tiistai 28. kesäkuuta 2016

vapaapäivä ja lomasuunnitelmia


Vapaapäivä, iiiiihhanaa!!

Aika paljon tosin ohjelmaa on jo tähän vapaaseen ympättynä... Menen säärien sokerointiin (auts!), hierojalle (todennäköisesti melkoinen auts sekin) ja lisäksi pitäisi viimeinkin viedä pari vaatetta ompelijalle, palauttaa lehtiä kirjastoon, viedä ehkä muutama pois annettava tavara uusille omistajille, käydä ostamassa kissalle ruokaa... ja illalla menen vielä tapaamaan ystävää. ♥

Lisäksi mun todella todella todella tekisi mieleni kaivella kaappeja!! Mä eilen tossa jalkapallopelin tiimellyksessä siivosin mun ja miehen vaatekaapin ja sanoin miehelle, että "meillä kyllä pitäis olla enemmän kaappeja ja tavaroita, että mä saisin kaivella niitä enemmän.." Ihan oikeesti mua aika ajoin turhauttaa, kun tykkäisin niin kovin siivota kaappeja, mutta niissä ei ole oikein mitään siivottavaa ja raivattavaa!!


Toisaalta kyllä huomaa, että mun loma alkaa lähestyä. Mä nimittäin olen "pikkuhiljaa aloitellut" suurempaa siivousta. Joka siis tarkoittaa sitä, että olen kaivellut kaappeja vähän siellä ja vähän täällä ja kaikki on ikään kuin vaiheessa... Eli siis vaikka meillä ei tavallaan ole sitä turhaa kamaa missään, niin kuitenkin mä jotenkin onnistun räjäyttämään paikat ja sit näyttää siltä, että "mistä tätä tavaraa taas on siunaantunut näin paljon"... Tällä hetkellä mulla on työn alla myös aitta ja sen tavarat, ja siellä todellakin on turhaa tavaraa,  ja ne seilaa nyt tässä sitten "viimeistä matkaa" meillä, aitasta sisälle ja sisältä sitten jossain kohtaa "jonnekin"... Tämä välivaihe on sotkuista puuhaa!!

Toivon saavani tehtyä isomman siivouksen viimeistään loman alussa, ehkä jo ennen lomaa - jotta sitten lomalla "voi vaan olla". 

Mulle loma ei sinänsä ajatuksissa ole aikaa, jolloin makaan auringossa ja "olen vaan" ja lepäilen. Oikeastaan mä joskus mietin, että mä en taida osata sellasta relaamista lainkaan... Ehei. Mä odotan, että saan iskeä kynteni sinne sun tänne täällä kotona. EN odota sitä, että täällä pitäisi maalata lattia... sen ajatteleminen päin vastoin melkein ällöttää. Kauhea työ ja miten kipeä mun käsi mahtaakaan taas sitten olla... *huoh* Eikä tuo ikkunoiden pesukaan nyt välttämättä saa riemusta hihkumaan, vaikka sekin kyllä pitää sitten viimeistään tehdä. Mutta odotan sitä, että kaivan aitan, saunan ja kaikki romupiilot, räjäytän ne tyhjiksi ja kiikutan kaiken turhan meiltä pois. Plus että tonkaan läpi lasten vaatteet, kausivaatteet  ja kaikki muutkin kaapit ja komerot täällä sisällä. Sitä mä odotan!! Ihan meinaan hihkua innosta jo silkasta ajatuksesta!!! 

Mun haavekuvissa ihan totta leijailee kuvat aitasta, joka on siisti ja jossa ei ole mitään turhaa, saunasta, joka on siivottu viimeinkin ja muutenkin laitettu saunomiskuntoon (nyt se on kaamea näky!) sekä puuvarastosta, josta on lakaistu roskat (kun sitä ennen sieltä on heitetty ulos kaikki sinne vaan ovesta sisään viskattu romu...) ja joka on ehkä jopa täytetty polttopuilla...

Jestas, nyt alkaa loma kyllä jo kuulostaa ihan työleiriltä!!!


No, kyllä mä lomaltani toki odotan myös muuta kuin siivoomista. Toivottavasti on mukavat kelit ja voidaan ajella vaikka rannoille perheen kanssa. Toivottavasti myös jonkinlainen kahdenkeskinen matka miehen kanssa toteutuu - ihan siis vaikka vaan autolla jonnekin kohtuulähelle ja ehkä yö hotellissa. Ja pikkuisen on heitelty myös ajatusta perheen yhteisestä matkasta, vaikka Tallinnaan tai miksei ihan täällä kotimaassakin. Me ollaan tosi huonoja matkustajia, siis ei olla reissattu juuri lainkaan koskaan, joten reissuajatus on vähän sellanen tuntematon musta aukko meille vielä...

Lomaa mulla on tänä vuonna mahtavat neljä viikkoa putkeen! Kyllä sen aikana pitäisi myös saada ladattua akkuja tulevaa talvea ja työntekoa varten. Viime vuosina se latautuminen on jäänyt tyystin saavuttamatta, koska on tehty remonttia niin kovasti ja esimerkiksi viime kesänä lomat ei sattuneet muun perheen kanssa oikein kohdalleen, joten ei ollut yhteistä aikaa, ei aamuja jolloin voisi vaan nukkua jne. Nyt ollaan miehen kanssa lomalla kolme viikkoa yhtä aikaa, ja lapsethan nyt on lomalla koko ajan, joten suuret on odotukset tämän kesän rentoilusta!

* * *

Nyt tää kuitenkin vetäsis vaatteita niskaan ja ulkoistais itsensä koiralenkille, jonka jälkeen pitää sitten alkaakin jo kerätä rohkeutta siihen sokerointiin... huh... olen joskus käynyt kainaloiden ja bikinirajojen sokeroinnissa, ja se oli kyllä NIIN kivuliasta, että sai sitten mun kohdalta jäädä. En tajua, miten naiset kestää ne brassisokeroinnit/vahaukset, auuuuuts... mä luulen, että tää säärihommakin on jo sellasta hampaiden kiristelyä mulle, että riittää sitäkin lajia kerta kesässä. =)

Hauskaa ja aurinkoista kesäpäivää kaikille!

Heli

6 kommenttia :

 1. Just ennen lomia minäkin tein siivousta. Sellaista sieltä täältä sipaisuja. Yks kaapin hylly täältä, yks korillinen muuta rompetta, pihalla yks nurkka rimoja polttopuiksi jne. Tuntui, ettei tuu kunnolla siivotuksi, mutta nyt kun kotikäynnillä katselen, niin kyllä täällä on siistiä.

  Mun onelma vaan siivotessa on, etten raaski heittää mitään roskiin. Pitäis joko saada annettua tahi myytyä. Nyt siis ne FB-kaupoista jääneet romppeet on kasattuna yläkerran vessassa. Ja aina jos saadaan jotain ilmaiseks tai sika halvalla, täytyy hamstrata. Tästä ollaan miehen kanssa opettelemassa pois.

  Mutta tää säästely on periytyvää. Kun poikien huusholleissa on jotain poistoon, niin aina kierrätetään ensin oman perheen kesken, josko kelpais. Viikolla alkaa kattiloiden ym astioiden siivous maalla, kun keittiön kaapistoja täytyy siirtää. Saas nähdä, lähteekö mitään…

  Aurinkoista viikkoa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään roskiin mitään ehjää laita. Jos ei kukaan tuttu tarvii niin sit vien kierrätyskeskukseen tai johonkin hyväntekeväisyyteen. Tai sit myyn, mutta aika harvoin myyn, kun en vaan jaksa alkaa siihen myyntiruljanssiin, kirppareihin tms.

   Meillä on varmaan mies enemmän hamstraaja kuin minä, mutta sillä onkin toi harrastus sellanen että saattaa tarvita millon mitäkin, joten paree säästää ja hommata kaikki mitä aiheeseen liittyen vaan irti jostain saa.. Mä en oikeastaan tarvii mitään erityistä, joten mun "hamstrailu" on sit astioita tai muuta sellasta, mitä välillä hommailen.

   Kyllähän ne tavat ja tottumukset varmaan periytyy. Paitsi että mä en kyllä oo samanlainen säästelijä kuin oma äitini vaikkapa on...

   Poista
 2. Oliko säärien sokerointi kivuliasta..? Mä olen epäillyt niin, enkä ole koskaan mennyt :D

  Kivaa, ettei sulla ainakaan koko loma mee remppailun merkeissä <3 Siitä kun on lepääminen aika kaukana, ainaskin mun kokemuksen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokerointi oli sellasta siedettävää. Ekaksi ajattelin että voi kauhistus, onko tää sittenkin näin kivuliasta, mutta todella äkkiä siihen tavallaan tottui ja se oli ihan ok. Yllättäen jopa huulikarvojen sokerointi oli melko kivutonta, olin kuvitellut että se se vasta on kauheeta. Mutta se bikinirajojen sokerointi taas sitten on kyllä aivan kauheeta, siihen en enää menis!!

   Ei loma rempatessa mene, mutta ei välttämättä levätessäkään... en mä osaa ihan tekemättömänä olla, tosin tekemiseksi riittää kaikenlainen pikku hiperryskin muun tekemisen puutteessa. Jotenkaan ei enää rempat iske ollenkaan, vaikka kai tässä jotain pientä pitää silti tehdäkin.

   Poista
 3. Samanlaista jatkuvaa kaappien selvittelyä täälläki. Niin kivaa puuhaa. Meillä vaan tahtoo olla ett ku saan sen poisto kaapin lähes tyhjäks,tuo teinit kassi kaupalla itselle käymättömiä vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellastahan se on, aika lailla loputonta puuhaa. Mutta toisaalta niin kivaa, ettei haittaa se loputtomuus. =) Mukavaa kaappien selvittelyä sinne!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥