maanantai 30. tammikuuta 2017

vegemessut 2017


Läksin perjantaina illalla töiden jälkeen ajelemaan ystävän luokse Helsinkiin. Aivan kauhea keli, niin sankka sumu, että sumuvalot piti olla päällä ja näkyvyys oli varmaan alle sata metriä... mutta hengissä selvisin perille. Periaatteessa mieluummin jätän menemättä kuin lähden urheilemaan tuollasella säällä autolla minnekään, mutta nyt houkutti niin kovasti nuo Vegemessut, että päätin kuitenkin mennä jo illalla, ettei sitten vastaavasti tarvii lauantaina lähteä jo aamutuimaan ajelemaan.


Messut meinasi kylläkin sitten jäädä menemättä... Olimme paikalla joskus klo 12 ja jono oli tuollainen, mitä kuvassa näkyy: se alkaa tuolta kuvan oikeasta laidasta, menee ohi risteyksen, kiertää yhden linja-autopysäkin ja palaa samaa linjaa takaisin päin risteykseen asti, ja siitä sitten vielä muutamia kymmeniä metrejä ovelle... Ja sisään pääsi tyyliin "yksi ulos, yksi sisään". Jonotimme ystäväni kanssa puolisen tuntia jäätävässä sateessa ja edettiin siinä ajassa tuolta kuvan oikeasta laidasta risteykselle asti, sitten olisi vielä ollut tuo vasemman reunan kierros jne... joten me päätettiin, että kiitos, tämä riitti meille. Olin niin umpijäässä, etten siitä sitten oikein koko loppupäivänä toennut, ja nyt olenkin sitten nuhassa ja edelleenkin viluttelee... siis kahden päivän päässä tapahtuneesta... (ja eilen olin töissäkin tällaisena puolikuntoisena...)


Me pidettiin sitten omat "vegemessut" ja kierrettiin siinä lähellä olevia kiinnostavia kohteita. Käytiin Vegekaupassa, joka oli itse asiassa hyvin pikkuinen puoti - olin kuvitellut, että se on sellanen suuuuuuri kauppa, vähän kuin Ruohonjuuri. Sitten käytiin myös Heluna Shopissa, jonne olinkin hyvin pitkään toivonut joskus vielä pääseväni. Siellä oli todella kiva myyjä ja paljon kaikkea muutakin kivaa vegaanista - mm. kenkiä - ja siellä kävi myös siellä messuilla käyneitä ihmisiä, jotka kertoili meille mitä siellä oli. No, paljon ihmisiä ja ruuhkaa kuulemma ainakin, eikä oikein mitään nähnyt kunnolla...

Sitten me mentiin keskustaan syömään. Olen ennenkin syönyt aivan ihanaa vegaanista pizzaa tuolla MorriSon's-ravintolassa ja sinne nytkin siis askel vei... saman pizzan söin taas, ai että oli mahtavan herkullista! Olen todella onnellinen siitä, että on oikeesti mahdollista syödä HYVÄÄ vegaanista pizzaa, eikä siis pizza ole iäksi ruokalistaltani poissa. 


Me palattiin sitten sinne messuille uudelleen kokeilemaan, jos pääsisi paremmin sisälle. Ja pääsihän sinne, suoraan sisään, ilman pääsymaksuja... mutta toisaalta siellä oli sitten osa näytteilleasettajista jo lähtenyt, useimmat maistiaiset oli jo aikaa sitten loppuneet jne. Aika harmillista, koska se oli kuitenkin mun reissun pääasia, käydä messuilla. No, sain mä siellä sitten maistaa yhtä juttua, mitä kovasti olinkin odottanut, nimittäin Kolmen kaverin vegaanista jäätelöä. Se oli TODELLA hyvää (makuna oli suklaa-piparminttu) ja toivon hartaasti, että sitä tulee joskus tänne meidänkin leveleille kauppoihin...

Täytyy nyt kuitenkin toivoa, että ensi vuoden messuille sitten pääsen ihan kunnolla katselemaan ja maistelemaan. Eikä mun reissu sinänsä pieleen mennyt, pääsinhän mä noita muita paikkoja sitten näkemään ja syömään hyvin niin ravintolassa kuin ystävänkin luona - tuo mun ystävä tekee erittäin ihania vegaanisia ruokia ihan vaan mua varten, itse hän on sekasyöjä mutta tykkää myös vegestä. Ja muutenkin tottakai ystävän kanssa vietetty aika on aina ihan huippua! ♥

Mun täytyy sanoa, että mä oon kyllä koko ajan vaan iloisempi, että läksin tälle vegaanitielle. Tää on loppujen lopuksi iso asia, vaikka kyse on "vain" ruoasta mitä syön ja mitä en syö. Koko ajan enemmän mä mietin myös esimerkiksi vaatteissa ja muissakin tätä vegaanisuutta - en esimerkiksi suostu ostamaan tuotteita, missä on nahkaa. Eli kun on tässä nyt vuoden aikana ostettu vaikkapa kenkiä ja reppuja, niin olen niissä pitänyt tuota "nahatonta" linjaa, en edes lapsille suostu ostamaan sellasia, vaan olen kehottanut valitsemaan jotain muuta. Myös turkikset, silkki, tietyt villat ja kaikki höyhen-jutut on nou-nou. Jotain vanhoja vaatteita kyllä käytän, esimerkiksi yksi kierrätysneule ja vanha (varmaan 10v vanha) untuvatakki on käytössäni, samoin villasukat, joiden suhteen en vielä oikein tiedä mitä tekisin... mutta uusien suhteen on vegaaninen linja.

Ja juu, tiedän, että ihan 100% vegaani on hyvin vaikea olla, koska eläintuotteita on ihan ihmeellisissäkin asioissa, kaikkia en edes osaa kuvitella missä niitä voikin olla, saatikka että 100% pystyy niitä muutenkaan välttelemään. Mutta parhaani mukaan yritän tätä linjaani toteuttaa. Minun valinta on siis vege. ♥

★ ★ ★

No sitten vähän muita asioita... murheellisempia sellaisia. Meidän koira on kipeä, ja sen kanssa onkin suunta tänään eläinlääkäriin. Kyllä tässä omat nenänniiskutukset ja alkavat flunssat unohtuu, kun on niin avuton tuon eläimen kanssa, kun se ei osaa sanoa mihin sattuu ja mikä on. Lämpöäkin sillä tuntuisi olevan hitusen eikä aamulla ruoka maistunut. Toivottavasti saadaan tänään apuja sen oloon. Tuolla se nyt vällyjen välissä pötköttää ja kaveri ihmettelee vieressä... ♥


Nyt mä alan odotella yhtä ystävää kylään. Mukavaa viikkoa kaikille!

Heli

6 kommenttia :

  1. Kurjaa kun pikku koira on kipeenä. Toivotaan että saatte lääkäriltä apua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apu tuli, joskin hitusen turhan myöhään - ihan turhaan on koiraparka kärsinyt jo pidemmän aikaa. Oireita ei ollut kunnollisia, en todellakaan olisi osannut arvata mikä sillä on, eikä lääkärikään ihan heti meinannut keksiä syytä, koska niitä taudinmukaisia oireita ei ollut... syyllinen oli pissatulehdus, joka oli jo ties missä asti, esimerkiksi munuaisissa!! Nyt on tilanne jo paljon parempi.

      Poista
  2. Voi että, multa meni kyllä ihan koko vegemessut ohi! Olisivat olleet mielenkiintoinen tapahtuma, vaikken vegaani olekkaan. Yleensäkin tuollaisia ruokamessuja pitäisi järjestää enemmän!

    Voi teidän koiruli-parkaa! ='( Toivottavasti ei ole mitään vakavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vegemessut olis kyllä sun juttu! Ensi vuonna ovat isommat, joten sinne vaan sitten!

      Koira tosiaan on nyt antibioottikuurilla. Harmittaa kyllä ihan kamalasti, kun en osannut yhtään keksiä, että sillä olisi pissatulehdus. Nyt toivotaan, että parantuu kunnolla ja että sisuskalutkin paranee. Toinen munuainen oli tosiaan aika hurjan näköinen ultrassa.

      Poista
  3. Voi koira-reppanaa.:( Niiden kanssa on niin hankalaa kun eivät osaa sanoa mihin sattuu. Toivottavasti tohtori löytää syyn sairauteen.

    Mun mielestä on ihan hirveen hienoa että olet löytänyt oman tiesi.

    Kasvisruoka on oikeasti tosi hyvää, tuntuu jotenkin hassulta että se on nyt yht´äkkiä joku ilmiö mitä joka paikassa toitotetaan. Itse kun olen käytännössä koko aikuisikäni syönyt paljon kasvisruokia.
    Musta on kummallista ajatella että joku ei oikeasti osaa tehdä mitään ruokaa jos siinä ei ole eläintä! Vaikka onhan se j-liha helppoa. Mutta kun on moni muukin.

    Mä voisin mennä johonkin vegetapahtumaan vaan syömään, aate ei enää kiinnosta mutta maistiaiset kyllä kelpaisi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirareppana, todellakin!! Se oli kipeä mun tietämättäni varmaan jo viikkokausia, mutta luulin, että sen selkä tai jalat kipuilee. Sitä hierottiin pari kertaa ja mä ihmettelin, kun ei vaan se tärinä lakkaa... Todella kamala ajatella, että se on tärissyt kivusta. Nyt oli tilanne jo aikamoinen, kuumettakin jo paljon kun viimein lääkäriin mentiin... Taidan postata siitä ihan oman jutun.

      Mä oon tyytyväinen, että aloin vegaaniksi. Ei tää mitään sellasta hihhulointia ole ollut, enkä syö todellakaan mitenkään erityisen terveellisesti, mutta kuitenkin on itselleni iso asia se, että en enää syö eläimiä. Mä oon aina ollu aika huono kokki, joten en ole paremmaksi muuttunut tämän myötäkään. Ja meidän perheessä on totuttu just siihen "lihaa joka ruoassa"-systeemiin... edelleen mun on hyvin vaikea ajatella, miten muuten perhettäni ruokkisin (ne siis EI syö samaa mitä minä...). Jauheliha siis edelleen on meillä käytössä muiden ruoissa, ja nakit ja makkarat. Olen todella harvoin tehny mitään pelkkää kasvisruokaa... ehkä joku pinaattikeitto tai kasvissosekeitto on ollu pelkkää kasvista, mutta aiemmin nekin oli höystetty sitten kermalla, juustolla, kananmunilla jne. Joten kyllä on sellasia ihmisiä, jotka ei osaa tehdä ruokia ilman eläintä. =) Tai mä ainakin olin sellanen ennen.

      Ensi vuonna sitten Vegemessuille! Siellä oli tosi paljon maisteltavaa, siis OLI, mähän en ehtinyt saada paljon mitään enää siinä vaiheessa kun menin... mutta näin kuvia, joissa ihmisillä oli ihan valtavasti kaikkea!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥