tiistai 2. elokuuta 2016

loman viimeinen viikko


Viimeistä lomaviikkoa viedään. Apua! Ulkona tuntuu jo jotenkin niin syksyiseltä, illat on kosteita ja viileitä, linnut on hiljentyneet, puissa alkaa näkyä keltaisia lehtiä...

Mies lähti töihin jo eilen ja täytyy sanoa, että oma loma ei enää oikein tunnu lomalta. Oli ihan erilaista, kun oltiin miehen kanssa kotona yhtäaikaa, ei ollut aamuherätyksiä ja päivisin saattoi tehdä mitä lystäsi. Tämän alkuviikon olen siis lähinnä vaan ollut ja ihmetellyt. On ollut melkeinpä tylsää, eikä mihinkään osaa oikein tarttua.


Minä olen kova tekemään kaikenlaisia listoja ja teinkin myös loman alkajaisiksi TO DO-listan. Siinä ei siis todellakaan ollut mitään "käy rannalla" tai "tee retki" -juttuja, vaan remppaa ja kotitöitä, joita ajattelin saada tehdyksi loman aikana. Tai siis ajattelin, että minä ja mies saadaan tehdyksi...

No mitä saatiin tehtyä? Suurimpana tuo patio, joka ei kylläkään edes alun perin tainnut olla siellä listalla. Romujen kerääminen nurkista, niin sisältä kuin ulkoa, ja niiden pois vienti tuli ilokseni toteutettua. Pieniä fiksailuja tehtiin kotinurkissa siellä täällä, esimerkiksi uunien eteen tuli suojapellit lattioille, ikkunoihin laiteltiin aukaisukahvoja ja peitelevyjä niihin kohtiin mihin ei laitettu kahvoja, ja yhdet tikkaatkin pääsi viimein paikoilleen.


Mitä sitten ei tehty...? No aika montakin isoa asiaa jäi kyllä suunnittelun asteelle. Valitettavasti. Sillä siellähän ne on odottamassa tekijäänsä aina vaan, kun nyt kerta jäivät tekemättä. Meidän piti maalata keittiön lattia, korjata savupiippu, laittaa ulkosaunan eteinen kuntoon (ja siivota sauna), tehdä portaat saunan ja puuvajan ovelle, laitella räystäslaudat ja nurkkalaudat paikoilleen, maalailla loppuun viimeinkin myös ulkoseiniä...


Joo, tiedän, ihan hirveesti hommaa yhdelle miehelle. Sillä sehän ne olis tehnyt. Meitä ei kerta kaikkiaan enää meinaa napata toi remontointi millään lailla, kyllä siihen on niin monta vuotta ja etenkin kesää ja kesälomaa tuhlattu. Voi kun olis rahaa, niin hankkis vaan jonkun tekemään kaiken tuon!!

Niin, en ole kyllä itekään saanut edelleenkään tehtyä muutamaa hommaa, mitkä kauheella kaahotuksella paasasin eh-dot-to-mas-ti tekeväni lomalla. Eli köh köh, ikkunat on edelleen pesemättä... aloitin ne aikaa sitten, mutta kesken jäivät. En edes muista enää, mitkä alakerran ikkunat pesin silloin, eli kaikki on vissiin pestävä uudelleen... 


Toinen isompi ja suorastaan epätoivoinen homma on tuon aitan siivous. *huokaus* Olen aina välillä suunnistanut päättäväisesti aittaan, ja kuinka sitten käykään... jarrutan ovella ja lähden pois. En tiedä mistä aloitan. Lapset on majailleet siellä koko kesän, ja sen on näköistäkin... Joka viikko sanon niille, että "ensi viikolla siivotaan se kyllä viimeinkin". Ja sitten onkin jotain paljon innostavampaa tekemistä kuitenkin... kuten vaikka hyvä kirja luettavana, lämmin ilma ja uimaranta kutsuu... Sain mä sieltä edes joitakin kamoja vietyjä uusille omistajille ja ne oranssit ruskeapilkkuiset Ektorpin päällisetkin sain ilokseni myytyä Torin kautta. Mutta edelleen se perusraivaus siellä on tekemättä. 

No, toisaalta tänä vuonna olen ihan hirmuisesti kyllä nauttinut lomastani, niin kuin viimeksi kirjottelinkin. Ollaan kuitenkin tehty monenlaista kivaa, käyty reissussa ja vaeltamassa ja autotapahtumissakin, hengailtu kaupoilla, ajeltu autolla miehen kanssa kaksistaan ympäriinsä (myös hääpäivää juhlistettiin ajelemalla) ja pikkumurunenkin oli täällä yötä ja on muutenkin käynyt täällä useamman kerran. 


Olen siivoillut kaappeja ja on nikkaroitu tuo patio ja on ollut lämmintä ja olen jopa uinut pariin otteeseen. Olen nähnyt sukulaisiani ja rakkaita ystäviäni. Ollaan mätetty jätskiä ja käyty vähän terassillakin ja no, kerta kaikkiaan on vaan ollu niin ihana kesä ja ihana loma. Nuo tylsät maalailuhommat ei ole innostaneet tipan tippaa, ja ikkunoiden pesukin on ollu sellasta tervanjuontia, että aina vaan olen sitäkin vitkutellut... Enkä voi mitenkään moittia miestä siitä, ettei ole tehnyt noita hommia, koska kuitenkin sekin on todella ollut loman tarpeessa. Ja on se myös tehnyt täällä juttuja, vaikka ehkä pikkuisen piti viime viikolla jo hoputtaa tekemään, kun alkoi se loma olla aika lopuillaan...

Että no, annettakoon nyt anteeksi itse itsellemme, ettei kuitenkaan se lista siitä lyhentynyt kauheasti...


Meillä on töissä kiertävät lomat. Tänä kesänä mun loma oli kyllä parhaaseen mahdolliseen aikaan - ei ehkä kelillisesti, sillä lomalleni on sattunut paitsi helteitä myös tosi paljon sateita, mutta noin muuten ajankohta on ollut mitä parhain, kun mieskin oli samaan aikaan lomalla. Jotenkin todella ankeaa ajatella, että ensi kesänä olen lomalistan viimeisessä lomaporukassa, mun loma on sitten vasta elokuussa, se alkaa samalla viikolla kun lapset palailee kouluun... tosi tyhmää. No, koitan olla ajattelematta sitä nyt vielä.

Tällä viikolla on ajatuksissa tehdä vielä reissu Ikeaan ja jos vain suinkin kelit sallii niin käydään myös Olgan farmilla uudemman kerran. Hääpäivä-ajelulla löysin suht läheltä yhden mielenkiintoisen luontokohteen, Valkmusan kansallispuiston, jossa toivottavasti löytyisi vielä aikaa käydä tutustumassa. Viikonloppuna on myös yhdet rippijuhlat, jonne meitä on kutsuttu. Eli vielä on kesää jäljellä ja vielä on ohjelmaa suunnitteilla... ennen kuin se arki taas alkaa ja töihin pitää palailla.


Yksi asia mun pitää kyllä saada nyt tän viikon aikana vielä kuosiin: nukkumaanmenoaika. Se on revähtänyt pahasti pikkutuntien puolelle ja olen itse asiassa aika väsynyt koko ajan, kun en sitten kuitenkaan vastaavasti nuku pitkään. Ensi viikolla on työvuorolistalla kuitenkin niitä klo 6 aamuvuorojakin, että pitäisi kyllä saada itsensä tutimaan jo hyvissä ajoin illalla - sitä on pakko harjoitella jo etukäteen. Siispä nyt laitan tietokoneen kiinni ja painun pehkuihin vaikka jonkun kirjan kanssa (tosin viime yönä mun unet vei nimenomaan kirja, jota en malttanut laittaa ollenkaan pois vaan luin sen loppuun asti ja kello olikin sitten jo 2...).

Ihanaa elokuuta ja arkeen palaamista kaikille teille lukijoilleni! ♥

Heli

8 kommenttia :

 1. Joo-o, kuulostaa vähän samanlaiselta kuin minunkin lomani. Paljon jäi asioita tekemättä. Kuten esimerkiksi se ikkunanpesu! ='D Jos nyt haluan selitellä asiaa, niin joka päivä satoi tai oli liian kuuma niiden pesuun. No, eikai tässä nyt vielä pakkasia ole tulossa, kerkeehän ne pesemään!

  Vessaremonttia olin kans suunnitellut ja yläkerran rappujen maalausta, ne jäi. Ajattelin, että kun ollaan 16 vuotta rempattu jotain tällä kemällä joka loma, tällä lomalle ei. Että loman jälkeen sitten. No, auto hajosi, enkä ole päässyt tarvikkeita haeskelemaan.

  Mutta meillä kanssa oli ihana loma ja jotenkin oli tosi rento olo sen jälkeen. Kun ei oltu paahdettu kaikkia rästihommia koko lomaa!

  Oikein mukavaa viimeistä lomaviikko sinulle. Nauti oikein kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitä vaan jotenkin kuvittelee, että "lomalla on sitten aikaa tehdä sitä, tätä, tota ja vielä tätäkin"... vaikka lomalla kuitenkin päätarkoitus kai on levätä ja rentoutua ja nauttia siitä, että EI ole mitään pakollista tekemistä. Minäkin niitä listoja tehdessäni kattelin, että jos jakais vaikka homma per päivä, niin ei sekään onnistuis, ei riittäis lomapäivät! Lisäksi osa hommista ei todellakaan olleet mitään päivän hommia vaan ennemminkin viikon... No, ehkä sit joskus.

   Se lattian maalaaminen tai siis maalaamattomuus vähän harmittaa, kun se olis ihan oikeesti pitäny tehdä nyt... ja se savupiipun korjauskin kyllä... ja ne maalaukset ja räystäslaudat ja ja ja... mutta todellakin tympii ja tökkii ajatuskin!!

   Ikkunoiden pesuun mä itse asiassa sain sit kuitenkin itseni tänään, parhaillaan on "luova tauko" kun alkoikin paistaa täysillä aurinko siihen pesussa olevaan ikkunaan. Jotenkin oikeastaan aika ihanaakin toi peseminen, kun samalla katselen ja kuuntelen kaukaista ukkosen salamointia ja jyrinää... Ja kyllä on ehkä vähän voittajafiilis, kun sit kuitenkin ton homman sain työn alle. Ja aion loppuun asti kyllä tehdä tänään. Palkitsen itseni sit lähtemällä (ehkä) huomenna sinne Ikeaan...

   Kiitos toivotuksista, koitan nauttia, vaikka ikävästi kyllä kieltämättä jo ajatuksiin tunkee, että "kohta tää on ohi".

   Poista
 2. No mutta. Silloin on loma ollut paikallaan kun ei niitä listattuja töitä oo tullu tehtyäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tavallaan ehkä joo. Kuitenkin ajattelen, että lomalla pitäis jotain tehdä, ettei sit tarvii sekä käydä töissä että tehdä jotain tylsiä hommia vielä vapaa-ajallaan.. Mutta kyllä mä liikaa hommia tälle kesälle suunnittelin, että sinällään ihan hyvä että jätti sit vaan tekemättä, ei sitä olis kyllä muuten muuta ehtinytkään!

   Poista
 3. Tähän ikään tullessa on selvästi käynyt ilmi, ettei kauheasti saa aikaan ilman tietynlaista mielentilaa, joka ei niin vaan putkahdakkaan ilmoille, kuten ollessa nuorempi. Ei vaan irtoa, niin ei irtoa. On kyse sitten lähes mistä tahansa kodinlaitosta tai hoitopuuhasta.

  Ikkunanpesu kuuluu ehdottomasti noihin askareihin, joihin ei vain tule ryhdyttyä ilman tietynlaista olo- ja virkeystilaa. Itse sain ihmeekseni ikkunat pestyä alkukesällä, tosin koville se tuntui paikoitellen ottavan. Ja eivät ne niin kauan puhtaana pysy vähäisten sisälle eksyvien kärpästen jo merkattua sisäpinnat ja ulkopinnat saavat kaiken maailman pölyt sekä sateiden raidoitukset osakseen, loputon työsarka tuokin...

  Meikäläisen kesä on kulunut tiiviisti työnmerkeissä. Joitakin pidennettyjä viikonloppuja sentään tullut nautittua suvesta ja onneksi on liukuva työaika, helpottaa kummasti. Tullut juhlittua myös enemmän kuin miesmuistiin tänä kesänä. Kahdet rippijuhlat, yhdet valmistujaiset sekä sukulaisen puikahtaminen avioliiton satamaan ovat värittäneet mukavasti arkipainoitteista kesäaikaa. Vielä odotellaan yksiä tupareita, jotta siinäkö olisi juhlat sinetöitynä tältä erää loppuun.

  Nauti vielä täysin siemauksin lomastasi. Eikä se arkikaan ikävää ole, kunhan saa vain oikeanlaisen mielentilan kohdilleen. Ihania syyskesän iltoja odotellessa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on kyllä ajoittain edelleen tosi vaikeaa se, että ei saa tehtyä sitä mitä suunnittelee. Oon vähän sellanen "ensin työ, sitten huvi"-tyyppi, joten tuntuu, ettei ole "ansainnut" sitä hauskanpitoa ja laiskottelua, jos ei ensin ole kauheesti tehnyt jotain sen eteen... Nyt ärsyttää, kun tietää että noi tekemättä jääneet hommat kuitenkin on pakko joskus tehdä. Tässä loman viime metreillä kun alkaa viisastella, niin miettii, että "aatella kun oltais ne vaan tehty, niin nyt ne olis tehtyinä!"... vaan mitäpä se auttaa jossittelu, tekemättä mikä tekemättä. Mutta no, tehdään sitten joskus toiste.

   Ikkunat sain kuitenkin eilen pestyä, siitä olen kyllä tosi iloinen! No, tosin vain talon ikkunat, aitta ja saunarakennus on vielä ihan koskemattomat... Tänään oli Ikean keikka, sieltä tuli aittaan verhot ja muutakin mukavaa kotiin... eli jospa se viikonloppuna aittakin siitä siivoutuisi. No, jos ees verhotangot ja verhot sais laitettua... =D

   Onneksi olet saanu pidettyä noita pidennettyjä viikonloppuja edes, kun ei muita lomia ole kesällä tiedossa. Mä oon muutaman kerran miettinyt, että on noilla meidän kesätyöntekijöilläkin aikamoista, heti koulujen päätyttyä tulivat töihin ja ovat siihen asti kunnes taas opintojen pariin suuntaavat... ei mitään lomaa koko kesänä ja sitten pitäis jaksaa taas talvi ahkeroida. En kadehdi.

   Meillä on vielä mun viimeisenä lomapäivänä yhdet juhlat, kun naapurin pojalla on rippiäiset. Siitä sitten reippaasti taas työn pariin... Saa nähdä millaisella fiiliksellä töihin palailee. Tavallaan ihan jees ja tykkään työstä, mutta kyllä nyt jo vähän rasittaa ajatus siitä sekalaisesta ja repaleisesta työviikosta, sitä sun tätä vuoroa ja vapaat yksi kerrallaan... plääh. Mutta syksyä kohti mennään ja pääasiassa kuitenkin ihan hyvällä mielellä!

   Poista
 4. Minun loma meni ihan samoissa merkeissä, eli mitään järkevää ja hyödyllistä ei tullut tehtyä, heh! Mekin vaan pörrättiin ympäriinsä ja tehtiin, mikä sattui huvittamaan. Mutta ihan hyvä, saipahan akut ladattua kunnolla ja jotenkin nyt niihin tekemättömiin (koti)töihin on helpompi tarttua, kun on energiaa. Viikonloppu menikin sitten kotia siivotessa ja vieläpä ihan hyvillä mielin, eikä otsa kurtussa.
  Mua jännittää, kuinka meidän teinin kellon kääntäminen arkirytmiin onnistuu, kun joka aamu on nukuttu kymppiin ja ylihuomenna olisi noistava ylös jo kello 7, kääk!
  Mukavaa arjen alkua ja roppakaupalla hyvää mieltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sellanen "tehdään mitä huvittaa" on just parasta lomaa!

   Kyllä mä kuitenkin koen, että monta pientä asiaa tuli tehtyä, mitä oli aikeissakin, mutta noi isommat jutut jäi kyllä ihan tyystin. Jospa ees jonkun asian sais tässä syksyn aikana tehdyksi niistäkin...

   Meillä on myös tuo kaamea sisäisten kellojen kääntäminen edessä, mulla itsellänikin... Tänään ja huomenna on iltavuorot töissä, ne ei oo vielä pahat... sitten on vapaa ja sitten onkin aamuvuoro ja kello viiden herätys, voi apua!!!

   Mukavaa arkea sinnekin! ♥

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥