perjantai 17. helmikuuta 2017

lomailua


Tämä viikko on kyllä mennyt melko hitaalla vaihteella. Aloitin sen talvilomalla, mutta tiistaista lähtien olenkin sitten ollut sairaslomalla... jota jatkan vielä pari viikkoa tämän jälkeenkin. Alkoi olla niin paljon asioita mieltä painamassa, että nyt sitten tämä ratkaisu ja hetkeksi henkeä vetämään.

No, aika vaikea on vaan olla möllöttää. Koko ajan on sellanen tunne, että jotain järkevääkin pitäis saada aikaan. Mutta en kyllä ole saanut. Yhtäkkiä vaan on taas yksi päivä mennyt menojansa ja mun päivän saldo on melko mitätön. Lähinnä olen vaan törötellyt koneella lukemassa yhtä sun toista. Tai sitten luen kirjaa. Koirien kanssa olen vähän käveleskellyt lähimetsässä ja pelloilla. On oikeastaan ihan huono omatunto tästä vetelehtimisestä...


Jos joku homma mua ilahduttaa ja innostaa, se on tietenkin kaappien siivoaminen. Ja astiat. En nyt muista, mistä ajatus varsinaisesti lähti, mutta katselin läpi noita mun astioita ja totesin, että nuo sinivalkoiset ihanat lautasethan on aivan säröillä. Siis oikeesti, yhtä vaille joka ikinen!! Vähän sitten kyselin, että onkos nuo joku terveysriski... ja päädyin siihen, että on ne. Pois vaan siis. Roskalavan kautta sainkin sitten koko satsin tänään lähtemään uuteen kotiin (kuvassa olevien lisäksi vielä muutama muukin osa samaa sarjaa). Ilmoitin siellä, että eivät ole ruokailuun kelvollisia - se on sitten hakijan valinta, mihin niitä käyttää. Sanoi kyllä, että puutarhakäyttöön tulevat. Mietityttää ehkä hiukan, että mitä tekee puutarhassa tuon mallisilla lautasilla..?

Laitoin Roskalavan kautta pois myös ihka ekat Pauli-pallovaloni, joiden väri ei ihan enää ollut mieluinen (vihreä-ruskea-harmaa-valkoinen, sopivat ihan täydellisesti meidän olkkariin silloin, kun siellä oli vihreä sohva...). Ne oli muutenkin jo lojuneet kaapin perällä aika kauan, joten mitäpä niitä säästelemään. Menivät suunnilleen sillä silmänräpäyksellä, kun ne sinne laitoin. Että kyllä siellä kaikenlainen tavara kiertää. Liekkö juuri siksi, kun ilmaiseksi liikkuu.


Tuskastelin myös näiden Ikean astioiden mustunutta pintaa. Ja sain vinkin, että ne kyllä saa puhtaaksi. No siis todellakin!! Mulla on sellasta Onxon-ainetta, joka on vissiin vastaavaa kuin Universal Stone. Pari pyöräytystä ja kipot oli kuin uudet!!! Hinkuttelin sitten aikani kuluksi kaikki mustuneet astiat puhtoisiksi. Aika karun näköiset oli esimerkiksi mun teekupit... juon monta päivää putkeen aina samasta kupista, en edes huuhtele sitä välissä, ja kyllä on sen näköisiäkin mun kupit.

Mä olen itse asiassa monta kertaa miettinyt, että haluaisin hävittää tiskikoneen. Mun mielestä se ei ole mikään autuaaksi tekevä - ennemminkin sen jäljiltä astioihin just pinttyy nuo viirut, jotka harjapesulla varmaan pysyis tyystin poissa. Voi myös olla, että se astioiden krakeloituminen on pesukoneen syytä, ainakin tosi moni oli siellä face-ryhmässä sitä mieltä. Mä lisäksi ihan tykkään tiskaamisesta, se on jotenkin sellasta maanläheistä ja tunnelmallista, kun läträilee lämpimässä saippuavedessä. Ehkä joskus vielä tuo kone tuosta lähtee... tai ehkä ei. Kukaan muu meillä ei todellakaan siitä luopuisi.


No mitäpäs muuta olen sitten kotosalla tehnyt... no syönyt. Koko ajan tekee mieli jotain hyvää. Parhaillaan toisella kädellä kirjoitan ja toisella vetelen popcornia... kun suklaata ei nyt just enää ole. Tosin tein jääkaappiin kuivakaapista löytämästäni kaakaovoista testiversion suklaata. Ohjeessa luki, että "soija- tai riisimaitojauhetta". Minä ajattelin, että jes, mullahan on tota soijajauhoa... Vähän turhan myöhään hokasin, että sen olis pitänyt olla soijaMAITOjauhetta... Mutta laitoin nyt siis soijajauhoa, se ei varmaankaan ole ihan sama asia. Saa nähä mitä tulee... sotkotus on nyt jääkaapissa kiinteytymässä.

Pitäis kyllä nyt ihan oikeesti lopettaa tää alituinen herkkujen mättäminen ja kunnostautua syömisten kanssa... *huoh* No, eiköhän ne kaapit ole kohta tyhjennetty. Sitten viimeistään...


Huomiseksi mulla on visio: siivoan koko talon. Se on kyllä jännä juttu, että jos mä en oo kotona suorittamassa viikkosiivousta (jonka suorituspäivänä olen siis koittanut pitää lauantaita) - vaan olen esim. töissä tai valokuvauskurssilla lauantain ja sunnuntain - niin ei tämä talo vaan sitten siivoudu. Miehellä tuntuu olevan aina jotain erittäin paljon tärkeämpää ohjelmassaan, ja myös lapset "unohtaa" oikein sujuvasti viikottaisen huoneensiivous-velvoitteensa, jos en ole paikan päällä siitä pontevasti muistuttelemassa.

No sattuneista syistä meillä ei siis ole siivottu kahteen edelliseen viikonloppuun ollenkaan. Eikä kyllä viikonloppujen välissäkään. Omatkin energiat on olleet jossain aivan muualla kuin siivouksessa. Voitte ehkä kuvitella, miltä näyttää talossa, jossa on puulämmitys, monta karvaista lemmikkieläintä ja jota ei ole siivottu toviin... Mutta huomenna sitten pistän tuulemaan. Matot vein jo tänään pesulaan ja ne on sieltä huomenna haettavissa. Ihanaa saada sit puhtaat matot lattioille!


No niin, nyt on popcornit tuhottu ja voin alkaa vastapainoksi tuijottelemaan tollasten terveellisten asioiden kuvaa... Voisin ehkä myös kerätä itseni ja koirani ja lähteä vähän käymään ulkona niiden kanssa. 

Huoli koirasta ei muuten sitten ole ohi... sen pissatulehdus ei vieläkään ollut poissa, toisenkaan lääkekuurin jälkeen. Epäilyksenä on, että se ei kokonaan pois menekään, jos siellä rakossa on kasvain. Tai todennäköisesti KUN siellä on kasvain. Mä en anna mitään koepaloja siitä enää ottaa, koska sillä ei tässä kohtaa ole mitään merkitystä. Kasvainta kun ei pysty poistamaan. Nyt sitten vaan annetaan sille kipulääkettä (forever...) ja seuraillaan tilannetta. Tosi harmillista.

Tällaista tänne tällä kertaa. Nyt ulos hetkeksi...

12 kommenttia :

  1. Älä nyt mieti, mitä järkevää pitäisi saada aikaiseksi, jos ole sairaslomalla. Vaan vedä sitä henkeä ja syvään! Vaikka ei kaksi viikkoa mihinkään riitä, jos mieli on solmussa.

    Meillä ei ole ollut tiskikonetta kuin vasta noin 5 vuotta. Minä aina olin sitä mieltä, että kolmen (nyt kahden) ihmisen talous ei tiskikonetta tarvi. Nyt en antaisi sitä ikinä pois! Kaikki se aika minkä olen "tuhlannut" seisomalla tiskipöydän äärellä... Nyt voi vain laittaa tiskit koneeseen ja painua ovesta ulos tekemään ihan mitä vain!

    Paskoja noi koirahuolet! Tsemppiä niihin ja kaikkeen muuhunkin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tiiä onko mulla ehkä liiankin romanttinen kuvitelma siitä jokapäiväisen tiskaamisen ihanuudesta... Pitäis joskus kokeilla kuukausi ilman konetta, niin eiköhän se totuus siitä valkenisi, suuntaan tai toiseen.

      Kiitos tsempeistä kaikilta osin, Marketta! ♥

      Poista
  2. Noi kaiken maailman pöpöt jyllää nyt joka puolella, noro virusta täällä päin ei vielä meidän perheeseen tullut....Minä olin herkkulakossa ja ymmärsin sen aikana että en tarvitse sokeria ja olen huomattavasti pirteämpi silloin mutta nyt olen perjantai iltaisin jotakin makeaa ottanut silti kun olen sellainen suklaa himoinen.Minä sain idean tälle päivälle tehdä lukunurkkauksen olohuoneen nurkkaan joten kohta lähden kauppaan hakemaan vähän sisustusjuttuja ja sitten sisustelemaan ;) Kivaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun pystyisikin herkkulakkoon... olis kiva jos vois todeta, että elämä tuntuis paremmalta ilman sokeria. Mutta just nyt en jaksa...

      Pitääpäs tulla kurkkaamaan sinun sisusteluita! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne myös!

      Poista
  3. Mä niin tiedän sun tunteen tosta, että on syyllinen olo "tekemättömyydestä". Mutta tosiaan, koita olla tuntematta syyllisyyttä ja lepää ihan hyvällä omallatunnolla. (I know, helpommin sanottu kuin tehty <3 )

    Munkin tarvis ihan tosissaan tarkistaa syömisiä. Ihan liikaa herkkuja menee. Oma syöminenkin menee koko ajan vegaanimpaan suuntaan. Kotona käytän vaan kauramaitoa, munaa käytän tosi harvoin. Joskus jotain muita maitotuotteita kyllä menee kotonakin ja esim. töissä mulla on kasvisruokavalio (vegaanista tuskin saisinkaan) ja kylässä myös. Mutta tää meni nyt vähän sivuraiteelle, herkuista piti puhumani, että pitäis vähentää ja rajusti. Äääh.

    Voi hyvin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, aika saamaton tässä oon kyllä ollu. Ei oikeastaan ees oo hirveesti tekemistä, kun siivottuakin sitten tuli. Koiria pitäis lenkittää... ;)

      Tää herkuttelu on kyllä kumma juttu. Mutku ne vaan maistuu niiiin hyvälle... vaik tietää, että ei kannattais, niin silti sitä vaan mussuttelee jotain hyvää jatkuvasti.

      Poista
  4. Noi face kirppikset on tosi näppäriä, oon tosi laiska, eikä kyllä ole aikaakaan, viemään mihinkään kirppikselle myyntiin tavaraa. Tuo face kirppis on helppoa. Tuon tyyppisiä lautasia käytän itse kukkaruukkujen aluslautasina ja niihin voi myös tehdä asetelmia esim. kun käyttää kukkasientä johon pistellään esim. leikkokukkia yms.

    voi kun se teidän koirasuloisuus tokeentuisi, tsemppiä siihen ja ja muuhunkin. Kevättä kohden mennään, silloin ainakin mä jotenkin herään ja saan enemmän energiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitoin noi ihan Roskalavalle, eli ilmaiseksi pois, en ees mihinkään kirppikselle. Ehkäpä se hakijakin sitten johonkin vastaavaan käyttöön niitä tarvitsee, mihin sinä käytät, eli just ruukkujen alle tms. Mä kun en puutarhailua harrasta, niin haluan vaan pois nurkista kaiken, mitä en ite tarvii.

      Koira on ihan ok, olosuhteisiin nähden. Vaikea tietää, onko sillä kipuja, ja se on inhottavinta itselle, kun ei voi tietää. No, näillä on nyt mentävä vaan. Aurinko paistaa, se kyllä piristää!

      Poista
  5. Annukan Kotonasi-blogista löysin tänne tieni ja täältäpä löytyikin mahtavan aito, elämänmakuinen blogi. Aiemmissa postauksissasi olevia aiheita itsekin pyörittelen mielessäni. Olipa siis kiintoisa löytö! :). Ja kaiken taustana mitä ilmeisimmin idyllinen, kaunis koti - mitä nyt kuvien reunoilta yritin tiirailla ;). Kauniit siniset posliinit kiinnittivät heti ensihuomioni (lue: on yhtä kuin intohimoni), mutta hyvä se on pistää tavaraa eteenpäin, jos ei käyttö enää vastaa tarkoitustaan. Tämä karsimisaihekin on tosi akuutisti kiinnostava itselleni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kun löysit tänne, tervetuloa! ♥ Toivottavasti löydät täältä mielenkiintoista luettavaa jatkossakin! Koitan tässä taas joku päivä kunnostautua kirjottelemaan jotain... =)

      Poista
  6. Jukra. Minä olen siis ihan turhaan heittänyt noita ikean astioita pois kun olen kuvitellut, että ne tummat jäljet on raapiutuneet eikä voi korjautua. Meilläkin on sitä kivitahnaa millä voisi koettaa putsata. Otanpa testiin.
    Kiitos vinkistä.

    Tosi kauniit astiat. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tullu mullekaan mieleen, että lähtevät ihan hyvin puhtaaksi, olen myös tainnut joskus heittää pois jotain "pilalle menneitä" astioita... No, kaikkea oppii kun vanhaksi elää. =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥