitään valtavaa remontointia todellakaan kaipaa, mutta jotain pientä on aina oltava. Olen tässä jo tylsyyttä tappaakseni kaivellut näitä vähiä kaappejani täällä sisällä, kun olen odotellu parempia kelejä ulkohommiin... Ja huomenna aion mennä vihdoin viimein hakemaan niitä kesäkukkia pataan. Ja jos EHKÄ muutaman mansikan taimenkin ostais. (Vai vieläkö niitä voi laittaa maahan???)

No, sellasia kesämietteitä täällä suunnassa. Huomenna mulla alkaa virallisesti KESÄLOMA, joten ei muuta kun jee jee vaan! Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille teille myös!

Heli

8 kommenttia :

 1. Kuulostaa jokseenkin tutulta :D Ihan samoja mietteitä oli taas kun mökillä ympärilleni katselin. Että voi kun joku tulisi ja kaivinkoneella nostaisi juurakkoja pois ja tasoittaisi maata. Olis kivempi ajella nurmikonleikkurilla, jos siinä möykkyisessä pellossa kasvaisi muutakin kuin nokkosta ja metristä vuohenjuurta. Ja roskalavakin tulisi tarpeeseen, nyt siellä on kolme kamalaa läjää ympäri tonttia, mistä pitäisi päästä eroon ja ja ja. Loputon suo.

  Mä olen koko alkukesän haaveillut amppelimansikoista, mutten vieläkään ole saanut hommattua :P Ehkä ensi kesänä sitten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten noi rytökasat aina vaan on ja on... vaikka muka kauheesti aina niitä koittaa hävittää. No, joka kesä vähän eteenpäin, toivottavasti joskus on sit kaikki pois. Hahhaa, dream on... =D Mutta meillä ehkä ihan oikeesti tehdään viimeinkin tosta saunan eteisestä ihmismäinen paikka. Paha vaan, että saunotaan niin harvoin, että hukkaan melkein menee sekin vaiva. Enemmän me tarvittais ulkovarastoa kuin saunaa... josta virisikin just nyt idea, että tehdäänkin siitä saunan eteisestä osittain varasto (verholla vaan piiloon)... Esitin ajatuksen jo miehellekin, ei tyrmännyt! Katsotaan, miten tämä tästä etenee!

   Mä en voi laittaa mihinkään roikkumaan mitään amppeleita, vaikka paikkoja niille olis. Täällä kerta kaikkiaan tuulee niin usein niin lujaa, että kaikki lentelis miten sattuu! Amppelimansikat kuulostaa kyllä tosi ihanalta! ♥

   Poista
 2. Tavallaan lohdullista kuulla/nähdä, että teiltäkin niitä roinia jostain ees löytyy :). Joskin samalla pisti taas miettimään niitä meidän omia rytöläjiä, joiden edessä lamaannun aina niin totaalisesti, etten osaa aloittaa raivaamista mistään vaikka kuinka hyvän suunnitelman olisin muka tehnyt. (Viimeisin niistä oli sellanen, että keskityn pelkkiin kenkiin, joita niitäkin on vaikka kuinka paljon pieneksi jääneitä tai muuten vaan aikansa eläneitä, mutta sekin oli mulle jo liikaa. En osannut päättää mistä aloitan ja mihin ne "vielä ihan hyvät", mutta kenellekään sopimattomat kengät vien ja mitä niille lopuille teen. Esim. talvikenkien kohdalla ajattelin, että "vien ne sit syksyllä kirppikselle", mitä ei todellisuudessa tuu tapahtumaan ikinä. Eli ei muuta kuin ovi perässä kiinni ja entistä ahdistuneempana pois paikalta :)). Oma lukunsa on sit kaikki se vanhentunut tekniikka, jolla kukaan ei enää tee mitään, mutta josta on kuitenkin "aikanaan maksettu ihan hyvät rahat". Että mihin vien videot, pleikkari ykkösen, pleikkari kakkosen, tietokoneiden putkinäytöt ja näppikset jnejne. Huoh.

  Itsekin tykkään tehdä tollasia listoja. En tosin lomalle. Mutta se miten hyvin niitä sit lopulta toteutan, onkin toinen juttu. Aiheesta vähän riippuu ja tehtävien mielekkyydestä. Osa menee hirmu tsempillä ja sit jää ne listan pohjimmaiset, joille ei ikinä tapahdu mitään.. Inhimillistä varmaan, mutta ärsyttävää.

  Iloista lomaa ♥. Laittele sit kuvia kun on kukat padassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että tuntuu lohdulliselta. Minäkään en siis ole täydellinen, ehhehe! =D

   Noi kyseiset ongelmakohdat on olleet ongelmia vuosikaudet, en vaan saa niihin tolkkua, monestakaan syystä (esim. talouden muut asukkaat...). Siis jos mulla ei olis tota miestä, meidän tontilla ei olis ainuttakaan autoon liittyvää asiaa, paitsi se mun käytössä oleva auto... Jos poika ei opiskelis/harrastais noita tietokoneita, ei olis niitäkään... tai tytön pupuja... Mutta tää on tätä elämää, enkä mä nyt noista kyseisistä henkilöistä eroonkaan haluais. =D Täytyy vaan nyt keksiä, miten kaiken sais suht kivasti laitettua - esimerkiksi eilen illalla kun vastasin Marikan viestiin, keksin tosiaan samaan aikaan tuon varastohylly-ajatuksen saunan eteiseen, ja se me aiotaankin nyt toteuttaa - helpottaa ihan tosi tosi kovasti montaa asiaa, kun saa noita kausikamppeita sinne sitten jemmaan.

   Mun ehdotus sulle noiden ongelmakohtien kanssa on, että kylmästi vaan laitat tavarat kasaan ja viet pois. Vanhentuneen tekniikan vaikka kierrätyskeskukseen, tai laita ne pleikkarit vaikka johonkin hyväntekeväisyys/annetaan/tms-face-sivulle, joku lapsi niistä taatusti ilahtuu. Ei ne mitään iloa tuota kenellekään kaapissa maatessaan ja koko ajan vanhenevat siellä vaan lisää... eikä niistä enää rahaakaan varmaan keltään saa, joten onko välii mihin ne laittaa? Nythän ne vaan aiheuttaa sulle ahdistusta ja pahaa mieltä...

   Mä en tiiä todellakaan toteutuuko noi listan asiat. Mutta jos ees osa, niin hyvä olis. ikkunoiden pesu ja kukkien laitto nyt ainakin... ja kyllä toi mies vissiin nyt ihan oikeesti alkaa sitä saunan eteistä hinkkaamaan, että eiköhän sekin tule tapahtumaan. Ja kylppärin ajattelin myös pestä kunnolla pitkästä aikaa, siis siirrän koneet ja kaapit ja kaiken. Ja pakastimenkin ajattelin käydä läpi. Ja joo, ne kirjallisetkin meinasin käydä, käyn tänään varaamassa sinne ajan. Kyllä tämä tästä, ja nyt on vasta loman ensimmäinen päivä... =)

   Kuvat tulee takuulla, kyllä mulla nyt on ajatus se kukkapata toteuttaa!

   Poista
 3. Niin tuttua! Meillä kaikki varastot tursuaa tavaroita sikin sokin, myös täällä sisällä talossa. Huoh, en vaan saa niitä siivottua, vaikka olis kirppispöytäkin, mihin viedä myyntiin. Loputon suo tosiaan...meillä mies onneksi tekee noita pihahommia, mutta sielläkin on joissain kohdin hirveitä rytökasoja vieläkin, vaikka mies on ajanut sitä roinaa tänä keväänä kaatsille jo monta kuormaa. Huoh...et ole Heli yksin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin on melkein vaan miehen kontolla noi pihajutut, mä kyllä joskus innostun siivoomaan mutta muuten en sitten juuri mihinkään. Toivottavasti joskus noista kasoista päästään... me molemmat siis. Meillä on nyt vihdoin viimein oma kärry - joka on sitten just nyt lainassa... mutta kunhan kotiutuu, olis tarkoitus taas yksi satsi siihen keräillä kaatsikuormaa. Sitähän täällä riittää...

   Poista
 4. no mutta sulla on kaunis käsiala. :-)
  Terveisin minä, joka tässä viihdytän itseäni matkailuautossa blogeissa surfaillen, kun mies ajaa ja ajaa ja ajaa... hei, missäs kohti me nyt ollaan????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. =)
   Mukavaa reissua teille, missä sitten olettekin! (selvisikö sijainti??) =D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥