perjantai 3. heinäkuuta 2015

hellepäivä ja Tallinnan reissu


Voi kuinka ihana kesäpäivä tänään on ollu! Vaikka aamu alkoikin hammaslääkärikeikalla (ja yhden hampaan poistolla, jaiks!) niin ihan kivaksi se sitten kääntyi iltapäivän mittaan. Lähdettiin nimittäin miehen ja kuopuksen kanssa ajelulle tuolla meidän kesäisellä biilillä.


Meidän missiona oli viedä lapsonen jonnekin uimaan ja käydä jätskitötteröillä. Ja ajella vähän täällä ympäristössä. Harvemmin tulee kierreltyä missään lähiseuduillakaan, vaikka täälläkin on paljon kivoja paikkoja nähtäväksi ja koettavaksi. Kiva oli ajella avoautolla tukat tötteröllä - tämmösen helteen (tais olla +28) sillä ajelu mun mielestä vaatiikin, muuten kyllä mun hartioita kolottaa se huju.


Jätskit saatiin syödyksi ja uimarantakin viimein löytyi sitten. Vaan olipas todella jäätävää vettä minun makuun, pelkkä varpaiden kastaminen riitti mulle!! Tyttö kyllä pulikoi vaikka miten kauan. Tykkäsin tosi paljon istuskella vaan siellä rannalla (varjossa...), oli kyllä todella kesäinen fiilis, kun oli niin lämmintä. Niin no, johan se vissiin olis toivottavaakin, että heinäkuussa on kesäinen fiilis... Kova tuuli mukavasti viilensi ilmaa ja teki olemisen siedettäväksi.


Niin, käytiin siis siellä Tallinnassa. Täytyy sanoa, että en tiiä mitä odotin reissulta, mutta aika pliisu se kyllä oli! Aika monta kertaa oli sellanen tunne, että melkein kyllä mieluummin olisin kotona... Ja kyllä me miehen kanssa todettiin, että ei me olla mitään reissaajia. Esimerkiksi mua inhottaa aina ja joka paikassa vessat: hotelleissa, laivoissa, junissa, busseissa, ostoskeskuksissa. Myös suihkut on tosi yök. Ne vaan on niin ällöttäviä, ettei tee mieli käydä ollenkaan!

Sen lisäksi minusta oli jotenkin tosi tylsää vaan olla. Laivalla ei ole mitään tekemistä, paitsi kaupassa kiertäminen, eikä sitä nyt kauaa kierrä. Hytissä makailu ja telkkarin tuijottaminen oli aika urpo vaihtoehto, eikä mua suuremmin ne juomingitkaan siellä kiinnosta (etenkään, kun on lapset mukana). Maissakaan meillä ei ollut mitään erityistä, minkä vuoksi sinne mentiin - niinpä me vaan haahuiltiin vailla mitään päämäärää. Boooriiiing...

Parasta koko reissussa oli olla paluumatkalla muutama tunti Helsingissä. Ystäväni asuu siellä, ja tulikin meille seuraksi ja oppaaksi sinne. Miesväki vaan tappoi aikaa jossain istumalla (seurasivat kuulemma, kuinka lokki tyhjensi taitavasti jotain roskista...) ja me naisväki kierreltiin kauppoja. Lopulta oli kyllä jalat niin soossia ja rakoilla, että oli valtaisa helpotus, kun viimein loikattiin bussiin ja suunnattiin kotia kohti.


Että sellanen se meidän lomanen sitten oli. No tulipahan käytyä ja olipahan lapsillekin ees jotain vähän muutakin kuin kotinurkissa nyhjäämistä. Toin tuliaisiksi yhden jääkaappimagneetin... ja Helsingistä ostin yhden saippuan. Muuten meidän rahat menikin lähinnä vaan ruokiin ja juomiin (ja herkkuihin) ja nyt ollaankin sitten taas melko lailla pee aa...

Sanoin miehelle, että seuraavan kerran, kun tekee mieli matkustella, ajetaan vaan Ikeaan, syödään ja shopataan siellä ja ajetaan takas kotiin. Oma vessa, oma suihku ja oma sänky, ei tarvii vaivata ketään hoitamaan eläimiä ja vahtimaan taloa, taatusti on mukavaa (ainakin mulla, ehhehe...) ja yksi päivä riittää. Meillä oliskin pian 20v hääpäivä, suostuiskohan mies viettämään sen vaimokullan kanssa Iksussa???

* * *

Sellasia kesälomafiiliksiä täällä. Huomenna olis suunnitelmissa kaatsikuorman kasaamista ja kuskaamista - mikäs se hauskempaa... Nyt tarttee varmaan miettiä, miten sais talon sen verran viileäksi, että kykenis nukkumaan. Ilma on kyllä aika lailla jo viilentynyt päivän astelukemista, mutta sisällä se ei vielä tunnu. Menen siis kehittelemään jostain jotain läpivedon tapaista...

Heli

9 kommenttia :

  1. kyllä ne parhaat loma-paikat löytyy ihan koti-maasta :D ei tartte minnekää turisti-rysään työntää itteään...paljon on näkemättä ja kokematta eikä kaikkea,ihan hippusen verran vaan, ehi kokeakaan elämän aikana...ite oon kerran Tallinnassa käyny,rahattomana minäkin...Matkassa mukana kokeneempi reissaaja,joka sitten esitteli nähtävyyksiä kuten sen Tombean seudun ja vanhan tallinnan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin oikeastaan jopa vähän hämmästynyt, miten tuon reissun koin. Siis että en kauheemmin viihtynyt. Ehkä jos oltais menty miehen kanssa kaksistaan, olis ollu erilainen meininki. Tai sitten oon vaan niin koti-ihminen, että mieluummin oon vaan kotosalla. No, käytyä nyt tuli ja tuli nämäkin asiat todettua, ei välttämättä oo kova kiire tehdä seuraavaa reissua... =)

      Poista
  2. No johan oli tylsä Tallinnan reissu?! Varmaan ois kannattanut joku kohde miettiä etukäteen..Jos siinä sataman lähellä vaan palloilee,niin ei paljon näe.Mutta lyhyt aika on tietenkin esteenä.Sitä ei kovin kauas voi tosiaan reissata,kun on pakko käydä veskissä ;) Välillä se iskee jopa Ikean reissulla (vitsivitsi :)) Meillä on kyllä sattunut esim. Tallinnassa niin siistit hotellit,ettei yökötystä ole tullut suihkuista/vessoista.Kiva kesäauto teillä,kelpaa helteillä huristella.Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli ajatuksena mennä vaan sinne vanhaan kaupunkiin. Kuvittelin, että siellä sit kivoja pikku puoteja vähän katsastelen. Jostain syystä en sitten kyllä mitään puoteja juurikaan löytänyt, tai siis sellasia mitkä olis kiinnostanu. Kaunishan se alue kuitenkin on ja ihan kiva siellä oli kävellä ja hetki istuskellakin, mutta sellanen "oi että, ompas täällä kivaa olla"-fiilis jäi kokematta. Ja tosiaan kun aika oli lyhyt, ei mitään suurempia suunnitelmia siihen tehty. Laivallakin mentiin aamupalalle ihan rauhassa ja maihin vasta ysin jälkeen - pääajatuksena oli, että ei höösätä hullun kiireellä mihinkään.

      Joo toi mun vessa-ällötys on kyllä jopa vähän hassu. En mä täällä Suomessa niinkään niitä inhoa - paitsi että kyllä oli niin karmean törkyinen vessa Kampissa, että voihan oksennus, ja pakko siellä oli vaan käydä... Vuorasin suunnilleen koko pytyn paperilla ja silti koitin ilmassa roikkua ettei tarvii siihen istahtaa... =D Iletti jo astua sinne kusisille lattioille... saatikka sitten istua pytylle, huh. Ja Onnibussin vessa oli kyllä niin kauhean pieni ja öklöttävä koppi, että siinä kohtaa oli vaan pidäteltävä...

      Jostain syystä noi kylppärit kuitenkin mua ällöttää. Olen tosi vähän matkustellut, ettei mulla suuremmin kokemusta asiasta ole. Jotenkin vaan ei tarvii olla kuin yksi hius lattialla, vaikka muuten olis tosi siistiä, niin mua jo puistattaa enkä haluais paljain jaloin astua mihinkään... Oli kyllä eka kerta, etten kerta kaikkiaan voinut siellä laivassakaan mennä suihkuun, yleensä oon kyllä saanut jotenkin käytyä.

      Joo, ihan kiva oli ajella tuolla autolla. Se on miehellä käytössä läpi vuoden, vaikka kesäautolta ehkä enemmän vaikuttaakin. On yllättävän lämmin talvella.

      Mukavaa viikonlopun jatkoa sulle myös! =)

      Poista
    2. Tallinnassa oli meidän mielestä paljon siistimpää kuin esim.Hesassa.Kadut,veskit ym..Ja yhtäkään humalaista ei Tallinnassa nähty..ei kyllä yömyöhään liikuttu.Mutta kun Helsinkiin tultiin,alkoi näkymään..vaikka mitä :/

      Poista
    3. Mä en ajatellu sellasta... en siis vaan katellu sillä lailla. Tallinna oli kyllä kauheen kaunis. Tein sellasenkin huomion siellä, että ei sattunut silmään ainuttakaan koiran taluttajaa - onkohan siellä ihmisillä koiria samalla lailla kun Suomessa? Ei siis ollut myöskään koirankakka-ongelmaa kaduilla...

      Kävin siellä Tallinnassa yhden kahvilan vessassa ja se oli kyllä tosi siisti. Mun äklötyksen aiheet tällä reissulla olikin itse asiassa molemmat Suomessa... se Kampin vessa oli kauhistuttava ja Onnibussin vessa myös. Ja laivan vessa/suihku on sellanen semi-ällöttävä. Aijai, itteenikin jo melkein huvittaa tää mun vessaällötys!! =D Mutta toisaalta se on vaan niin: aina kun mä ajattelen matkustamista, mulle tulee mieleeni kaksi ou nou -asiaa ylitse muiden: vessat/suihkut ja ruoka. Taidan olla aika rajoittunut... että oikein hyvä, kun viihdyn niin hyvin kotosalla!! =)

      Poista
  3. Munkin mielestä laivoilla on yleisesti ottaen melkoisen tylsää. Ainut kohokohta on herkkuja notkuvat seisovatpöydät :D Tallinnaan mielummin nopealla just siitä tylsyys-syystä. En yhtään ymmärrä niitä, jotka ramppaavat alvariinsa noilla isoilla laivoilla, koska siellä on niin "kivaa" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en minäkään... varmaan sitä halpaa viinaa sitten hakevat sieltä.

      Mä oon joskus viettänyt myös ihan kivaa aikaa laivalla, miehen kans kun on oltu kaksin. Ihan kiva oli istua siellä kuuntelemassa elävää musaa yms. Nyt me kuljettiin vähän niin kuin omia polkujamme, mä haahuilin tyttöjen kanssa tai yksin kaupoissa ihan vaan kattelemassa (ostin tosiaan yhden jääkaappimagneetin... plus vähän karkkia ja juomavettä), mies sai ihan keskenään tupakoida jäätävässä tuulessa siellä kannella tai sitten se vaan makaili hytissä. Kuitenkin mä olin aika yllättynyt, miten tylsää reissussa oli, en olis ollenkaan odottanu sellasta vaan ennemminkin että olis rentoa ja kivaa. No ihan rentoa oli kyllä, eikä nyt mitään sairaan tyhmää ja tylsääkään, mutta ei nyt sanottavan hauskaa ja ikimuistoistakaan. =)

      Poista
    2. Niin ja me ei raaskittu mennä sinne seisovaan pöytään... mielestäni 35€ on aika suolainen hinta (ja meitä olis vielä ollut 6hlö), etenkin kun meitä ei sinne houkuttele se, että saa juoda kaljaa niin paljon kuin ehtii...

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥